Close

Rezultati i Sondazhit: A rrjedh emri Shqiperi drejtperdrejte nga emri Epir?

Votues
42. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • Po

17 40.48%
  • Jo

24 57.14%
  • Nuk e di

2 4.76%
Sondazh me disa zgjedhje
Faqja 2 prej 7 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 63
    son of eagle Maska e eri12ing
    Anėtarėsuar
    13-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    150

Cool

Citim Postuar mė parė nga BaBa Lexo Postimin
    jo nuk rrjedh.
    O BaBa po ndo1 argument a do te na japesh perse mendon keshtu,mbi c'baza flet?
    Sons of eagle we are and like eagles we fight in war.

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francė
    Postime
    5,636
    Shiqoni, ne Wikipedia edhe une kam shkruar aty disa artikuj ne frengjishte, kam shkrue edhe per historine serbe se si erdhen ne ballkan por ma shlyjten menjehere pas dy dite...
    Pra ne Wiki secili ka drejte te shkruaje, ka gjera te sakta e te pa sakta, si ti teket njeriut, me shkurt eshte ka zhvillohet aty nje beteje....
    Eh tash sa ka ymer te mbetet keshtu ky artikulli qe solli Doruntina nuk e di por do e shofim se do dalin serb qe do e rrxojne kete teori menjehere se atyre nuk iu konvenon kjo...

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Doruntina,ti nuk di se ēfare flet!kaq eshte komenti im.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Anėtarėsuar
    13-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    150
    Argumenti mbi emrin e te vjeter shqipe=ipe me duket goxha bindes,aq me teper qe shqiponja eshte edhe nje shpend i lartesive ose thene ndryshe zog i eper(fluturon larte).
    Nje tjeter e dhene e rendesishme eshte se Pirro i Epirit(eperi) heroi me i shquar i kesaj zone te lashte thirrej nga epirotasit edhe si Pirro shqiponja,pra Pirro Iperi.

Anėtarėsuar
    13-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    150
    Sa per Wikipedia,nuk di c'te them por fakti eshte se ajo me sa kam vene re bazohet shume ne te dhena subjektive e jo fakte te prekshme,thjesht aty serviret nga secila pale historia sipas interesave.
    Wiki na del hapur se Epiri paska qene grek thjeshte duke e mare apriori dhe nga ndonje e dhene pa rendesi sic mund te jete ndonje mbishkrim.
    Por nuk e prek fare faktin se perse deri ne mesin e shek te XX teritoret ish Epirit(Shq-Iperit) te lashte perputheshin fije per pe me trojet e banuara nga shqipetaret ne Shqiperine jugut dhe Greqine e veriut,prandaj logjika te con ketu.Por Wiki nuk e njeh fare ceshten e spastrimeve etnike te shqipetareve ne Greqi gjate 1945.

Warranted Maska e Qerim
    Anėtarėsuar
    06-12-2003
    Vendndodhja
    Home
    Postime
    1,641
    Citim Postuar mė parė nga eri12ing Lexo Postimin
    Argumenti mbi emrin e te vjeter shqipe=ipe me duket goxha bindes,aq me teper qe shqiponja eshte edhe nje shpend i lartesive ose thene ndryshe zog i eper(fluturon larte).
    Nje tjeter e dhene e rendesishme eshte se Pirro i Epirit(eperi) heroi me i shquar i kesaj zone te lashte thirrej nga epirotasit edhe si Pirro shqiponja,pra Pirro Iperi.
    O Eri ik bej ndonje gje tjeter dhe mos u merr me gjera qe s`te perkasin .Jo per gje ,por ketu ne forum ka edhe te mitur dhe genjehen.

Nuk ka asnje fakt se iliret adhuronin "shqiponjen"(mesa di une ).Ne si popull qe lindem pergjat rruges Egnatia e morem "shqiponjen" nga Bizanti, ashtu sic morem edhe ngjyren e kuqe te flamurit me vone nga turqit.

Nese ka nje kafshe, e cila ka qene adhuruar nga iliret ,ka fakte se ka qene "gjarpri" apo "anapremtja".Nga jeta personale mund te them se edhe stergjysja ime thoshte gjithmone se "gjarpri" sjell mbaresi.

Sa per Wikipedia,nuk di c'te them por fakti eshte se ajo me sa kam vene re bazohet shume ne te dhena subjektive e jo fakte te prekshme,thjesht aty serviret nga secila pale historia sipas interesave.
    Wiki na del hapur se Epiri paska qene grek thjeshte duke e mare apriori dhe nga ndonje e dhene pa rendesi sic mund te jete ndonje mbishkrim.
    Por nuk e prek fare faktin se perse deri ne mesin e shek te XX teritoret ish Epirit(Shq-Iperit) te lashte perputheshin fije per pe me trojet e banuara nga shqipetaret ne Shqiperine jugut dhe Greqine e veriut,prandaj logjika te con ketu.Por Wiki nuk e njeh fare ceshten e spastrimeve etnike te shqipetareve ne Greqi gjate 1945.
    Edhe ketu ja ke fut kot.Ajo perputhja ndodhi se shqiptaret me ne veri gjithmone zbriznin me poshte.Psh. nga sarandiote kam marre vesh se eshte e sigurte se banoret e vjeter te Sarandes ishin greke, deri vone kur erdhen himariote,came,arumune etj.

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar mė parė nga Qerim Lexo Postimin

Edhe ketu ja ke fut kot.Ajo perputhja ndodhi se shqiptaret me ne veri gjithmone zbriznin me poshte.Psh. nga sarandiote kam marre vesh se eshte e sigurte se banoret e vjeter te Sarandes ishin greke, deri vone kur erdhen himariote,came,arumune etj.
    Na erdhi ky akademik leshi,ore e ke te qarte ti? qe Greke autoktone nuk ka ne Shqiperi,ata pak greke qe jane ne Shqiperi jane pasardhesit e atyre qe kane ardhur si sherbetore tek shtepite e katunareve Shqiptare.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

beby Maska e jesu
    Anėtarėsuar
    08-10-2006
    Vendndodhja
    Reklamat nuk lejohen pa lejen e admin
    Postime
    354
    Citim Postuar mė parė nga Artson Lexo Postimin
    Informacioni per ndryshimin e emrit nga Servia ne Serbia eshte shume i sakte, gjithashtu per Slavia, sllavet ose sklleverit ne Shqip.
    Greku dhe sote bazhdon ti therase serbise Servia
    Jeta eshte e bukur mjafton te dish ta jetosh!

Fuqia ekziston brenda teje!!!

i/e regjistruar Maska e XH.GASHI
    Anėtarėsuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    Etnogjeneza e emrit shkype duhet kerkuar me heret edhe pse eshte emertimi me i ri per atdheun dhe kombin tone shifne kete imazh te sumerve paraqitje e hyut anunaki ne forme shqiponje gjithashtu edhe te popujt tjer ky simbol i atribuohej vetem hyjve .
    Emri Epir -Ipar paraqet fillimin , numertimin, njishin qka edhe e argumenton ky shpend ,si shpend i lartesive ,shpend hyjnish ne disa raste edhe paraqitje e hyjnive ne vet formen e shqiponjes si rasti i me poshtem.
    Te Kabala numri nje emrohet me emrin soph kurse numrat emrohen sephirot.
    Edhe te faraonet disa hyjni paraqiten neform te figures shqiponjes edhe vet hieroglifi A eshte fillimi apo hieroglifi qe prine ,perputhshmeria me emrin e shqipes me numrat e kabales etj etj [IMG][/IMG]
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga XH.GASHI : 24-09-2007 mė 15:55

Anėtarėsuar
    13-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    150

Talking

Citim Postuar mė parė nga Qerim Lexo Postimin
    O Eri ik bej ndonje gje tjeter dhe mos u merr me gjera qe s`te perkasin .Jo per gje ,por ketu ne forum ka edhe te mitur dhe genjehen.

Nuk ka asnje fakt se iliret adhuronin "shqiponjen"(mesa di une ).Ne si popull qe lindem pergjat rruges Egnatia e morem "shqiponjen" nga Bizanti, ashtu sic morem edhe ngjyren e kuqe te flamurit me vone nga turqit.

Nese ka nje kafshe, e cila ka qene adhuruar nga iliret ,ka fakte se ka qene "gjarpri" apo "anapremtja".Nga jeta personale mund te them se edhe stergjysja ime thoshte gjithmone se "gjarpri" sjell mbaresi.

O Qerrimo po prandaj eshte hapur tema qe te perplasen mendimet e te nxiret nje mesatare ne fund,nese qendron apo jo ky mendim.
    Ti aq mire e njeh historine sa vjnen e na thua ketu traplleqe te kesaj madhesie qe deri me sot jane unike ne lloj.
    Ti po na flet per dyndje Shqiptaresh nga veriu drejt jugut,paj zotin kush ti tha keto brockulla se le nam.
    Me thuaj nje liber historik te vetem qe thot se ashtu si edhe sllavet u dynden edhe shqipetaret ne jug dhe une heq dore.
    Po une kam qene edhe ne greqi mor i uruar dhe kam bere 7 vjecaren aty dhe nuk kishte as1 nga keto idjotesira qe po na vjell ti ketu mor i uruar.
    Shko,shko dhe thuaj barba Kostes te te tregoje ndonje histori me interesante per Saranden se me kete na i shpife!
    Himariotet te ardhur,hahahahah(lexo pak autoret e lashte se qenke out),sa per camet nuk ka ku te veje me ato qe thua,nese e njeh gjeografine dhe hisorine do te kuptosh se emri cam vjen nga lumi Thiam(lumi Kalama sote) vendbanimi i lasht i cameve ne greqi.
    Ik o Qerrim ik se nuk je ti personi i duhur per te manipuluar historine e Shqiperise,thuaj atyre qe te frymezuan te gjejne dike tjeter.
    Himariotet te ardhur HAHAHAHAHAHAHAHAHAH....

Faqja 2 prej 7 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Adem Jashari - Hero i Kosovės
    Nga JONI 1 nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 296
    Postimi i Fundit: 05-03-2023, 21:58
  2. "Dr. dituria"
    Nga Sabriu nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 18-12-2008, 06:32
  3. Guerilasit e LANC
    Nga Tannhauser nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 28
    Postimi i Fundit: 21-04-2007, 14:12
  4. Debat mes anti liberalėve dhe liberalėve
    Nga liridashes nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 22-03-2005, 19:26
  5. Beratasit dhe ēifutėt
    Nga Brari nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 27-06-2003, 10:12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •