Sa per shqiponjen,ajo nuk ishte fare bizantine,por Hitite qe ka shume gjasa dhe burime qe lidhin Hititet me Iliret
Po
Jo
Nuk e di
Sa per shqiponjen,ajo nuk ishte fare bizantine,por Hitite qe ka shume gjasa dhe burime qe lidhin Hititet me Iliret
Sons of eagle we are and like eagles we fight in war.
Jo nuk rrjedh drejtperdrejt , se kuptoj pse e keni hapur sondazhin me 2 e me teper votime mundshme
Sui generis
Sa per gjarprin ai simbolizonte nje adhurim hyjnor te nje tjeter natyre jo te natyres luftarake sikurse shqiponja.
O Rap duhen argumenta
Kete hipoteze e kam lexuar nga nje permbledhes i folklorit cam, Fatos Mero Rrapaj. Pirron e therrisnin mbretin shqiponje. ipe> (shq)ipe> iperot= Shqiptar
ĒAM 24 KARAT
ERI e pelqej mendimin tuaj.
Eshte e logjikshme se vetem SHQIPONJA rrin siper te gjitha shpezve gjallesave po flasim per kohrat e me hershme pra nuk eshte rastesi simbolizimi i hyjve me kete shpend .
Cili shpend qendron me se larti ne pjesen e EPĖRME SIPĖRI- SHQIPJA
NGA CILI NUMER FILLON NUMERMI NR NJI-IPAR PRIJSI.
TRIM MBI TRIMA EMERTOHET PRIJSI YLLIR PIRROJA , PIRROJA IPARI -IPERI,
PIRRO SHQIPPONJA .
PERSHENDETJE
Une nuk jam ekspert i kesaje lamie dhe nuk mund te them se eshte keshtu apo ashtu.Por kam lexuar nga nje autore,me duket se quhet Robert D“Angely:"Ne betejen e Kosoves ku per here te pare popujt e ballkanit dalin te organizuar perballe ushtrise Osmane,marrin pjese edhe shqiptaret nen udheheqjen e Gjon Kastriotit.Shqiptaret qe deri atehere quheshin Arber.
Per tu dalluar nga te tjeret te gjithe ushtaret e Kastriotit mbanin nga nje shqiponje ne krah.
Dhe nga kjo kohe shqiptaret njihen me emrin shqiptare"
Edhe ne Gjermani emri Shqipetare perkthehet keshtu:Sohn des Adlers(bire i shqiponjes)
Nuk e di nga e kan marre gjermanet.
Pershendetje
Nje kafshe tjeter qe ka fakte se adhurohej eshte dhia.Ne fjalorin arberesh ka nje mori sinonimesh per shqiponjen, kryesisht emra te huazuar nga vendet fqinje, por edhe emra origjinale te origjines indo-evropiane.Por ne pergjithsi me ka dhene pershtypjen se trajtohet si nje shpend i rendomte grabitqar.
Krijoni Kontakt