Close
Faqja 16 prej 17 FillimFillim ... 614151617 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 151 deri 160 prej 162
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    8,398
    Ore se na cuditet.
    Kam tre ore qe e lexoj dhe sterlexoj historine 6(ne fakt eshte liber i tim biri), dhe asgjekundi nuk ekziston harta e treguar ketu prej jush dhe e cituar nga nje gazete skandaloze si ajo SHEKULLI. Nese doni mund tu skanoj tere pjesen ku libri flet per Greqine e Vjeter(jo te lashte).
    Keshtu artikulohet ketu.
    Teme koti , mbi baza koti.
    pfffff
    Unë jam njeri i thjeshtë.
    Kënaqem me pak.
    Më mjafton më e mira.

Libri në fjalë i punuar nga Prof.As.Dr Adrian Papajani dhe Prof.As.Dr Agron Nishku, që prej ditës së djeshme, ndodhet në libraritë si një nga tekstet alternative që mund të zgjedhin shkollat 8-vjeçare për të kryer mësimin e historisë. Ai është pjesë e lëndës që jepet në klasën e 6-shtë dhe ka 152 faqe. E vetmja paqartësi e tekstit duket se është harta, e cila përsëritet ndryshe në dy faqe të tjera, njëra paraprirëse ku shënohen territoret e fiseve Ilire, e cila e shënon këtë pjesë si Epir dhe tjetra pas hartës në fjalë, ku shënohen fiset ilire të Epirit.
    po ta kishe lexu me vemendje do e kishe marr vesh per ca behet fjale, pra jo per tekstin zyrtar, por tekst alternative

Problemi ish qe qofte edhe alternative, ky tekst kish marr aprovimin e ministrise per botim si edhe kontrollin e redaksise
    megjithate me lart eshte thene qe eshte terhequr nga qarkullimi lol

O popull ku qeteson fakti qe edhe ketu ne Gr teksti i klase se gjashte u terhoq per paqartesira historike (ju ul roli i fese ne luften kunder turqve e u be nami)
    Ndryshuar për herë të fundit nga ooooo : 18-09-2007 më 15:52

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    8,398
    Une kam ne dore pikerisht kete tekst me keta autore i cili eshte perzgjedhur per nje nga shkollat me te medha te Tiranes .
    Dhe harta ne fjale eshte vetem ne koken e atyre qe hedhin benzine mbi zjarr.
    Unë jam njeri i thjeshtë.
    Kënaqem me pak.
    Më mjafton më e mira.

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga JestersWorld Lexo Postimin
    Per nje gje duhet te kemi respekt; Edhe pse tipave si Albo i mbyllet goja ne cdo teme nga anetaret e ketij Forumi qe i flaenderoj nga zemra per informacionet dhe materialet qe ndajne ketu perdite, ata prape nuk lodhen se thururi budalliqe dhe shitur veten si njohes te historise apo cfare do lloj teme tjeter.

Ps: Kur 100% e njerzimit te thone se ti nuk di asgje dhe do te te duhej te heshtesh, ky nuk eshte nje mendim subjektiv.
    Kujdes me mendimet subjektive se lehte perjashtohesh ne kete forum per mendime subjektive

Gostivari_usa

i/e regjistruar Maska e malo666
    Anëtarësuar
    26-04-2007
    Postime
    564
    o alfred, cfare citime pret nga une ti? une po the them se cfare njihet si historine standarte kudo ne bote. fakti eshte qe linear b (jo linear A) eshte decifruar dhe konfirmuar se ka qene forma me hershme e greqishtes. ti vazhdon me historian amator 50 vjet perpara qe na thojne ndryshe. historia nuk shkruhet nga nje njeri o i uruar, po deshe hec te jap une 10 historian te tjere qe thojne egjyptianet dhe majat kane ardhe nga planete tjeter, ose kane qene zezak, ose ku ta di une.

ti akoma vazhdon me iditosira, pseudo lidhje me etrusken dhe shqipen, bej vetes nje pyetje, shqipja njihet si indo europiane, etruskishtja jo, si ka mundesi te jene nje gjuhe apo te kene nje origjine? keni shkrujt nja njeqind postime ktu dhe delldisni kot me kot, te mjeret ju qe skeni uje te lani fytyrat ne mengjes dhe ju duhen akoma 'mitet' e tuja per te justifikuar ate krenari pordhe qe na ka ngelur.

son of eagle Maska e eri12ing
    Anëtarësuar
    13-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    150

Wink

Citim Postuar më parë nga malo666 Lexo Postimin
    o alfred, cfare citime pret nga une ti? une po the them se cfare njihet si historine standarte kudo ne bote. fakti eshte qe linear b (jo linear A) eshte decifruar dhe konfirmuar se ka qene forma me hershme e greqishtes. ti vazhdon me historian amator 50 vjet perpara qe na thojne ndryshe. historia nuk shkruhet nga nje njeri o i uruar, po deshe hec te jap une 10 historian te tjere qe thojne egjyptianet dhe majat kane ardhe nga planete tjeter, ose kane qene zezak, ose ku ta di une.

ti akoma vazhdon me iditosira, pseudo lidhje me etrusken dhe shqipen, bej vetes nje pyetje, shqipja njihet si indo europiane, etruskishtja jo, si ka mundesi te jene nje gjuhe apo te kene nje origjine? keni shkrujt nja njeqind postime ktu dhe delldisni kot me kot, te mjeret ju qe skeni uje te lani fytyrat ne mengjes dhe ju duhen akoma 'mitet' e tuja per te justifikuar ate krenari pordhe qe na ka ngelur.

O malo,po pse je rrevoltuar o burr i dheut,cfare ke nuk te dolen leket per 300 dasmoret?Te ndihmojme ne.
    Ti na thua pse jemi patriot e pse dergojme mesazhe ne mbrojtje te tezes sone,po ti ama ti cfare ben se ne e kemi nje arsye qe e bejme kete,ti pse je kundra?
    Me ler te te them dicka:Vendin ku lind edhe kohen nuk i zgjedh dot!
    E mire a e keqe Shqiperia ne kete kemi dhe do ta mbrojme nderin e saj deri ne fund doni apo s'doni ju "perparimtaret" ksenocentrista te...
    Sa per ujin puno qe ta kesh se je vendi i2-te ne Europe per rezerva ujore,ngelet duke ndertuar vendet e botes ndersa ketu te ne dini te beni vetem llogje dhe te shisni pordhe sikur pale andej jashte ju caktojne ministra.
    Duje Shqqypnin LLazi,Duje nonen se s'ke tjeter vec me u bo kopili i njerkes te greku me 200euro ne muaj.Historia standarte or mik behet update cdo dite or mik keshtu qe nuk duam te mbetemi me standarten e perjudhes te linearit b por me kete modernen qe eshte me e sofistikuar dhe e sakte sepse ashtu si thua ti i bie te rrim ne vend.A ke marre vesh se spinaqi nuk a hekur,zbulim i koheve te fundit,gjithshka ishte nje gabim i shkencetareve me te hershem te cilet per shkak te metodave te atehershme te pazhvilluara e nxorren me perqindje te larte hekuri.
    Keshtu dhe puna e linearit b sepse ata qe e studiuan as qe e moren ne konsiderate gjuhen shqipe dhe as qe e dinin qe ekzistonte keshtu qe i rane nga kina per ta lidhur me greqishten duke e quajtur dialekt arkaik te saj pavaresisht se shume gjera nuk dekodohen ende sote ne greqisht por ne shqip,me nje fjale pote besh si thua ti i bie qe shqipetaret te kene ardhur nga kozmosi sepse nuk ka evidenca historike qe ata te ken qene aty,mua kjo me rezulton ngato qe shkruan!
    Sons of eagle we are and like eagles we fight in war.

Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin
    Ne fakt, shkrime te tilla provokuese ne gazeten e nje minoritari grek nga Qeparoi, si ajo Shekulli, deshmojne tre gjera:

1. Propaganden provokuese dashakeqe te gazetes qe shtremberon cdo gje per hir te provokimit te emocioneve te rruges shqiptare.

2. Injorancen historike te shqiptare qe reagojne ndaj ketij lajmi duke u bere pre e tij.

3. Sa te pambrojtur jane historianet shqiptare perballe injorances historike te mediave shqiptare qe shitet per patriotizem.

Tani per te sqaruar ata qe nuk e kane haberin nga historia:

Po flasim per "Greqine e Lashte" qe nuk eshte nje emertim etnik apo shteteror, eshte nje emertim QYTETERIMI qe shtrihet ne siperfaqe dhe ne popuj te tjere, jo vetem ne ate grek.

Se dyti, cdo shqiptar me nje mendje te shendoshe duhet ti behet qejfi qe populli shqiptar ka qene pjese integrale e qyteterimit te lashte grek, qyteterim qe lulezoi ne Athine ashtu sic lulezoi edhe ne kolonite iliro-greke ne Apolloni, Bylis e nje dyzine tjeter qytetesh te lashta shqiptare rrenojat e se cilave jane ne kembe edhe sot e kesaj dite pas plot 3000 vjetesh.

Mua me vjen keq vetem per ata historianet shqiptare qe kane shkruajtur ato libra, te cilet sot e gjejne veten nen sulmin e injorances se mediave dhe rruges shqiptare. Dhe me e bukura eshte se sulmet per "tradheti kombetare" vijne nga nje minoritar grek, bashkefshatar i "Xhorxh Tenet" nga fshati Qeparo i Himares.

Behuni te duruar te dashur historiane, ky eshte cmimi i injorances historike tek shqiptaret qe e ka paguar, po e paguan dhe do ta paguaje inteligjenca shqiptare.

Albo
    Cdo shqiptar si ty mbase, por Shqiptaret normal JO!

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639

M'varet se per ke vlen kjo , per ty po se po sepse dukesh qe e ke marre veten inat qe je shqiptar.
    Per mua dhe shum te tjere , jo krenari , nuk ka fjale qe pershkruan qe pershkruan kete ndjenje qe na kaplon ne shpirt. Ne per eshte dicka me shum se krenari te qenit shqiptar.
    Sikur edhe 10 milion here te kisha lindur , Shqiptar do te doja te lindi , por jo shqiptar si puna jote me bateria ( me pila ) por shqiptar me zemer , me bese shqiptari , shqiptar me gjak shqiptari ( ti qe thua se krenaria jone eshte si nje pordhe , ti nuk ke gjak ne venat tua , ti ke boze ne venat tua ).
    Fundja, nuk dmth qe di te shkruash shqip dhe je shqiptar , interesat te cilat ti i mbron tregojne kombesine tende.

Me Respekt Gostivari _usa

P.S. "Ndoshta pasi ti lexojsh keto fjale - do ta kuptojsh te verteten qe akoma nuk e ke kuptuar "

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100

o re malo666 te thashe se une e prese citimin tende edhe jo te albo legenit i cili e hoqi ****** menjan....sepse ty te vlersoj me burre se ai lamashi i historis.............citoj edhe kundershtoj ato që te kam shkruajtur me larte sepse ato i kane shkruajtur dijetaret me te medhenj te botes.......ne se dijetaret jo ortodokse nu te bejne pune ...lexo se çfar thot M.Z.Kopi dhaqi per gjuhen greke edhe hajde me thuaj mua se e kame gabime......per etrusken....gjej pllaken e arte te Pyrgit edhe lexoje ....sepse ...do ta botoj s shpejti.....ja miku ime...lexo me poshte....kurse mitet nuk kane çna duhen neve ...sepse ato jua kemi lene juve që mesuat gjuhen e fese edhe kerkoni te quheni greke.......lexo o bukurosh lexo etrusken:

ITA TMIA ISAK HERAMASIKA FATIEKE UNIA E LASTRA OEMIASA MEUTA O EVARIR FELIANZ TURUSE MUNISTA OU FAS TRAMERASE ILASFE TULERAS.................

qe do te thote......

ITA,TMIA ,ISAK(emra te lashte)HERA MASH I KA(i mbane) FATI E HEQE HYJNIA E LASHTA ,O E MIRA ASHA. ME U THA O EVA E RIR(riperterir) FELLENZE.TURUSHE(perendi) MUN ISHTASH OU VASH TRIMERESH ,I LASH FE TE ULERAS

NUK jame une idioti por je ti i cili nu mundesh te kuptosh ATO LEGENEQE QE THUA.....THUAM O BUKUROSH THUAM......PERSE THUKIDIDI THOTE QË GREKET NUK EKZISTONIN NE KOHET E LASHTA....PERSE HERODOTI THOTE QE ATHINA ISHTE PELLAZGE EDHE U GREKEZUA NGA ARDHESIT E RINJE.PERSE STRABONI MBANE TE NJEJTEN RRUGE...PERSE KOPIDHAQI EDHE ANDRADO THONE SE GREQISHTJA U KRIJUA EDHE U PERHAP SI GJUHE LETRARE........MUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU PERSE?????KETU MBAHU EDHE MOS U HIDHE DEG ME DEG SEPSE HEDHJE DEG ME DEG ËSHTE TRADITE KURVASH.....GJE QE PER TYJA PERSONALISHTE NUK MUNDE TA THEME AKOMA ....NUK ME LE SHTEGE.....PER ALBON MUNDE TA THOJA MEGJITH SHPIRTE ???

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100

o re malo666 te thashe se une e prese citimin tende edhe jo te albo legenit i cili e hoqi ****** menjan....sepse ty te vlersoj me burre se ai lamashi i historis.............citoj edhe kundershtoj ato që te kam shkruajtur me larte sepse ato i kane shkruajtur dijetaret me te medhenj te botes.......ne se dijetaret jo ortodokse nu te bejne pune ...lexo se çfar thot M.Z.Kopi dhaqi per gjuhen greke edhe hajde me thuaj mua se e kame gabime......per etrusken....gjej pllaken e arte te Pyrgit edhe lexoje ....sepse ...do ta botoj s shpejti.....ja miku ime...lexo me poshte....kurse mitet nuk kane çna duhen neve ...sepse ato jua kemi lene juve që mesuat gjuhen e fese edhe kerkoni te quheni greke.......lexo o bukurosh lexo etrusken:

ITA TMIA ISAK HERAMASIKA FATIEKE UNIA E LASTRA OEMIASA MEUTA O EVARIR FELIANZ TURUSE MUNISTA OU FAS TRAMERASE ILASFE TULERAS.................

qe do te thote......

ITA,TMIA ,ISAK(emra te lashte)HERA MASH I KA(i mbane) FATI E HEQE HYJNIA E LASHTA ,O E MIRA ASHA. ME U THA O EVA E RIR(riperterir) FELLENZE.TURUSHE(perendi) MUN ISHTASH OU VASH TRIMERESH ,I LASH FE TE ULERAS

NUK jame une idioti por je ti i cili nu mundesh te kuptosh ATO LEGENEQE QE THUA.....THUAM O BUKUROSH THUAM......PERSE THUKIDIDI THOTE QË GREKET NUK EKZISTONIN NE KOHET E LASHTA....PERSE HERODOTI THOTE QE ATHINA ISHTE PELLAZGE EDHE U GREKEZUA NGA ARDHESIT E RINJE.PERSE STRABONI MBANE TE NJEJTEN RRUGE...PERSE KOPIDHAQI EDHE ANDRADO THONE SE GREQISHTJA U KRIJUA EDHE U PERHAP SI GJUHE LETRARE........MUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU PERSE?????KETU MBAHU EDHE MOS U HIDHE DEG ME DEG SEPSE HEDHJE DEG ME DEG ËSHTE TRADITE KURVASH.....GJE QE PER TYJA PERSONALISHTE NUK MUNDE TA THEME AKOMA ....NUK ME LE SHTEGE.....PER ALBON MUNDE TA THOJA MEGJITH SHPIRTE ???

Faqja 16 prej 17 FillimFillim ... 614151617 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Illiristika - Nezir Myrta
    Nga Henri në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 35
    Postimi i Fundit: 06-04-2011, 17:47
  2. Himarë, mësimi nis me himnin grek
    Nga karaburuni në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 134
    Postimi i Fundit: 15-08-2009, 04:07
  3. HISTORIA E QYTETEVE SHQIPTARE (edmondfieri)
    Nga Eni në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 12-03-2008, 14:28
  4. Dosja antishqiptare e Greqisë, 1912-2007
    Nga BARAT në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 645
    Postimi i Fundit: 15-10-2007, 19:27
  5. Perse Duhet Studiuar Historia E Luftes Se Ftohte?
    Nga Brari në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 14-11-2005, 02:57

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •