Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 13
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-03-2003
    Postime
    683

Cilat janë shënjat e një kristiani të vërtetë?

Kush prej jush eshte kristian i vertete apo te dije si duhet te jete nje kristian i vertete ??

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet në Bllog
    22
    Nje Kristian i vertete eshte ai qe ndjek hapat e Jezu Krishtit dhe mesimet e Tij.

Pike.
    "Babai i shtetit është Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencëtari!"

i/e regjistruar Maska e leci
    Anëtarësuar
    14-01-2003
    Vendndodhja
    Goetheanum,Italy
    Postime
    1,742
    po pse o njerez nuk u lodhet duke kerkuar çfare eshte krishterimi,
    kush eshte Jezu Krishti,pse,pse,pse,pse?
    Albo shprehe edhe mendimin tim.
    te falenderoj miqesisht,
    me respekt leci
    Quod timor cladis.
    Sed intuitum amet elit vitae est

mbushem me pafundesi.. Maska e ABIGAIL
    Anëtarësuar
    10-12-2002
    Vendndodhja
    Athine
    Postime
    785
    Kush prej jush eshte kristian i vertete?

The exorcist ketu i ke humbur te gjitha piket....

E kush eshte ai qe do te thote se nuk eshte kristian i vertete?

Si duhet te jete nje kristian i vertete? pyetje me vend....

Besoj se kjo eshte kapur edhe nga tema qe ka hapur Albo.

Mendoj se nuk eshte e lehte te jesh kristian i vertete, por jo e pamundur. Personalisht si e krishtere qe jam nuk kam pretenduar kurre se jam e perkryer, por qe te jesh kristian i vertete eshte nje rruge e tere jete deri ne diten qe do te largohemi nga kjo bote dhe kjo rruge e gjate e jetes se nje te krishteri quhet SHENJTERIM.

Pra, me pak fjale, nje i krishtere mundohet gjithmone me fuqine e Perendise qe te pastrohet, te shenjterohet duke ndjekur shembullin e Jezus Krishtit dhe duke ZBATUAR Fjalen e Tij (sepse per te lexuar e lexojne shume).

Abi....
    Dituria prehet në zemrën e atij që ka mend, por ajo që është në zemrën e budallenjve merret vesh.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-03-2003
    Postime
    683
    Postuar më parë nga Albo
    Nje Kristian i vertete eshte ai qe ndjek hapat e Jezu Krishtit dhe mesimet e Tij.

Pike.

mire o albo ... keshtu thua ti ...

Marku 16 :16 ai që beson dhe është pagëzuar, do të jetë i shpëtuar; por ai që nuk ka besuar, do të jetë i dënuar.
    17 Dhe këto janë shenjat që do t`i përcjellin ata që do të besojnë: në emrin tim ata do t`i dëbojnë demonët, do të flasin gjuhë të reja;
    18 do t`i kapin me dorë gjarpërinjtë, edhe nëse do të pijnë diçka që shkakton vdekjen, nuk do t`u bëjë asnjë të keqe ; do t`i vënë duart mbi të sëmurët dhe këta do të shërohen

GJoni 14 :12 Në të vërtetë, në të vërtetë po ju them: kush beson në mua do të bëjë edhe ai veprat që bëj unë;madje do të bëjë edhe më të mëdha se këto , sepse unë po shkoj tek Ati.

Mos duhet te kete fuqi te mbinatyrshme nje kristian i vertete ???

Perpara se te te pergjigjem kush eshte i krishtere i vertete, do te te bej nje pyetje:"Kush eshte mysliman i vertete, dhe a je ti mysliman i vertete qe ben pyetje te tilla gjykuese?"

sipas Fjales se Perendise, ai qe eshte i rilindur ne Krisht, eshte i rilindur ne Krisht, dhe Perendia nuk i shikon femijet e vet me sy njerezor, ky eshte i krishtere i mire, dhe ky jo. Femijet e tij, jane femijet e tij, prandaj dhe ai dhe veten e tij per ta.

Pershendetje
    Te shpëtohesh do të thotë të transformohesh prej Perendise, të ribëhesh ashtu siç Ai donte që ne të ishim që nga fillimi!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-03-2003
    Postime
    683
    hape teme tjeter po deshe ... E di qe mundoheni te shmangeni kundershtimeve apo absurditeve te bibles... Zonjushe hap teme tjeter po pate pyetje ...

Nese Bibla te duket absurde, pse diskuton? Merru me gjera qe te duken me kuptim dhe te diskutojme.
    Nuk i shmangem ndonje kundershtimi, por i shmangem budallallekut.
    Te shpëtohesh do të thotë të transformohesh prej Perendise, të ribëhesh ashtu siç Ai donte që ne të ishim që nga fillimi!

Postuar më parë nga The exorcist
    mire o albo ... keshtu thua ti ...

Marku 16 :16 ai që beson dhe është pagëzuar, do të jetë i shpëtuar; por ai që nuk ka besuar, do të jetë i dënuar.
    17 Dhe këto janë shenjat që do t`i përcjellin ata që do të besojnë: në emrin tim ata do t`i dëbojnë demonët, do të flasin gjuhë të reja;
    18 do t`i kapin me dorë gjarpërinjtë, edhe nëse do të pijnë diçka që shkakton vdekjen, nuk do t`u bëjë asnjë të keqe ; do t`i vënë duart mbi të sëmurët dhe këta do të shërohen

GJoni 14 :12 Në të vërtetë, në të vërtetë po ju them: kush beson në mua do të bëjë edhe ai veprat që bëj unë;madje do të bëjë edhe më të mëdha se këto , sepse unë po shkoj tek Ati.

Mos duhet te kete fuqi te mbinatyrshme nje kristian i vertete ???

Po nje i Krishtere eshte me fuqi te mbinatyrshme. Ai jeton ne Krishtin pergjithmone. Ti ku do te jetosh pergjithmone?

i Krishtere Maska e i krishteri
    Anëtarësuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

Te krishteret e vertete

Gjoni 13:35
    Prej kësaj do t`ju njohin të gjithë që jeni dishepujt e mi, nëse keni dashuri për njëri-tjetrin``.
    Gjoni 14:15
    Nëse më doni, zbatoni urdhërimet e mia
    me respekt nga i krishteri!!!
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  
    Tani pra keto tri gjera mbeten:
    Besimi, Shpresa dhe Dashuria;
    Por me e madhja nga keto eshte
    DASHURIA

Zoti ju bekofte te gjitheve

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Lufta III boterore dhe fundi i botes (1)
    Nga forum126 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 47
    Postimi i Fundit: 13-04-2018, 12:36
  2. Kontributi i shkenctarëve islam në shkencë
    Nga Bleti002 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 15-03-2009, 22:29
  3. Për të qenë të lumtur
    Nga hope31 në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 25-05-2006, 17:36
  4. Vazhdojne luftimet ne rripin e Gazes
    Nga StormAngel në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 140
    Postimi i Fundit: 22-04-2006, 08:44
  5. Besimi dhe besimtari
    Nga Fjala e drejte në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 15-12-2004, 16:41

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •