Close
Faqja 0 prej 9 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 90
    Perjashtuar nga Mod. Maska e Klevis2000
    Anėtarėsuar
    21-02-2003
    Vendndodhja
    Ne jeten reale
    Postime
    1,120

MUND TE PYESNI PER CDO GJE NE LIDHJE ME FENE ISLAME NGA LINDJA NE VDEKJE E MBAS SAJ

TE NDERUAR forumsa DO TE ISHA NE DIZPOZICIONIN TUAJ do tjU PERGJIGJESHA CDO PYETJE PER FENE ISLAME SE SI KJO FE HYJNORE I MESON NJERZIT NGA LINDJA GJIDHENIA TE USHQYERIT TE FJETURIT TE DASHURUARIT MARTESEN NDARJEN SHOQERINE JETEN VDEKJEN e MBAS SAJ PER GJITHCKA QE NUK I JEPNI DOT PERGJIGJE ZOTI NA KA NDIHMUAR NE NJERZVE ME ANE TE FESE ISLAME QE MOS NGELEMI NE KONFUZIONE PO NA MESON ME TE MIREN PER NE PSH
    GJIDHENIA NE KURAN PERSHKRUHET QE NENA TI JAPI FEMIJES GJI 2VJET RRJESHT E PER KETE KANE FOLUR DOKTORET SE QUMESHTI I NENES KA VITAMINA QE I NEVOJITEN FEMIJES QE NUK I permban asnje lloj ushqimi por ne nje ajet tjeter thuhet qe gjidhenia dhe barra zgjat 30 muaj pra nga ky ajet i kuranit kuptojme se femija mund te lindi edhe 6 muajsh pra 30 muaj - 2 vjet(24muaj)=6 muaj ose gjidhenia mund te jete 30 muaj-9 muaj e barres=21 muaj

Njohuria te ben te lire Maska e SuNRiSeR
    Anėtarėsuar
    29-05-2002
    Vendndodhja
    ...where everything fades...
    Postime
    368
    ok po te bej une nje pyetje.

Me sa di une ne kuran permenden disa nga librat e bibles. Nuk i mbaj mend te gjithe qe permenden por midis te tjereve jane edhe Tora dhe Ungjilli apo jo?
    Per me teper thuhet qe keta libra u zbriten nga Zoti (Alahu) pra ishin te shenjte.

Sot muslimanet thone qe Bibla qe kemi sot nuk eshte ajo per te cilen flitet ne kuran pasi eshte ndryshuar.

Ku bazoheni qe thoni qe bibla eshte ndryshuar kur shume doreshkrime qe datojne rreth 80-100 vjet pas kohes kur jane shkruar nuk kane ndryshime thelbesore (qe nuk kane te bejne me evoluimin e gjuhes) me ato qe kemi ne sot ne Bibel

Pres pergjigjen tende.

Pershendetje, S.

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Pse ka varferi?
    Pse vdesin njerzit nga uria?
    Pse nuk bjen shi ne Afrike?
    Pse lejoj Allahu qe te bombardoheshin Afganistani, Iraku, Serbia.........................?
    Pse priti Allahu te drgoje Kuranin ne Amerike deri para pak kohesh?
    Pse ka aq shume analfabete ne shtetet muslimane?
    Pse ka aq shume diktator po nre keto shtete?
    Pse ja diktoj Allahu Kuranin nje cobani???
    Pse nuk ju lajmerua i njejti nje kinezi qe jane 1,2 miliarde e jo nje arabi qe jane vetem 150 milione?
    Ky eshte nje fillim, do vine edhe tjera.
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Larguar Maska e cunimartum
    Anėtarėsuar
    07-06-2002
    Vendndodhja
    Canada
    Postime
    678
    nuk e di nese klevisi do me lejonte ti pergjigjesha une ilirise derisa eshte tema e tij
    nese po ...
    Fen e ke krejt personale. MEMEDHEUN E KEMI TE PERBASHKET.

i/e regjistruar Maska e Bekim Ismaili
    Anėtarėsuar
    09-09-2002
    Vendndodhja
    tetove
    Postime
    210
    te nderuar forumsa!

un kam nje pyetje per te gjith ata qe kane pergjigje sadopak te sakte,apo te them te afert,duke ju lutur qe mos te perdoren fjale fyese,ofenduese,sharje apo te ngjashme.
    pyetja ime do te ishte kjo : Homoseksualiteti eshte fenomen natyrore.gje e dhene nga natura-Zoti).kjo eshte vertetuar me dhe nuk ka nevoje te diskutohes se eshte e dhene pao jo.konkretish do te pyes se a eshte e pajtueshme kjo ne islamizem,a eshte normale kjo,dhe "sa" dijetaret islam )dhe te gjith ata te cilet e ndiejne veten se dine dicka ne lidhje me fene islame),e komentojne kete fenomen,cili eshte perfundimi i tyre ne pergjithesi??? lus qe te pergjigjen ata qe mendojne qe dine dicka per kete,sa me detalisht gjityhcka per kete fenomen.
    -Nga vij une? -Ku gjendem une? -Ku shkoj une? -Kush jam une? -Kush dua te jem une? ...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

Edhe une po te drejtoj disa pytje.

1-Cili eshte FAKTI konkret dhe real , qe na verteton simbas kuranit se, Perendia eshte i DREJTE, i MESHIRSHEM, i DASHUR dhe SHPETIMTAR.

2- Ceshte MEKATI, me ane te kujt e njohim ate, cila eshte pasoja e MEAKTIT, dhe cili eshte FAKTI konkret mbi CLIRIMIN e MEKATIT?

3-Cilat jane PROVAT dhe DESHMITE konkrete qe Perendia i ka dhene njeriut, duke i vertetuar atij mbi ringjalljen ne diten e fundit; A ka prove te ringjalljes kurani, ku njeriu BINDET dhe SHEH FAKTIKISHT RINGJALLJEN nga VDKEJA?

4-Kush i tha Abrahamit( Ibrahimit) qe ta perzinte Ismaelin dhe nene e tij( sherbetoren) nga shtepia?

5- NE cfare moshe ishte Ismaeli, kur Abrahami( Ibrahimi) e deboi ate se bashku me nenen e tij ( sherbetorja ) nga shtepia?

6- A thote kurani se nena e Ismelit ishte sherbetore e gruas se Abrahamit , Saras?

Do te kisha deshire qe nese ti do te pergjigjesh, dua te kesh te argumentuar me vargje nga kurani.
    Ps. nese deshiron , une kam bere dhe dy pyetje tek tema: "Kam dy pyetje per besimtaret myslimane", nese deshrion mund tju pergjigjesh.
    Deshmuesi.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga deshmuesi : 28-04-2003 mė 22:07

Fieraku vrases Maska e Valmir_fier
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    philadelphia
    Postime
    11
    vllezer myslimane ..........klevis2000 ti me mire shkruaj ndonje pjese nga kurani sepse ti e di shum mire qe ata nuk dine te bejne pyetje nga kurani sepse nuk jane te njofur mire me fene ISLAMIKE .Shkruaj dicka per islamin se ne vertet jemi vend islamik por njerzit nuk bejne lutjet 5 here ne dite gjeja e pare qe duhet te bejne....shkruaj dicka me shum qe keta njerez te kuptojne dicka...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ABIGAIL : 29-04-2003 mė 07:30
    VALMIR TERORIST :-B

Anėtarėsuar
    21-02-2003
    Vendndodhja
    Ne jeten reale
    Postime
    1,120
    SUNRISER
    PER TY KA NJE PERGJIGJE TE THJESHTE
    ne si muslimane jemi te obliguar te besojme se teurati dhe inxhili i zbriti perkatesisht musait dhe isait por njekohesisht ne besojme se keto libra u ndryshuan prandaj zbriti kurani librat qe gjenden sot ne bibel jane te ndryshuar nga duart njerzore per kete deshmon kurani dhe bibla
    ne kuran thuhet
    "ESHTE SHKATARRIM PER ATO QE ME DUART E TYRE SHKRUAJTEN LIBRIN DHE THANE KY ESHTE PREJ ZOTIT"
    AJETI TJETER
    "ATO JANE QE NDRUSHUAN FJALET..."
    TANI NE BIBEL
    romaket 7:6"por tani jemi zgjidhur nga ligji duke qene te vdekur nga cka na mbante te lidhur prandaj sherbejme ne risine e frymes e jo ne vjetersine e shkronjes"
    pra vjetersia shkronjes eshte bibla origjinale kurse risia e frymes eshte shtesa=risi e frymes pastaj vete pjestaret qe shkruajten biblen nuk ishin prezent ne ngjarje shiko pak tek luka ne fillim si thote ashtu sic na i dhane ato qe ishin deshmitare ne fillim
    pastaj vete fjala bibel nuk gjendet ne bibel fjalen krishtere e shpiken njerzit e jo jezusipor te gjitha keto kane argumente ne bibel por kur te me japi leje moderatori per ti sjelle me paste ose copy do ti sjelll se ketu nuk mund te kopjoke dicka pa leje.ok

Anėtarėsuar
    21-02-2003
    Vendndodhja
    Ne jeten reale
    Postime
    1,120
    iliria e para
    per mungese shpejtesie sepse nuk mu jipka mundesia te zbres material gati atehere do te pergjigjem shpejt
    pse ka varferi varferi ka sepse ti dihet vlera pasurise ka semundje qe ti dihet vlera shendetit pastaj per tu sprovuar nese ti do kerkosh prej Zotit apo prej hajmalive ose krijesave pasuri do ta fitosh me mynyre te ndershme apo do ta vjedhesh sipas asaj qe do te kryesh do te shperblehesh ose denohesh shiu nuk bie nga gjynahet e njerzve e gjynafi me i madh eshte qe ato nuk e lusin Zotin ose nuk e besojne ose besojne idhujtaria ka ajet kurani qe e verteton kete por me vone ajetin ALlahu lejoi qe te bombardohesh afganistani per ti sprovuar njerzit sepse shembulli i muslimaneve sot eshte si shembulli faraonit qe ja vriste femijet burra e linte vetem grate e me ne fund ALlahu e denoi ate ka dy lloj denimesh me ane te dukurive natyrore ta jep Zoti ose me ane te duarve te besimtareve por duro se do te jap argumente me vone ka qene junusi nje profet shkoi tek populli i tij per ti treguar shpalljen e Zotit por populli nuk e pranoi e junusi u zemerua e iku derisa perfundoi ne goje te peshkut balenes pastaj u pendua atje dhe Alllahu i dha urdher balenes qe ta linte ne breg te detit kur junusi shkoi e filloi kumunikimin e shpalljes populli ishte bere pishman dhe filloi dhe u bene besimtarepra vetem Zoti e di se ku kane dobi gjerat e per kete Ai vepron me urtesi absolute.pse ka anafalbete te pyes ty pse nuk je besimtare i mirefillte Zoti i ka dhene njerzve vullnet pastaj nuk ka shume anafalbete ne vende islame por ne afrike e afrika nuk eshte e gjithe muslimane.ok ajeti pare qe zbriti ne kuran eshte ikra "lexo" (meso medito hulumto) persa i perket diktatoreve ato jane pasoje sepse muslimanet e kane neglizhuar fene e tyre ALLahu thote ne kuran ALLAHU NUK E NDRYSHON GJENDJEN E NJE POPULLI DERISA ATA TE NDRYSHOJNE VETEN E TYRE"pse ja diktoi kuranin nje cobani profeti a,s nuk ka qene coban coban ka qene jezusi por megjithate shume prej profetve kane qene bari e per kete eshte zgjedhja e Zotit e Allahu nga roberit e tij zgjedh kedo pra pse nuk thua ti pse jam me dy duar por me tre kaq donte Allahu te krijonte pse nuk ju kumtua nje kinezi ta thashe lart Zoti zgjedh si thuhet ne kuran ATA DO TE PYETEN E JO ZOTI "
    por ka disa urtesi sepse populli arab nuk kishte ndonje kulture me pare e kjo te perzihej me fene si u perzi mitologjia greke e romake me fene krishtere imagjino pak zeusin aferditen herkulin prometeu perendia i zjarrit e lidhen dhe shqiponja i hante zemren cfare zoti ishte ky i bente dem krijesa pastaj gjuha arabe eshte e vetmja gjuhe me karaktere shume te forta psh nuk ka ndryshuar qe atehere ka me shume fjale se cdo gjuhe ne bote pastaj Allahu thote ne kuran CDO POPULLI NE I KEMI DERGUAR PROFET"pra edhe populli kinez ka pas me perpara profet dhe pyetjet nje nga nje qe te marresh pergjigje me te argumentuara e me te shumta .mund te pergjigjem prape nese nuk je i bindur por sa te me njoftojne moderatori si ti zbres materialet me paste per keto qe pyete mund te jap pergjigje edhe nga bibla

Njohuria te ben te lire Maska e SuNRiSeR
    Anėtarėsuar
    29-05-2002
    Vendndodhja
    ...where everything fades...
    Postime
    368
    Ok klevis tani vjen vazhdimi i pyetjes.

Ne kuran kush ishte qellimi i dergimit te teutratit Moisiut (musait) dhe pse pikerisht ky ligj iu dha izraeliteve dhe jo nje kombi tjeter, psh pasardhesve te ismailit?

Ishte qellimi vetem per te mesuar apo per te pergatitur dicka me te madhe?

Edhe dicka tjeter.
    Kurani thote qe ne kohen kur iu dha muhamedit, teutrati dhe inxhili ishin ndryshuar. Na sill te pakten nje prove me konkrete per kete gje. Ku e di ti qe ne shekullin VII "bibla" nuk ishte ajo qe zoti i kishte dhene musait dhe isait?

Pershendetje, S.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga SuNRiSeR : 29-04-2003 mė 10:47

Faqja 0 prej 9 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Kontributi i shkenctarėve islam nė shkencė
    Nga Bleti002 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 15-03-2009, 22:29
  2. Sqarim i dyshimeve nė lidhje me risitė
    Nga hasanii nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 29-05-2005, 11:21
  3. Kuptimi i shehadetit
    Nga Klevis2000 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 13-01-2005, 13:56
  4. Vendet arabe dhe perendimi
    Nga Eni nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 67
    Postimi i Fundit: 10-09-2003, 08:47

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •