Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 27

Sa mbështetje gjejnë adoleshentët tek pjesëtarët e familjes së tyre?

Si mendoni, a gjejne mbeshtejte ke pjesetaret e familjes adoleshtentet per problemet e tyre? Apo eshte me lehte per ta
    t'i diskutojne shqetesimet e tyre me shoqerine...?!
    A mendoni se indeferenca e prinderve ndaj problemeve te tyre, mund te kete pasoja te keqija?

Perjashtuar Maska e {Princi}
    Anëtarësuar
    27-10-2002
    Vendndodhja
    Buried Alive
    Postime
    266
    per mendimin tim kjo teme ka diapazon te gjere,,,
    1--varet nga ca familje rrjedh
    2--cmardhenie ke me familjen
    3--besimin qe ke krijuar ne familje.
    4--si e koncepton familja jeten

edhe shume e shume aspekte tetjera jo pak te rencishme...
    prandaj un theme ..qe ne pergjitjsi eshte krijuar ajo psikoza qe mosha e adoleshences eshte me e rrezikshmja se gabon kollaj...por ama familja eshte vendi ku ky problem gjen mbeshtetjen me te madhe..prandaj themi qe familja eshte djepi i kultures

i/e regjistruar Maska e ChloeS
    Anëtarësuar
    02-08-2002
    Postime
    181
    Jam plotesisht dakort me yankeen por dua te shtoj dicka...
    Jan disa gjera apo probleme qe nuk mund ti diskutosh apo ti sgjidhesh me familjen...te pakten un kshu mendoj.

Ok jam shume dakort me ju te dy ...
    Po cilat jane keto probleme qe nuk mund te diskutohen me familjen dhe pse?! Pse ndihet adoleshenti me "rehat" me te tjere per tu hapur per problemet e tij?

i/e regjistruar Maska e ChloeS
    Anëtarësuar
    02-08-2002
    Postime
    181
    Motra kur nji femer e moshes 16 vjec ze te dashur dhe pas disa kohesh nuk shkon mire te dashurin...problemet qe po kalon nuk i diskuton me te shpise,po me nji shoqe....
    sepse te shpise nuk do te te kuptojne kurre sic mund te te kuptoj nji shoqe...plus qe prinderit tone nuk e pranojne nji gje te tille gje qe pas disa vitesh do te jete shume normale te keq te dashur...(ktu flas per shqiptaret sepse nuk jan te gjithe popujt njisoj)....
    Plus qe ka dhe shume gjera te tjera por un kapa kete problem.
    Life is B E A U tiful :)

Perjashtuar Maska e {Princi}
    Anëtarësuar
    27-10-2002
    Vendndodhja
    Buried Alive
    Postime
    266
    shume e vertete...
    sic thashe kjo teme ka diapazon dhe do doja me shum aktivizim ..
    pra dua te them ne formimin nje adoleshent se merr vetem nga familja...
    kot srron e thena
    me thuaj me cin rri te them se kush je...
    shoqeria eshte nje tjeter faktor determinant...
    por po flasim per familjen.....

Per mendimin tim...shprehja e prinderve ose tezeve dhe xhaxhallareve "lere se ashtu e ka ky/kjo...eshte adoleshent " eshte shume e gabuar...Ne vend qe te hyjne me thelle e te mundohen ti kuptojne adoleshentet, rrine indiferente ndaj tyre...Eshte pikerisht kjo qe krijon probleme midis adoleshenteve dhe pjesetareve te tjere te familjes...Sepse ne kete menyre (dmth duke qendruar indiferente) prinderit nuk arrijne te krijojne besimin ke femijet e tyre...dhe anasjelltas...Pra ne shumicen e rasteve, adoleshentet nuk gjejne mbeshtetje tek familja!

GO MILAN GO Maska e EndTironci
    Anëtarësuar
    05-05-2002
    Vendndodhja
    Toronto
    Postime
    365
    kush thot qe adoleshentet nuk kan mbeshtetje nga familja varet se ca shoqnije nrradh tpar dhe si sillesh masnej vje falimja ok

masnej mthuj i her i goc me shoqnin tkeqe si do sillet me njerzit e familjes dhe si do arrin arrin ato ta kuptojn ate vajze kur nuk sillet sic o per tu sjell masnej kur vje puna ke dashnori duhet tfolesh me nonen tate se sa do tkuptoj ajo ska per tkuptu shoqja qe nji dy rri e tho homi kur do e bosh apo e ke bo si ishte si sishte ok
    Forca Milan Kick Juventus @$$ And Win Champion League

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    11-01-2003
    Vendndodhja
    toronto
    Postime
    6
    o end tironci o lale fol mer shqip se na e bere jeten te veshtire me vlla me te kuptu cfare je duke thene.. ke bere shkolle ti lal.. mos ma mer per keq po kur nis lexon ato qe shkru duhet nja 20 minuta per tu deshifruar.. edhe une nga tirana jam por nuk e coj deri ne ekstrem si puna jote.. nejse mo ma merr per keq prape ok lal..
    tani sa per temem.. une flas nga pervoja personale.. mbeshtetjen nga familja e kam 0.. arsyet nuk dua ti diskutoj pasi jane personale por familjen e kam familje shume te mire thjesht nuk na perputhen mendimet edhe idete per 90% te gjerave.. familjen e dua pasi me ka rritur edhe ka bere ceshte e mundur per mua i respektoj por nga ana tjeter kam edhe une koken time edhe ketu nisin problemet
    18 vjec edhe nga mosha 14 e siper gjithe gjerat qe kam dashur jam munduar ti zgjidh vete pa ndihmen e prinderve..
    ka pasur raste ku edhe kam demtuar veten pasi sic dihet cdo adoloshent ka limitet e veta edhe disa gjera thjesht nuk mund te zgjidhen vetem por duan edhe ndihmen e dikujt qe ka me pervoje ne jete
    te them te drejten ndoshta nga fakti qe cdo gje e kam zgjedhur vete me ka bere me te forte per te perballuar gjera te reja ne jete..
    kaq kisha
    mirupafshim

GO MILAN GO Maska e EndTironci
    Anëtarësuar
    05-05-2002
    Vendndodhja
    Toronto
    Postime
    365
    Postuar më parë nga Charles Manson
    o end tironci o lale fol mer shqip se na e bere jeten te veshtire me vlla me te kuptu cfare je duke thene.. ke bere shkolle ti lal.. mos ma mer per keq po kur nis lexon ato qe shkru duhet nja 20 minuta per tu deshifruar.. edhe une nga tirana jam por nuk e coj deri ne ekstrem si puna jote.. nejse mo ma merr per keq prape ok lal..
    po se more vesh ca o shkrujt aty mos e lexo fare ok lale hajde shnet

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Roli ekonomik i familjes fshatare
    Nga PLaku-i-Detit në forumin Ekonomi & biznes
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 04-01-2012, 08:27
  2. Kumanova, informacione të përgjithshme
    Nga strong_07 në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 21
    Postimi i Fundit: 15-11-2008, 07:52
  3. Mbidoza e modernizmit të familjes
    Nga Cimo në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-03-2007, 18:19
  4. Simboli heraldik i familjes dhe pinjollëve Bua
    Nga Xhuxhumaku në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 23-05-2006, 01:17
  5. Mbi dashurine
    Nga ani-ani80 në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 05-03-2006, 12:05

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •