A mund te me ndihmoj sesi mund te ndryshoj MAC adresen e kartes wireless?
A mund te me ndihmoj sesi mund te ndryshoj MAC adresen e kartes wireless?
Kërko në Internet për softuere "Mac Spoofer". Këto ndryshojnë adresën MAC të kartës së rrjetit. Kjo metodë të lejon të gënjesh switchet dhe routerat duke e identifikuar kompjuterin tënd si një kompjuter tjetër. Por ti e dije këtë, se ndryshe nuk do kishe bërë këtë pyetje. Duhet të jesh tepër i kujdesshëm të mos kuptohesh nga përdoruesit e tjerë të rrjetit.
Edi
Faleminderit edspace
une thjesht nuk po gjeja nje softe
E provova unë dhe ishte plotësisht i suksesshëm.![]()
Kodi:Eja ta bëjmë bashkë një anagram por kujdes se mos po anagramohemi edhe vetë
Para disa dite jame kyq ne kompanin e internetit IPKO per deshire qe tejete ma mire por menjihere me dulen do probleme qe do ti ceki ...ne komp. tim i kame instalueme dy kartela per LAN INTERNET ,te dyjat jane ne gjendje te rregult ,njena e kame normal ne disable tjetra per me kyq ,me njene kyqem normal ne rrjet por kur deshta me provu tjetren nuk lejonte kyqjen tue kerkue username dhe passvordin .Kame provue ne disa menyra por s'ka rezultat prandaj ju kisha lutur per ndonji keshill çka mundet me qene????
Kur një prej kartave lidhet, atëherë përse të duhet të lidhesh me tjetrën?
Kompania IPKO kur të ka instaluar internetin, e ka lëshuar atë vetëm për adresën MAC të kartës ku është lidhur kablli. Kur ti e lidh kabllin te karta tjetër, ajo kartë ka tjetër adresë MAC, të cilën IPKO nuk e ka në listën e klientëve. Prandaj, lidhja punon vetëm në kartën origjinale.
Nqs ti do që të lidhesh me kartën tjetër, atëherë ke dy mundësi. E para është të kontaktosh IPKO dhe t'u japësh atyre adresën MAC të kartës që nuk lidhet. Mundësia tjetër është që të ndryshosh adresën MAC të kartës që nuk lidhet, duke i dhënë adresën MAC të kartës që lidhet. Ky ndryshim kërkon të përdorësh një program të quajtur MAC spoofer. Lexo temën Si të ndryshoj adresën MAC.
E keqja e kësaj metode është se mund të kesh probleme nëse që të dyja kartat që ke në kompjuter përdorin të njëjtën adresë MAC njëkohësisht.
Për të gjetur adresën MAC të kartës që lidhet, hap menynë Nis > Ekzekuto (start > run) dhe shkruaj komandën cmd /K ipconfig /all. Adresa MAC është ajo e theksuar më poshtë:
Kodi:Ethernet adapter interneti: Connection-specific DNS Suffix . : Description . . . . . . . . . . . : NETGEAR Fast Ethernet Adapter Physical Address. . . . . . . . . : 00-12-34-56-78-90 Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : Yes Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes IP Address. . . . . . . . . . . . : Subnet Mask . . . . . . . . . . . : Default Gateway . . . . . . . . . : DHCP Server . . . . . . . . . . . : DNS Servers . . . . . . . . . . . : Lease Obtained. . . . . . . . . . : Lease Expires . . . . . . . . . . :
Ndryshuar për herë të fundit nga edspace : 01-04-2007 më 16:48
Edi
Falimenderit me pergjigje te kjart dhe keshillat qe mi dhe vetem deshta ta tregoi se dy kartela qe i kame vendose aty njena e kame lane si rezerv neqofetse tjetra e leshon shpirti bar tjetren ta kame te gatshem, une perqito e bajsha gajlen se p.sh. derisa jame kane i lidhun me Kujtesen s'kame pase kesi lloj problemi por eshte kane e lidhja direkte prej modemit me USB E ne IPKO nuk e kishin.Por edhe nji pyetje rast kartela prishet .apo digjet a mundem keto shenime ti qese ne kartelen tjeter dhe vazhdoi pa nderprerje.
Me sa duket, i gjithë qëllimi yt është te jesh i pandërprerë nga Interneti. Nëse lidhja e Internetit të IPKOs bazohet tek adresa MAC e kartës, atëhere nëse karta prishet, kartat e tjera nuk bëjnë. Duhet t'i telefonosh IPKOs e t'u thuash që të regjistrojnë adresën MAC të kartës së re, ose të përdorësh programin MAC spoofer për të ndryshuar adresën MAC.
Karta e rrjetit janë të forta dhe s'kam dëgjuar që të prishet ndonjë deri tani. Mos e ki kaq merak.
Edi
Pakez me vones por te falimenderoi per keshillat qe me dhate dhe problemin e rregullova.
A ka ndonje program qe ben ndryshimin e plot te MAC adressave sepse me nevoitet per disa klient.
Shum flm deri ketu me keni ndihmuar ( nuk po e di a po postoj ne vendin e duhur ).
Krijoni Kontakt