Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 13
    i/e regjistruar Maska e Borix
    Anėtarėsuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316

Post Grupi shqiptar qe mbrojti Reichsbunker-in

Para disa kohesh, bisedova rastesisht me nje linguist 78 vjecar, i cili ka qene i punesuar nga zyra e pushtueseve gjermane ne Tirane per perkthime (ne periudhen Dhjetor 1943 - Nentor 1944). Nuk u persekutua nga regjimi komunist per arsye se ishin ata te cilet e derguan tek byroja gjermane (mbase si te infiltruar - por s'kishte c'spiunazh te bente...).

Ai me zbuloi nje "rrefenje" interesante. Kur gjermanet u larguan nga Shqiperia ne fundin e nentorit te 1944 (29 nentor), u bashkuan me ta edhe nje grup shqiptaresh (linguisti me thote qe ishin balliste apo 'tradhetare' te tjere). Nder shume te tjere, keta shqiptare, thuhet se kane marre pjese ne mbrojtjen e bunkerit te Hitlerit ndaj ushtrise se kuqe deri ne mars-prill 1945. Do te doja te dija nga kushdo qe ka degjuar nje rrefenje te tille te diskutoje dhe (se shumti) te ekspozoje ndonje fakt historik (sepse dokumenta nuk ekzistojne as ne Bundesarkiv).
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Borix : 06-05-2006 mė 20:47
    "The rule is perfect: in all matters of opinion our adversaries are insane." (M. Twain)

Dash...me kembore Maska e Toro
    Anėtarėsuar
    26-04-2002
    Vendndodhja
    CALIFORNIA
    Postime
    1,404
    Une te sugjeroj qe mos besosh cdo "linguist" qe te "rrefejne" perralla me mbret.

1) Ne asnje dokument gjerman , te aleateve apo dhe te ruseve nuk ekziston fakti se shqiptare kane marre pjese ne betejen e Berlinit, jo me te kene mbrojtur bunkerin e Hitlerit. Trupat shqiptare qe u terhoqen nga Shqiperia bashke me gjermanet u kapen ne Kroaci nga partizanet e Titos.
    2) Vullnetaret e huaj qe moren pjese ne betejen e Berlinit kane qene :
    a) Franceze, te cilet edhe pse u liruan nga detyra 2 jave perpara renies se Berlinit, perseri qendruan deri ne fund.
    b) Daneze, suedeze dhe finlandeze ne numer shume te paket .
    3) Ai "linguisti" del pak i ri ne moshe te kete qene perkthyes i gjermaneve ne 1943.
    Jemi ne 2006 dhe eshte 78 vjec....I bie qe ne 1943, pra 63 vjet me pare te kete qene ....15 vjec!!! Nuk e di nese gjermanet merrnin ne pune per perkthime kalamaj 15 vjecare, di qe merrnin njerez te cilet dini gjermanisht SEPSE KISHIN STUDIUAR ne Gjermani...Qe te shkoje ne universitet edhe ne ate kohe duhet te ishe te pakten 17-18 vjec.... Pra zoteria ne fjale, ose te ka genjyer per moshen dhe nuk ka qene 15 vjec ( por te pakten 18-19) , ose te ka genjyer qe ka punuar per gjermanet!
    4) Ok, punen e moshes e hengre, nuk e kape....Si thua ti ta kene lene komunistet pa i futur plumbin "bashkepunetorit" pas Lufte? Po Enveri i futi plumbin kunatit te vet qe i kishte shpetuar koken qindra here, kete "linguistin" tend 15 vjecar ta da linte te gjalle! Ta kishin infiltruar komunistet o derebardhe ( e zeme sikur e kane derguar ata) do ishin shkruar romane e novela, filma e teatro me tonelata...Dicka do ishte thene kaq vite! Nuk i thone shaka, te kishe nje "agjent" brenda komandatures gjermane...Ata per nje "sukses" si Kim Filbi ( i cili fundi i fundit nuk ishte fare agjent i Sigurimit, por i KBG-se dhe KGB-ja ja pasonte informacionet Sigurimit) u be nje film ( "Radioloja") dhe jane shkruar 2 romane, 3-4 tregime etj etj....

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francė
    Postime
    5,636
    Une asnjehere nuk kam ndegjuar se kur jane terhjekur gjermanet me vete paskan marrur edhe koka shqiptare per te ruajtur bunkerin e Hitlerit, thua se s'paska pasur gjerman te rinje atje ne Berlin...
    E vetmja anekdote qe tregohet se kur u terhoqen gjermanet nga shqiperija me vetemoren edhe nje thes Elbė, se ky elbi i shqiperise dilte si specimen i rrallle per prodhimin e birres.
    Pra gjermanet e moren dhe e futen ne nje bunker ku disa dekada me vone eshte zbuluar ky thesar ne bunker dhe si anekdot, dhasht zoti e eshte e vertete, kete thes me elb ua kthejne shqiperise qe te riprodhoje te njejten fare...per birre te Tiranes.
    Pra une nuk e di se sa ka te vertete ne kete prralle e per tjetren prralle as qe diskutohet....

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-12-2004
    Postime
    1,681
    Mbase do ishte mire ti beje nje test kujtese atij plakut se helbete 78 vjec apo 87 po ta ket ngateruar sepse edhe qelizat kane filluar te jene ca si mangut ne ate moshe.
    larguar forever

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anėtarėsuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Kam degjuar nga te vjetrit se nje grup shqiptaresh qe ishin me forcat e Rajhut nuk u dorezuan dhe luftuan deri ne fund ne Hungari apo Ceki me duket, per kete nuk jam i sigurte. Por kjo ngjarje sipas te vjeterve u fshi dhe nuk eshte permendur kurre nga regjimi komunist dhe tani nuk jemi te sigurte nese eshte e vertete apo jo.

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anėtarėsuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    thuaje emrin e linguistit te matufepsur.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    03-07-2006
    Vendndodhja
    katun
    Postime
    31
    Kjo nuk eshte perralle me mbret por e vertetuar nga kufomat ne Berlin ( kane shkruajtur gazetat e asaj kohe) ne veshjet personale jane gjetur fotografi te familjeve,qeleshe malesie, etj.

Bile ka pasur edhe te graduar nga vete Hitleri

Keto shqiptare nuk ishin nga kufijte shteterore te mbreterise shqiptare , ishin te gjithe KOSOVARE te batalionit "Skanderbeg"

Ideja e SHQIPNISE MADHE ishte nje bashkpunim i vjeter shqiptaro-nazist dhe shqiptaro-fashist kundra planeve te ANGLISE

Qeveria "kuislinge" (e perbere kryesisht nga anti-zogiste ) nuk u krijua brenda dites, por kishte vite qe po pergatitej

Qazim Mulleti i kishte bere nje atentat te deshtuar mbretit ZOG ne Vjene

i/e regjistruar Maska e Borix
    Anėtarėsuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316
    Ketu ne New York, kam takuar nje kosovar, gjyshi i te cilit ishte nje anetar i grupit shqiptar per te cilin kam folur ne postimin e pare. Ky me tregonte se gjyshi dhe grupi ku ai bente pjese kishin uniforme me lara gjermane (te SS-ve vepruese) dhe nuk kishin helmete me shenjen "SS", por qeleshe te bardha. Une e pashe vete fotografine qe ata kane bere gjate luftes.

Disa nga ju ketu kerkojne emra, por une nuk kam te drejte t'i bej publike...
    "The rule is perfect: in all matters of opinion our adversaries are insane." (M. Twain)

MULTUM IN PARVO Maska e Antipatrea
    Anėtarėsuar
    29-01-2006
    Vendndodhja
    Gjithandej, por ne te njejten kohe, asgjekundi !
    Postime
    605
    Njeri nga repartet SS e ka pasur emrin Skenderbeg, dhe ky repart ka ekzistuar qe para fillimit te luftes e deri ne shkrirjen e reparteve SS.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    01-08-2002
    Vendndodhja
    N.Y.
    Postime
    660
    Eshte shume e vertete ajo qe thote antipatrea. Batalioni Skanderbeg njihet si nga historianet ashtu edhe nga ata pak veta qe kane ngelur gjalle nga ajo kohe. Sido qe te jete, ajo idea e Shqiperise se bashkuar me ka pelqyer gjithmone. Mos valle kjo ishte aresyeja qe ne i luftuam gjermanet dhe italianet......

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Rregullorja e Forumit Shqiptar
    Nga Albo nė forumin Portali i forumit
    Pėrgjigje: 83
    Postimi i Fundit: 28-09-2021, 01:20
  2. Si u grabit ari nga pushteti komunist ne Shqiperi.
    Nga DYDRINAS nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 03-04-2015, 10:52
  3. Ē'mendim keni pėr nacionalizmin shqiptar?
    Nga Anton nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 45
    Postimi i Fundit: 25-09-2012, 16:09
  4. Rrymat politike katolike shqiptare
    Nga ~Geri~ nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 74
    Postimi i Fundit: 30-04-2006, 04:33

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •