Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 27
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    07-06-2005
    Postime
    632

Kush e thote te verteten per betejen e Koshares

te nderuar

dukle shikuar nje video mbi betejen e uck ne koshare te realizuar nga rtk me lindi ideja te shoh se a ka ende materiale te tilla ne net.

http://video.google.com/videoplay?do...&q=kla&pl=true

aty hasa edhe ne nje r version te betejes nga ana e serbve.

http://video.google.com/videoplay?do...19212819574923

do te kisha dashur nese dikush ketu ka qene pjesmarres i kesaj beteje e me sa di une ka te tille, do ti kisha lutur te na e thojne nga goja e tyre.
    me intereson ta dije:
    1 sa veta kane marre pjese ne ate beteje (sa nga ana e uck e sa nga shkijet)

2 cfare artilerie kane perdorur uck e cfare shkijet

3 ka pasur te huaj ne radhet shqiptare dhe sa

4 jane ndihmuar forcat e uck nga francezet dhe amerikanet dhe ushtria shqiptare

5 sa ka pase te rene ne ate beteje nga ana e uck dhe
    sa nga ana e shkijev, dhe sa teknike luftarake eshte nxen

6 dhe sa territor“kane cliruar forcat e uck dhe sa dite e kane mabjtur ate territor.

jame kurreshtar te di te verteten.

i admiroj ata djem ce paten guxim te nderrmarrin kete sulm dhe zoti i preft ne qetesi shpirterat e atyre ce rane ne ate betej per lirin te cilen ne sote e gezojme te ciles disa nga ne nuk ia dine vleren.

ju flmn

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    07-06-2005
    Postime
    632
    pershendetje

a me te vertet askush nuk qenka ketu te me jap ndonje te dhen apo mendim per ate ce kame kerku.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    14-03-2006
    Postime
    103
    do te kisha dashur nese dikush ketu ka qene pjesmarres i kesaj beteje e me sa di une ka te tille, do ti kisha lutur te na e thojne nga goja e tyre.
    me intereson ta dije:
    1 sa veta kane marre pjese ne ate beteje (sa nga ana e uck e sa nga shkijet)

2 cfare artilerie kane perdorur uck e cfare shkijet

3 ka pasur te huaj ne radhet shqiptare dhe sa

4 jane ndihmuar forcat e uck nga francezet dhe amerikanet dhe ushtria shqiptare

5 sa ka pase te rene ne ate beteje nga ana e uck dhe
    sa nga ana e shkijev, dhe sa teknike luftarake eshte nxen

6 dhe sa territor“kane cliruar forcat e uck dhe sa dite e kane mabjtur ate territor.

jame kurreshtar te di te verteten.

i admiroj ata djem ce paten guxim te nderrmarrin kete sulm dhe zoti i preft ne qetesi shpirterat e atyre ce rane ne ate betej per lirin te cilen ne sote e gezojme te ciles disa nga ne nuk ia dine vleren.
    ================================================== ========
    1.-Nga UĒK rreth 1500 luftare te drejtperdrejt - nga serbet nr.i madhe,me mijera,
    2.-Artileri e rende nga UĒK e kalibrave te ndryshem - nga serbet edhe raketa,
    3.-Nr. i konsiderueshem vullnetaresh,
    4.-NATO ka bombarduar pozicionet serbe -me shume viktima,
    5.-Nga UĒK 113 deshmor - nga serbet nr.shume me i madh,
    6.-Se paku deri ne 5 km thellesi (?) - deri ne mbarim te luftes.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    07-06-2005
    Postime
    632
    Darsi_I

te faleminderes burre

shnet

i/e regjistruar Maska e ZANOR
    Anėtarėsuar
    25-09-2002
    Postime
    1,114
    Kosharja - Epopeja e Kosoves (1998-1999)!

Sikur te paraqitet ne detalje realisht ne ekran, do te shihej guximi i Shqiponjes se Vertete! Incizimet e verteta satelitore ruhen e nuk dalin ne publik...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-02-2006
    Postime
    98
    Lufta e Koshares nuk gjumezoi vetem shkaun,
    por la me goje te hapur Evropen . ??

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-12-2005
    Postime
    23
    Deshmia e nje ushtari serb qe ishte ne Koshare:

'The terrorists killed 175 soldiers in one day in Kosare (on the Albanian border). The government won't admit how many died. It was thousands.' In Milos's platoon, Nato killed 14, the KLA killed 11, and one committed suicide.

http://www.guardian.co.uk/Kosovo/Story/0,2763,207691,00.html

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-04-2004
    Postime
    674
    Citim Postuar mė parė nga Darsi_I
    d
    ================================================== ========
    1.-Nga UĒK rreth 1500 luftare te drejtperdrejt - nga serbet nr.i madhe,me mijera,
    2.-Artileri e rende nga UĒK e kalibrave te ndryshem - nga serbet edhe raketa,
    3.-Nr. i konsiderueshem vullnetaresh,
    4.-NATO ka bombarduar pozicionet serbe -me shume viktima,
    5.-Nga UĒK 113 deshmor - nga serbet nr.shume me i madh,
    6.-Se paku deri ne 5 km thellesi (?) - deri ne mbarim te luftes.
    1 - Nen 1000 aktiv ne vije te frontit
    2 - Minahedhes (deri 160 mm dy copa) dhe topa p dridhje (73 mm?)
    3 - Mund te numerohen me gishta te dores (ma pak se 10)
    4 - NATO ka bombardu edhe pozicionet e tyre e edhe tonat (gabimisht)
    5 - Nga ne teper nga ana e tyre kurre nuk eshte boll
    6 - Prej 3 km deri 8 km deri ne mbarrim te luftes

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    14-02-2007
    Vendndodhja
    Canada
    Postime
    187
    Ja ēfare thojn shkijet kjo eshte pak apo krejt rena
    por mundet dikush te thot dicka mbi kete me falni teksi eshte ne serbisht
    por nuk besoj qe eshte veshtersi te kuptohet cifrat e ushtarve dhe numrat e armatimit.

Pakao Košara

Dokumentarni film “Pakao Košara” razotkriva jenu od najvećih zabluda i laži o događajima na Kosmetu 1999. godine da nije bilo kopnene agresije tokom intervencije NATO. Naime 9.aprila 1999. godine na području naše karaule Košare počela je izuzetno žestoka kopnena agresija združenih snaga terorista, albanske armije i NATO iz Albanije.

O krvavom boju na Košarama javnost malo zna. Za kopnenu agresiju u Albaniji su bile pripremljene jake snage. Za izvođenje operacije na Kosmetu organizovano je 15000 terorista, od toga 2000 iz zemalja zapadne Evrope. Tim snagama pomoć su pružale jedinice vojske i MUP-a Republike Albanije, koje su grupisane prema našoj granici gde je raspoređeno između 6000 i 8000 vojnika i policajaca. Te jedinice regularne albanske armije, uz avio podršku NATO avijacije, sadejstvovale su šiptarskim teroristima prilikom pokušaja proboja koridora iz Albanije na Kosmet kod karaule Košare i Gorožup. Istovremeno NATO je u Albaniji stacionirao preko 12000 vojnika, od čega 5000 američkih sa 30 tenkova, 26 borbenih i 26 transportnih helikoptera.

Nasuprot tim agresorskim snagama bila je 125. brigada Pristinškog korpusa koju je agresija NATO zatekla u jeku izvođenja borbenih dejstava sa šiptarskim terorističkim snagama na pet različitih pravaca.

Stratezi NATO-a izabrali su pravac Košare, jer je izuzetno neprohodan, a taktički položaj rejona je takav da sa albanske strane omogućava uvođenje respektivne pešadije a s naše onemogućava uvođenje tehnike. Cela ta teritorija s albanske strane nadvisuje našu teritoriju. Plato do sela Padezz, gde se nalazi albanska karaula, vidi se s naše strane, ali uvale koje vode do Padezza nisu uočljive. Agresor je bio u velikoj prednosti, jer je mogao da bira pravac napada i vrši koncentraciju snaga, dok su naše snage bile razvučene duž cele granice i bile angažovane po celoj teritoriji Kosmeta u borbama s teroristima i NATO avijacijom.

U danonoćnim krvavim bitkama prsa u prsa, uprkos brojnijem neprijatelju, preciznom dejstvu artiljerije sa teritorije Albanije, stalnom bombardovanju NATO avijacije koja je zasipala naše položaje i zabranjenim kasetnim bombama i municijom sa osirimašenim uranijumom, naši borci su neviđenim heroizmom, upormošću i vojničkim umećem uspeli da zaustave prodor agresora, nanesu mu ogromne gubitke i odbrane granicu.

U bitkama koje će ući u anale ratovanja krvlju naših boraca natopljena je jugoslovensko albanska granica na području Košara i Gorozzupa. Braneći granicu na području Košara poginulo je šezdesetak naših boraca. U trku, jurišajući na utvrđenog neprijatelja s povicima “juriš”, ”ura” heroji s Košara otišli su pravo u stroj legendarnih boraca za slobodu Srbije.

Boj na Košarama se izučava na američkoj vojnoj akademiji jer je bilo neshvatljivo da su naši borci uspeli da odole tako nadmoćnim združenim snagama agresora i zaustave ga na samoj granici.

U dokumentarnom filmu (trajanje:85 minuta) prvi put javno govore neki od učesnika najtežih i najkrvavijih bitaka na području karaule Košare. U dokumentarcu je za pokrivanje korišćen materijal koji je bas u vreme agresije snimljen na jugoslovensko-albanskoj granici, posebno na području Košara, dok su besnele bitke na život i smrt. Posebno su interesantni materijali koji su snimljeni na strani agresora u Albaniji, a na kojima se vide njihove snage, specijalne jedinice, plaćenici, moderno naoružanje, teška artiljerija, način utvrđivanja i taktika borbe.

Ti snimci nisu nigde javno prikazivani i mogu se videti samo u ovom dokumentarcu koji je zasnovan na događajima opisanim u knjigama “Drugi kosovski boj” i “Kosmetska legenda” i sa kojima čini jedinstvenu trilogiju o ratu na Kosmetu.

Nese doni ta shkarkoni kete dokumentar
    ja ketu por duhet te regj.

http://podzemlje.com/tb/details.php?id=11039
    "Unė jam mirė kur asht mirė Shqipnia"

Je vais bien quand l'Albanie va bien

me 40 hajdutė Maska e alibaba
    Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Nė betejėn e Koshares ėshtė thyer kufiri. Kėtu forcat shqiptare bashkuan Kosovėn me Shqipėri, dhe ishte gati tė krijohej Shqipėria Kombėtare, kur ja erdhėn forcate zeza tė NATO-s dhe okupuan Kosovėn e ndanė Mitrovicėn, e ēarmatosėn UĒK-nė etj etj

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Shqipėria po humb betejėn ndaj drogės
    Nga iliria e para nė forumin Aktualitete shoqėrore
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 13-11-2006, 23:48
  2. Me rastin e pėrvjetorit tė Betejės sė Koshares
    Nga ARIANI_TB nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 14-08-2006, 16:20
  3. E verteta e krishterimit?
    Nga NoName nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 03-06-2006, 01:40
  4. Shqiptarė nė poezinė e Heminguej
    Nga StormAngel nė forumin Enciklopedia letrare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 16-02-2005, 11:11

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •