Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 5

Tema: Artizanatet

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    18-12-2003
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    6

Artizanatet

Pėrshėndetje tė gjithėve, unė tashmė jam regjistruar si anėtare e re, pėrndryshe mė intereson tema e artizanatit, me sa pash nė Forumin shqiptar rreth artizanatit kryesisht trajtohet tema artizanatit tė hekurit, ndersa per artet tjera popullore nuk bėhej fjalė, p.s. Kostumet popullore, arti i qėndisjes, etj.
    mua mė intereson tė mėsoj mė tepėr pėr Kostumet popullore shqiptare dhe temat tjera tė kėsaj natyre. Nėse dikush nga ju posedon informacione rreth kėsaj teme, ju lus qė tė shkruani nė Forum
    sirena_t

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-03-2007
    Postime
    9
    ershendetje sirena_t. Me beht qejfi qe po shoh ne forum dike qe ka te njejtin pasion si une. Kete teme e kisha nder mend ta hapja vete. Meqe jemi ne kete teme do te pyesja nese ndonje mund te me ndihmoj me ndonje model te Fustanelles karakteristike te Laberise, dua te porosis per te bere nje po asnje nga robaqepsit qe njof une nuk di se si behet, keshtu qe do me hynte ne pune ndonje model. Faleminderit

i/e larguar Maska e pekomeri
    Anėtarėsuar
    13-08-2003
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    450
    Se shpejti do te shikoni te gjitha llojet e artizanatit,gjithashtu do te shikoni edhe dyqanin e ketyre prodhimeve online,por do te me falni sepse nuk behen te gjitha gjerat menjehere dhe vetem.Po mundohem qe te krijoj ekipin qe do te meret me kete pune.Gjithashtu kerkoj ndihme nga e gjithe rinia qe ndodhen kudo te kontribojne me ide dhe ndofta edhe ndihme per te hapur dyqane te prodhimeve artistike te artizanatit Shqiptar ne te gjithe boten.Kjo do ti jipte nje ndihme financiare artizanatit dhe do te krijonte edhe nje imazh te mire per shqiperine.Kjo pune nuk behet falas kuptohet qe ka dhe fitimine vet ekonomik.Gjithashtu kerkoj ndihme edhe per permisimin e websitit te artizanatit(kjo falas sepse nuk kam fonde) Shikojeni websitin www.kash-alb.org dhe me beni verejtjet dhe suxherimit nepermjet E-Mail te publikuar ne kete faqe,ose ne kete nenforum.Respekte P.Metohu
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga pekomeri : 22-04-2007 mė 08:53

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    11-06-2007
    Vendndodhja
    Rahovec, Kosovė
    Postime
    1

Artizanatet

Sa i perket artizanateve, akoma jane disa artizanate ne funkcion, dmth ende prodhohen disa prodhime artizanale nga druri (www.beha-n.com) dhe qe do te jene nje kohe te gjate ne perdorim si paisje kyqe ne prodhimin e pijeve alkoolike Ne anen tjeter ende mund te gjenden kostume popullore shqiptare psh. ne fshatin Isniq te KK Deēan dhe ne rrethine te Pejes. Ndersa ende punohen disa punime artizanale per nuse nga grate e qytetit te Rahovecit. Ne fund mund te konstatojme se ende po punohen dhe prodhohen shume prodhime artizanale tradicionale shqiptare, normal ka disa artizanate jane shuar nga neglizhenca e rinise poashtu edhe nga institucionet shteterore.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    15-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    4
    une mendoj qe nje veper artizanale por edhe nje profesion artizanal qe te jetoje ne vazhdimesi, duhet qe ti pershtatet tregut duke synuar ne cilesine dhe jo tek ajo qe disa pseudo artizan zbatojne teorine ''te mare keto para se eee ..ku i dihet se kur vjene te porosise prape''. Nga experienca ime, megjithese punimet e mia jane te shrenjta ne fillim kur i degjon dhe nuk shikohet puna qe eshte bere (une merem me dizenjim xhami me tekniken sandblasting & reverse glass paint) , por une gjithmone perpiqem te dej dicka me shume qe klienti te mare nje veper arti dhe jo nje pune.Kjo eshte arsyeja qe kam kliente qe me vijne edhe pas 2 ose 3 vjeteve per vete ose per ndonje mike te tyre.

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •