Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 8
    i/e larguar
    Anëtarësuar
    17-08-2003
    Vendndodhja
    Palestine
    Postime
    55

“Ti pyet, Hoxha përgjigjet”

Es-Selamun Alejkum.

Vëllezër dhe motra, kemi nderin të ju informojmë se për muajin MARS, 2011, përgjigjeve tuaja do të ju përgjigjet hoxha i nderuar Zekerija Qazimi, Allahu e ruajtë.

Njëherit ju informojmë se interesimi për pyetje është shtuar dhe se ky projekt do të vazhdon që përgjigjeve tuaja të ju përgjigjen hoxhallarët më eminent në tokat shqiptare.

Mos u turpëroni, por pyetni, sepse ai i cili pyet dhe fiton përgjigje, e zhduk paditurinë e tij rreth fesë Islame.

Mos na haroni në duatë tuaja.

Staffi, *************

E-mail adresat për pyetje:
    Ndryshuar për herë të fundit nga Smth_Poetic : 05-03-2011 më 13:16

krenar qe jam malsor..... Maska e _MALSORI_
    Anëtarësuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637

pyetjen e pare ..

pyetjen e pare po e bej une..ndoshta me ne fund dikush do te me pergjigjet..kam pyetyr disa here ne kete forum por asnjehere nuk kam marre pergjigje..thjesht kjo pjese e nenforumit nuk e permbush askund misionin e tij per informimin e besimtareve rreth ceshtjeve te fese islame..ketu shumica merren me mrekulli kastravecash apo me mjekra mugjahidinesh ..nejse..

pyetja ime ka te beje me titujt fetar ( jo shkencor pasi feja nuk ka te beje me shkencen ) qe jepen ne fene islame..une di kuptimin e vetem dy tituj ..ata jane '' haxhi '' dhe '' hafiz ''..haxhi eshte titull qe e fiton automatikisht pasi ke kryer viziten e haxhillekut ne meke..hafiz e fiton pasi ke mesuar permendesh komplet kuranin dhe vertetohet se ti e di permendesh ate..por kam degjuar edhe emertime te tjera qe ju vihen njerezve te caktuar dhe me bejne konfuze a jane te sakte apo thjeshte njerezit sidomos shqiptar i vene vetes apo kan deshire te vetquhen..nese ky qe ka marre persiper din dicka le te na sqaroje..
    a do male me debore,trima te forte dhe malsore,fort bujare dhe burrerore,shko ne kukes i ke me dore.

Antivirus -Llap- Maska e ardiana luzha
    Anëtarësuar
    19-11-2007
    Vendndodhja
    Ne mendjen tende!
    Postime
    1,008
    A ta sqaroj une!!!

Leje Haxhit e hafizat se nje lloje jane,rrokju shkences

ps;( jo shkencor pasi feja nuk ka te beje me shkencen )....me kete nuk jam dakoret,une me sa kam ndegju,shkenca eshte zhvillu na krah te fejes.
    2011*Pse të pështyjmë rrugës, kur ka njerëz që e meritojnë fytyrës ...

Skandinavien Maska e TetovaMas
    Anëtarësuar
    20-03-2008
    Vendndodhja
    Te vendi i xhenetit
    Postime
    2,664
    Citim Postuar më parë nga _MALSORI_ Lexo Postimin
    pyetjen e pare po e bej une..ndoshta me ne fund dikush do te me pergjigjet..kam pyetyr disa here ne kete forum por asnjehere nuk kam marre pergjigje..thjesht kjo pjese e nenforumit nuk e permbush askund misionin e tij per informimin e besimtareve rreth ceshtjeve te fese islame..ketu shumica merren me mrekulli kastravecash apo me mjekra mugjahidinesh ..nejse..

pyetja ime ka te beje me titujt fetar ( jo shkencor pasi feja nuk ka te beje me shkencen ) qe jepen ne fene islame..une di kuptimin e vetem dy tituj ..ata jane '' haxhi '' dhe '' hafiz ''..haxhi eshte titull qe e fiton automatikisht pasi ke kryer viziten e haxhillekut ne meke..hafiz e fiton pasi ke mesuar permendesh komplet kuranin dhe vertetohet se ti e di permendesh ate..por kam degjuar edhe emertime te tjera qe ju vihen njerezve te caktuar dhe me bejne konfuze a jane te sakte apo thjeshte njerezit sidomos shqiptar i vene vetes apo kan deshire te vetquhen..nese ky qe ka marre persiper din dicka le te na sqaroje..
    Njekohesishte ,dua te beje nje nenpyetje , me qe Malsori kishte permendur haxhin .

C'eshte haxhi BEDEL , dhe a eshte e lejuare per hoxhallaret qe ne emer te haxhit Bedel te bejne bisbnes (tregeti) sa qe une njohe nje hoxhe ne Zvicer ,eshte bere milioner duke transportuare njeres dhe vete personalishte ne haxhe si bedel (zavndesues haxhi per te vdekurit ????

Gjithashtu , ne raste se haxhi bedel zavendesimi ,eshte i lejuare a ka mundesi nje njeri i cili s'ka mbajte ramazan dhe s'ka bere namaz ne kete dunja , te paguaj qe dikush tjeter zavndesues ,te kryej obligimin e namazit dhe te ramazanit ???

Dhe se fundi behet pyetja ??? A ka kontakt i vdekuri me te gjallin kurre dikush si zavendesues i gjalli kryene obligimet e te vdekurit ???
    Ndryshuar për herë të fundit nga TetovaMas : 04-03-2011 më 22:12 Arsyeja: Gabime ne shkrim

Pershendetje vllazerore i nderuar Hoxhe Zekerija Qazimi!
    Une i perkas besimit ortodoks. Kam lexuar me vemendje pjese te shkeputura nga Kurani dhe nuk pretendoj se jam ne gjendje te jap mendim te plote per pyetjen qe po ju drejtoj.
    Cili eshte pozicioni i besimtarit mysliman qe perdor internetin ne raport me mesimet e kuranit?
    Flm ne advance!
    Paqe!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    23-04-2010
    Postime
    50
    Citim Postuar më parë nga Kryqi i Paqes Lexo Postimin
    Pershendetje vllazerore i nderuar Hoxhe Zekerija Qazimi!
    Une i perkas besimit ortodoks. Kam lexuar me vemendje pjese te shkeputura nga Kurani dhe nuk pretendoj se jam ne gjendje te jap mendim te plote per pyetjen qe po ju drejtoj.
    Cili eshte pozicioni i besimtarit mysliman qe perdor internetin ne raport me mesimet e kuranit?
    Flm ne advance!

Nuk ka asgje te keqe te perdoret interneti per mesimin dhe leximin e Kuranit. Sot kemi edhe shumë mjete tjera perpos kompjuterve per ta mesuar Islamin ne pergjithësi (siq janë Iphonat, Ipodat, Mp3, Ipad, etj), por njerzit pritojnë te mesojnë dhe nuk janë te interesuar fare. I kemi te gjitha kushtet per ta mesuar ketë fe te paster, dhe lehtesim te madh.

Thotë Allahu i Madhëruar:

وَلَقَدْ يَسَّرْنَا الْقُرْآنَ لِلذِّكْرِ فَهَلْ مِن مُّدَّكِرٍ

"Dhe me të vërtetë që e kemi bërë Kur’anin të lehtë për ta kuptuar dhe kujtuar; atëherë a ka ndonjë
    që të përkujtojë (e të marrë këshillë)?" (El Kamer - Hëna: 17)
    "...Thuaj: “A janë ata që dijnë, njësoj me ata që nuk dijnë?”..." (Ez Zumer:9)

i/e regjistruar Maska e drenicaku
    Anëtarësuar
    06-05-2003
    Postime
    3,263
    Pyetja ime eshte
    Shqiptaret a duhet te jetojn sipas traditave shqipetare apo arabe?

Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Ky Zekerija Qazimi e kam degjuar qe konsideroj qafir Kryeministrin e Turqi si dhe mbretin e Saudis, prandaj une nuk do lejoj qe ketu te sillen shkrime nga Hoxhallar me ide extremiste.
    Keta Hoxhallar ka degjuar edhe ai Arif Uka dhe ka ber ate qe beri.

Jane pikerisht keta pseudo hoxhallar si puna e ketij Zekerija Qazimi dhe si Shukri Aliu qe u kane shpelare trurin disa te rinjeve ne Maqedoni dhe ne i dime shume mire se sa fitne kane shkaktuar nder musliman ne trojet tona.

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •