Close
Faqja 6 prej 18 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 174
    i/e regjistruar Maska e Timianonimi
    Anëtarësuar
    29-07-2008
    Vendndodhja
    Percaktohet me vullnetin tim duke i ndryshuar tri dimenzionet hapsirore dhe duke ju pershtatur rrjedhjes se dimenzionit kohor te cilin nuk mund ta kontrolloj
    Postime
    146

The Privileged Planet

Per te gjithe ata qe e ndien veten te vegjel dhe te parendesishem ne Univerz pas te gjitha krahasimve te tokes me yjet tjere dhe kozmosin dhe trupave tjere qiellor, duke perfshi edhe materjen e erret ( njejte jam ndier edhe kur isha ende femije kur e paten shfaq "Kosmosin" e Carl Seganit) do te ju rekomandoja si nje "terapi" filmin dokumentar "The Privileged Planet" i bazuar ne te njejtin liber sipas astronomve Gonzalez and Richards.

Kete video e ka "forsirat" mjafte shume Discovery institute si argument per "Teorine e Dizajnit intelegjen"(Intelligent Design Theory ) e cila ne menyre mjafte bindese argumenton se ka nje perfshirje intelegjente ne krijimin e univerzit dhe gjallesave ne toke (edhe Bushi u perzi ne kete pune por ne gjykimin e vitit 2005 gjykatesi e ndaloj qe kjo teorije te mesohet ne shkollen e Doverit perkrah Darwinit duke u thirrur ne se kjo teorije e cenon ndarejn kushtetuse te shtetit nga religjioni! )-

Une e kam lexuar kete teorije dhe kjo nuk e promoton asnje religjion te caktuar vetem se me argumente shkencore (teorija e gjasave, thirret edhe en argumente te njejeta te programit SETI per kerkimin e qenjeve intelegjente ne kosmos) deshmon se ka shume koincidenca ne krijimin e univerzit dhe gjallesave qe ato te jene produkt i rastesise por si duket shkencetaret ju friguan se permes kesaj teorije ne deren e prapme do te futeshin kreatonistet dhe fanatiket tjere religjioz?

Filmin ne fjale e kam pare para nje viti (pas nje kerkimi te mundimshem ne internet) pa pagese, nje link e gjeta por nuk mund ta hapi se jam ne vend pune e ketu i kane ndaluar shikimin e videove (cka eshte normale) por ju mund ta provoni(nuk jam i sigurt a eshte filmi ne fjale):

video.google.com/videoplay?docid=5488284265590289530

Ose nese deshironi ta bleni mundeni ne faqen zyrtare te ketij filmi dokumentar:
    http://www.privilegedplanet.com/

Filmi mundohet ta argumentoj se toka eshte e "vendosur" ne vend ideal ne kosmos (pozite te priveligjuar) jo vetem per tu zhvilluar jeta ne te por edhe per te pasur mundesi te vrojtimit astronomik dhe per ta mundesuar zbulimet astronomike! Une nuk do te hyja ne nje kritike te ketij libri (ka mjafte ne internet nese doni te lexoni) por sic e ceka po ja dergoj si ne "terapi" per egon e atyre qe e kane ndier veten te parendesishem ne kosmosin e pafund!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Timianonimi : 19-09-2008 më 06:00

i/e regjistruar Maska e darla1
    Anëtarësuar
    03-12-2008
    Vendndodhja
    Athens, Greece
    Postime
    57
    jemi vertete te vegjel ne lidhje me hapsiren e galatikes ose me mire te galaktikave...po ..jemi dhe ne nje pike referimi..ndoshta per te tjeret...planete..se une besoije se nuk jemi i vetmi planete i polulluare me njerze...thjeshte nuk kemi dijen dhe shkencen per ta vertetuare dhe arriture ta zbuloijme...keto..gjera..por besoije qe ne shekujte qe do vijne do zbulohen gjera te rendesishme..gjithmone ne qofte se bejme dicka dhe ne per planetin tone ne lidhje me atmosferen..dhe ndotjen e ambjentit..brezate qe vijne do kene shume per te mesuare...ne lidhje me hapsiren...se mos harroijme se shekujte..per hapsiren jane momente..kohe...

i/e regjistruar Maska e Vinjol
    Anëtarësuar
    28-04-2002
    Vendndodhja
    Fier
    Postime
    1,558
    jemi aq te vegjel sa eshte 1 pike uji ne det
    Mos u mundo te behesh njeri i suksesshem por me mire te behesh i vlefshem..

Sensual
    Anëtarësuar
    17-02-2009
    Postime
    4,304
    e forta eshte se mendojme qe jemi te vetmit krijesa ne univers ...

i/e regjistruar Maska e Action
    Anëtarësuar
    20-11-2008
    Postime
    77
    "Shume e vertet ne krahasim me Universin ne jemi shume te vegjell mirepo egziston diqka brenda nesh qe shtyn ta pyesim veten kush jemi nga vijme dhe ku po shkojmë"

Eshte nje thenie shume e njohur.

i/e regjistruar Maska e OO7
    Anëtarësuar
    07-12-2004
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    3,823
    Citim Postuar më parë nga Enii Lexo Postimin
    e forta eshte se mendojme qe jemi te vetmit krijesa ne univers ...
    Kjo e forte eshte por ka edhe me te forta, ka nga ata qe thon se yjet ndricohen nga dielli dhe se rrotullohen reth Tokes

i/e regjistruar Maska e agonny
    Anëtarësuar
    02-08-2008
    Postime
    251

Prej teleskopit hapsinor " Hubble"

dhe sa per pyetjen "Sa te vegjel dhe te paperfillshem qe jemi ne Univers?" jemi si nje milingona ne Token (BOTEN) tone

Pasioni për shkencën Maska e Jonila S
    Anëtarësuar
    29-08-2009
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    7
    Shume teme interesante. Te ben te mendosh sa pak qe dime...

Á Я † ι $ † Maska e Homer
    Anëtarësuar
    18-12-2008
    Vendndodhja
    Nιρρση
    Postime
    2,287
    Citim Postuar më parë nga Force-Intruder Lexo Postimin
    Problemi i vertete nuk qendron te fakti i te qenit te paperfillshem dhe te vegjel...
    Qendron te arroganca e egos se tejfryre te njerucit dhe kompleksit te gjithepushtetshmerise.
    Ky i fundit i kalon permasat e universit te njohur.
    Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin

Eshte kjo arrogance qe sna le te shikojme me larg se hunda jone. Jemi ne dhe ska te tjere. Cfare fati, me miliarda galaksi, me triliona sisteme diellore dhe me kuadriliona planete, mesa duket vetem ne na ka rene bixha per te qene te avancuar. Cfare fati
    E vertet kjo qe thoni. Kur mendoj se njeriu akoma ska zbulu/eksploru gjith Token/Boten ku jeto ... dhe mendo se eshte "gjeja" me e çmuar e hapesires ...
    D'Oh!

Faqja 6 prej 18 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. gjithesia ne univers
    Nga olimpiadisti në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-03-2009, 06:44
  2. gjithesia ne univers
    Nga olimpiadisti në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-03-2009, 06:39
  3. Kur ishim te vegjel, na mernin per dore.........
    Nga LediAA në forumin Grupmoshat e komunitetit
    Përgjigje: 30
    Postimi i Fundit: 05-07-2007, 19:41
  4. Kur ishin të vegjël
    Nga Davius në forumin Sporti nëpër botë
    Përgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 20-04-2007, 16:08
  5. A mendoni se ne per prinderit mbetemi gjithmone te vegjel?
    Nga INDRITI në forumin Grupmoshat e komunitetit
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 13-01-2005, 04:56

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •