Close
Faqja 5 prej 14 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 131
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    01-08-2007
    Vendndodhja
    beyond the road... I lie in wait...
    Postime
    469
    me fal por ai ate eshte duke thene se nqs je humanitar, atehere per ate eshte ofendim te quhesh i shenjte, sepse humanitar e i shenjte sikur jane dy gjera te kunderta, apo jo? kshtu qe nqs i thua dikujt i shenjte atehere nuk mund ti thuash humanitar.

pastaj kujt po i behet vone (pa te keq), se xfiles ndihet i ofenduar? rendesi ka te mbash pergjegjesi per ato qe shkruan, te kene nje fare llogjike, e te mos shkruash ne tym.

dhe e fundit, mos bej shkrime te tilla si "une nuk e di kush je ti, dhe as qe dua ta di", sepse e nxjerr veten si tip mimoza llastica... sepse tek e fundit askujt nuk i intereson se cfare s'do ti te dish.

.... ...
    Anėtarėsuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Citim Postuar mė parė nga artful dodger Lexo Postimin
    me fal por ai ate eshte duke thene se nqs je humanitar, atehere per ate eshte ofendim te quhesh i shenjte, sepse humanitar e i shenjte sikur jane dy gjera te kunderta, apo jo? kshtu qe nqs i thua dikujt i shenjte atehere nuk mund ti thuash humanitar.

pastaj kujt po i behet vone (pa te keq), se xfiles ndihet i ofenduar? rendesi ka te mbash pergjegjesi per ato qe shkruan, te kene nje fare llogjike, e te mos shkruash ne tym.

dhe e fundit, mos bej shkrime te tilla si "une nuk e di kush je ti, dhe as qe dua ta di", sepse e nxjerr veten si tip mimoza llastica... sepse tek e fundit askujt nuk i intereson se cfare s'do ti te dish.
    Lere moze llasticen se ishte film ne kohen e mavriut. Te tilla analogji jane dhe pa pike piperi, e jo me kripe. Kam vite qe shprehem ne forum qe s'dua te di per besimin fetar te njerit apo tjetrit, ashtu sic nuk shpalos timin etj. Keshtu qe sic thashe, me me lezet keto anallogjet. Nqs s'te interesojne ty, s'kishe pse pergjigjeshe.

Persa i perket fjales se "shenjte" ... nuk e di ne ke lexuar Rilindasit, gjithashtu pune per ty, ama jo pak here e kane perdorur kete term ne marredhenie me Shqipen, Shqiperine etj. Edhe ateiste te betuar (shqiptare) e perdorin si fjale ne situate te ngjashme.

Mbase ne botekuptimin tend personal (theksoj personal) i/e shenjte dhe human jane oxymoron . Pune per ty, ka plot qe i kundervihen ketij botekuptimi. Per mua personalisht, nuk mund te quhesh i/e shenjte pa qene humanitar.

Nuk e di nqs di ndonje gje per Druzet (sekt myslymane por disi me ndryshe.) Ata konsiderojne si profete/mentore/shenjetore jo vetem Jezusin, Muhamedin por dhe Sokratin, Aristotelin etj, si mendje te ndritura qe i dhane dicka njerezimit. E Nene Tereza dha sakrifice, uje nje te eturi, buke nje te urituri, shprese nje te humburi.

Nuk dua te bej teologji ne kete teme, por qe te thuash se shenjetor dhe humanitar jane gjera te kunderta, do te thote qe s'ia di/s'ia do kuptimin (as teolog e as gjuhesor) asaj fjale.

Dhe me ne fund, edhe pse permenda x-files qe ndihet i ofenduar, ne fakt shume shqiptare ndihen te ofenduar nqs ofendohet Nene Tereza. Ne fund te fundit ajo ishte Shenjterisht Shqiptare.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    01-08-2007
    Vendndodhja
    Postime
    469
    pse nuk shpjegon se si nqs mendon se shenjtor e humanitar jane gjera te kunderta do te thot se s'ia di/do kuptimin as teolog e as gjuhesor fjaleve, ne vend qe te na i japesh kete si te dhene? (face value).

menyra si e shoh eshte se shenjtor ka konotacione hyjnore... dmth te thuash se dikush beri kto bema sepse ishte shenjtor, eshte sikurse te ofendosh njerezimin, sikurse te thuash se kto gjera nuk jane njerezore, jane hyjnore, sikurse te thuash se njerezimi ne thelb nuk eshte i afte te beje bema te tilla. edhe kjo eshte nje big slap on the face of humanity, apo e kam gabim?

dmth eshte gabim ne menyre te menduari dhe kjo menyre e gabuar te menduari e koinceptuari eshte e institucionalizuar ne ndergjegjen, traditen, kulturen, fete, teologjine, gjuhen, e civilizimit perendimor... dmth ndoshta pikerisht per kete eshte ofenduese ta quash nene Terezen shenjtore, dhe jo thjesht njeri... biles nqs ka ndonje mesazh qe mund te mirret me teper prej shkrimeve te saj ne lidhje me dyshimin, eshte pikerisht ky, se nuk ishte me fryma e shenjte ajo qe e shtynte ne veprat e saj, por shpriti i njeriut.

thjesht sepse ofendohet xfiles nuk dmth se eshte ofenduar Nene Tereza... association does not mean causation... kete po i pyeste ai robi xfiles, ku e sheh ky i fundit ofendimin tek titulli i tmes qe permendte "mosbesimi i Nene Terezes", kur ajo vete shkruan se "tek une nuk ka Zot". Qysh jane kto dy pjese ne kundershtim me njera tjetren? Edhe qysh mund te ofendohet dikush prej ksaj?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga artful dodger : 14-08-2008 mė 09:51

Caesar Tulipanus Maska e Julius
    Anėtarėsuar
    21-05-2003
    Vendndodhja
    ne boten e cudirave.
    Postime
    1,767
    Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Po e kam shkruatur une dhe ishte pergjigje e MP qe ArberXYZ ma nisi mua!
    Po atėherė ēmė thua mua se jam i papjekur? Ti shkruan sharje pėrgjithėsisht pėr femrat se tė shau Arbri ty personalisht?
    Po kjo nuk ėshtė vetėm papjekuri, kjo ėshtė lajthitje foshnjarake.
    Ti bėn thirrje shumė herė pėr respekt, po ku mund tė besohesh ti qė qoftė nė varėsi tė rrethanave shan nė atė mėnyrė?

Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Si mendon ti qe ai mund te me shaj mua dhe une mos ja kthej ?!!
    Udhero e me shaj ne MP do ta kthej te shajtmen me kamat.
    GV_USA
    Juve myslymanėt sikur nuk besoni nė kamata, apo jo?
    Unė sdo rri tė merrem tė shahem me ty vetėm pėr tė vėrtetuar naj teori qė ti e quan tė drejtė sipas kokės tėnde.
    Po nejse, nėse unė jam i papjekur (qė se kam pikė problemi tė ma thuash, nuk ofendohem lehtė), ti je hipokrit i madh. E ta kanė thėnė kėtė shumė tė tjerė. Po mė e keqja jote ėshtė qė ti je ca i verbėr nė gjykim dhe nuk e di se je i tillė.
    Me kalimin e kohės ka mundėsi tė menēurohesh dhe nėse bie nė kontakt me allahologė tė tjerė disi ekstremista edhe mund tė ndodhė. Sidomos nėse tė ndodh diēka personale qė ta trondisi besimin. Me tė la e dashura, naj tradhti shoku apo ku di unė.
    Ndryshe do e vush gjithė jetėn kėt tip qė ke. Po tė jesh dhe i ndjeshėm...oho!! Ke pėr tu sėmur keq.

Hajt me tė mira e me mend nė kokė.
    Ezekiel 25-17.

i/e larguar Maska e dibrani2006
    Anėtarėsuar
    29-01-2006
    Vendndodhja
    Europe
    Postime
    2,693
    "In 1991, Mother Teresa returned for the first time to her homeland and opened a Missionaries of Charity Brothers home in Tirana, Albania."
    O njeri i mire, apo ma perkthen ne gjuhen Shqipe, per fat te keq s'po te kuptoje Amerikanēe, nese ma kishe shkruar frengjisht italisht hollandisht dhe disa gjuhe te tjera do ta kuptoja dhe nuk do te bezdisja mo' po ja qe kurioziteti te ben kurioz.

Flm.

Se kuptoj se ku ėshtė problemi kėtu. Besimi i saj, nuk ka asnjė rėndėsi pėr mua. Kur pėrmendet emri i Nėnė Terezės nuk mė shkon asnjėherė mendja te feja.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    01-08-2008
    Postime
    111
    Citim Postuar mė parė nga Coca-Cola Lexo Postimin
    Ne jemi bijite e saj ajo eshte nena jone shqiptare.

p.s

Me postim naiv ne forum nuk kam hasur se tendin.
    ajo cka eshte e vertet e vertet eshte un nuk shaj personalitetin humanizmin bamirsin e gonxhes por ajo nuk ishte nen se nuk lindi asnjeher

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga Julius Lexo Postimin
    Po atėherė ēmė thua mua se jam i papjekur? Ti shkruan sharje pėrgjithėsisht pėr femrat se tė shau Arbri ty personalisht?
    Po kjo nuk ėshtė vetėm papjekuri, kjo ėshtė lajthitje foshnjarake.
    Ti bėn thirrje shumė herė pėr respekt, po ku mund tė besohesh ti qė qoftė nė varėsi tė rrethanave shan nė atė mėnyrė?

Juve myslymanėt sikur nuk besoni nė kamata, apo jo?Unė sdo rri tė merrem tė shahem me ty vetėm pėr tė vėrtetuar naj teori qė ti e quan tė drejtė sipas kokės tėnde.
    Po nejse, nėse unė jam i papjekur (qė se kam pikė problemi tė ma thuash, nuk ofendohem lehtė), ti je hipokrit i madh. E ta kanė thėnė kėtė shumė tė tjerė. Po mė e keqja jote ėshtė qė ti je ca i verbėr nė gjykim dhe nuk e di se je i tillė.
    Me kalimin e kohės ka mundėsi tė menēurohesh dhe nėse bie nė kontakt me allahologė tė tjerė disi ekstremista edhe mund tė ndodhė. Sidomos nėse tė ndodh diēka personale qė ta trondisi besimin. Me tė la e dashura, naj tradhti shoku apo ku di unė.
    Ndryshe do e vush gjithė jetėn kėt tip qė ke. Po tė jesh dhe i ndjeshėm...oho!! Ke pėr tu sėmur keq.

Hajt me tė mira e me mend nė kokė.
    Mvaret cili musliman , dhe mvaret per cfar kamate folim. Sa i perket Arbetit ti perseri gabon, sepse ai nuk me shajti mua personalisht, te me kishte sha mua personalisht do ta kisha sha edhe une ate personalisht.
    Ai shau te gjithe shqiptaret e maqedonis, sidomos ato te Gostivaritm andaj mos u be genjshtar si Arberi, nese fol dicka , fole te verteten.
    E sa per hipokrit kurr nuk kam qene , dhe kurre nuk do te jem.

GV_USA
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Gostivari_usa : 14-08-2008 mė 13:14
    WE WILL NOT GO DOWN!

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    01-08-2007
    Vendndodhja
    Postime
    469
    Citim Postuar mė parė nga dibrani2006 Lexo Postimin
    O njeri i mire, apo ma perkthen ne gjuhen Shqipe, per fat te keq s'po te kuptoje Amerikanēe, nese ma kishe shkruar frengjisht italisht hollandisht dhe disa gjuhe te tjera do ta kuptoja dhe nuk do te bezdisja mo' po ja qe kurioziteti te ben kurioz.

Flm.
    "In 1991, Mother Teresa returned for the first time to her homeland and opened a Missionaries of Charity Brothers home in Tirana, Albania."

"Me 1991, Nene Tereza u kthye per here te pare ne atdheun e vete dhe hapi shtepine Misionaret e Vellezerve Bamires ne Tirane, Shqiperi."

dmth me pare nu vinte dot ngaqe shqiperia ka qen vend komunist.

i/e larguar Maska e dibrani2006
    Anėtarėsuar
    29-01-2006
    Vendndodhja
    Europe
    Postime
    2,693

Smile

"Me 1991, Nene Tereza u kthye per here te pare ne atdheun e vete dhe hapi shtepine Misionaret e Vellezerve Bamires ne Tirane, Shqiperi."

dmth me pare nu vinte dot ngaqe shqiperia ka qen vend komunist.

Tani te kuptova, por mund te vinte dhe ne Shkup apo Prishtine?!.. munde te ndihmosh edhe nga jashte bashke kombasit nuk eshte e thene qe te jesh prezent ne vend.

Me trego e din gjithe historine e nene tereses prej kur ka lindur dhe deri kur u shua.

flm.

Faqja 5 prej 14 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Cilat jane meritat kombetare te Nene Terezes?
    Nga altruisti_ek84 nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 106
    Postimi i Fundit: 26-12-2010, 15:49
  2. Nena Tereze vleresohet per shpirtin e saj apo per famen e saj?
    Nga fisniku-student nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 26
    Postimi i Fundit: 19-03-2009, 20:47
  3. Qėllimi dhe kuptimi i fesė - besimit
    Nga ORIONI nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 04-12-2004, 16:59
  4. DOKTRINA - Kapitulli II. Simboli i Besimit
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 21-09-2004, 21:47

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •