Close
Faqja 5 prej 14 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 139
    i vetlarguar Maska e Arcimedes
    Anëtarësuar
    26-12-2005
    Vendndodhja
    Holland
    Postime
    591
    Citim Postuar më parë nga onpeja
    I ditur eshte ai i cili din me zgjedhe prej dy te kqijave cila eshte me e mire, se sa ai qe dine te dalloj vetem te miren dhe te keqen.
    Ai njeri qe njeh Zotin, per ate njeri nuk ka gjera te keqija, por vetem gjera te mira dhe mrekullira.

Zoti eshte brenda ne jeten tone: Zoti e ka ne dore shpirtin tone, por ai na lejon neve qe te lozim e te zgjedhim ke te duam, sepse Zoti nuk eshte diktator dhe as vrares, por eshte dashuri dhe mrekulli.

Zoti na len neve te lire, sepse ai e din qe ne nje dite do te kthehemi perseri ne krahet e tij te ngrohta dhe Zoti do te na fali e do te na e pastroj shpirtin tone perseri nga gabimet, fajet, apo krimet qe kemi bere ketu ne toke, sepse ai na don neve shume, prandaj.

Zoti kujdeset per shpirtat tane dhe i pastron ato vazhdimisht, sikur nena qe lan e shpelan vazhdimisht rrobet e pista te femijes

Kalofshi mire.

P.s. : Me falni ne qoftese po fyej ndonjeri, por nuk eshte ky aspak qellimi i im.
    I vetlarguar per arsyje fshirje shkrimesh nga moderatore arrogante si puna e Dariusit me shoke....

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Stergjysherit e mi kishin fatin te zgjedhin ne mes te xhizes dhe besimit te tyre, por stergjysherit e stergjysherve tone nga pushtimi romak nuk e kishin kete zgjedhje, por u desh te ndrojne paganizmin me krishterizem me dhune e me faqe te zeze, por ok me mire me u konvertu (siq po e perdorni kete shprehje) ne krishterim se sa me qene pagan.

I ditur eshte ai i cili din me zgjedhe prej dy te kqijave cila eshte me e mire, se sa ai qe dine te dalloj vetem te miren dhe te keqen.
    Secili eshte i ditur per vetin, OK.
    E kishim fjhalen per tradhetine.
    Nuk mund te jete i njejti veprim, zgjedhje dhe tradheti. Nuk e di se a llogjikon kur shkruan?
    Kure te krishteret konvertojne ne islam eshte zgjedheje, kur muslimanet konvertojne ne fe tjeter ose behen agnostike, na qenka tradheti!
    A nuk eshte kjo veprim i njejte?
    Ndryshuar për herë të fundit nga iliria e para : 13-03-2006 më 13:08
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    me te vertete,
    si do thoshit ju sikur nje krishter te kthehej ne mysliman,
    a duhet vrare meqe eshte "tradhetar" ?

i/e regjistruar Maska e buki19
    Anëtarësuar
    20-09-2005
    Postime
    313
    Citim Postuar më parë nga iliria e para
    Pervec kesaj buki 19,me shoket e vet ofendojne bile rende kur dikush iu kritikon fene.
    Quajne njerz te "pa- ditur", "nuk dine as sa nxenesit ekl se II-te" etj.
    Pastaj ankohen dhe thone qe nuk dine se pse?!

Tashti tek tema.
    Nese duhet ndeshkuar ai qe "tradheton" per konvertim psh, cka mendojne Buki19, onpeja me shoke per stergjysherit e vete?
    iliria e para,sa me perket mu personalisht po te tregoj qe nuk jem ne pozite e as qe kisha deshiruar qe ta ndeshkoj ndokend qe konverton.Sa i perket stergjysherve te mi,e dij qe kan qene te krishtere, ortodoks, bile i tere rrethi.
    Nuk dij e panuan fene Islame me dhune apo me deshire,por e dij qe un e mbaj dhe e praktikoj me deshire,dhe jam shum kurreshtare per fene ortodokse dhe ne pergjithesi per krishterimin,kshu qe lexoj aq sa mundem, bej krahasime...
    Ndryshuar për herë të fundit nga buki19 : 13-03-2006 më 13:30

i/e regjistruar Maska e onpeja
    Anëtarësuar
    01-02-2006
    Postime
    71
    Citim Postuar më parë nga Arcimedes

Zoti na len neve te lire, sepse ai e din qe ne nje dite do te kthehemi perseri ne krahet e tij te ngrohta dhe Zoti do te na fali e do te na e pastroj shpirtin tone perseri nga gabimet, fajet, apo krimet qe kemi bere ketu ne toke, sepse ai na don neve shume, prandaj.
    Mendoni se chka shkruani.

Apo krimet qe kemi bere, edhe ai qeni kasapi i ballaknit milloshi qe cofi edhe ati do ti falen sipas jushe.

-------------------------------
    A menduan ata, të cilët vepruan në të këqija, se në jetën e tyre dhe në vdejken e tyre do t'i bëjmë të barabartë me ata që besuan dhe bënë vepra të mira? Sa i shëmtuar është gjykimi i tyre!

Ai është All-llahu që nuk ka zot tjetër përveç tij, sundues i përgjithshëm, i pastër (prej të metave që i mvishen), shpëtimtar (që i shpëton njerëzit prej ndëshkimit të padrejtë), sigurues (që siguroi njerëzit me premtimin e vet dhe pejgamberët me mrekulli) mbikëqyrës (që mbikëqyr dhe përcjell çdo send), i plotfuqishëm, mbizotërues, i madhërishëm. I lartësuar është All-llahu nga çka i shoqërojnë!

Shembulli i gjendjes së këtyre është (i atyre që nuk besuan) si ai i verbëri dhe i shurdhëti dhe (i atyre që besuan) si ai që sheh dhe dëgjon. A janë në pozitë të barabartë? A nuk përkujtoheni?!

Nuk është e barabartë i verbëri dhe ai që sheh, e as ata që besuan dhe bënë vepra të mira, nuk janë të barabartë me të këqijtë, por pak jeni duke marrë mësim.
    Ndryshuar për herë të fundit nga onpeja : 13-03-2006 më 13:32

Anëtarësuar
    26-12-2005
    Vendndodhja
    Holland
    Postime
    591
    Mendoni se chka shkruani.

Apo krimet qe kemi bere, edhe ai qeni kasapi i ballaknit milloshi qe cofi edhe ati do ti falen sipas jushe.
    Po onpeja, po. Zoti eshte duke ja pastruar shpirtin edhe atij Milloshit kasap.
    Un nuk jam aspak me i mire se sa Milloshi, sepse un jam i njejte me te, prandaj.
    Zoti na beri ne te dyve dhe Zoti na lan e na pastron ne te dyve vazhdimisht.

Onpeja, un kam besim qe neqoftese ti nuk me kupton mua tani, atehere do te vij dita qe ti do te me kuptosh mua nje dite dhe qe do ta shohesh Zotin vete me syte e tu.

Ne jemi te gjithe njesoj para Zotit, mirepo Ai nga qe na don neve aq shume na len neve te flejme e ti mbajme syte mbyllur sa te duam, ose na len neve qe te zgjedhim, apo qe te krijojme kete, apo ate gje.

Edhe pse ne vrasim e presim ne kete bote dhe edhe pse ne jemi diktatora, apo kriminela ne kete bote, Zoti perseri na don neve te gjithe njesoj dhe ai perseri na lan e na shpelan e na ve ne gjume mbas ketyre aventurave, lodhjeve, apo krimeve qe kemi bere ketu ne toke.

Kush don le te vrasi, apo le te bej cfare te doje; un nuk e gjykoj ate njeri, sepse ai njeri eshte motra, apo vellai i im, prandaj. Un ja lej Zotit ne dore ate gje.

Openeja, per Zotin nuk ka vdekje, por ka vetem jete dhe paradize. Zoti i jep jeten perseri dhe vazhdimisht edhe vraresit, por edhe atij qe eshte vrare.

Zoti rrin gjithe diten vetem duke lare e pastruar shpirtat tane, sepse ai na don neve shume, prandaj dhe ai nuk na gjykon neve, por vetem na pastron dhe na ngjall, ose ringjall neve perseri me ate frymen e tij te pavdekshme.

Ku e di une kete gje? Po ta them. E di, sepse shpirti i im eshte ne dore te Zotit dhe eshte fryma e Zotit, prandaj. Edhe shpirti i jot dhe i cdo gjallese ne kete bote eshte fryma e Zotit dhe un nuk mund ta quaj te keqe frymen e Zotit, apo shpirtin qe na ka dhuruar Zoti.

Neqoftese ti, apo ndonje tjeter nuk me kuptoni, atehere kini pak durim ju lutem se do te vij dita kur edhe ju te me kuptoni mua ashtu sikur edhe un ju kuptoj edhe juve, sepse ju jeni motrat dhe vellezerit e mi, prandaj.

Kalofshi mire.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Arcimedes : 13-03-2006 më 13:52
    I vetlarguar per arsyje fshirje shkrimesh nga moderatore arrogante si puna e Dariusit me shoke....

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    une te kuptoj mjaft mire Arcimedes,
    ahh sikur te ishin te gjithe si ty,
    vetem se besoj se kush vret e pret ne kete bote do denohet ne boten tjeter.
    nuk je njesoj ti me ate, nuk eshte njesoj dikush qe vret me ate qe ben mire.

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Citim
    Postuar më parë nga onpeja
    Stergjysherit e mi kishin fatin te zgjedhin ne mes te xhizes dhe besimit te tyre, por stergjysherit e stergjysherve tone nga pushtimi romak nuk e kishin kete zgjedhje, por u desh te ndrojne paganizmin me krishterizem me dhune e me faqe te zeze, por ok me mire me u konvertu (siq po e perdorni kete shprehje) ne krishterim se sa me qene pagan.
    Citim Postuar më parë nga iliria e para
    Secili eshte i ditur per vetin, OK.
    E kishim fjhalen per tradhetine.
    Nuk mund te jete i njejti veprim, zgjedhje dhe tradheti. Nuk e di se a llogjikon kur shkruan?
    Kure te krishteret konvertojne ne islam eshte zgjedheje, kur muslimanet konvertojne ne fe tjeter ose behen agnostike, na qenka tradheti!
    A nuk eshte kjo veprim i njejte?
    Ne kete nuk me dhate pergjigje!

Citim Postuar më parë nga buki19
    iliria e para,sa me perket mu personalisht po te tregoj qe nuk jem ne pozite e as qe kisha deshiruar qe ta ndeshkoj ndokend qe konverton.Sa i perket stergjysherve te mi,e dij qe kan qene te krishtere, ortodoks, bile i tere rrethi.
    Nuk dij e panuan fene Islame me dhune apo me deshire,por e dij qe un e mbaj dhe e praktikoj me deshire,dhe jam shum kurreshtare per fene ortodokse dhe ne pergjithesi per krishterimin,kshu qe lexoj aq sa mundem, bej krahasime...
    Nuk ishte relevante ketu se ne cka beson ti sot, ketu ishte pyetja per zgjedheje dhe tradheti.
    Ndryshuar për herë të fundit nga iliria e para : 13-03-2006 më 16:22
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Anëtarësuar
    26-12-2005
    Vendndodhja
    Holland
    Postime
    591
    Citim Postuar më parë nga xfiles
    une te kuptoj mjaft mire Arcimedes,
    ahh sikur te ishin te gjithe si ty,
    vetem se besoj se kush vret e pret ne kete bote do denohet ne boten tjeter.
    nuk je njesoj ti me ate, nuk eshte njesoj dikush qe vret me ate qe ben mire.

Mirmbrema xfiles,

Eh.... xfiles, do te rrij Zoti me shume duke e lare, shplare dhe pastruar ate shpirt qe ka vrare, apo qe ka bere ndonje faj te madh.

Nuk jam un ai qe te them qe kush esht me i mire, apo me i keq se sa mua. Nuk jam un ai, jo, jo. Nuk jam un ai qe duhet qe te gjykoje, jo.

Un nuk e njoh ferrin; keshtu qe un nuk mund te flas dot per ferrin.

E as nuk jam un ai qe e kam frike te keqen, sepse e keqe me largohet mua, prandaj. Mua me mbron Zoti dhe nuk mund te me bej keq as njeri ne bote.

E keqa shkon ke ai/ajo qe ka frike, qe gjykon dhe qe dyshon dhe jo ke mua, sepse un e di dhe e njoh Zotin, prandaj.

Zoti ma dha shpirtin per hater te dashurise dhe asnjeri ne bote nuk mund qe te me mari dot mua shpirtin tim, sepse ai eshte nje fryme dashurie e Zotit, prandaj.

Persa i perket temes: Jam kundra denimit me vdekje.

Kalofshi mire

i/e regjistruar Maska e onpeja
    Anëtarësuar
    01-02-2006
    Postime
    71
    Po onpeja, po. Zoti eshte duke ja pastruar shpirtin edhe atij Milloshit kasap.
    Un nuk jam aspak me i mire se sa Milloshi, sepse un jam i njejte me te, prandaj.
    Zoti na beri ne te dyve dhe Zoti na lan e na pastron ne te dyve vazhdimisht.
    Nese mendon se eshte i barabart nje kriminel me nje te pafajshem, logjika e shendosh nuk e pranon

Nese vertet pretendon se Zoti po shperlajka mekatet e krimineleve, zullumqareve, kryelarteve, ather chfar, pse more ekzistojne gjygjet ne kete bote, e pse do ekziston edhe ne boten tjeter gjykimi i madhe?

Onpeja, un kam besim qe neqoftese ti nuk me kupton mua tani, atehere do te vij dita qe ti do te me kuptosh mua nje dite dhe qe do ta shohesh Zotin vete me syte e tu.
    Edhe une besoj qe neqoftese ti nuk me kupton mua tani, do te vie koha kur ti dhe une do te marim librat (rekordat) e veprave tona, dhe do te jete nje dite e drejtesis absolute ku chdo kush do te shperblehet apo denohet sipas veprave, e askush nuk denohet per veprat e tjetrit, dhe nuk do te mbetet as sa grimca e nje atomi qe nuk do te vleresohet. Meshira e Zotit eshte me madhe se ndeshkimi i Tij, por larje dhe shperlarje nuk ma merr mendja.

Pergjigje per Iliria e para, cmoj stergjysherit e mi qe lane paganizmin per krishterim, edhe me shum i cmoj kur dhane besen Allahut qe kurr mos ti shoqrojne shok Atij.

Te paret tone kishin BESE dhe kur eshte dhene nuk eshte shkele edhe nese jane vra, nuk kane tradhtuar besen per asgje. Po kur ti jepet besa Zotit...

Faqja 5 prej 14 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Do të tradhëtonit kombin për besimin tuaj?
    Nga RaPSouL në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 153
    Postimi i Fundit: 19-12-2011, 15:00
  2. Kisha është Një
    Nga Albo në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 29-05-2010, 11:25
  3. Si ta forcojmë besimin !!!!!!
    Nga phyro në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 17-05-2007, 08:58
  4. Prerje 1000 dhe 500 lekëshe kanë peshkuar me dhjetëra tregtarë në Tiranë
    Nga Xhuxhumaku në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 14-09-2005, 17:52
  5. Besimi dhe besimtari
    Nga Fjala e drejte në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 15-12-2004, 16:41

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •