Close

Rezultati i Sondazhit: Pro Lëndës Edukata Fetare apo Kundër në Shkolla Publike ?

Votues
134. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Jam Pro !

66 49.25%
  • Jam Kundër !

63 47.01%
  • I/E pa Vendosur !

5 3.73%
Faqja 5 prej 13 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 127
    yep Maska e Izadora
    Anëtarësuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    ne zemren e atij qe ka "zemer"
    Postime
    8,793
    Citim Postuar më parë nga xfiles Lexo Postimin
    tani, ose e ke patur me ironi, atehere kerkoj falje,

ose ke dashur te thuash qe ekzistokan shkolla ku te gjithe nxenesit jane musliman.
    Ne shqiperi nuk ka shkolla te tilla.

Ne europe neper shkolla lejohet lenda e fese .

Kuptohet qe eshte me deshire nqs do te marresh pjese .
    Jeto sot se neser nuk i dihet

Citim Postuar më parë nga Izadora Lexo Postimin

Ne shkollat fillore apo universitet?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691

sipas pervojes time ata qe kane bere lende fetare ne shkolle dhe qe kane qene ne shkolla fetare kane me shume tendenca te kene sjellje te kunderta me ate qe meson (imponon) feja, si efekt i aksion-reaksionit,

ta thote nje ish-fetar i krishtero-musliman i terbuar me shume shoke shkolle fetare.

yep Maska e Izadora
    Anëtarësuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    Postime
    8,793
    sipas pervojes time ata qe kane bere lende fetare ne shkolle dhe qe kane qene ne shkolla fetare kane me shume tendenca te kene sjellje te kunderta me ate qe meson (imponon) feja, si efekt i aksion-reaksionit,

ta thote nje ish-fetar i krishtero-musliman i terbuar me shume shoke shkolle fetare.

Jane shkolla publike .

Nje zone e berlinit ku mbizotron nje popullim i madhe i myslymanve (neukölln), nje ore mesimi eshte feja myslymane . Kuptohet nga mosha 6 deri ne moshen 13 vjec.

Ne shkolla te tjera evangelisch ose katholisch, tani feja si fe nuk ka piksynim percarje, por harmoni.

Infinity : tani ne moshen 16 vjec ose akoma me keq ne moshen 18 vjec eshte shume e veshtir ta fusesh nje te ri ne rrugen e fese. Kjo fillon ne moshe me te vogel.

Ps. Nuk vjen e keqa nga feja , por nga truri

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    09-10-2009
    Postime
    23
    Jane shkolla publike .

Nje zone e berlinit ku mbizotron nje popullim i madhe i myslymanve (neukölln), nje ore mesimi eshte feja myslymane . Kuptohet nga mosha 6 deri ne moshen 13 vjec.

Ne shkolla te tjera evangelisch ose katholisch, tani feja si fe nuk ka piksynim percarje, por harmoni.

Infinity : tani ne moshen 16 vjec ose akoma me keq ne moshen 18 vjec eshte shume e veshtir ta fusesh nje te ri ne rrugen e fese. Kjo fillon ne moshe me te vogel.

Ps. Nuk vjen e keqa nga feja , por nga truri
    po jo mi zemra se e keqja vjen nga feja
    cfare te mire shikon ti ne nje fe ku profeti i tyre i fundit muhamedi ka qene i martuar me nje vajze 9 vjecare?
    Ma thuaj te lutem sepse nuk arrij ta kuptoj dot

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar më parë nga mirandae Lexo Postimin
    cfare te mire shikon ti ne nje fe ku profeti i tyre i fundit muhamedi ka qene i martuar me nje vajze 9 vjecare?
    Prej kurit njerzit me tru peshku arrijne mi kuptu kto gjera ??

Edhe nga e nxorre kete histori , mos pahiri je e moqme kendej po veq ke ndrru nik , e je ne listen e te injoruarve??

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    perralle e vjeter shume kjo,
    sa keq qe ka akoma njerez qe e besojne.

feja eshte e kunderta e asaj qe predikon,
    feja eshte filozofi e vjeter qellimi i vetem i se ciles eshte te manipuloje masat, dhe ne kete aspekt pa pike dyshimi mund te themi se ka qene me shume se e suksesshme.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    09-10-2009
    Postime
    23
    Kjo ka të bëjë me martesën e Muhamedit me Aishen kur ajo ishte vetëm 6 vjeç. Konsumimi i martesës u bë kur ajo ishte 9 vjeç. Shumica e burimeve islamike pranojnë që Aisha ishte 9 vjeç kur ata konsumuan martesën, ndërsa disa islamikë “modernë” e kundërshtojnë një gjë të tillë.

Burimet që flasin për këtë ngjarje janë të shumta, citimet e mëposhtme shpjegojnë në hollësi:

Sahih Libri 008, Numër 3310:

Aisha (Allahu qoftë i kënaqur me të) dëshmoi: Apostulli i Allahut (paqa qoftë me të) u martua me mua kur isha 6 vjeç, dhe u pranova në shtëpinë e tij kur isha 9 vjeç.

Sahih Bukhari Volumi 7, Libri 62, Numër 64

…që profeti u martua me të kur ajo ishte gjashtë vjeç, dhe konsumoi martesën kur ajo ishte 9 vjeç, dhe ajo qëndroi me të për nëntë vjet (dmth deri në vdekjen e tij).

yep Maska e Izadora
    Anëtarësuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    Postime
    8,793
    Mos kalojme ne ekstreme

muhamedi u martu me nje 9 vjec, maria e lindi jezusin pa e prekur nje mashkull me dore etj etj

Feja eshte dicka shpirtrore , nuk jam fetare ,por kam edhe une 'besimin' tim , kam edhe une parimet e mia.

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    perralle e vjeter shume kjo,
    sa keq qe ka akoma njerez qe e besojne.

feja eshte e kunderta e asaj qe predikon,
    feja eshte filozofi e vjeter qellimi i vetem i se ciles eshte te manipuloje masat, dhe ne kete aspekt pa pike dyshimi mund te themi se ka qene me shume se e suksesshme.
    Mos eshte e kunderta , mos ndoshta njerzit perdorin fen per qellime te tyre , e jo feja njerzit .
    Kjo ka të bëjë me martesën e Muhamedit me Aishen kur ajo ishte vetëm 6 vjeç. Konsumimi i martesës u bë kur ajo ishte 9 vjeç. Shumica e burimeve islamike pranojnë që Aisha ishte 9 vjeç kur ata konsumuan martesën, ndërsa disa islamikë “modernë” e kundërshtojnë një gjë të tillë.

Burimet që flasin për këtë ngjarje janë të shumta, citimet e mëposhtme shpjegojnë në hollësi:

Sahih Libri 008, Numër 3310:

Aisha (Allahu qoftë i kënaqur me të) dëshmoi: Apostulli i Allahut (paqa qoftë me të) u martua me mua kur isha 6 vjeç, dhe u pranova në shtëpinë e tij kur isha 9 vjeç.

Sahih Bukhari Volumi 7, Libri 62, Numër 64

…që profeti u martua me të kur ajo ishte gjashtë vjeç, dhe konsumoi martesën kur ajo ishte 9 vjeç, dhe ajo qëndroi me të për nëntë vjet (dmth deri në vdekjen e tij).
    Blla blla blla

Burimet jane te sakta per juve , kurse ne realitet nuk jane .

E vertetove qe je ne listen e te injoruarve se te kan perjashtu me heret .

Faqja 5 prej 13 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •