Close
Faqja 3 prej 25 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 243
    ga ga Maska e bunny
    Anëtarësuar
    09-06-2003
    Vendndodhja
    U.K
    Postime
    935
    wolf une nuk po mbroj asgje...une thjeshte kam kaluar nje kohe te shkurter per te gjetur se nga vjen rraca shqiptare edhe cfare kam gjetur eshte bere link ketu.nuk po mbroj asgje,thjeshte kam hedhur informacione...asgje me shume...nuk kam ca te mbroj pasi duhet te lexoj shume per historine shqiptare qe te bej nje argument edhe ta mbroj ate...edhe e di qe sdo ja arris....pasi njohuria ime per shqiperine nuk eshte e paster.
    une te thashe i know it doesn't answer ur question but at leats it warms in up(meaning back ground info)besoj se me kupt
    muaqqq
    How can she fall, if there is no one there to catch her

i/e regjistruar Maska e MtrX
    Anëtarësuar
    29-11-2002
    Vendndodhja
    Korçë
    Postime
    755
    Ne ndonje postim tjeter do flas me shume ne lidhje me temen se kam bere ca kerkime dhe do ua tregoj edhe ju, po tani dua te sqaroj per grate e Sulit, se sikur pyeti Wolfi dhe te tjere me duket.
    Per ata qe nuk kishin degjuar per grate e Sulit dhe suliotet ne pergjithesi, po bashkangjis dicka qe e ka shkruajtur Sami Frasheri, ka edhe materiale te tjera ne internet per grate e Sulit qe u veteflijuan per te mos u rene ne dore turqve:
    Suli

Eshte nje qyteze e vogel ne krahinen e Camerise ne Shqiperi,45 km ne jugperendim te Janines,ne nje vend malor dhe te fortifikuar prej natyre;
    banoret prej shqiptare te krishtere.Keta se bashku me popullsine e fshatrave perreth kane ruajtur te drejten e MBAJTJES SE ARMEVE (keto i bera me shkronja te medha se kane ca lidhje me temen), duke marre persiper ne rast lufte,detyren per te luftuar ne radhet e ushtrise osmane.Jane njerez shume trima dhe te zotet per te ruajtur te drejtat e tyre personale.Ali pashe Tepelena,me qellim qe te shperngulte suliotet nga vendi,dergoi ne vitin 1790 forca ushtarake kundra tyre por pesoi humbje.
    Edhe ne vitin 1792 suliotet qendruan burrerisht,por ne vitet 1800 e 1803 u derguan perseri forca te tjera kunder tyre dhe me ne fund popullsia e Sulit nuk mundi t'u beje balle dhe u shperngul ne Parge,e cila ne ate kohe gjendej ne dore te Anglise.Qe ne ate kohe Suli u shkretua.Edhe sot nuk
    ka tjeter vecse nje kala te ndertuar prej Ali pashe Tepelenes,e cila eshte e shkaterruar.Kur Ali pasha bleu Pargen,suliotet iken se andejmi ne Korfuz dhe me vone u shperndane andej ketej.Ne revolucionin e fundit grek,kryetaret me trima jane suliotet.Njehere kur Ali pasha rrethoi Sulin,ne te gjendeshin vetem grate,te cilat per nje kohe benin qendrese,por duke kuptuar se do te detyroheshin te dorezoheshin,te kercenuara nga Tepelenasi,me guxim te madh pranuan te veteflijoheshin.Duke vallezuar ne nje shesh qe gjendej mbi nje shkemb te larte,te kapura dore me dore,
    u hodhen se bashku ne humnere dhe vdiqen.

Faqet 329-330

Me poshte foto e shkembit nga jane hedhur, ne Zalongo
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  
    MtrX ubicumque felix

Anëtarësuar
    29-11-2002
    Vendndodhja
    Korçë
    Postime
    755
    Nga ditari e John Cam Hobhouse, shok i Bajronit: (nuk po e perkthej nga anglishtja ne shqip, iu lutem me falni per kete)

Three hundred women flung themselves over a cliff.73 The son of the chief Suliote being taken before the son of Ali Pacha in Ioannina, the young Pacha addressed him with, “Well, we have got you and we will now burn you alive” – “I know it,” replied the prisoner, “and when my father catches you he will serve you in the same manner.”

73 (ky eshte shpjegim i pikes me lart ku eshte numri 73)
    On Ali’s expulsion of the Suliots from Suli in 1803, sixty women and children threw themselves over a precipice at Zalongo; early in the following year, 130 women, again with their children, threw themselves into the river Achelous near Vurgareli.
    MtrX ubicumque felix

Authentic Maska e DeuS
    Anëtarësuar
    08-06-2003
    Postime
    2,319
    Mtrx...!

Prekese dhe ndoshta eshte tamam histori e vertete ajo qe ke sjellur ketu, dhe per mundimin e marre te falenderoj por...... Cfare i shtyu keto gra qe te hidheshin qe andej ?? Pergjigja natyrisht qe dihet por kjo pyetje me drejton ne pyetjen tjeter timen....Po grate e tjera pse nuk u hodhen atehere ?? Ndoshta turku ose greku nuk i ka ngacmuar...!!! Ndoshta nuk kishin shkemb afer nga te hidheshin ??!! E pra ..nese keto gra te Sulit, te shkembit te vajes ne Kruje etj, u hodhen nga shkembijte dhe u vetflijuan, duket qarte qe ndershmeria e tyre eshte cenuar...........Po ato gra qe mbeten vlla ,,,, si ja bene ketij muhabeti ???

Kingu 1 .....shprehje e bukur ajo !

Anëtarësuar
    29-11-2002
    Vendndodhja
    Korçë
    Postime
    755
    Wolf nqs shqiptaret ne ate kohe, ishin te lejuar te mbanin arme, se edhe luftonin per osmanet neper luftrat qe bente Turqia ne ate kohe (ne Egjipt psh eshte mjaft e famshme beteja e bere ndermjet ushtrise osmane, dhe Napoleonit. si perfundim i kesaj lufte mbeten vetem ushtaret shqiptare - quheshin arnautet ajka e ushtrise osmane- te fortifikuar ne nje keshtjelle, dhe nuk dorezoheshin. i kerkuan Napoleonit qe nqs dorezoheshin, duhej t'i ushqente e t'i mbante ata qe ishin rreth 2000 vete. napoleoni u premtoi kete gje, po me pas nuk e mbajti fjalen, duke i ekzekutuar sepse nuk kishte mundesi ne kushtet qe ishte ushtria e tij te ushqenin dhe mbanin edhe 2000 arnautet. Keto i ka shkruar Napoleoni ne ditarin e tij)
    pra nqs arnautet nen Turqi kishin mundesine e veteqeverisjes dhe mbajtjes se armeve, kush do u afrohej grave te tyre?

Megjithate ta shohim me syrin tend wolf, se e shoh qe nuk te mbushet mendja qe jemi me pak te perzier se te tjeret ne Ballkan...
    Ta zeme se arnautit gruan ia kishte lene shtatzene turku, (ne ate kohe ekzistonte edhe aborti apo jo, kishte mami edhe atehere apo jo wolf, nga ato qe ndihmonin grate, e mund ta hiqnin nje femije te padeshiruar) A mendon ti Wolf se arnauti do rriste femijen e turkut, kunder te cilit ngrihej ne kryengritje cdo 30 vjet pas kohes se Skenderbeut. Turqit nga ana tjeter merrnin taksen e femijeve nga arnautet, dmth nje djale nizam, pse? se ishin race e mire guximtare trima te pashoq ne lufte... ( nga filmi Skenderbeu e ke parasysh fragmentin kur ajo gruaja nuk do t'ia japi as femijen e sec thote edhe ai turku)
    kur ua merrnin femijen, atehere arnauti vazhdonte prodhimin ne seri nga 15 femije benin wolf (kjo bile ka qene deri vone, jo si tani nga 2-3), pse? per te mbijetuar gjaku shqiptar, per te mos u perzier raca... a fillon tani te mbushet ndopak mendja qe nuk jemi dhe aq te perzier wolf. Une do vazhdoj dhe me vone me ca argumenta te tjera, po per tani kaq.
    MtrX ubicumque felix

Authentic Maska e DeuS
    Anëtarësuar
    08-06-2003
    Postime
    2,319
    Mtrx !

Tani do te te shpjegoj edhe une dicka te vogel ty...:

Une nuk jam tip qe ngul kembe ne timen gjithmone vlla. Aryeja qe e kam hapur kete teme eshte qe jam konfuz per rracen tone te paster dhe nese do isha i bindur qe nuk eshte e paster, as nuk do begenisja fare te diskutoja me ju ketu. Une ngul kembe ne timen vetem atehere kur jam 99% i sigurte per ate qe them ( sepse 100% nuk eshte asgje ne kete bote ). Ama skepticizmi im ne kete ceshtje eshte pak me i fuqishem se bindja ne ato qe ti thua. Argumentet e fundit qe ke sjelle jane me domethenese dhe prandaj kam kenaqesi te diskutoj me ty.

Ajo qe une dua qe ti dhe te tjeret te kuptojne eshte kjo ..... Une kur debatoj me dike, mund te bej shume pyetje ngacmuese dhe mund te te ngacmoj ne pika te ndryeshme. Kete e bej vetem e vetem qe debati te behet i plote dhe qe te mos kete ngelur gje pa sqaruar ne lidhje me temen. Dmth pak a shume luajme rolin avokat-prokuror. Nesje....sinqerisht te te them tani. Une kam shume shume deshire qe rraca jone te jete e paster....por qe te them qe u binda..........nuk e them dot akoma. Por ama disa argumente i pranoj dhe jane te drejta ( nga ato qe ke permendur ti )

Respekte !

Anëtarësuar
    29-11-2002
    Vendndodhja
    Korçë
    Postime
    755
    ok, shume mire atehere Wolfo, debati po merr karakter te kenaqshem, edhe une po e pelqej, dhe te falenderoj edhe ty wolf qe sjell anen e kundert te kesaj ceshtje nepermjet pyetjeve te tua (edhe prandaj zgjodha kete ane qe te mund te diskutojme ne menyre me te balancuar, se antaret e tjere pak u bene te gjalle ne kete teme), do vazhdojme edhe me gjate e te mundohemi ta zgjidhim edhe kete ceshtje me sa mundesi kemi me vone pra...
    MtrX ubicumque felix

i/e regjistruar Maska e Skerdi Sika
    Anëtarësuar
    01-10-2003
    Postime
    172
    "Shiko, shiko, Qelbo! Një kukull prej druri që ecën vet!" - Xhoni i Ndershëm.

Or jahu, po unë sikur kam mësuar që racat janë e zezja, e kuqja, e bardha, e verdha - finit. Pa ma thoni një çikë, te kush autoritet shkencor e paskët gjetur këtë "racën shqiptare"!?

Authentic Maska e DeuS
    Anëtarësuar
    08-06-2003
    Postime
    2,319
    Postuar më parë nga Skerdi Sika
    "Shiko, shiko, Qelbo! Një kukull prej druri që ecën vet!" - Xhoni i Ndershëm.

Or jahu, po unë sikur kam mësuar që racat janë e zezja, e kuqja, e bardha, e verdha - finit. Pa ma thoni një çikë, te kush autoritet shkencor e paskët gjetur këtë "racën shqiptare"!?
    Mer jahu ! Nese harxho pak kohe dhe lexon temen tamam, do arrish te kuptosh qe ketu behet fjale per rracen Ariane ( te paster ) ,qe ne pretendojme qe kemi.........dhe jo ne cilen kategori rracore hyjme ne. Pra a jemi rrace Ariane ( dmth e paster dhe jo bastarde ) apo jo ? Kjo eshte ceshtja qe diskutohet. Ti nese nuk ke ndonje gje per te shtuar ne kete diskutim........mos posto fare plako dhe zgjuarsine mos u mundo te na e tregosh ndermjet ironise por ndermjet argumentave me vlere rreth temes...!

Edhe rracat ti nuk i ke mesuar ne shkolle si ( e bardha , e zeza . e kuqja etj ) por i ke mesuar si Mongoloide, Negroide etj.

Ja se te kam sjellur edhe nje shpjegim me te detajuar meqe e paske shume problem kete pune.......pertoja ta perktheja ...uroj te dish anglisht :

Outline of Human Racial Classification:

I. Capoid...... Subspecies of southern Africa

A. Khoid (Hottentot) race
    B. Sanid (Bushmen) race

II. Negroid Subspecies of sub-Saharan Africa

A. Central African race
    1. Palaecongoid subrace (the Congo river basin: Ivory Coast, Ghana, Nigeria, Cameroon, Congo, Angola)
    2. Sudanid subrace (western Africa: Niger, Mali, Senegal, Guinea)
    3. Nilotid subrace (southern Sudan; the ancient Nubians were of this subrace)
    4. Kafrid or Bantid subrace (east and south Africa: Kenya, Tanzania, Mozambique, Natal)
    B. Bambutid race (African Pygmies)
    C. Aethiopid race (Ethiopia, Somalia; hybridized with Caucasoids)

III. Caucasoid or Europid Subspecies

A. Mediterranid race
    1. West Mediterranean or Iberid subrace (Spain, Portugal, Corsica, Sardinia, and coastal areas of Morocco and Tunisia; the Atlanto-Mediterranean peoples who expanded over much of the Atlantic coastal regions of Europe during the Mesolithic period were a branch of this subrace)
    2. East Mediterranean or Pontid subrace (Black Sea coast of Ukraine, Romania and Bulgaria; Aegean coasts of Greece and Turkey)
    3. Dinaricized Mediterraneans (Residual mixed types resulting from the blending of Mediterranids with Dinarics, Alpines or Armenids; not a unified type, has much regional variation; predominant element [over 60%] in Sicily and southern Italy, principal element in Turkey [35%], important element in western Syria, Lebanon and central Italy, common in northern Italy. The ancient Cappadocian Mediterranean subrace of Anatolia was dinaricized during the Bronze Age [second millennium B.C.] and is a major contributor to this type in modern Turkey.)
    4. South Mediterranean or Saharid subrace (predominant in Algeria and Libya, important in Morocco, Tunisia and Egypt)
    5. Orientalid or Arabid subrace (predominant in Arabia, major element from Egypt to Syria, primary in northern Sudan, important in Iraq, predominant element among the Oriental Jews)
    B. Dinaric race (predominant in western Balkans [Dinaric Mountains] and northern Italy, important in the Czech Republic, eastern and southern Switzerland, western Austria and eastern Ukraine)
    C. Alpine race (predominant element in Luxembourg, primary in Bavaria and Bohemia, important in France, Hungary, eastern and southern Switzerland)
    D. Ladogan race (named after Lake Ladoga; indigenous to Russia; includes Lappish subrace of arctic Europe)
    E. Nordish or Northern European race (various subraces in the British Isles, Scandinavia, the Netherlands and Belgium; predominant element in Germany, Switzerland, Poland, Finland and the Baltic States; majority in Austria and Russia; minority in France, the Czech Republic, Slovakia and Hungary; outlined in detail in The Nordish Race)
    F. Armenid race (predominant element in Armenia, common in Syria, Lebanon and northern Iraq, primary element among the Ashkenazic Jews)
    G. Turanid race (partially hybridized with Mongoloids; predominant element in Kazakhstan.; common in Hungary and Turkey)
    H. Irano-Afghan race (predominant in Iran and Afghanistan, primary element in Iraq, common [25%] in Turkey)
    I. Indic or Nordindid race (Pakistan and northern India)
    J. Dravidic race (India, Bangladesh and Sri Lanka [Ceylon]; ancient stabilized Indic-Veddoid [Australoid] blend)

IV. Australoid Subspecies

A. Veddoid race (remnant Australoid population in central and southern India)
    B. Negritos (remnants in Malaysia and the Philippines)
    C. Melanesian race (New Guinea, Papua, Solomon Islands)
    D. Australian-Tasmanian race (Australian Aborigines)

V. Mongoloid Subspecies

A. Northeast Asian race (various subraces in China, Manchuria, Korea and Japan)
    B. Southeast Asian race (various subraces in Indochina, Thailand, Malaysia, Indonesia and the Philippines, some partly hybridized with Australoids)
    C. Micronesian-Polynesian race (hybridized with Australoids)
    D. Ainuid race (remnants of aboriginal population in northern Japan)
    E. Tungid race (Mongolia and Siberia, Eskimos)
    F. Amerindian race (American Indians; various subraces)

Kurse persa i perket dallimit ndermjet ngjyres..te solla edhe kete harte ku mund te shikosh me qarte nje shperndarje te popullsite sipas ngjyres ( pigmentit )

Ps....dhe ju lutem mos e ktheni temen ne diskutim rracash por bazohuni tek rraca Ariane e Shqiptareve. FLM !
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  

i/e regjistruar Maska e leci
    Anëtarësuar
    14-01-2003
    Vendndodhja
    Goetheanum,Italy
    Postime
    1,742
    Ne rradhe te pare rraca nuk klasifikohet me ngjyra por me vende dhe territore.
    kete na e shpjegonin kur ishim ne klasen e pare....nejse
    dihet edhe qe rraca e pare eksistuese eshte ajo afrikane.
    dmth qe te gjithe ne dhe ajo qe ne definicion eshte rraca ariane jemi pasardhesit e rraces afrikane...
    imagjinoni sikur ta kishte ditur Hitler.
    do shfaroste edhe Afriken....mire qe mbaroi shpejt...
    duke u kthyer ne temen tone te dashur..ne shqiptaret jemi rrace ariane..
    ne jemi krenar per vendlindjen,krenar per para ardhesit tane iliret,per flamurin tone dhe per te qenurit shqiptar.
    dhe nuk ka asgje te keqe te eksagjerosh ne dashjen e vendit ku kemi lindur...ku balta eshte me e embel se mjalti...
    por shpeshhere humbasim edhe sensin sepse dashuria oer vendin tone na shtyn te besojme ne gjera qe jane thjesht fantasi.

kam lexuar disa libra mbi Hitler,luften boterore dhe studime mbi rracen ariane.
    dhe me besoni as edhe nje here nuk kam lexuar edhe nje gjysem fjale mbi shqiperine.
    jemi shume larg si popull,si rrace,si imagjinate nga e famshmja rraca ariane.
    edhe vete gjermanet e adoptuan kete definicion taktikisht per tu veçuar si rrace e paster dhe ne nje fare menyre te arsyetonin qellimin e luftes.
    po te ishim pasardhes te rraces skandinave edhe mund te kerkonim te analizonim por jemi shume larg nga e quajturi rrace ariane.
    me respekt
    Quod timor cladis.
    Sed intuitum amet elit vitae est

Faqja 3 prej 25 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Gjendja e fëmijëve jetimë shqiptarë
    Nga Albo në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 16
    Postimi i Fundit: 12-11-2010, 17:19
  2. Mbi priftërinë
    Nga I KTHYERI në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-12-2006, 10:49
  3. DOKTRINA - Kapitulli II. Simboli i Besimit
    Nga Albo në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 21-09-2004, 21:47
  4. C'ka eshte Shqiptaria?
    Nga Eni në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 23-07-2004, 12:28
  5. Marrdhëniet Izraelo-Palestineze hyjnë në një erë të re.
    Nga Albo në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 181
    Postimi i Fundit: 29-10-2003, 12:19

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •