Esselamu alejkum we rahmetullah
Ma bani hallall që e postova këtë temë, nuk e kam ditë se do tsjell kaq shumë konflikt, un e pata për qëllim me pas dobi nga kjo mirpo siq po duket ndodhi e kundërta. Kishim bë mirë ta lajm me kaq kët temë e të koncentrohemi me atë që kemi dobi dhe që do përfitojm nga ajo....Ne jemi vllezër dhe motra në Islam, këtë e thotë Allahu subhana we teala në Kur'anin e Tij "Besimtarët jan vllezër"(El-Huxhurat,10) andaj duhet të kujdesëmi për njëri tjetrin e jo ta akuzojm njëri tjetrit se nga cili sektor jemi subhanAllah kjo është përqarje!! Allahu na përmirësoft!
Ku jemi gabim ta përmirësojm sëpari vetën tonë e mandej ti këshillojm të tjetrët, ngase nëse i kqyrim vetëm problemet e akuzat ndaj njëri tjetrit e e harrojm vetën tonë kjo tregon hipokrizi.
Allahu në Kur'an për hipokritët thotë:
"O Pejgamber, luftoji jobesimtarët dhe hipokritët dhe sillu rreptë ndaj tyre – vendi i tyre është Xhehennemi që është përfundimi më i keq!” (Et Teube: 73).
Poashtu hadithet që flasin për këtë jan të shumta, disa prej tyre jan që i transmeton Tirmidhiu nga Ebu Hurejra radiAllahu anhu që rrëfen se Pejgamberi salAllahu alejhi we selam ka thënë: "Nuk mund të bashkohen dy veçori te hipokriti: sjellja e mirë dhe dituria për fenë!” dhe poashtu transmetohet nga Bukhariu se Hudhejfe radiAllahu anhu rrëfen se Pejgamberi salAllahu alejhi we selam, ka thënë: "Hipokrizia ka ekzistuar në kohën e të Dërguarit të Allahut. Sa për në kohët e sotme, ajo o është mosbesim, o besim!”
Andaj, ju kisha lut të mos shkruani më komente të tilla, se kjo nuk tregon vëllëzërimin ndaj njeri tjetrit, përkundërazi tregon armiqësi dhe përqarje!
Krijoni Kontakt