Close
Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 36
    i/e regjistruar Maska e ILMGAP
    Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Në librat e tyre të hadithit Imam Bejhakiu dhe Imam Nesaiu transmetojnë nëpërmjet një zinxhiri të saktë se një fëmijë me emrin Muhamed bin el-Hatib ishte djegur me ujë të valuar dhe të gjithë krahun e kishte të djegur. Profeti Muhamed (a.s.) ia mori dorën dhe duke shpërndarë mbi të pështymëne tij të bekuar krahu i djaloshit u rikthye siç kishte qenë më parë sikur të mos kishte ndodhur asgjë.
    Nje pjese njerezish vepron pa menduar,pjesa tjeter mendon,por pa vepruar.

Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    - Një fëmijë që nuk fliste dot erdhi pranë Muhamedit (a.s.). Ai iu drejtua fëmijës duke i thënë: "Kush jam unë?" Ai fëmijë që nuk fliste dot, iu përgjigj: "Ti je i Dërguari i Allah-ut" dhe filloi të fliste.

Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    - Prijësi i besimtarëve, Omeri tregon se një beduin erdhi tek Profeti me një zvarranik në dorë (arabisht-dabb) dhe i thotë: "Në qoftë se ky zvarranik do të dëshmojë ty atëherë edhe unë do të të besoj." Profeti ia kërkoi këtë kafshës dhe zvarraniku dëshmoi profetësinë e tij në mënyrë shumë të qartë.

Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    - Në një hadith tjetër transmetohet se kur Profeti po udhëtonte mbi kalë rastisi koha e faljes. Ai e urdhëroi kalin e tij : "Ndalu". Kali ndaloi dhe gjatë kohës që Profeti po falej nuk bëri lëvizjen më të vogël.

Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    - Librat e saktë të hadithit transmetojnë nga Enesi dhe Ebu Dherri se: Ishim me Profetin e Nderuar (a.s.) dhe ai mori një grusht gurësh të vegjël në dorë dhe ato menjëherë nisën të bëjnë tesbih. Pastaj ai i vendosi ato në dorën e Ebu Bekrit (r.a ) dhe ato sërish vazhdonin të bënin tesbih. Ndërsa në rrëfimin e Ebu Dherrit ai tregon se më pas Profeti ia dha gurët Omerit (r.a) dhe ato bënin tesbih akoma; i mori i vendosi në tokë dhe ato heshtën. Pastaj ia dha Osmanit (r.a) dhe ato filluan të bënin rishtazi tesbih. Më pas i vendosi në duart tona dhe gurët heshtën.

(Bejhekiu)

Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    - A'idh bin Amr mori njëherë një plagë në fytyrë gjatë betejës së Hunejnit. Profeti i Nderuar (a.s.) ia fshiu gjakun në fytyrë me dorën e tij. Pjesa e fytyrës së tij që kishte prekur Profeti fitoi një shkëlqim vezullues.

i/e regjistruar Maska e sleep
    Anëtarësuar
    10-10-2006
    Postime
    114
    Ashtu eshte por
    jepni nje njoft tim qe me date 21 gusht 2009 eshte dita e prare e ramazanit
    red_dragon

Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    - Një herë tjetër Profeti i nderuar (sallallahu alejhi ve sellem) e vendosi dorën e tij në kokën e Umejr b. Sa`d-it dhe i bëri dua. Me bereqetin e kësaj duaje dhe vendosjen e dorës së Tij të nderuar mbi kokën e tij, ai person kur vdiq në moshën tetëdhjetvjeçare nuk kishte asnjë thinjë në kokë.

Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    - Gjatë luftës së Bedrit, Ukkash b.inMuhasit i thyhet shpata. Profeti i Nderuar i jep atij një kërrabë të trashë në vend të shpatës duke i thënë: "Lufto me këtë!" papritmas, me lejen e Zotit kërraba u kthye në një shpatë të bardhë të gjatë, dhe Ukkashi luftoi me të. Ai e përdori këtë shpatë deri në betejën e Jemames ku dhe ra dëshmor, kjo ngjarje është e sigurtë sepse ai gjatë gjithë jetës e mbajti me krenari atë shpatë të mirënjohur e cila u quajt 'el-Aun (ndihma)'.

Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Citim Postuar më parë nga sleep Lexo Postimin
    Ashtu eshte por
    jepni nje njoft tim qe me date 21 gusht 2009 eshte dita e prare e ramazanit
    Fillon më 21 Gusht - E Premte (E Xhuma)

Mbaron më 19 Shtator - E Shtunë

Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •