Close
Faqja 14 prej 34 FillimFillim ... 4121314151624 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 131 deri 140 prej 337
    ...beyond Maska e Alienated
    Anëtarësuar
    19-09-2005
    Vendndodhja
    Cassiopeia Constellation
    Postime
    3,139
    Citim Postuar më parë nga MIRIAM Lexo Postimin
    E di qe martesat ne Tetove zhvillohen neper restorante por ke harruar te shtosh nje detaj jo pak te rendesishem -shumica e dasmave shqiptare ne Tetove neper restorante zhvillohen ndaras burrat e grate me nje perde ,kete smund ta mohosh dhe dasmoret burra skane shance te shohin nusen ose ndonje femer tjeter.Ne Kosove nuk ndodhe nje gje etille.
    Eshte e vertete qe kam harruar te permend ate fakt, por ne te njejten kohe do me duhet te te kundershtoj kur thua SHUMICA. Nuk eshte shumica, eshte nje pjese e vogel e familjeve shqiptare ne Tetove qe bejne dicka te tille. Nuk mund te flasim per shifra, por them qe eshte nje numer relativisht i vogel (gjithnje duke u pakesuar). Gjithsesi rrofsh qe ma perkujtove kete gje.

Do lusja Moderatoret e Forumit Shqiptar qe kur ta shohin te arsyeshme keto postime lidhur me dasmat dhe ritualet mortore (sipas propozimit te Lioness) te shkeputen e te dergohen tek temat perkatese, sa s'kane hyre ne gersheret e censures se ateisteve...
    Koha është e maskarenjëve
    Por atdheu i Shqiptarëve

.... ...
    Anëtarësuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Citim Postuar më parë nga Renea Lexo Postimin
    ehehe , po si moj vajz e lejon ket pergjithsim , Maqedoni : Shqiptare, apo arabe shqpifoles , nese sipas teje ne Strug , Oher ske par te mbuluara , ateher pse lejon ket pergjithsim , Maqedoni (dmth gjith komplet)? Pse lejon kto ofendime qe skan kurfar logjike dhe burojn nga urrejtja e thell ndaj muslimaneve , urrejtje qe fshehtas , nganjeher hapur e mban edhe ti , te kishe pak drejtesi ne personalitetin tend ateher shum koh me heret i kishe drejtu disa persona ktu qe tan kohen perseriten ne shkrimet e tyre dhe nuk thojn asgje me shum se ne qenkemi arab shqipfoles .
    Sa esht i realt ky emertim ?
    Un them aspak dhe nese shkojm sipas logjikes se njejt ateher veshtir e ke te gjejsh shqiptar , sepse ne Shqiperi , Kosov , por edhe ktu, ke me dhjetra mij njerz qe kan emra te huaj , ke me dhjetra mijra te tjer qe si bejn dasmat sipas tradites shqiptare , 95% qe nuk mbajn ne veshjen e tyre asnje veshje identifikuse shqiptare ( psh. plisi... shamija ne kok ) . Ose pabesia e njerzve , shqiptaret njifeshin si njerz te beses.
    Ke 20% te shqiptarve te Shqiperis qe udhehiqen nga nje nacionalist grek Janullatos .
    Ke nja 10% te tjer qe qendren e kan ne Vatikan.

Por ti dhe persona te tjer smund ti beni dem muslimaneve asnjeher, sepse per ju jemi shum te fuqishem, nese ne kohen e komunizmit muslimanet me shum ishin musliman ne emer , sot ata gjithnje e me shume praktikojn Islamin dhe mund te themi se ky Islam po mban te shendosha kokat e nje pjese te popullates , ne kohen kur vrasjet, vetvrasjet ,haramet- dukurit e keqija po kaplojn shoqerin shqiptare .
    Te jesh musliman ste largon nga te qenit shqiptar , perkundrazi Islami esht shum me i afert me te qenit shqiptar : morali , besa ,puna, respekti ndaj familjes , jetes, rrethit , vendlindjes...

Largohu nga dyftyrsia , nese te nxjerresh ne drit krimin ne Shqiperi qenka nxjerrje vreri , ateher cka esht kjo qe po ndodh ne ket tem ??
    Me ty s'ia vlen te merrem une, dhe hera e fundit qe citoj shumefytyren tende. Por po ta jap nje sqarim te vogel dhe hiqmu qafe.

Une ia ndryshova titullin e temes, por moderatoret e ketij nen-forumi me sqaruan perse ia vune perseri origjinalin. Personalisht nuk isha dakort me titullin e tanishem, por me thane qe vendosen ta mbajne kete titull qe te terheq sa me shume bashkebisedues, sepse si per ta, si per hapesin e temes, kerkojne te diskutohet sa me shume per kete pune, sepse jane te shqetesuar me kete dukuri qe po ndodh. U thashe qe kjo pune e titullit do kete efekt te dyanshem, sepse vertete me shume do shkruajne, te shtyre apo te indinjuar (realisht) nga titulli, ama nga ana tjeter, nuk do begenisin te merren me artikullin e sjelle, por do shkruajne llogje/reagime jo konkrete duke u nisur vetem nga titulli. Gje qe eshte e vertete. Me perjashtim te disa anetareve, ti dhe ca si puna jote i mshoni top me top, pa begenisur te merreni me artikullin.

Une kam miq ne Maqedoni, ka ardhur nje shoku i babit strugan pese ore ne mes te nates te me merrnin ne kufi, se s'me linin te futesha rojet sllave. Me ilace zemre, e desh na u semur aty kur me pa qe qaja me lot se kisha tre vjet pa pare familjen, e ata ndyresirat ne kufi silleshin si kafshe.
    Me kane hapur shtepite dhe zemrat ata miq, e kujton ti se do vjell vrer kunder tyre???? Une ketu po shkruaj si shqiptare per shqiptar, e jo per te vene poshte njerin apo tjetrin. Tani ik lipsu tutje, e mos me cito me.

Citim Postuar më parë nga Alienated Lexo Postimin
    Ai bastard s'kishte ku te kapej e te "imitonte" muziken burimore shqiptare sepse ne kohen qe ai kishte vendosur te kendonte, shteti ame (Shqiperia jone e dashur) cdo tingull ia kushtone Enver Hoxhes e Partise Komuniste.
    Mos ja fut kot sidomos kur nuk ke cfare te thuash. Cpune kane tekstet e kengeve me melodine? Une gjykova menyren sesi e kane ndryshuar folklorin (muzikor) ata dy vellezerit dhe jo me tekstin e kenges qe as me intereson fare.

...beyond Maska e Alienated
    Anëtarësuar
    19-09-2005
    Vendndodhja
    Cassiopeia Constellation
    Postime
    3,139
    Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    Mos ja fut kot sidomos kur nuk ke cfare te thuash. Cpune kane tekstet e kengeve me melodine? Une gjykova menyren sesi e kane ndryshuar folklorin (muzikor) ata dy vellezerit dhe jo me tekstin e kenges qe as me intereson fare.
    S'kishin as ku ta degjonin, sepse Shqiperia Ateiste ishte e ENDERR E MOLLE E NDALUAR PER SHQIPTARET qe kishte lene jashte kufijve. E haje burgun po ta permendje Shqiperine, e jo t'i degjoje kenget...
    Koha është e maskarenjëve
    Por atdheu i Shqiptarëve

S'kishin as ku ta degjonin, sepse Shqiperia Ateiste ishte e ENDERR E MOLLE E NDALUAR PER SHQIPTARET qe kishte lene jashte kufijve. E haje burgun po ta permendje Shqiperine, e jo t'i degjoje kenget...
    Ok hera e fundit qe replikoj per kete gje se sja vlen. Sado te flas une ti ske per te marre vesh me duket. O zoteri folklori muzikor nuk u krijua as gjate kohes se Enverit dhe as nuk u ruajt gjate asaj kohe. Folklori yne eshte aq i lashte sa nuk mbahet mend. Fakti qe ju e keni bastarduar nuk ka te beje me ateizmin e Shqiperise apo sesa molle e ndaluar ishte per shqiptaret jashte kufijve. Ka te beje me absorbimin e kultures arabe dhe mentalitetin arab qe ju e bete tuajin. Nuk mbahen dot dy kunguj nen nje sqetull, as dy kultura qe jane ne antiteze me njera tjetren. Perftimi i njeres sjell eleminimin e tjetres.

srbe na vrbe Maska e pryll
    Anëtarësuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    ke prroi palpoçit
    Postime
    573
    Citim Postuar më parë nga dibrani2006 Lexo Postimin
    Ju e keni felliq muziken shqipetare me greke dhe italione.

nuk ju pelqen sepse keni deshire te degjoni rritme greke dhe italione.

http://it.youtube.com/watch?v=jVr_g-6hQ6U
    Nigjo mër xhaje, se në mënyrë të kulturume nuk merrke vesh.

Kjo kënga "shqiptare" është këngë ahengu jevg! Ti dhe përgjithësisht arabët shqipfolës të Maqedonisë nuk keni nga ta dini se çfarë është FOLKLORI BURIMOR SHQIPTAR, sepse ju këndon shpirti me muzikë jevgjish, dhe kulturës shqiptare i keni dhënë durët me kohë.

Fakti që ti s'e di se ç'është folklori burimor shqiptar, është provë magjyplliku. Siç u u tha më sipër, sa herë "përgjigjeni" ju shqipfolësit i jepni akuzës dhe nga një argument më shumë kundër jush. Mbushja e temës me arbaizma shqipfolëse, thjesht provon problemin e ngritur.

Të quash këngë të tilla për folklor burimor shqiptar, i bi që ta kesh magjypllikun në gjak se nuk ka si shpjegohet. Çojini në remiks këta spamera arabë që kundërshtojnë harbutçe dhe me plot injorancë sa për të ndalu diskutimin e problemit.
    Ndryshuar për herë të fundit nga darwin : 10-08-2008 më 15:55

srbe na vrbe Maska e pryll
    Anëtarësuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    ke prroi palpoçit
    Postime
    573
    Ai bastard s'kishte ku te kapej e te "imitonte" muziken burimore shqiptare sepse ne kohen qe ai kishte vendosur te kendonte, shteti ame (Shqiperia jone e dashur) cdo tingull ia kushtone Enver Hoxhes e Partise Komuniste.
    Po ti qeke nga trutë siç thotë dhe Liqvidi më sipër. Pra ti jo thjesht je arab, po je arab i vetëdijshëm dhe me mision për të mbrojt sojin e arabëve shqipfolës. Injoranca jote duket në çdo shkrim. Asnjë "përgjigje" nga ato që i drejton bashkëfolësve nuk adreson asnjëherë asgjë, përveç që është çdo herë një sallatë fjalësh për të deviju problemet që janë ngrit.

Shikoji me vëmendje "përgjigjet" e tua, s'ka asnjë përgjigje, vetëm shmangie, përdredhje...

Kjo që të kam cituar sipër është një nga përdredhjet e tua tipike, që mbi të gjitha tregon injorancën tënde të plotë dhe të vetëdijshme për folklorin burimor shqiptar, që është trashëgimia më e lashtë dhe më e pastër e racës sonë. Dhe ti një magjyp me propagandë arabe në tru që ta ka instaluar sllavi vjen dhe e përmjer këtë vlerë kombëtare mu në mes tonë, duke bo një devijim tipik aziatik sa për të shpëtu ftyrën që s'ke. Nuk du ta ndyj gojën, po ta dish që soji jot nuk e ka të gjatë kësaj rruge.

Titulli i temes as me 1920 nuk do ishte i sakte e le me tani kur gjerat kane ndryshuar.
    Ngjasime me Arabet ka shume, ka raste kur shoh njerez te tille mendohem jam ne Arabistan apo ne Shqiptari.

Gjithmone e ne ngritje eshte ndryshimi i deshirushem nder Shqiptaret e Maqedonise, dita dites Shqiptaret po modernizohen, mosha mbi 40vjete e me lerta ndikimi i Islamit eshte me i madh, ndersa tek moshat me te reja se 40 vjete ndikimi eshte ne renje e siper, lirisht mund te them se praktikues te Islamit ne Maqedoni ka shume pake.

Nuk duhet haruar mundin qe kane dhene Mesueset qe nga 43 e ne vijim per te shkolluar e per te ngritur vetedijen, ata kane dhene maksimumin e tyre.

Ka pasur edhe shume Hoxhallare qe kane shkolluar femijet e tyre, duke u bere shembull per te tjeret, edhe pse pushtetet e atehershme kane ushtruar presjone te ndryshme qe te mos shkollohen Shqiptaret, ata kane dashur qe ne te ngelem huluhu kaluhu.

Une mendoj se kta sektet qe mundohen te gjejne vend nder Shqiptare do te deshtojne, askush nuk i perkrahe, te gjithe i shajne.

alpha dominant Maska e D@mian
    Anëtarësuar
    20-09-2005
    Vendndodhja
    Boston, MA
    Postime
    1,170
    Mendoj se titulli eshte fyes ndaj pjeses (se madhe, shpresoj) te Shqiptareve te Maq. qe nuk kane te bejne me menyren islamo-orientale te jeteses.

Titulli i temes u ndryshua.
    FLUCTUAT NEC MERGITUR

Titulli s'ka pse ndryshohet vetem prej faktit se disa nuk dine te lexojne temen. Titulli eshte permbledhes per ate qe thuhet ne teme. Po nqs tjetri nuk merr mundimin minimal te respektoje temen ku shkruan dhe nuk e lexon fare ate, po niset te shkruaje ne teme vetem duke u marre me titullin, atehere kjo nuk ka te beje me titullin, por me problemet e atij qe "fyhet" nga titulli. Shume keq nese dikush fyhet nga titulli. Kjo tregon se keta "te fyer" nuk e kane lexuar fare temen.

Per te gjithe ata qe e kane lexuar temen dhe zhvillimin e saj kuptohet fare mire se titulli thote qe disa/shume/pak prej atyre qe hiqen per shqiptare ne Maqedoni dhe qe e provojne shqiptarine e tyre me gjenin e tyre arab dhe kulturen e tyre arabe, duken ne fakt te jene arabe shqipfoles, jo shqiptare. Pra titulli merret me me kete grupim te madh/te vogel/shumice/pakice, me pjesen e arabeve shqipfoles dhe jo me shqiptaret. Kjo del fare mire ne teme, per ata qe e kane lexuar temen. Te tjeret, analfabetet, qe kane probleme nga me te ndryshmet le te nisen ne remiks. S'eshte shkolle ketu ku i duhet mesuar tjetrit se si te lexoje. Supozohet se dine te lexojne dhe te bejne dy deduksione.

Mandej s'mund te mohohet qe ketu ne teme ka pjesemarrje nga arabe shqipfoles qe vazhdojne te shprehen ne emer te shqiptareve te Maqedonise. Ti vete thua se shpreson se shumica nuk jane ashtu, nuk jane arabe shqipfoles. Por ajo pikerisht po diskutohet, a jane apo jo, sa jane, si jane, pse jane, si eshte puna. Problemi eshte legjitim dhe titulli gjithashtu sepse shtrohet si pyetje, ngrihet si problem. Po te ndryshohet titulli, sepse disa kane paaftesi te lexojne temen, i humbet kuptimi dhe qellimi temes. Eshte ngritur per diskutim nje problem qe kerkon sqarim. Nuk mund te nderhyhet me induksion ne titull dhe te prishet thelbi i temes. Titulli eshte cka tema kerkon te gjeje.

Faleminderit.
    Ndryshuar për herë të fundit nga proscriptor : 04-08-2008 më 06:11

Faqja 14 prej 34 FillimFillim ... 4121314151624 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Identiteti evropian i shqiptarëve
    Nga Iliriani në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 572
    Postimi i Fundit: 02-05-2012, 15:45
  2. Ortodoksia Shqiptare sot
    Nga Orientalist në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 08-09-2010, 10:11
  3. Plavë e Guci
    Nga Davius në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 05-10-2008, 23:36
  4. Nga Iliret deri tek Shqiptaret!
    Nga tani_26 në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 111
    Postimi i Fundit: 06-03-2007, 21:53

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •