Close
Faqja 30 prej 34 FillimFillim ... 202829303132 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 291 deri 300 prej 333
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga skender76 Lexo Postimin
    X-o, si e the?
    "Mbeturina Arabe"?

Ti dhe un jemi emgrant, na vret Zoti t'shprehemi n'ket mnyr.
    1- une nuk jam emigrant
    2- edhe po te isha nuk do me vriste zoti
    3- ti krahason arabet me shqiptaret?

lere se nuk i kam qef keto diskutimet per pune rrace se jo vetem qe nuk me interesojne po jemi edhe jashte teme disi.

Sa per femijet,
    perseri i ka krijuar mami dhe babi nepermjet nje mekanizmi qe quhet Seks, pra nuk ia ka fal zoti,
    e dyta, kush po mohon qe duan moshen e tyre?

not exist Maska e skender76
    Anëtarësuar
    10-06-2003
    Vendndodhja
    Sa me larg Shqiperise...
    Postime
    4,790
    Citim Postuar më parë nga xfiles Lexo Postimin
    1- une nuk jam emigrant
    2- edhe po te isha nuk do me vriste zoti
    3- ti krahason arabet me shqiptaret?

lere se nuk i kam qef keto diskutimet per pune rrace se jo vetem qe nuk me interesojne po jemi edhe jashte teme disi.

Sa per femijet,
    perseri i ka krijuar mami dhe babi nepermjet nje mekanizmi qe quhet Seks, pra nuk ia ka fal zoti,
    e dyta, kush po mohon qe duan moshen e tyre?

1- Nese s'je emigrant, ku bazohesh?
    2- Nuk mund ta kuptosh diskriminimin po se perjetove n'lekuren tende.
    3- Je ti qe po ben krahasime, dhe jo un. Per mendimin tim jemi njesoj.

Ndersa per pjesen tjeter, e mendojm ndryshe, eshte e kote te zgjatem.
    paqen, e sjell vetem drejtsia

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga skender76 Lexo Postimin
    Ndersa per pjesen tjeter, e mendojm ndryshe, eshte e kote te zgjatem.
    pikerisht, keshtu qe mos e perdor ne forme argumenti here tjeter se nuk ka asnje vlere.

sa per punen e emigrimit, une kam qene para ca kohesh, dhe nuk e kam ndjere diskriminimin, ia kam kaluar shume bukur sepse nuk e kam bere veten per tu diskriminuar,

boll u qurravitet dhe me keq akoma te mbroni arabet thjesht se edhe ju qenkeni emigrant si ata, shqiptaret jane evropiane me te drejte hyjnore, arabet nuk mund ti kategorizosh si specie humane as gjenetikisht.

not exist Maska e skender76
    Anëtarësuar
    10-06-2003
    Vendndodhja
    Sa me larg Shqiperise...
    Postime
    4,790
    Citim Postuar më parë nga xfiles Lexo Postimin
    pikerisht, keshtu qe mos e perdor ne forme argumenti here tjeter se nuk ka asnje vlere.

sa per punen e emigrimit, une kam qene para ca kohesh, dhe nuk e kam ndjere diskriminimin, ia kam kaluar shume bukur sepse nuk e kam bere veten per tu diskriminuar,

boll u qurravitet dhe me keq akoma te mbroni arabet thjesht se edhe ju qenkeni emigrant si ata, shqiptaret jane evropiane me te drejte hyjnore, arabet nuk mund ti kategorizosh si specie humane as gjenetikisht.
    Un kam arsye te besoj n'Zot. Edhe ti ke arsyet e tua qe s'beson.

Me vjen mir per ty qe paske kalu kaq bukur ne emgracion. Atehere paske qen emigrant....? Mu duk sikur the ndryshe me siper...?

Qurravitje?!
    Ku e pe o shoku?!
    Hajde x-o, hajde!!

Njerzit i pershtaten rrethanave, esht e vertetume me koh kjo.
    Shiko mir historin, aty do i gjesh te gjitha pergjigjet.
    paqen, e sjell vetem drejtsia

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Te mendosh qe ne Amerike kane filluar te zbehen diferencimet ne rolet gjinore ne familje qe ne vitet 60-te. Mendo sa mbrapa jemi ne, qe akoma e shikojme femren si sherbetoren e familjes. Pa gruan qelben 70% e shqiptareve. Ketu ne USA kur lind nena, mer dhe burri leje te paguar kastile per lindjen e femijes, qe te ndihmoje gruan e femijen. Nuk e di a e ofrojne te gjitha kompanite kete gje, por mbase jo. Ne Shqiperi as behet fjale. E cojne te mamaja e vet nusen qe te kujdeset ajo per te. Burrat, do vazhdojne mos ta prishin rehatine e tyre.

Meriamun cilat qenkan detyrat e gruas dhe te burrit sipas teje?
    Feelings change - memories don't.

i/e regjistruar Maska e lisa12
    Anëtarësuar
    30-11-2008
    Postime
    2,624
    te jemi te lumtura qe rolin e shtepijakes e kemi ne grate ..........ku ka me mire ti sherbesh femijeve dhe burrit tend, nuk jam hic pishman
    Ti me sjell gjithmone fat dhe lumturi

Administratore Maska e Fiori
    Anëtarësuar
    27-03-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    3,016
    Sa me shume kalojne vitet aq me shume e kuptoj se nuk ka gje me te shtrenjte ne Bote se familja. Ne shoqerine e sotme koncepti i familjes ka marre ngjyra te shumellojta per shkak te 'globalizimit shoqeror' ndaj besoj ne kete 'gjullurdi' secili duhet te gjeje balancen dhe te krijoje nje rreth familjar qe i pershtatet dhe e ben te lumtur.

Jam plotesisht e mendimit qe femija ka nevoje per nje nene dhe per nje baba, sepse secila pale ka influencat e tij por duhet pasur parasysh se rolet nuk mund te ndahen me gershere. Eshte dicka qe duhet te behet natyrshem.

Nje nene qe i kushtohet 100% familjes, nuk mund te quhet e pa vlere, gjithsesi mendoj se ne kete mes ajo humb disi vetveten. Cdo prind ne fund te dites eshte nje individ me vete dhe si i tille duhet te vazhdoje te enderroje dhe te realizoje enderrat e tij paralel me detyrimet familjare. Nuk eshte e thene qe kjo te arrihet duke punuar por sidoqofte individualizmi duhet te explorohet ne nje lloj menyre. Femijet do te rriten nje dite dhe si prind per aq kohe sa i shikon mire ja ke arritur qellimit, por kjo nuk do te thote qe t'i vete 'te vdesesh' ne momentet kur femija rritet dhe largohet nga familja. Duhet pasur parasysh se dhe jo te gjithe kane enderrat e tyre apo egzistojne si njerez jashte guaskes se familjes. Ndaj e permend perseri se vendimet jetike nuk mund te priten me gershere.

Personalisht pas lindjes se djalit i provova te dyja, qendrimin ne shtepi per dy tre muaj dhe punen. Edhe pse jam shume shtepiake dhe nuk besoj se dua gje tjeter ne Bote aq sa djalin, perseri nuk mund te qendroja dot 24/7 duke qene thjesht nene dhe grua. Ne fund te dites kur kthehem nga puna dhe kam zgjidhur dicka ketu, edhe pse sigurisht qe ankohem se ky dhe ai me ngriti nervat ndihem e plotesuar, pjese e shoqerise. Rolin si nene nuk e kam anashkuar aspak, sepse ato qe duhen bere duhen bere qofte ne pune apo shtepi. Ne kete mes ne ishim dhe me fat qe kemi prinder afer dhe na ndihmojne gjate dites me djalin, ndoshta po te mos ishim ne keto pozita do kishim bere dhe zgjedhje te tjera. Pra ndonjehere zgjidhja me e mire fatkeqsisht nuk eshte ne doren tone.

Ne fund te dites shpresoj qe te gjithe te jene te lumtur me zgjedhjet qe kane bere ne jete. Ndersa atyre qe nuk jane ende prinder do ju lutesha mos shkruanin me tek ky nenforum. Dallohen me gisht ata qe nuk jane prinder sepse flasim akoma si kalamaj te llastuar me ideale dhe citime librash. Nuk ka me keq se nje dikush qe nuk i ka provuar kepucet tende te te mesoje si te ecesh ne to

Administratore Maska e Fiori
    Anëtarësuar
    27-03-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    3,016
    Artikulli ne vazhdim eshte pak i vjeter dhe ne anglisht (po pata kohe do e perkthej me vone) ... por mendoj eshte shume i pershtatshem per temen.

A janë më të lumtura gratë që punojnë?

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Patjeter qe Po! ( koicidence dhe artikulli thote po). lol

i/e regjistruar Maska e bebi im
    Anëtarësuar
    03-07-2012
    Postime
    121
    Citim Postuar më parë nga lisa12 Lexo Postimin
    te jemi te lumtura qe rolin e shtepijakes e kemi ne grate ..........ku ka me mire ti sherbesh femijeve dhe burrit tend, nuk jam hic pishman
    o liza kot me te bere nje pyetje, cfare kupton ti me fjalen sherbim?
    te ka marre si sherbetore ty burri?
    ndoshta ti moj zonje mund te jesh e lumtur brenda 4 mureve te shtepise, se ndoshta nuk ke asnje profesion e ndoshta nuk di te besh asgje tjeter ne jete pervecse te lash edhe te gatuash ne shtepi edhe ti "sherbesh" burrit edhe femijeve, dhe normal qe do jesh e lumtur ti se ndoshta i gjithe qellimi i jetes tende ka qene te martoheshe dhe te beje femije, ketu fillon dhe mbaron mesa duket jeta jote...
    por femrat nuk jane sherbetore e dashur, femrat jane partnere krah burrit, burrin e kane shok jete dhe jo Zot, femijet i kane nxjerre nga shpirti dhe jane edukuese te tyre dhe jo lecka ku fshin kembet e gjithe familja...
    ne qofte se ke zgjedhur te rrish ne shtepi, bravo te qofte, por jo si sherbetore...

Faqja 30 prej 34 FillimFillim ... 202829303132 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Fjalet dhe shprehjet me te cilat njeriu komunikon me kafshet shtepiake
    Nga DYDRINAS në forumin Arkeologji/antropologji
    Përgjigje: 22
    Postimi i Fundit: 17-01-2009, 00:53
  2. Firma më e mirë për pajisjet shtëpiake
    Nga Fiori në forumin Votime dhe sondazhe
    Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 29-01-2007, 10:10
  3. Vetmi Gruaje
    Nga SkenderRusi në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 04-11-2005, 06:25
  4. Kafshet shtepiake
    Nga Pogradecari në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 23
    Postimi i Fundit: 18-05-2004, 22:54
  5. Arome gruaje...ne policine rrugore
    Nga angeldust në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 07-08-2003, 16:02

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •