Close
Faqja 20 prej 28 FillimFillim ... 101819202122 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 191 deri 200 prej 275
    i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Citim Postuar mė parė nga Fishtani1 Lexo Postimin
    Kjo edhe per ty vlen, se nuk paske fare logjike ajo dogma jote ta ka shperlare trurin.

Is Kosovo Serbia? We ask a historian

http://www.guardian.co.uk/world/2008.../kosovo.serbia

Po deshe mund ta jap edhe librin Kosovo: A Short History (ne format shkurter) e Noel Malcolm qe ka marr shume cmime si nje nga historianet me A shquar. Po ta lexoje librin e tij nuk do lishoje gafa qe vetem ne forume serbe gjen dhe askun tjeter.
    Ne linkun tend gjeta kete shprehje "Kosovo remained Ottoman territory until it was conquered by Serbian forces in 1912."Por qe te besoj se serbet e pushtuan kosoven dhe jo cliruan ky eshte nje abuzim.Nese ju doni ta justifikoni me minorancen 25% te serbeve ne kosove, mua me duket se nuk nje argument llogjik.Mund te mos kishte serbe asnje , por fundja ai riktheu luftimet ne fushekosove atje ku dhe ishte mundur kur turqit erdhen.

Nese deshironi qe temen ta bejme interesante nga ku mund te mesojme te gjithe, duhet qe te paraqesim argumente dhe ti analizojme ato.Diskutimet tona nuk ndryshojne asgje.
    Kjo edhe per ty vlen, se nuk paske fare logjike ajo dogma jote ta ka shperlare trurin.
    Ku ke pare ti ndonje dogem time ne shkrimin tim.Mos valle te pyesesh eshte konkluzion?Po mire deri ketu eshte niveli i dijeve dhe i edukates tuaj, nuk pranoni ju debat?Te mos pranosh debat do te thote te jesh pyllar, por me dy kembe.Une po ju a perseris , kam bere vetem pyetje.Nuk jane idete e mija ato, por jane dilema.
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,
    Te diturin (civilin) e dua pa mase.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    07-09-2010
    Vendndodhja
    www.arberiaonline.com
    Postime
    1,187
    Citim Postuar mė parė nga Anesti_55 Lexo Postimin
    Ore dini lexoni dhe te jepni pergjigje.Une nukdi asnje fjake serbisht ndonse kam bere rusisht 8 vjet.Ju keni jetuar me sebet.Ato pyetje qe kam bere une mbeshteten ne llogjiken, por dhe ne dokumente qe une ti kam parashtruar.Nese vetem fyeni do te thote se nuk keni argumente dhe ndejheni keq.Qe te akuzosh tjetrin nese kerkon te mesoj nga ju vendasit, kjo eshte e tmerrshme.Po mire nuk beni pyetje tju ne jeten tuaj, apo mjafton ti drejtoheni kuranit te ndyre qe ju ka dhene kete edukate.Nese thoni te verteten kjo nuk ndryshon asgje, por nese fyen do te thote se pervecse..... jeni dhe nje popull i shkatrruar shpirterisht.Kjo e fundit eshte me e damshme.Pergjigjuni pyetjeve nje e nga nji.Nese pretendoni se keni qene atje ne shekullin e 4-te para krishtit, thuajeni dhe trajtohuni si autokton i kesaj periudhe.Por do tju qeshin.
    Deshira jote e flakte eshte qe ti besh shqiptaret si ardhacak , dhe stili me i ri i grekofileve eshte "ti ndani shqiptaret ne Toske e Gege " kjo eshte qellimi i juaj i fundit ndonse geshnjetrat dhe manipulimet e vjetra te juaja moren fund , por nuk do ja arini qellimit , te jesh i bindur .
    Sic e shef edhe vet , shqiptaret jashte kufijeve jane edhe me shume se sa ka ne Shqiperi , dhe gjithe komentet e tyre jane me gjake shqiptari ashtu qe ju "JEVGJOFILAT" , "VoiroEpririn" mundeni vetem te enderoni ..

Mund ti sjelli disa argumente nga vete Serbet ne cfare kohe te duash qe shqiptaret nuk ishin vetem ne Kosove por edhe brenda ne Serbine e sotshme deri ne NISH , nga vetvetiu shko o derezi , nga shkuan gjithe ata miliona shqiptare ne Turqi e disa miliona neper Bote ?
    Mos valle zbriten nga Hena ?
    Mjere forumi qe mban tipa sikurse ti dhe mjere Vlora qe te ka dhender .
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Genti.. : 10-10-2010 mė 12:23

i/e regjistruar Maska e extrem
    Anėtarėsuar
    06-01-2009
    Vendndodhja
    kumanovė
    Postime
    67

pun e madhe koka ba

po c'far rendsie ka nese nje prift thot nje fjal kunder kosoves, ai thjesht ka detyren e vet qe te percaj shqiptaret, dhe do thot c'mos. por nje gje duhet ta dini ju mbrojtsit e shqiptaris,ju jeni vetem materiali baz qe perdorin; ai esht i pafuqishem pa reagimet tuaja, ju jeni ata qe ngrisni tensionet ketu.
    mua si musliman nuk me pengon fare nje deklerat e till. per te vetmen arsye se nuk pris gje qeter nga ta, dhe ka koh qe nuk i konsideroj si shqiptar fare.
    Life is what happens to you, while you are making other plans...

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar mė parė nga ilia spiro Lexo Postimin
    Jam plotesisht dakord me kete deklarate A Mitropolitit Ignat.
    Kosova eshte Jerusalemi i Serbise.
    Nese i thua vetes i Krishtere Orthodhoks, patjeter duhet te mbeshtetesh kete deklarate, e cila patjeter qe eshte edhe mendimi zyrtar i KOASH-it.
    Ja me KRISHTIN, ja kundra Tij. Rruge te mesme nuk ka.
    Nuk ka cfare te flitet me shum .

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-09-2005
    Postime
    96
    Citim Postuar mė parė nga ilia spiro Lexo Postimin
    Ky Mitropolit flet ne emer te orthodhokseve te vertete shqiptare.

-Flet ne emer te atyre qe, megjithese jetojne ne Shqiperi, e kane ndjere thelle aromen tymin e Kishave dhe Manastireve te djegura gjate Marsit 2004.

-Flet ne emer te atyre qe mbi gjithcka vendosin Kishen e tyre te Shenjte dhe jo territoret qe here i merr njeri here tjetri.

-Flet ne emer te kanoneve te Kishes Orthodhokse, e cila i quan "vellezer" orthodhokset kudo qe ata te jene dhe Kishat Orthodhokse "motra"

-Flet ne emer te asaj Kosove qe patjeter eshte "Jeruzalemi i Serbise". Kjo nuk ka lidhje me faktin e pavaresise se Kosoves, e cila eshte njohur nga KOASH-i. Ky eshte nje koncept shpirteror, sepse ne Kosove ndodhen shumica e Kishave dhe Manastireve te njohur, ku te gjithe serbet (bile edhe shqiptaret) kane te drejte te luten dhe te zhvillojne Liturgji. (Per kete aresye edhe tokat perreth tyre nuk i takojne Kosoves, por Kishes Serbe).

-Flet per shqetesimin qe ndjen per gjendjen, si te meparshme, por sidomos te sotme, kur duhet te kesh frike qe te hysh ne ndonje Kishe apo Manastir te Kosoves.

Kjo teme eshte jashte forumit, pasi nuk ka lidhje me "ceshtjen kombetare", per te cilen vendos diplomacia euroamerikane.
    hapesi i temes ka gabuar,...Kisha orthodhokse nuk eshte shqetesim per kombin, cilido qofte ky..Ajo nepermjet vellazerise dhe tolerances, ndihmon ne zhvillimin e kombeve (ciletdo te jene keta).
    Jo Ilia! Si ortodoks shqiptar, te garantoj se ky Mitropolit nuk flet ne emrin tim, dhe kam bindjen se si une mendon shumica derrmuese e ortodoksve shqiptare. Une jam ortodoks, por mbi te gjitha jam shqiptar! E kam shume veshtire ta besoj se feja ime ortodokse parashikon ne kanonet e saj ndonje rregull qe te me privoje mua te dua vendin tim apo te punoj kunder interesave te tij. Keto jane interpretimet e njerzve qe duan me cdo kusht qe perkatesia fetare te predominoje mbi ate kombetare, e njerzve qe duan te perdorin fene si instrument per te realizuar synime te caktuara politike. Personalisht e quaj kete te gabuar per cilindo, qofte ky shqiptar,serb, grek, turk apo kinez.
    Thene keto me lart, me duhet te sqaroj disa fakte ne emrin tim si ortodoks shqiptar:

- Me ka ardhur keq kur kam pare te digjen kisha ne 2004 ne Kosove, pasi djegia e institucioneve fetare nuk eshte nje akt i pranueshem per cfaredo arsye qe ndodh. Por ti flet per kete akt a thua se ai ndodhi si nje rrufe ne qiell pa re. Ai ishte reagimi (i pakontrolluar) i urrejtjes dhe dhimbjes se madhe te nje populli qe ka vuajtur masakra te panumerta ne kurrizin e tij, e ne koshiencen e shume njerzve ato ndertesa perfaqesonin "te keqen" e cila mund tu kthehej perseri. E perseris edhe njehere qe djegia e tyre ishte shume e gabuar, por nuk mund te flasim sikur lindem dje dhe nuk e dime se cfare ka ndodhur.

- Ti thua qe nje ortodoks i vertete vendos besimin e tij mbi territoret qe njehere i merr njeri e njehere tjetri. Atehere i bie qe ne Serbi nuk ka ortodokse te vertete perderisa Serbia te gjithe propaganden e vet politike per Kosoven e ka vendosur mbi baza fetare. Nuk besoj gjithashtu se ka ndonje ortodoks grek qe ne emer te fese do ishte dakort qe territore te Greqise ti kalonin vendeve te tjera.

- Si ortodoks mund te ushqej ndjenja fetare vllazerore ndaj ortodokseve ne gjithe boten, por nuk mund te konsideroj "Moter" nje kishe qe punon kunder interesave kombetare te shqiptareve. Pikerisht kete ben kisha Serbe me propaganden e saj anti-kosovare dhe anti-shqiptare.

- Si ortodoks shqiptar them se Kosova nuk ka qene, nuk eshte dhe nuk do te jete kurre "Jeruzalem i Serbise". E konsideroj shume problematik (per te mos thene te turpshem) faktin se kete deklarim e ben nje klerik i larte shqiptar dhe per me teper duke pretenduar se flet ne emrin tim. Argumenti se konteksti eshte shpirteror nuk qendron, pasi i bie qe deklaruesi "harron" kontekstin historik, gjeografik dhe politik ne te cilin ai eshte bere. Mendoj se si kleriku ashtu edhe KOASH duhet te dalin dhe te sqarojne pozicionin e tyre.

- Shikoj me shqetesim se KOASH po perfshihet here as here ne ceshtje politike, sociale apo edhe nacionalishte qe nuk i takojne. Te tille e konsideroj edhe implikimin e vete kryepeshkopit ne ngjarjen e fundit qe ndodhi ne Himare. Personalisht nuk ma kishte terhequr vemendjen lajmi derisa pashe qe vete kryepeshkopi doli atje dhe u prononcua per ngjarjen madje edhe perpara kryeministrit shqiptar. Ne kundershtim nga sa u pretendua, dalja e tij i acaroi dhe i fryu me teper gjerat.

- Si ortodoks shqiptar me duhet te shikoj me shqetesim faktin se edhe pas 20 vjetesh ne krye te Kishes Ortodokse Autoqefale Shqiptare qendron nje i huaj. Te kuptohemi, kryepeshkopi Anastas ka nje kontribut te pamohueshem ne ri-ngritjen e kishes ortodokse ne Shqiperi, pasi pertej retorikave politike, ky eshte nje proces qe kerkon dije dhe fonde, te cilat ai i ka siguruar. Megjithate eshte e pashpjegueshme per mua perse pas nje kohe kaq te gjate dhe pas nje misioni te suksesshem ai kerkon te qendroje ne krye te institucionit tone me te larte fetar. E kam te veshtire ta pranoj se pas kaq kohesh nuk mund te pergatiten kuadro po kaq te zote dhe po kaq te perkushtuar shqiptare. Le ta mendojme keshtu: A do pranonin Serbet, Greket, Bullgaret, Ruset qe ne krye te kishes se tyre autoqefale te ishte nje i huaj sado i ditur apo i zoti te ishte ai?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga digital : 10-10-2010 mė 15:06

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    12-05-2009
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    2,914
    Citim Postuar mė parė nga digital Lexo Postimin
    Jo Ilia! Si ortodoks shqiptar, te garantoj se ky Mitropolit nuk flet ne emrin tim, dhe kam bindjen se si une mendon shumica derrmuese e ortodoksve shqiptare. Une jam ortodoks, por mbi te gjitha jam shqiptar! E kam shume veshtire ta besoj se feja ime ortodokse parashikon ne kanonet e saj ndonje rregull qe te me privoje mua te dua vendin tim apo te punoj kunder interesave te tij. Keto jane interpretimet e njerzve qe duan me cdo kusht qe perkatesia fetare te predominoje mbi ate kombetare, e njerzve qe duan te perdorin fene si instrument per te realizuar synime te caktuara politike. Personalisht e quaj kete te gabuar per cilindo, qofte ky shqiptar,serb, grek, turk apo kinez.
    Thene keto me lart, me duhet te sqaroj disa fakte ne emrin tim si ortodoks shqiptar:

- Me ka ardhur keq kur kam pare te digjen kisha ne 2004 ne Kosove, pasi djegia e institucioneve fetare nuk eshte nje akt i pranueshem per cfaredo arsye qe ndodh. Por ti flet per kete akt a thua se ai ndodhi si nje rrufe ne qiell pa re. Ai ishte reagimi (i pakontrolluar) i urrejtjes dhe dhimbjes se madhe te nje populli qe ka vuajtur masakra te panumerta ne kurrizin e tij, e ne koshiencen e shume njerzve ato ndertesa perfaqesonin "te keqen" e cila mund tu kthehej perseri. E perseris edhe njehere qe djegia e tyre ishte shume e gabuar, por nuk mund te flasim sikur lindem dje dhe nuk e dime se cfare ka ndodhur.

- Ti thua qe nje ortodoks i vertete vendos besimin e tij mbi territoret qe njehere i merr njeri e njehere tjetri. Atehere i bie qe ne Serbi nuk ka ortodokse te vertete perderisa Serbia te gjithe propaganden e vet politike per Kosoven e ka vendosur mbi baza fetare. Nuk besoj gjithashtu se ka ndonje ortodoks grek qe ne emer te fese do ishte dakort qe territore te Greqise ti kalonin vendeve te tjera.

- Si ortodoks mund te ushqej ndjenja fetare vllazerore ndaj ortodokseve ne gjithe boten, por nuk mund te konsideroj "Moter" nje kishe qe punon kunder interesave kombetare te shqiptareve. Pikerisht kete ben kisha Serbe me propaganden e saj anti-kosovare dhe anti-shqiptare.

- Si ortodoks shqiptar them se Kosova nuk ka qene, nuk eshte dhe nuk do te jete kurre "Jeruzalem i Serbise". E konsideroj shume problematik (per te mos thene te turpshem) faktin se kete deklarim e ben nje klerik i larte shqiptar dhe per me teper A pretenduar se flet ne emrin tim. Argumenti se konteksti eshte shpirteror nuk qendron, pasi i bie qe deklaruesi "harron" kontekstin historik, gjeografik dhe politik ne te cilin ai eshte bere. Mendoj se si kleriku ashtu edhe KOASH duhet te dalin dhe te sqarojne pozicionin e tyre.

- Shikoj me shqetesim se KOASH po perfshihet here as here ne ceshtje politike, sociale apo edhe nacionalishte qe nuk i takojne. Te tille e konsideroj edhe implikimin e vete kryepeshkopit ne ngjarjen e fundit qe ndodhi ne Himare. Personalisht nuk ma kishte terhequr vemendjen lajmi derisa pashe qe vete kryepeshkopi doli atje dhe u prononcua per ngjarjen madje edhe perpara kryeministrit shqiptar. Ne kundershtim nga sa u pretendua, dalja e tij i acaroi dhe i fryu me teper gjerat.

- Si ortodoks shqiptar me duhet te shikoj me shqetesim faktin se edhe pas 20 vjetesh ne krye te Kishes Ortodokse Autoqefale Shqiptare qendron nje i huaj. Te kuptohemi, kryepeshkopi Anastas ka nje kontribut te pamohueshem ne ri-ngritjen e kishes ortodokse ne Shqiperi, pasi pertej retorikave politike, ky eshte nje proces qe kerkon dije dhe fonde, te cilat ai i ka siguruar. Megjithate eshte e pashpjegueshme per mua perse pas nje kohe kaq te gjate dhe pas nje misioni te suksesshem ai kerkon te qendroje ne krye te institucionit tone me te larte fetar. E kam te veshtire ta pranoj se pas kaq kohesh nuk mund te pergatiten kuadro po kaq te zote dhe po kaq te perkushtuar shqiptare. Le ta mendojme keshtu: A do pranonin Serbet, Greket, Bullgaret, Ruset qe ne krye te kishes se tyre autoqefale te ishte nje i huaj sado i ditur apo i zoti te ishte ai?
    U tregove tamam ne vijen e arsyes
    vertet je treguar tamam i arsyshem e mbi te gjitha argumentues qe ta kom zili per kulturen e trajtimit te temes qe do duhej sherbyer edhe per mua po edhe per shum shqiptar qe ne vend se te merren me thebin e temes sikur me ose pa vet dije qojn uj ne mullirin e armikut dukesulmuar kure kerkohet mbrojtja.
    Po a ka me turp se sa nji armiku qe te masakroj dogji e beri gjith ate gjenocid mbi gra e foshnja ta quash edhe pronar te asaj toke ku me e keqja esht sa edhe duan ta quajn populli i Krishtit nji popull qe ka devjuar edhe nga misioni i vertet i kishes dhe i ngjan veq djallit ...pra kta jon serbet qe dikush mer guximin ti quaj edhe vllezer duke harruar po kta serb kan shkelur mbi parimin e kishes se dashuria per njeriun esht edhe dashuria ndaj perendis ,ne ket parim serbet po te ishin distancuar te pakten ndaj krimeve ne gjith rajonin ballkanik do kisha nji mendim pak me ndryshe .
    Respekt i nderuar paqa dh shperblimi i zotit qoft me ju dhe familjen tuaj
    amin.

edhe nga une respekt digital,
    mbase e ndjeve per detyre , por ishte i nevojshem postimi yt ne kete teme ,
    edhe nje here respekt dhe Zoti t'e shperbleft jo pse mbajte anen e shqiptareve ,
    por pse mbajte drejt peshoren !!
    Nuk ka perėndi tjetėr pėrveē ZOTIT

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    17-05-2009
    Vendndodhja
    Dallas Texas
    Postime
    751
    hahahhaha po me vin mire qe ordotoksat po e tregojne veten e tyre haptas, sepse po na canin veshet disa ne forum ne muslimanve.

however nje gje eshte e sigurt dhe ta ngulisi ne tru cdo shqiptar i ndershem, qe ortodoksizmi eshte kancer i shqiperis. keta te rumanis jane me ulerim se te greqis, un i njofe shume mire sepse fatkeqsisht kame krushqi te afert me ta .

Ka dhe patrioter te ndershem, por jane me kokra.

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Citim Postuar mė parė nga ganimet Lexo Postimin
    U tregove tamam ne vijen e arsyes
    vertet je treguar tamam i arsyshem e mbi te gjitha argumentues qe ta kom zili per kulturen e trajtimit te temes qe do duhej sherbyer edhe per mua po edhe per shum shqiptar qe ne vend se te merren me thebin e temes sikur me ose pa A dije qojn uj ne mullirin e armikut dukesulmuar kure kerkohet mbrojtja.
    Po a ka me turp se sa nji armiku qe te masakroj dogji e beri gjith ate gjenocid mbi gra e foshnja ta quash edhe pronar te asaj toke ku me e keqja esht sa edhe duan ta quajn populli i Krishtit nji popull qe ka devjuar edhe nga misioni i vertet i kishes dhe i ngjan veq djallit ...pra kta jon serbet qe dikush mer guximin ti quaj edhe vllezer duke harruar po kta serb kan shkelur mbi parimin e kishes se dashuria per njeriun esht edhe dashuria ndaj perendis ,ne ket parim serbet po te ishin distancuar te pakten ndaj krimeve ne gjith rajonin ballkanik do kisha nji mendim pak me ndryshe .
    Respekt i nderuar paqa dh shperblimi i zotit qoft me ju dhe familjen tuaj
    amin.
    Po a ka me turp se sa nji armiku qe te masakroj dogji e beri gjith ate gjenocid mbi gra e foshnja ta quash edhe pronar te asaj toke
    ketu gabon pasi kerkon te abuzosh me ndjenjat e shqiptareve. Kerkush ketu dhe jashte forumit nuk e ka mbeshtete genocidin serb mbi shqiptaret e kosoves.Nese cdo gje , c'do diskutim do te kishte perballe genocidin atehere ketu s'ke perse diskuton.Lufta eshte nje cmneduri popullore dhe ne kete gjendje shpirti shkeputet nga njeriu dhe nuk vepron me arsyeja por dhuna.Si Jugosllavia nuk kishte nje rast te dyte pervecse ceket me sllovaket por keto kishin jetur perhere te ndare dhe kishin ndarje kufish te pastert.Me kujtohet ne shqiperi se si e perjetoi klasa e privilegjit.Te gjithe oficeret u armatosen dhe dolen te rivendosin statujen e diktatorit.Urdheri ishte dhene per te shtire mbi demostruesit.Pra menodjeni kete urrejtje brenda te njetit popull ku situata shpetoi per arsye te tjera madhore te cilat nuk jane shprehur.Ndarja e jugosllavise u be ne llogjiken ku secili nacionalitet kerkonte te krijonte shtetin e vet ne kufite qe njiheshin.Por gjate 50 viteve investimet nuk ishin bere njelloj, keshtu republikat si croatet e sllovenet dilnin me te fituara.Serbet nuk kishin dalje ne det e kjo ishte nje situate kaotike e cila solli gjendjen e luftes.Serbet kishin pranuar te bashkejetonin me kosovaret per 50 vjet dhe kosovaret jane trajtuar shum here me mire sesa shqiptaret e shqipnis mes vedit.Kontradiktat fetare,truqezimi i shiptareve dhe i boshnjakeve rindezen urrejtjet e vjetra tek nacionalistet dhe jane keto qe bjene situaten te degjeneroje.(boshnjaket dhe kosovaret per nje ndeshje basketbolli dolen ne rruge per te treguar preferencat e tyre turkomane.)Sot kosovaret mbartin mbi vete nje urrejtje etnike te pa pajtueshme me serbet dhe ne kete gjendje nuk mund te bashkohen me shqiperine. Nuk eshte e drejte qe kete fryme kontradikte e urrejtje te ashper tja injektosh te gjith kombit.Per kete shak dhe per arsye te islamisimit te theksuar te kosovareve nderkonbetaret nuk i bashkuan keto dy popuj por krijuan nje shtette ri.
    Une sot shikoj se nje propogande e madhe behet per bashkimin kombeter, qe vjen nga nje fryme nacionaliste shqipare.Ne keto kushte mua si shqiptar i shqiperise me duhet te dije te verteten historike te kosoves dhe te kontradiktave te tyre me serbet.Nese kontradikta eshte ceshtja e prones, ajo nuk riparohet kurre dhe mbi kete baze kurre nuk mund te pranohet nje bashkim.Por nese kontradiktat jane vetem religioni ,atehere pranohet nje bashkim duke shpresuar se ato do te pranojne te rikonvertohen ne besimin e tyre te pare.Pikerisht duke e kuptuar keshtu ceshtjen tone kombetare une jam futur ne forum, qe te jap kontributin tim per te vendosur nje edukim shpirteror unik, rajonal dhe europian.Bashkimi i shqiptareve nuk mund te behet si nje loje femijesh, por mbi bazen e nje llogjike te shendoshe e cila nuk do te demtoje interesat e paleve.
    Nese ju e njihni historine e kosoves,arsyen e kontradiktave me serbet, eshte mire qe ti evidentoni dijet tuaja dhe keshtu te gjithe mesojme dhe natyrshem dime se cfar tekerkojme per te sheruar gjendjen.Besoj se kjo eshte ne interes te te gjithe shqipatreve.Nes ne nuk durojme por grindemi dhe me njeritjetrin , brenda te njetes etni, cfar do te presim per te krijuar mardhenie me te tjeret.Shum kollaj do te ishte te braktisnim forumin dhe te lenim ketu ato qe kane mendime te njeta, por nuk besoj se kjo do ti ndihmonte situates.Temat qe ngrihen ketu, nuk jane te importuara, as te shtyra nga qarqe antishqiptare, por jane problematike e jona, ne i prekim ato perdite me dore.Pra le ta respektojme secilin antare me gjith diversitetin e mendimit , pasi te gjith shqiptar jemi dhe deshira e perbashket eshte rritja e cilesise se jetes tone.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Anesti_55 : 10-10-2010 mė 17:50
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,
    Te diturin (civilin) e dua pa mase.

i/e regjistruar Maska e Skygreenplus
    Anėtarėsuar
    31-03-2010
    Postime
    11
    zjarri rri i ndezur kur dora hedh drunj mbi te..por shuhet shpejt kur nuk do ti hedhesh me. te gjtha problemet qe shkaktohen ne kurrizin tone jane pikerisht keto lloj zjarre qe mbahen "ndezur". familjet shqiptare duhet te mesojne femijet e tyre, te bojkotojne te gjitha religjionet pa perjashtim, por ne menyre pedagogjike. e theksoj, ne menyre pedagogjike sepse pedagogjia eshte "antibiotiku" i duhur dhe jo fanatizmi dhe injoranca te cilat perbejne ekstreme te dhimbshme qe te cojne ne te tjere labirinthe, pasi indoktrinimi i femijeve neper religjione, do te sjelli percarje te madhe, sjell dobesim dhe shperberje te kombit. ne kemi mbijetuar ne shekuj fale shqiptarise dhe jo feve. mos kultivimi i tyre tek femijet tane, do te beje te mundur qe keta "zera" te zhduken vetvetiu,do te thote venitje dhe shuarje te zjarrit. mos i merrni femijet neper kisha e xhamia, por tregojuni shqiptarine. tregojuni legjendat tona te bukura mbushur me heronj. drejtoini drejt shkences dhe jo neper monopatet e "hijeve" te te shkuares... dhe kur tu pyesin per kisha e xhamia, mesojuni perseri me durim te bukuren e te verteten e atdhedashurise.. vetem atehere do te qendrojme te lidhur e te forte si male te perjetshme ku stergjysherit tane te hershem sa vete globi, ecen mbi to, si diva te fuqishem..
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Skygreenplus : 10-10-2010 mė 20:04

Faqja 20 prej 28 FillimFillim ... 101819202122 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •