Pergjithesisht ne kete forum shumica e atyre qe postojne jane injorante ose islamike ordinere, postojne tema ose diskutime ne ajer fare dhe pa baza.
Shume tema hapen me tendenca te caktuar e shume pyetje nuk gjejne dot pergjigjie.
Pergjithesisht ne kete forum shumica e atyre qe postojne jane injorante ose islamike ordinere, postojne tema ose diskutime ne ajer fare dhe pa baza.
Shume tema hapen me tendenca te caktuar e shume pyetje nuk gjejne dot pergjigjie.
O rrusho ku je rritur ti? Se me duket sikur flet nga Saturni, e njeh realitetin ti? Une jam nga jugu edhe e di se aty ka minoritet grek. Pse qenka kaq tragjedi e madhe te pranojme se ka minoritet grek ne jug. Sipas teje te jesh realist do te thote te jesh antikombetar. Por aq me shume i lexoj keto postime aq me shume me forcohet ideja se sa shume jua ka zene zyte "nacionalizmi"Postuar më parë nga Nemesistjeter
Nuk eshte patriotizem tu mohosh nacionalitetin nje pjese te shtetasve Shqiptar
EH I ZIU NJERI, GËLLTIT DIKU NJE LUGË ÇORBË TË PRISHUR, EDHE VJELL PASTAJ PËR GJITHË JETËN!
hej, per sa i perket politikes, qeverise dhe institucionit fetar ne greqi ( jo ortodoksizmit si pjese e fese kristiane), numrin e minoriteteve e minimizojne deri ne ate mase sa thuhet se greqia eshte i vetmi shtet homogjen i botes... me ler te te them qe kjo eshte nje genjeshter, eshte nje mohim qe i behet 45% te popullsise me qytetari greke dhe me nacionalitete te ndryshme... e perderisa une jam aq objektiv e realist sa te kuptoje kete gje, si mund te behem pale dhe te sillem njesoj si ata qe une kundershtoj ?Postuar më parë nga Nemesistjeter
Nqs te duhen prova duhet te dish ti gjesh ato, ketu ke nje link :
https://www.cia.gov/cia/publications...al.html#People
ne te cilin thuhet :
ALBANIA
Ethnic groups:
Albanian 95%, Greek 3%, other 2% (Vlach, Roma (Gypsy), Serb, Macedonian, Bulgarian) (1989 est.)
note: in 1989, other estimates of the Greek population ranged from 1% (official Albanian statistics) to 12% (from a Greek organization)
dhe te te them te verteten une dhe disa te tjere vetem qeshim me patriotet tane qe urrejne veten e tyre duke vepruar si subjektet te cilet ata i urrejne...
hajde tung *********
Omnia mutantur, nos et mutamur in illis.
Si e dallon ti minoritetin nga jo-minoriteti?Postuar më parë nga flory80
Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
Na me se te pergjigjem une.
Minoritari ka keto karakteristika qe e dallojne qe eshte grek:
Eshte race e bardhe qe greket s'jane, po qe jane shqiptaret. Karakteristikat fizike i ka njesoj me gjithe shqiptaret e tjere te zones ashtu si dhe camet dhe arvanitet e Epirit (qe jane greke dmth). Ka folklorin njelloj me gjithe Shqiperine e jugut. Ka veshjet tradicionale njelloj si gjithe Shqiperia e jugut. Eshte ortodoks si greket po dhe si nje pjese e mire e Shqiperise se jugut. Ka te njejtat zakone si krahinat e tjera te Shqiperise se jugut. Gjithe diferencat kulturore me krahinat e tjera te Shqiperise se jugut i ka ne shkallen e variacionit brendakulturor kurse me "kulturen greke" s'e lidh asgje pervec se me krahinat arvanite. S'ka asnje lidhje historike me Greqine se tere kohes kane qene ksaj ane ne toke te vet. Flasin greqishten e shkolles se priftit qe i kishte nen kujdestari per nja 400 vjet dmth. Vetem se sic del, keta nuk jane "greke", po greqishtfoles ortodokse me cdo karakteristike tjeter biologjike dhe kulturore shqiptare. Dmth qe gjithe shqiptaret qe jane ne Greqi jane gjithashtu greke, se dhe greqisht te thajne dhe ortodokse jane, dhe shqiptare jane. Pra nqs je shqiptar, di greqisht dhe je ortodoks, je grek. Kaq eshte gjithe muhabeti. Prandaj Greqia mund te arrije deri ne Mitrovice po deshen shqiptaret.
Keta ngaterrojne jevgjit ortodokse qe jane a sjane gjithsej 500 veta me greqishtfolesit e bardhe te atyre zonave. Greke-greke jane vetem nja dy fise evgjite qe jane bashke me keto te bardhet ne jug, si ata ushtaret jevgj te videos se famshme. S'kan si te jete greket e bardh se po ishin te bardh jane shqiptare arvanite. Ky eshte ligj universal. Po nuk ishin robt te qarte ketu nuk kane per te mor vesh asigjo se ca flasin.
Ndryshuar për herë të fundit nga proscriptor : 05-03-2007 më 01:26
Ej po e paska then cia amerikane mer burr, leje se u dorezova...Postuar më parë nga Justiniani 2007
plako e di se ku ti fus kto pikat... gjeje
ne fillim gjeje se cfare do te thone ato pikat ..... e pastaj behu burre me anonimitetin dhe jo ****
Omnia mutantur, nos et mutamur in illis.
Ej mër çuna po na lodhët kot, 3-4 faqe me thon PO ose JO.
Dikush aty sipër ngatëronte të folurin greqisht me të qënurit minoritar.
Më duket se shumë nga temat këtu në F/SH porositen![]()
A ka mundësi të bëhet një studim antropologjik për këta, ashtu siç kanë bërë pionierët e antropologjisë, të shkojmë të jetojmë midis tyre. Të mësojmë e ti studiojmë më mirë, do mësonim më shumë.Postuar më parë nga proscriptor
E lagu, se lagu, se mora vesh un!!!
Nejse, do vi dita qe do biem dakort njehere te vetme ne historine tone si Komb ne Shqipetaret.
Kur do vi ajo dite, atehere do ta shikojn sa minoritete ka ne Shqiperi.
P.s Nuk dua te ofendoj njeri me firmen time![]()
Ndryshuar për herë të fundit nga Aldo_west_83 : 06-03-2007 më 18:48
Tradhetar I Kombit!
I Denuar Me Interrnim Per Agjitacion E Propagand !
Krijoni Kontakt