Darius, mos u lodh kot tu mbushesh mendjen. Ketu po improvizojn big bangun, zori madh per te pare perplasjen e dy planeteve.
Darius, mos u lodh kot tu mbushesh mendjen. Ketu po improvizojn big bangun, zori madh per te pare perplasjen e dy planeteve.
kam vetem kete pergjegje:
Hubble eshte teleskop optik!
ne fakt kam edhe tjera por ne lidhje me ate qe kam thene me duket e tepert te shtoj ndogje.
Nuk ka mundesi te ekzistojne planete me madhesi te diellit tone. Planeti me i madh ekzistues e qe esthe ne kufi te vet-ndezjes nukleare eshte Jupiteri. ( I cili eshte mbi 100 here me i vogel se dielli). Pra cdo trup qiellor qe tejkalon masen e jupiterit do te pesoje ndezje nukleare Nova dhe do te shnderrohet ne yll.
Po le anash qe informata ne fjale thote: disa shkencetar amerikan dhe ...asgje!
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Baptist : 15-10-2008 mė 21:45
Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
Pajtohem -logjika eshte fare e drejte.
Por eshte familly analogy presumption. Prej aty buron falsiteti. Sepse nuk predeterminon ylli madhesine e planeteve te "familjes" se vet, por masa kritike e ndezjes.
Tani te bej nje precizim ne lidhje me informaten gjysmake qe kam dhene siper, Jupiteri eshte shume i lehte pra eshte nje gjigant i gaste dhe gjykuar sipas kesaj nuk ekziston rreziku i ndezjes (pavaresisht vellimit te tij), -ekzitojne yje qe kane krejtesishtt 16% diameter me te madh se Jupiteri, pra qe i dijme per sigurt (qe do te thote i kemi vrojtuar dhe matur, - [jo ne ketu po ata atje]nejse)
nejse Yje me diameter jupiterian si ne foto. (Sepse masen e ka rreth 96x Jup)
![]()
Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
Absence Of Evidence Does Not Correlate To Evidence Of Absence... © Deny Ignorance © Autochthonox
Gjurmet e Civilizimeve te zhdukura Dodona pjese e trashegimise se vjedhur Fshehje te Zbulimeve Arkeologjike Shtetet Ilire Antropologjia e Ballkanit
Mesjeta Shqiptare dhe periudha e pushtimit Osman Rilindja Kombetare Illuminati ! Kulti i syrit qe sheh cdo gje Lufta Dulces Mistere Histori e Letersise Shqiptare
at shkrim e kam perkthy pej nje gjuhe te huaj.
edhe e pranoj qe ka shum gabime :S (Search on google,4 more info.)
ajtt. peace
Krijoni Kontakt