Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 15 prej 15
    Caesar Tulipanus Maska e Julius
    Anėtarėsuar
    21-05-2003
    Vendndodhja
    ne boten e cudirave.
    Postime
    1,767
    Julius, s'jam dakort me ty, por jam e lire te mos jem dakort me ty, dhe ti je i lire te mos jesh dakort me mua .
    Sa tė jemi tė lirė tė dy nuku mė vjen keq mua. Veē mos na mbiftė nė derė ndonjė allahonime pėr shkak tė bindjeve qė kemi.

E para, jam kunder dhunes ne pergjithesi ne keto lojra, sidomos per moshen e re. Mund te rrime ketu e te analizojme te dhenat e studimeve te ndryshme per ndikimin qe ka dhuna ne lojrat kompjuterike tek femijet dhe te rinjte. Teme me vete.
    Qė kėto lojra kanė ndikim negativ pa marrė parasysh tematikėn e tyre fare, unė kėtė as e diskutoj. Ajo qė diskutoj ėshtė veēantia e lojės nė fjalė dhe lidhja e saj me fenė. Dhe tjetra qė vihet nė diskutim ėshtė nėse vėrtet kjo lojė rrit intolerancėn fetare apo mė keq urrejtjen fetare. Nė kėtė pikė mendoj qė JO, nuk e rrit.
    Nga ana tjeter, fenomeni ne ngritje i "in"tolerances fetare, nuk ka nevoje per frymezime te tilla.
    Pėr punėn e intolerancės fetare...as ia kam idenė fare se si dikush ofendohet nė mėnyrė foshnjarake qė dikush tjetėr nuk i "respekton" besimin.
    A ėshtė i lirė ta praktikojė besimin? A ėshtė i lirė ta predikojė? Tė prosetilizojė?
    Po atėherė? Ēfarė kėrkon mė? Pėr sa kohė fetė do kenė synime ekspansioniste-prosilitiste ky debat ska fill as fund le tė rrimė gjithė ditėn e gjithė natėn tė trobolisim ne sa tė duam.

Nganjėherė nuk kuptohet se ēfarė kėrkojmė. Edhe ideja ime ėshtė se ne kėrkojmė pėrgjithėsisht dhe gabimisht prej tė qytetėruave tė durojnė mė shumė dhe nga kafshėt tė egėrsohen mė pak.

Keta qe i bejne keto lojra, nuk i bejne per bindje personale fetare apo ateiste, por sepse kane nje zot: Parane. E dine shume mire qe ka treg per lojra te tilla, duke pasur parasysh acarimet e viteve te fundit, dhe i mshojne.
    Edhe te ata qė reklamojnė besimin nė zot e bėjnė jo se besojnė por se kanė tjetėr zot tė vėrtetė - paranė. Kėt zotin tjetėr e pėrdorin si kamuflazh. Madje tė parėt janė 100 herė mė tė mirė se tė dytėt sepse i kanė tė shfaqura qėllimet e veta. Nuk tė detyrojnė ta blesh produktin etj etj. Unė shumė herė e trajtoj "zotin" si produkt. Ka qė e blejnė ka qė nuk e blejnė. Ja njė fakt tė vetėm tė tė jap: NJė manastir ortodoks ėshtė pėrfshirė nė shitblerje tokash me vlerė pėrfitimi 10ra miliona euro.

Nuk jane te pafajshem, bejne te njejtin krim si prodhuesit e droges. Nuk eshte ceshtje lirie, sepse dhuna ndersektare po paguhet me gjak ne shume vende te botes.
    Mos mė thuaj se dhuna ndėrsektare paguhet me gjak aty ku loja do shitet mė shumė...aty ku mund tė pėrdoret loja mbase?
    Paguhet me gjak nė cilat vende tė botės? Aty ku ndalohet edhe you-tubi.
    Nė vendet e mythės sė botės i quaj unė, po, paguhet. Injoranca pėrgjithėsisht paguhet.
    Ezekiel 25-17.

Citim Postuar mė parė nga DeuS Lexo Postimin
    Darius, ty falemnderit qe na solle fotot - por me sa shoh s'i paske rezistuar tundimit e i paske kput 117 veta...
    Jo jo. As qe e kam marre mundimin per ta shkarkuar e luajtur. Fotot jane te gatshme ne webfaqe, adresen e te ciles e kam vendosur ne shkrimin e pare

Citim Postuar mė parė nga julius
    Nė vendet e mythės sė botės i quaj unė, po, paguhet. Injoranca pėrgjithėsisht paguhet.
    Hajde hemisfera hajde...

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    15-04-2008
    Postime
    496
    Kjo qenka loje me permajtje te piset

Loja ėshtė fyerse pėr myslimanėt, po se kuptoj se si mund ti pėrgjigjesh me "Europe you will pay" ?

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    15-04-2008
    Postime
    496
    Ne bote ka lloj-lloj myslimanesh si ne te gjitha fete dhe aty mund ta kene shfrytezuar rastin ekstremistet dhe jane shprehur ashu.

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Tema tė Ngjashme

1. Islami Sot Dhe Nesėr
    Nga llokumi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 22-09-2012, 10:50
  2. Hyseni: Kadare kundėr bashkimit tė Shqipėrisė etnike
    Nga Brari nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 69
    Postimi i Fundit: 18-06-2009, 12:44
  3. Kontributi i shkenctarėve islam nė shkencė
    Nga Bleti002 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 15-03-2009, 22:29
  4. Muhamedi, Nje Perpjekje Perendimore Per Te Kuptuar Islamin
    Nga forum126 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 06-02-2006, 10:44
  5. Cfare na kujton viti 1492?
    Nga INDRITI nė forumin Historia botėrore
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 22-03-2004, 18:15

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •