Gjergj Kastrioti-Skenderbeu
Adem Jashari
Ismajl Qemajli
Nene Tereza
Naim Frasheri
Isa Boletini
At Gjergj Fishta
Ismajl Kadare
Fan Noli
Mbreti Pirro
Heronjte e vertete fjalepake e puneshume nuk kane reklamen e nevojshme per ndricimin e figures se tyre, por jane futur me qellim ne labirinthet e harreses historike, megjithese statura e tyre eshte vigane, vepra e tyre eshte e pashlyeshme ne mendjet e atyre qe e duan Shqiperine njesoj si ta.
Ata asnjehere nuk punuan per te lartesuar vehten apo per te nxitur te tjeret per tju veshur nje fame te pamerituar, prandaj une do ti quaja heronj te heshtur.
Ka shume shqiptare qe mund te rradhiten ne 10 te paret e races sone por meqe duhen emra une mund te permend nga mendimtaret:
Sami Frasheri
nga fisniket dhe luftetaret :
Elez Isufi
Adem Jashari
Nderkohe duhet te respektojme dhe te huajt qe kane shkruar me aq perkushtim per racen, kulturen dhe historine tone si psh:
Milan Shuflaj
e verteta dhe e drejta jane miq me te mire se edhe vete Platoni, miku im
paj njerez si puna e juaj e vrane sepse i frikesoheshin diturise se tij pasi jemi mesu ne shqiptaret te na udheheqin politikane analfabet duhet te te vie turp qe nje kolonel icili dha cdo qe per ne qe te jem ketu ku jemi sot ti ta quash Tahir Zemen tradhetar eshte turp po fundja ti mund te mendosh qka ta te duash eshte e drejta jote
Shqarim kete potim sapo elexova edhe pse kam qene une ai qe e ka hapure kete tem por qe nuk me paska ra ne sy ky turp qe ka bere"injejti"
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga YlliRiaN : 09-12-2008 mė 09:55
1 Omeri
2 Hakili
3 Aleksandri I Madh
4 Justiniani I Madh
5 Gjergj Kastrioti
6 Ismail Qemali
7 Fan Noli
8 Nen Tereza
9 Adem Jashari
10 Ismail Kadare
Emri Dhane mendimin anetare
1.Gjergj Kastrioti-Skenderbeu 19
2.Adem Jashari 19
3.Ismajl Qemajli 18
4.Nene Tereza 9
5.Naim Frasheri 9
6.Isa Boletini 8
7.At Gjergj Fishta 7
8.Ismajl Kadare 7
9.Fan Noli 6
10.Mbreti Pirro 6
Ku ti shikoje faktet ai? Ku e ka idene ai nga faktet dhe historia. Per ate mjafton kurani dhe syret, te tjerat sajohen vete. Dhe me shifrat e ka fiksim te madh. Sipas ketij trushkuluri i bie qe ne ate kohe kishte 90 % myslimane dhe mbas 500 vjetesh ky numer zbriti ne 78 %Hajde gjeje ti me keta tipa.
Oh Zot na shpeto nga injorantet dhe te pagdhendurit se nga budallenjte dhe imbecilet shpetojme vete...
Absence Of Evidence Does Not Correlate To Evidence Of Absence... © Deny Ignorance © Autochthonox
Gjurmet e Civilizimeve te zhdukura Dodona pjese e trashegimise se vjedhur Fshehje te Zbulimeve Arkeologjike Shtetet Ilire Antropologjia e Ballkanit
Mesjeta Shqiptare dhe periudha e pushtimit Osman Rilindja Kombetare Illuminati ! Kulti i syrit qe sheh cdo gje Lufta Dulces Mistere Histori e Letersise Shqiptare
Do paguaj kafe pėr atė qė nė mėnyrė tė saktė arrin ti radhisė kėto figura tė shquara tė kombit tonė.![]()
Sui generis
njerezit me te shquar te kombit jane ata qe kane bere per kombin besoj ,
ketu permendni aleksandrin e madh .
ai ishte maqedonas dhe jo ilir megjithese kishte nenen nga iliria .
1) TEUTA ( se ishte e para qe bashkoi ndonese me dhune, pjesen me te madhe te ilirise )
2) Pirro i Epirit
3) Gjergj Kastrioti
4) Gjon Buzuku
5) Gjergj Fishta
6) Ali Pashe Tepelena
7) Bajram Curri dhe Isa Boletini
8) Nene Tereza ( tregoi gjith botes per dashamiresine qe ka shqiptari ne shpirt )
9) te gjithe rilindasit se bashku ( se jane shume dhe nuk na dalin dhjete vendet, dhe nuk mund ti dallosh nga njeri tjetri )
10) Aristidh Kola ( arvanit me ndjenja te flakta shqiptarie , i cili beri shume qe arvanitet e greqise te duan dhe te respektojne prejardhjen e tyre ) u helmua nga njerez qe e pane te rrezikshem rolin e tij ne Greqi .
Lume Shqiperia qe na ka ....
eshte e thjeshte te thuash skendrbeu ,por mendoj se ismail qemali i ka dhe nje ndime te madhe atdheut tone....dhe adem jashari meriton te jet ne 3 te parat
nje hero i epokes sone qe do kujtohet me krenari edhe nje te neserme
Mendjemadhesia eshte KRENARIA e njerezve te dobet!
Krijoni Kontakt