Close
Faqja 5 prej 8 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 73

Tema: Suastika

i/e regjistruar Maska e XH.GASHI
    Anėtarėsuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    Jo forc intruder as shoke e as shoqe injoranta nuk kame aq me pak per mua eshte i panjohtun si person .Ti rudiger tunxhi asgja skam shpik une une vetem identifikoj lashtesi bazuar ne te gjitha menyrat dhe per lluc derri kan mbet tipat si ti une e kam tejkalue ate kufirin konjuktural shkencor grekoromak une jam katunar dhe mburrem dhe te tregoj se te ne ska lloq e derra prej se e kem pas dergue kete personin apo me sakt Pellasgun te fisit frigas per explorim ne gjithsi i dime te gjitha vetem i lexojm artifaktet po jo ne menyren qe ma imponon grekoromaku .
    Ky e solli dijen nga lart edhe kalendarin germat etj etj.

Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Darius : 18-06-2010 mė 16:26

Anėtarėsuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123

Ja nje argument i pohimit tim per kuptimin e verrtet te SVASTIKES , vizatimi i ndar pjesrisht te cilin postova dite me pare .

Anėtarėsuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    Mendoj se nga ky vizatimi me lart ne te cilin kam nenvizuar dy bimet ato kane rendesi te veqant ne gjuhen shqipe , po nga ky argument gjejn kuptimin shume fjale te cilat i takojn gjuhes shqipe si dhe gjuheve qe e kan te huazuar kete fjale .

Bi-ma
    bio- jeta
    bi-dy
    dy-boreant dybijte
    Kujtone emrin e vitit ne gjuhen etrure afil-avil ,ja pra ketu edhe gjen bazenformuese fjala FILLI FILIA FEMIA por edhe nese shkojm me tutje filia emrohet i vogli i ELEFANTIT nga kjo kemi edhe emrin e filit apo nga kohezgjatja e shtatzanis se elefantes e cila zgjat afer dy vite , ketu kemi kuptimin e emrit pellasg fill fillip .
    Ne vizatimin e mesiperm kemi nje figur njeriu me sakt femiu i cili eshte i tejshkuar nga vija e biges per gjysem si dhe pozicioni kembve tregon levizje , eshte ne hecje ,nese behet krahasimi i figures se pare me figuren e njeriut qe eshte mas kerrit ajo mbrapa eshte me e kompletuar dhe shume me e madhe ,lart paraqitet nje form kryqi por jo e perfunduar jo komplete thjesht nje simbol i svastikes komplet e percill kete vizatim.
    Bi-ga pjesa e perparme e cila drejton kerrin pse lind pyetja biga eshte nje pjes drejtuese e kerrit pse perfaqson numrin dy ?

Anėtarėsuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga XH.GASHI : 06-06-2010 mė 16:41

Anėtarėsuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123

A mund te sqarosh ca ke parasysh me gjithe keto foto qe poston, viza qe heq, ngjyrosje e numra qe vendos se po behen te gjithe antaret lemsh dhe po ankohen per temen si shume e paqarte.

Anėtarėsuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    Citim Postuar mė parė nga Darius Lexo Postimin
    A mund te sqarosh ca ke parasysh me gjithe keto foto qe poston, viza qe heq, ngjyrosje e numra qe vendos se po behen te gjithe antaret lemsh dhe po ankohen per temen si shume e paqarte.
    Gjdo vizatim apo pikezim i artifakteve ka rendesin e vete .

Po Darius ne vizatimin e fundit kemi figuren e nuathit(nates)dhe krejt rastesisht ne kete figur kemi rrezet e diellit por nga pozicioni i kethizes(jepi rendesi ketij emni )se figures se nate shkojm me posht ato rreze identifikojn nje koke qe eshte e kufizuar ne kater ane pra ajo paraqet lidhshmenin e kesaj figure me simbolin e svastikes.
    Para egjiptasit i kane dhene kuptimin me te plot simbolit te svastikes jo vetem nepermjet ndertimtaris shume cka perputhet me simbolin e suastikes qe per mendimin tim ajo eshte pika kulminante e mundeshme e pikes se perputhshmeris
    Kete e kemimi hasur ne shume vizatime apo edhe punime te rendesis se ndryshme te cilat i perkasin lashtesis.
    Kemi nje amfor apo vegsh qe eshte gjetur ne egjipt mos gabofsha ne vendin Naquadadhe kush e shiqon duke analizue kupton se verrtet eshte nje punim pellasg i cili argumentohet me germen z e cila kam thene edhe ne temat tjera paraqet germen i por kemi dhe germen z e cila paraqet gjysmen e simbolit te suastikes apo me thjesht te them germen e pare te Zeusit perendis pellasge.
    Si mos te behen lamsh anetaret ata qe i perkasin kultit pellasg kan rastin ti mesojn fshehtesit e punimeve te lashtesis ndersa ata qe i kan pervetesue le tua thon kuptimin e verrtet se mjaft kan rrejt ku tu thon kur skan ide se simboli svastikes paraqet piken e ripertrirjes edhe ate ne nje dite te caktuar nga te paret tane ne gjdo kater vite .
    Shume thon demi apo taraku rrespektohej shume sepse mbante diellin ne brinj,
    apo shqiponja mban nje simbol te suastikes ne kthetra apo huti ne hieroglife mban nje disk qe i get diellit pra asgje tjeter nuk paraqet ky rreth koncentrik perpos diten e permbushjes se levizjes se tokes rreth diellit e qe ajo eshte 1/4 e dites apo 6 ore te kater viteve qe ne fund plotsojn perputhshmerin e kemi vitin me muajin shkurt per nje dite me te gjate.
    Te Kreteanet kemi simbolin e suastikes te paraqitur edhe form te sopatave me dy teha katra sosh te perforcuara mbi nje nje kolon ku mbi kater sopatat kemi shqiponjen nga ku mendoj une se origjinon svastika me shqiponje e Hitleri edhe pse ai se besoj se ja dinte kuptimin e verrtet simbolit ,nen keto kolona te kjo figur kemi nje vegesh i cili eshte njeherit edhe hambar apo vend magazinim i te mirave peshqesheve te popullit kreteas per boshllekun per vazhden e jetes per keto kater vite.

Kam cek se Etruret diellin e emronin me emnin Catha
    Me intereson te di nga gjuhetar pse e hopit diellin e emertonin diellin me emer shum te ngjajshem nga ky i etrurve .
    Pra simbolika pellasge e svastikes ashte perhap ne te gjitha anet e botes.
    Sepse edhe faraonet piramiden e cheopsit siq e emertojn sot ne origjinal ashte emnue PIRAMIDA E KATHIT-kafit.
    Pra simbolika pellasge e svastikes ashte perhap ne te gjitha anet e botes jo vetem me vizatime por edhe me shpreje gjuhesore emertim.
    Sot ne gjuhen shqipe ruhen akoma fjale emertime te formuara nga gjuha e te parve tane .
    Ka
    kater
    kal
    kall
    kallje
    kalliu
    katullaq
    katmer
    katandis
    kashta
    katarosh
    katrrithej
    kėthiza
    kalendar
    kaca
    kazani
    kaqorrja e shume shume emna tjere qe nuk do i permend .

Darius nese ka ndonjeni pyetje mund te pyet e mos te digjet ne vete pse te semuhet apo te bahet lamsh , e juve moderatoreve kujt sju pelqen kjo teme ju kame thene heret se une shkruaj per mendimet e mija dhe jo per te tjerve , kure eshte dashur ta mbyllni kete tem se keni mbylle por i lejojshit dualizma por nejse se gjdo gje ashte e pakte te flitet per kte simbol pellasg .

Ta keni ne dije nje gje se katerkambshi apo svastika apo tetrakoni apo gamadioni nuk eshte simbol i imi personal dhe as punim i imi ,vete lashtesia- vjetersia e kesaj figure s'ma lejon per tja kufizue tjetrit mendimin -analizen e tipit individual .

Per gjdo figure kam shpjegim argumentues......

Ja figura me posht e cila eshte argument i shpjegimit me lart edhe pse mungon vazoja me germa zzzzzzzz e qe une mendoj se kjo germ si perket formes se hieroglifeve pra len hapsir per tu analizuar.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga XH.GASHI : 07-06-2010 mė 12:55

Anėtarėsuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    Mbram biseduam me nje shok ne lidhje me simbolin pellazg te svastikes (gamadianit), dhe ai me kritikoj ashper pergjat bisedes e them shkurt sepse e kishte me te drejt jo per mos angazhimin tim por per mos puplikimin e disa analizimeve te mia per kete simbol.

Ky simbol eshte aq perfekt ,perfid dhe preciz sa mendja e njeriut veshtire qe mund ta posedoj ne tersi kuptimin e ketij simboli.

E ceku me bindje te skajshme se mos kuptimi mosnjohja thelbsore e ketij simboli Pellazg eshte nje destrukcion apo deformim i se verrtetes te kuptimit real te ketij simboli .

Kush zotron keto veqori( dijeni) ai nuk mund te jete politeist apo pagan pra ketu duhet ti dallojm gjanat veq e veq se kryqi nuk perfaqsohet me simbolin pellazg te suastikes e aq me pak budizmi paganizmi .
    Ne veqanti simboli me forme pellazge me nje rrethkoncentrik ne mes apo nje pike bashkuese e kater kambve- krahve si dhe pozicioni apo pika e lakimit te ky simbol.
    qendra paraqet piken gjenerative te forces pra ti themi dielli ne kete rast dhe kambet po sikur mos te ishte thyerja apo laku verrtet ato do te ngelnin vetem perfaqsim i rrezeve te diellit por ja qe ketu une kundershtoj pohimet e te tjerve per krahasimin e ketij me diellin ,kam thane shpesh se ky simbol paraqet diellin vetem pjesrisht laku i ketij simboli pellasg dhe kolona apo shtylla e cila me ben ta kuptoj si nje komandues dirigjues te forces centrifugale
    Pra ketu them te gjithe atyre qe pohojn per paganizmin apo politeizmin e te parve tane jane gabim se pellazget ishin bartesit e denj te monoteizmit .
    Me vie keq nga disa hoxhallare e prifterinj e budista dhe mesonjes ateista te te cilet pa fije turpi pohojne se te paret tane ishin pagan politeista te pa fe .
    Kush analizon kete simbol deri ne piken me te skajshme i ka te kjarta rrenat te paverrtetat.

Anėtarėsuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    Darius me fal por pa postue foto nuk mundem sepse fotot jan pjese e argumentit tim per t'ja ba lexuesit me te kjart mendimin dhe bindjen time.
    Pra ketu ne kete foton posht kemi pjesrisht kuptimin e verrtet te ketij simboli pellasg ne anen e djatht eshte nje fotokopje e vizuar nga nje liber gjerman e cila eshte nje punim bronzi i perket kultit pellasg me sakt eshte gjetur ne Vulci te fisi etrure.
    Eshte figur qe shume analist te kesaj natyre len goje hapur te habitur sidomos perputhshmeria dhe stilizimi i kesaj forme te ketij kerri dhe ne veqanti rrotat e tij ndarja e tyre apo spicat numri tyre dy figura te luanit qe i kam shenuar me germen l dhe dy palloj qe i kam shenuar me germen p si dhe figura e APL apolonit e cila ne koke ka nje ene e cila paraqet me saktesisht vorbullen fuqin qendrore te krejt punimit ..punimi ne orgjinal gjendet ne librin
    Die grosse illustrirte welt geschichte band 1 faqe 661.Pra ky punim edhe pse nuk eshte drejtperdrejt ne pamje nje simbol i suastikes ai ne saktesi permbush perfeksionizmin ne pikat me te skajshme kryesore te nje simboli te suastikes .

Fotot postoi vetem duhet t'i sqarosh se cfare kuptimi kane. Nese shoqerohen me shpjegime, ska asgje te keqe.

Faqja 5 prej 8 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •