Per informim Dardana (ish-Kamenica) gjendet ne pjesen lindore te Kosoves dhe ka popullsi afer 63.000 banor (me gjithe fshatrat).
![]()
Shumë interesante §
Njohe edhe une disa fshatar nga ky regjion te cilet me paten treguar se me nje raste kishin zbuluar nje rrase te tille me mbishkrime por qe serbet e kishin zhdukur e qe per fat te mire me pare kishin marrur disa fotografi te rrasave...
Ndryshuar për herë të fundit nga Darius : 23-06-2007 më 23:18
Une jam nga kjo komune. Me saktesisht, jam Malsorë i Gallapit (ose Gollakes) pjesa qe i perket komunes se Dardanes (ish Kamenice), nese i intereson dikujt.![]()
Gjilanasin GL_Branche e kam kojshi.![]()
Qenka nje ilustrim i epigrafit te dhene siper por pak me e qarte (me e lexueshme).Postuar më parë nga GL_Branch
ja po e vej une edhe njehere.
Kush di ta lexoje?
p.s.:
Realisht qenka e njejta, se di perse mu duk me e lexuaeshme![]()
Ndryshuar për herë të fundit nga Baptist : 23-06-2007 më 19:41
Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
Une per vete shof qe Zeu eshte me origjine Greke dhe alfabet trecepesor Grek.![]()
Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
Styx sa ma more nga goja. Mos qe na iku the Tannhauseri nga Forumi ti kishim thene te na e perkthente pak.
Shume mendere levizur keta greket. Deri ne Dardani paskan vajtur xhanem![]()
Ndryshuar për herë të fundit nga Darius : 23-06-2007 më 23:20
Absence Of Evidence Does Not Correlate To Evidence Of Absence... © Deny Ignorance © Autochthonox
Gjurmet e Civilizimeve te zhdukura Dodona pjese e trashegimise se vjedhur Fshehje te Zbulimeve Arkeologjike Shtetet Ilire Antropologjia e Ballkanit
Mesjeta Shqiptare dhe periudha e pushtimit Osman Rilindja Kombetare Illuminati ! Kulti i syrit qe sheh cdo gje Lufta Dulces Mistere Histori e Letersise Shqiptare
Postuar më parë nga Styx
Te me falni Styx dhe Darius por une nuk po kuptoj asgje nga kjo qe that ju, a do te thot kjo qe popullata e Gallapit te Dardanise (te ciles i perkas edhe une) qenkan me prejardhje Greke apo çka, dhe per cilin Zeu e keni fjalen, se me te vertet nuk po ma kape fare.Postuar më parë nga Darius
Ndryshuar për herë të fundit nga Centaurus : 24-06-2007 më 12:48
[[[[[[Proudly to be a son of the Eagle]]]]]]
Jo more, mos ke frike, fjala eshte per nje qerim hesapi me nje antar tonin ne nje tem tjet ( nezir myrta dhe ethimologjia...) nejse, s'ka rendesi...Postuar më parë nga Centaurus
Per mendimin tim keto mbishkrime jane te kohes romake por mund te jene edhe te kohes bizantine qe pas vitit 395 ky vend i takonte bizantit por edhe deri vone edhe ne konstantinopojë shkruhej dhe flitej gjuha zyrtare, pra latinishtja....
P.S; ju falemnderit per rregullimin e linqeve GL....qe as vete se kuptoje per qfare arsye tani nuk me hapet si duhet ai link...
U mundova qe ti qes me kjarte keto imazhe...
Ketu poshte keni linkun ne google earthe ku mund te shifni edhe disa linqe nga ky i njejti antar lekou...apo edhe kreksi.
http://bbs.keyhole.com/ubb/showthrea.../page/0#930230
Ndryshuar për herë të fundit nga Kreksi : 24-06-2007 më 13:27
Postuar më parë nga Kreksi
![]()
Po Kreksi
ti, Styxi, Dariusi, une etj. po e dijme se çka eshte menduar me ato fjale me lart, por a e kan kuptuar te gjith se çka po thuhet aty lart nga Styx dhe Darius (nga te cilet edhe e prita pergjegjien, e jo nga ti, t'me falish), apo e ka keqkuptuar dikush pikerisht ashtu siq thash une, dhe mendon (shkon e i thot dikujt) qe popullata e Gallapit ishin Grek qe po folshin shqip.
Ndoshta eshte me mire ti qerojme hesapet me Tannhauzin atje ne at teme ku e lype ai e jo te dalim prej teme ne teme me fjale te nje teme tjeter, se nuk e kuptojne te gjith ose nuk i lexojne te gjitha per ta kuptuar qe aty ka kunja dhe per ke jan ata kunja.
flm
Ndryshuar për herë të fundit nga Centaurus : 24-06-2007 më 15:57
[[[[[[Proudly to be a son of the Eagle]]]]]]
Krijoni Kontakt