Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 17
    Rising Star and Legend Maska e Davius
    Anëtarësuar
    20-04-2003
    Vendndodhja
    Underground
    Postime
    11,955

Një lajm i mirë nga Kosova e pavarur

Mbyllen të gjithë universitetet private në Kosovë për studentët e rinj

Ministri i Arsimit i Republikës së Kosovës, Enver Hoxhaj, nuk ka akredituar asnjë institucion privat të arsimit të lartë në Kosovë, që të pranoj studentë të rinj, për vitin e ri akademik 2008/2009. Të drejtë për pranimin e studentëve të rinj, në këtë vit të ri akademik, kanë vetëm Universiteti i Prishtinës dhe Universiteti Amerikan i Kosovës (American University of Kosovo - AUK), të cilët universitete nuk u janë nënshtruar procesit të akreditimit.

Një vendim i tillë i qeverisë së Thaçit, është përshëndetur nga të gjithë arsimdashësit, përpos nga profesorët (lexo: biznesmenët) që sapo blinin një diplomë ''magjistrature'' në ndonjë universitet ''prestigjioz'' privat bullgar, hapnin universitetin e tyre në Kosovë. Për shuma të majme parash, studentët e rinj merrnin provime brenda natës dhe bëheshin magjistra, politologë, astronautë, ufologë, shkencëtarë etj, etj, me dy orë shkollë.

Po Shqipëria ç'pret? Pse nuk merr mësim nga Kosova? Sa kam njohuri unë, nga vizita e fundit e ministrit të Arsimit të Republikës së Kosovës në Shqipëria muaj më parë, Enver Hoxhaj, kryeministri shqiptar Sali Berisha, kishte kërkuar ndihmë direkt nga pala kosovare për eliminimin e elementeve shkatërruese të arsimit në Shqipëri, universiteteve private.
    My silence doesn't mean I am gone!

Besimtar Musliman Maska e strange
    Anëtarësuar
    31-10-2006
    Postime
    4,278
    Me sa di unë, me sa me ka tregua një shok i imi qe eshte regjistruar ne universitetin Fama, tha se edhe ketë vite mund ta beje te universitetin fama, por vitin tjetër smund te regjistrohet askush aty me, dhe pas këtij viti te gjithë ata qe kane qen ne universitet private do ti nënshtrohen një test ne universitetin e Prishtinës.
    Mëso Islamin nga Kur'ani e jo nga myslimanet!

Rising Star and Legend Maska e Davius
    Anëtarësuar
    20-04-2003
    Vendndodhja
    Underground
    Postime
    11,955
    Një lajm tjetër në lidhje me këtë tematikë postuar vite me parë në Forumi Shqiptar.

Kosova nuk ka nevojë për kioska-universitete!

Propaganda e institucioneve private të arsimit të lartë – biznes apo...?!
    My silence doesn't mean I am gone!

Hyllin Maska e Hyj-Njeriu
    Anëtarësuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Fatkeqesisht mes ndergjinoresh
    Postime
    2,945
    Pse ore prape shembull nga Enver Hoxha do marrim ne...
    Nuk eshte zgjidhje mbyllja e universiteteve private, pasi gjithe bota perparon fale universiteteve private, por zgjidhja eshte kontrolli i forte i tyre.

Kjo eshte si puna e atij qe ne vend te sheroje kemben me ilace i fut nje te prere e thote tani u sherova.
    Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga Hyj-Njeriu Lexo Postimin
    Pse ore prape shembull nga Enver Hoxha do marrim ne...
    Nuk eshte zgjidhje mbyllja e universiteteve private, pasi gjithe bota perparon fale universiteteve private, por zgjidhja eshte kontrolli i forte i tyre.

Kjo eshte si puna e atij qe ne vend te sheroje kemben me ilace i fut nje te prere e thote tani u sherova.
    E - tash ke fole si burrat.

Problemi eshte se keta pustetaret e rinje po kerkojne harac te cilin ata kane refuzuar tua japin dhe si pergjegje kane ndermarre kete hap kercnimi.

Eshte interesante te verejme fenomenin unik te Kosoves si i vetmi vend ne bote ku nuk ka mafi...
    Thuhet se gjithkund ne bote Pushteti Lufton Mafine - ne Kosove Mafia eshte ne Pushtet!
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga Baptist Lexo Postimin
    Thuhet se gjithkund ne bote Pushteti Lufton Mafine - ne Kosove Mafia eshte ne Pushtet!
    kudo ne bote mafia eshte ne pushtet, vete pushteti eshte mafia me e madhe.

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga xfiles Lexo Postimin
    kudo ne bote mafia eshte ne pushtet, vete pushteti eshte mafia me e madhe.
    Une gjithnje kam menduar se jane rivale
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga Baptist Lexo Postimin
    Une gjithnje kam menduar se jane rivale
    ashtu kam menduar dhe une para shume kohesh por ja qe jane bashkpunetore ne mos i njejti organizem.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    13-07-2008
    Vendndodhja
    Mitrovicë
    Postime
    37
    Citim Postuar më parë nga MmEeTtIi Lexo Postimin
    Me sa di unë, me sa me ka tregua një shok i imi qe eshte regjistruar ne universitetin Fama, tha se edhe ketë vite mund ta beje te universitetin fama, por vitin tjetër smund te regjistrohet askush aty me, dhe pas këtij viti te gjithë ata qe kane qen ne universitet private do ti nënshtrohen një test ne universitetin e Prishtinës.
    Sot ne gazet lexova nje deklarat te ministrit te arsimit i cili ishte i prer: Ne ket vit nuk do te regjistrohet asnje student i ri ne Unicersitetet private ne Kosov.

Prandaj shfrytezoj rastin ta demantoj ate shokun tend.
    Vetëdija për mosdije është dije.

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Hyj-njeriu ne boten e jashtme po cilesia mee madhe eshte ne universitete private por ketu ne Kosove nje student ekonomi sdin te beje nje mbledhje te thjeshte , nje ingjinier sdin te zgjidh nje problem e shum gjera te tjera.
    Qe disa vite qe jan prezente ne Kosove keto universitete dhe asnje student i vetem nuk e humbi vitin pra kjo tregon qe osse qe jan fantastik te gjith ata qe regjistrohen ne keto universitete ose universitet i kalojn studentat se nuk deshirojn te humbin parat e tyre dhe nuk ju intereson per cilesin e arsimit

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Kombin shqiptar 7 milionësh në Ballkan e kanë mbuluar retë e zeza
    Nga Davius në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 01-08-2010, 13:18
  2. Kosova “titiste” dhe kosova “ahtisariane” – ngjajshmëri apo paradoks!?
    Nga Selami2006 në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 17-04-2009, 06:02
  3. Kosova: unjust politics
    Nga bqato në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 06-10-2006, 08:07
  4. Çeku: Kosova e pavarur nën patronazhin e KB-së
    Nga ARIANI_TB në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 28-04-2006, 10:21
  5. Kosova në marrëdhëniet ndërkombëtare
    Nga ex-x në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 25
    Postimi i Fundit: 03-08-2004, 12:44

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •