Close
Faqja 5 prej 10 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 100
    OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    e gjetet kush i ndertoi a jo!

skllever kishte sa t'dush ateher
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Citim Postuar mė parė nga GeNi_25 Lexo Postimin
    Me thoni nje emer shkenctari qe ka te beje me fushen qe e ka kundershtuar idene qe piramidat u ndertuan jo njerezit? .
    O gen doktori. Qetesohu mer se te rrit kolesterolin. Kush tha qe piramidat apo ato te tjerat nuk jane ndertuar nga njerez dhe jane ndertuar nga jashtetokesoret? Po ma gjete kete koment te dale nga dora ime atehere diskutojme. Kot po te bej nje pyetje, e ke lexuar postimin #23 te kesaj teme?
    Ketu ideja eshte qe nuk jane ndertuar sic pretendohet por jo se nuk jane ndertuar nga njerezit. Tek nenforumi i arkeologjise ke nje liber tek kryetemat qe quhet Gjurmet e Civilizimeve te Zhdukura. Lexoje me vemendje se ke kapitur te tere mbi piramidat. Po ashtu tek tema Mistere ne nenforumin e Fenomeneve Paranormale ke materiale te bollshme po per kete subjekt.

Sa per ate punen meridianit me duket se ke bere nje krahasim qe smeriton pergjigje. Sma ha mendja se para 200 vjetesh njerezit ecnin rrugeve duke mbajtur astrolabe neper xhepa. Ne menyre qe sapo ti pyeste dikush se cfare meridiani kalon aty ate te pergjigjeshin per ta kenaqur tjetrin

Pash zotin behuni serioza dhe lerini keto kalamalleqe.

I vete perjashtuar! Maska e GeNi_25
    Anėtarėsuar
    25-05-2005
    Vendndodhja
    Ne Shqiperi
    Postime
    562
    Citim Postuar mė parė nga Darius Lexo Postimin

Po per nje gje jam i bindur, ato nuk jane bere me forcen e kraheve.
    A mund te ma shpjegosh se ēfare nenkupton ti me kete fjali qe ke thene?

Mos po thua se kane perdorur Vinē? A mos po thua se graviteti i ka ndertuar!

Shoku une di qe deri sa u shpiken mjetet motorrike, per ndertimin e veprave te medha perdoreshin krahet e njeriut dhe forca e kafsheve.

Une lexova kete postim dhe po komentoj kete postim, mes me hidh ne postime apo artikuj te tjera!

ps: Ke te drejte qe duhet ti lexojme te gjitha mendimet, por koha nuk na premton.
    Shyqyr qe filo-greket nuk administrojne dhe kete nen-forum te Forumit Shqiptar!

Epo me fal nese nuk lexohen cfare jane postuar nuk eshte faji im. Nese ty te mungon koha per te lexuar cfare te shtyn te mendosh qe mua me mjafton koha per tu pergjigjur? Megjithate me pelqejne 'sfidat' e ketij lloji dhe do te jap disa shifra dhe llogari per guret e perdorur, peshen e tyre, largesine nga jane marre, kohen e kerkuar per ndertimin si dhe forcen puntore te perdorur. Por ne kete moment nuk kam mundesi pasi jam i zene.

I vete perjashtuar! Maska e GeNi_25
    Anėtarėsuar
    25-05-2005
    Vendndodhja
    Ne Shqiperi
    Postime
    562
    Citim Postuar mė parė nga Darius Lexo Postimin
    Megjithate me pelqejne 'sfidat' e ketij lloji dhe do te jap disa shifra dhe llogari per guret e perdorur, peshen e tyre, largesine nga jane marre, kohen e kerkuar per ndertimin si dhe forcen puntore te perdorur.
    O shoku pyetja ishte nje fjali!

A di ti japesh pergjigje sa me shkurt?! Mos ma mu shmang si politikanet rrotullohen dhe rrotullohen dhe ne fund nuk thone asgje.

Sa per tipet e gureve, peshen, apo njerezit, vitet e ndertimit, periudhat kohore etj nuk eshte e nevojshme. Boll kam lexuar tek lenda Historia e Arkitektures qe beme gjate vitit qe shkoi.

Une thjesht dua nje pergjigje ka mundesi me 2 - 3 fjali per ēeshtjen konkrete qe ngrita?
    Shyqyr qe filo-greket nuk administrojne dhe kete nen-forum te Forumit Shqiptar!

Ore ju jeni njerez te cuditshem. Pse po te shmangem or zoteri dhe cfare fus une ne xhep me rrotullime e rrotullime? Me the qe jane ndertuar me forcen e kraheve ndersa une them qe jo. Me pyet si jane ndertuar atehere, tu pergjigja qe do te te jap ca analiza te bera dhe ver trurin ne perdorim. Mesa duket per ty mjafton qe 10 veta kane thene qe eshte ndertuar me forcen e kraheve dhe pike. Atehere nese e ke kete prezumpost pse je kurioz te dish mendimin tim kur qe ne fillim e denon me mosbesim? Me thua ti jap pergjigje nje pyetje qe ka dekada qe i stermundon te gjithe dhe te zbuloj para teje nje nga misteret me te medhaja? Sa llogjik eshte pretendimi jot dhe sa e drejte eshte pergjigja qe te dhashe?

i/e regjistruar Maska e King_Arthur
    Anėtarėsuar
    27-04-2006
    Vendndodhja
    Detroit U.S.A por me zemer dhe shpirt ne elbasanin tim.
    Postime
    2,411
    piramidat e Egjyptit nuk jane ndertuar nga njerzit kjo eshte mese e qarte .dhe keto piramida kane nje domethenie .per dicka jashte planetit toke .kaq mund te them une Darius
    i pergjigjet shume mire ne baze te fakteve qe jane mbledhur dhe zbuluar.

Nje pyetje kisha une. Nuk di shume rreth piramidave. Keto blloqet e gurit shume tonelateshe, me te cilat jane ndertuar piramidat, mund te merreshin te gatshme te tille nga ndonje mal shkembor aty rrotull apo u ndertuan te tille nga ato qe i ndertuan. Sepse nese eshte e dyta, llogjika e thjeshte te con ne perfundimin qe mund te ngriheshin fare lehte nga njerezit e asaj kohe. Shpjegoj; keto gure mund te ndertoheshin gradualisht mbi strukturen ku vendoseshin, pra duke u shtuar material (llac, apo cfare materiali perdorej ne ate kohe) pak nga pak derisa te merrnin formen e tyre kompakte prej kuboidi. Keshtu ne kete menyre nuk shoh pse duhet te ngriheshin me ane te forces.
    ABCĒDDhEĖFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gėrma)

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    brook ja fute kot.blloqet e gurit me te aferta
    jane nja ca qindra km larg,dhe rrota nuk ishte shpikur!
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Citim Postuar mė parė nga zenith Lexo Postimin
    brook ja fute kot.blloqet e gurit me te aferta
    jane nja ca qindra km larg,dhe rrota nuk ishte shpikur!
    E thashe dhe e pare qe nuk di sic duhet rreth kesaj teme. Nese ajo qe thashe me lart nuk perputhet me mundesite dhe dijet e kohes, atehere s'mbetet gje tjeter por qe te besosh se ato gure nuk jane ngritur nga dora e njerezve te asaj kohe.
    ABCĒDDhEĖFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gėrma)

Faqja 5 prej 10 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Tefsir-(komentim suresh)
    Nga Klevis2000 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 29-07-2006, 16:14
  2. Libri rijadus salihin
    Nga useid nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 24-01-2005, 12:51
  3. Pack: Anėtarė tė qeverisė nuk e duan Evropėn
    Nga StormAngel nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 02-08-2004, 15:11
  4. Pershkrimi i parajses ne Kuran
    Nga deshmuesi nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 07-07-2003, 15:18
  5. Tregimi i gjendjet vertet, qe ta shenoj ne drame ne gjuhen angleze
    Nga Cutness nė forumin Letėrsia shqiptare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 05-06-2002, 12:27

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •