sot degjova qe ne Mars nuk mund te krijohet jete, per arsye te nje elementi, ka kripe me nje permbajtje shume te larte oksidimi
sot degjova qe ne Mars nuk mund te krijohet jete, per arsye te nje elementi, ka kripe me nje permbajtje shume te larte oksidimi
Ndryshuar për herë të fundit nga xhori : 05-08-2008 më 14:54
jeshét prèmè ne aliarèm
jeshèm more jeshèm
po drita skeshèm
Sonda e marsit Phoenix vëzhgon rënien e dëborës
Sonda Phoenix në Mars ka vëzhguar për herë të parë rënien e dëborës në planetin e kuq. Fenomeni i motit është rregjistruar nga një aparat lazer, bënë të ditur shkencëtarët në Los Angeles. Gjatë eksperimenteve në tokë u vërtetuan edhe dy minerale të cilat gjenden në ujin në gjendje të lëngshme. Uji është kushti themelor për jetën organike.
DW
Duket pak si e pabesueshme për të qenë e vërtetë!![]()
Aspak
Ka me dhjetra nga ata te Nasa-s dhe te tjere qe e kane thene prej kohesh qe Marsi eshte shume me ndryshe sesa na e kane paraqitur. Thjesht tani po i bejne publike gjerat qe i kane ditur prej dhjetra vjetesh. Mos u habit, do degjosh shume me teper.
Absence Of Evidence Does Not Correlate To Evidence Of Absence... © Deny Ignorance © Autochthonox
Gjurmet e Civilizimeve te zhdukura Dodona pjese e trashegimise se vjedhur Fshehje te Zbulimeve Arkeologjike Shtetet Ilire Antropologjia e Ballkanit
Mesjeta Shqiptare dhe periudha e pushtimit Osman Rilindja Kombetare Illuminati ! Kulti i syrit qe sheh cdo gje Lufta Dulces Mistere Histori e Letersise Shqiptare
Darius, ai mendimi yt me duket mese real dhe pajtohem me ty ne kete raste, sot gjeta edhe kete shkrim qe do e sjell me posht ne lidhje me kete ceshtje, edhe une personalisht dyshoj ne sende te ditura vite me pare.
NASA: Sonda Phoenix ka incizuar se si bie borë në Mars
Sonda Phoenix ka incizuar se si bie borë nga një re lart mbi sipërfaqen e Marsit, ka njoftuar NASA. Mirëpo, instrumentet e Phoenix kanë treguar se si bora është avulluar para se të binte në sipërfaqe.
"Asnjëherë më parë nuk është vërejtur një gjë e tillë në Mars. Vazhdojmë të hulumtojmë nëse bora megjithatë ka rënë në sipërfaqe", ka thënë Jim Whiteway nga universiteti York në Toronto i cili ka udhëhequr hulumtimin.
Në të njëjtën kohë në Mars është gjetur karbonat kalciumi, përmbajtja kryesore e shkumësit e ndoshta edhe argjilës. Të dy këto gjëra krijohen vetëm në prani të ujit, derisa më herët Phoenix ka vërtetuar se në Mars ka pasur akull.
Tg
Sui generis
Nuk eshte thjesht mendimi im Rapsoul. Eshte informacion i grumbulluar nder vite nga ata qe kane qene pikerisht ne burimin e atij informacioni. Une vetem sa i kam vene veshin dhe lexuar e pranuar por ka kohe qe qarkullon.
Absence Of Evidence Does Not Correlate To Evidence Of Absence... © Deny Ignorance © Autochthonox
Gjurmet e Civilizimeve te zhdukura Dodona pjese e trashegimise se vjedhur Fshehje te Zbulimeve Arkeologjike Shtetet Ilire Antropologjia e Ballkanit
Mesjeta Shqiptare dhe periudha e pushtimit Osman Rilindja Kombetare Illuminati ! Kulti i syrit qe sheh cdo gje Lufta Dulces Mistere Histori e Letersise Shqiptare
Po mendon " ne Mars! "
Kjo deshmon se ne Mars ka uje ne gjurma.Kjo dëshmon se planeti i kuq ka kushtet e duhura për zhvillimin e jetës.
"Me pare" eshte konfirmuar se ne (njerin nga) polet e planetit Mars per nje kohe shume te shkurter shfaqet "kapela e bardhe", shume e holle polare, per te cilen nuk dihej a eshte vetem CO2 i ngrire apo se permbane edhe uje.Edhe më parë ishte konfirmuar prania e ujit në gjëndje të ngrirë por këtë herë është konfirmuar se në Mars ka edhe ujë në gjendje jo të ngrirë.
Keto nuk deshmojne se "Marsi ka kushtet e duhura per jetese" por perkundrazi, -se ka mungese te jashtzakonshme te tyre.![]()
Ndryshuar për herë të fundit nga Baptist : 04-10-2008 më 10:25
Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
Ja dhe nje foto.
http://phoenix.lpl.arizona.edu/image...ry/lg_5669.jpg
Mua pak me teper po me ben pershtypje perthyerja e drites ne atmosferen e marsit se ajo copa e bardhe qe dysohet te kete perberje uji.
Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
kjo eshte e vertet mars 2004 u provua se ke uje ne mars
a ka jete ne mars nuk eksistaon
por shkencetaret mendojn qe planeti i kuq mund te kthehet ne nje shtepi te dyte per njerzimin
ekziston ne siperfaqen e tij nje naga elementet kryesor uji
Jeto sot se neser nuk i dihet
Krijoni Kontakt