Close
Faqja 34 prej 34 FillimFillim ... 24323334
Duke shfaqur rezultatin 331 deri 337 prej 337
    Evidenca Maska e RaPSouL
    Anëtarësuar
    09-03-2006
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    17,464
    Citim Postuar më parë nga brooklyn2007 Lexo Postimin
    Rapsoul, nese sheh postimet e mia te fillimit ne kete teme kam qene shume kunder titullit te meparshem te kesaj teme. Per te vetmin fakt se gjitheperfshinte negativisht gjithe shqiptaret e Maqedonise ne Arab. Keshtu qe nuk me duket e drejte te me akuzosh per dicka qe se them dhe se kam menduar kurre. Ama nuk mohoj dot numrin e madh te fanatikeve fetare shqiptare ne keto troje. Nje pjese e tyre e shfaq me veshje e sjellje e nje pjese tjeter vetem me sjellje. Madje dhe ketu ne forum kemi pasur rast ti njohim dhe kane perfunduar te perjashtuar per fanatizmin e tyre. Nese nuk do me behej vone mua dhe shume te tjereve ketu qe kritikojme kete pjese shqiptaresh, atehere fare mire nuk do te nderhynim ne kete teme dhe do ti linim gjerat te shkonin ne rrjedhen e tyre (per keq sigurisht). Pse na dhimbset shqiptaria kudo ne trojet shqiptare, na detyron te tregohemi te ashper me ate pjese shqiptaresh qe vene ne rrezik interesat tona si komb.
    Po ku mbesin pastaj ata, qe dhan jeten dhe qe rezikuan ate per kete komb? Vlera e tyre humb automatikisht me veprime ose tema te tilla si kjo e fundit, ata fanatik jane ca persona qe numerohen ne gishta dhe qe sdin cte bejne e veprojne ashtu, nuk duhet poshtersuar populli Shqiptare i Maqedonise ne kete menyre, sepse bari i rende bie mbi ne qe sjemi ashtu sic disa mendojne.
    Sui generis

Citim Postuar më parë nga RaPSouL Lexo Postimin
    Po ku mbesin pastaj ata, qe dhan jeten dhe qe rezikuan ate per kete komb? Vlera e tyre humb automatikisht me veprime ose tema te tilla si kjo e fundit, ata fanatik jane ca persona qe numerohen ne gishta dhe qe sdin cte bejne e veprojne ashtu, nuk duhet poshtersuar populli Shqiptare i Maqedonise ne kete menyre, sepse bari i rende bie mbi ne qe sjemi ashtu sic disa mendojne.
    Rapsoul, ne kurre nuk kemi folur keq per shqiptaret e Maqedonise. Pavaresisht rasteve te vecanta nga individe te vecante. Edhe sikur te duam ta bejme nuk kemi si ti themi sepse shajme veten tone gjithashtu. Ka pasur replika te ashpera ne lidhje me fene islame. Pra duhet bere nje ndarje te gjerave. Ka nje numer te mire te forumisteve te cilet bejne thirrje per kthim te forte ne identitet kombetar duke lene komplet jashte identitetin fetar. Ka poashtu nje pjese te forumisteve (ku bej pjese dhe une) te lidhur forte me te paret te cilet menyren e vetme ne rikthim te identitetit kombetar e shohin duke marre masa fetare diametrikisht te kunderta me realitetin ne terren. Pra edhe ne ato raste kur eshte bere thirrje per kthim ne fene e te pareve, theksi me teper eshte vene tek "te paret" sesa "fene e tyre". Kete mund ta kuptoj cdokush qe ka minimalisht 2 gr mend ne koke. Duke i rene shkurt, se eshte folur vertet gjate, ideja eshte kjo: Shqiptaret e Maqedonise jane ne vijen e pare te frontit per mbrojtjen e traditave te tyre kombetare, duke i mbajtur ato te pastra e te paperziera me elemente fetare. Aq me pak ekstremist. Nese ju te paret nuk ndergjegjesoheni sic duhet ne kete drejtim, na takon neve shqiptareve te tjere tua bejme te ditur. Sepse ne fund te fundit nese ndodh ndonje skandal i tille si ajo e Fort Dix-it, ose ajo e tentatives se vrasjes se kryeministrit Britanik, faji bie mbi gjithe shqiptaret. Aty nuk veren me kush ne bote nese ishte shqiptar nga Maqedonia apo Shqiperia. Nese ishte ekstremist fetar apo budalla. Gjithe interesat shqiptare demtohen rende dhe e pesojne edhe brezat qe vijne. Mbajini mire parasysh keto gjera e te tilla tema nuk do kene nevoje te hapen kurre.
    ABCÇDDhEËFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gërma)

Evidenca Maska e RaPSouL
    Anëtarësuar
    09-03-2006
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    17,464
    Citim Postuar më parë nga brooklyn2007 Lexo Postimin
    Rapsoul, ne kurre nuk kemi folur keq per shqiptaret e Maqedonise. Pavaresisht rasteve te vecanta nga individe te vecante. Edhe sikur te duam ta bejme nuk kemi si ti themi sepse shajme veten tone gjithashtu. Ka pasur replika te ashpera ne lidhje me fene islame. Pra duhet bere nje ndarje te gjerave. Ka nje numer te mire te forumisteve te cilet bejne thirrje per kthim te forte ne identitet kombetar duke lene komplet jashte identitetin fetar. Ka poashtu nje pjese te forumisteve (ku bej pjese dhe une) te lidhur forte me te paret te cilet menyren e vetme ne rikthim te identitetit kombetar e shohin duke marre masa fetare diametrikisht te kunderta me realitetin ne terren. Pra edhe ne ato raste kur eshte bere thirrje per kthim ne fene e te pareve, theksi me teper eshte vene tek "te paret" sesa "fene e tyre". Kete mund ta kuptoj cdokush qe ka minimalisht 2 gr mend ne koke. Duke i rene shkurt, se eshte folur vertet gjate, ideja eshte kjo: Shqiptaret e Maqedonise jane ne vijen e pare te frontit per mbrojtjen e traditave te tyre kombetare, duke i mbajtur ato te pastra e te paperziera me elemente fetare. Aq me pak ekstremist. Nese ju te paret nuk ndergjegjesoheni sic duhet ne kete drejtim, na takon neve shqiptareve te tjere tua bejme te ditur. Sepse ne fund te fundit nese ndodh ndonje skandal i tille si ajo e Fort Dix-it, ose ajo e tentatives se vrasjes se kryeministrit Britanik, faji bie mbi gjithe shqiptaret. Aty nuk veren me kush ne bote nese ishte shqiptar nga Maqedonia apo Shqiperia. Nese ishte ekstremist fetar apo budalla. Gjithe interesat shqiptare demtohen rende dhe e pesojne edhe brezat qe vijne. Mbajini mire parasysh keto gjera e te tilla tema nuk do kene nevoje te hapen kurre.
    Une dhe shumica e shqiptareve te Maqedonise bejme pjese ne grupin e atyre personave qe ne vije te pare kane kombin e tyre dhe pastaj vjen besimi i secilit(qe mijera here e kam cekur eshte e drejte personale e jo kombetare). Ka pasur tema e tema qe eshte diskutuar kjo ceshtje, pra reth problemit kombi apo feja, mirepo cdoher te kemi parasysh renditjen, se Kombi eshte i pari, per kete komb ketu ne Maqedoni shume nena mbeten pa djemt e tyre, shume motra pa vellezer dhe shume femije pa babane e tyre, kjo qe ketu po behet eshte nje kritik, mirepo nje kritik vertet e rende drejtuar gjithe shqiptareve te Maqedonise, mirepo e keqja qendorn aty se jo te gjithe jane ashtu sic mendojne disa ketu dhe sic e interpretojne mendimin e tyre, ne as qe kemi lidhjen me te vogel me ata fanatik qe jetojne ketu dhe as qe me intereson mua personalisht ceshtja e tyre, thjesht jane te fshire nga lista, ata nuk jane per Kombin Shqiptare, por per Arabet dhe kombin Arabe, kjo as qe dyshohet, por te vihet bari i rende tek ne qe skemi te bejme me gomarlleqet qe bejne ata eshte jo kritik ndervellazerore por eshte nje ofendim i shkalles se pare. Une te kuptoj ty dhe gjithe juve ne Shqiperi qe e shihni gjithe kete si nje ndihmes per te mos rene pre e kesaj pakice qe po meret me ato pune jashta kombit tone, mirepo disa anetare ketu e kan keqekuptuar qellimin e temes dhe te gjithet jane bazuar dhe perqendruar ne ate mendim se ne te gjithe jemi ashtu, pa mos ditur asgje reth nesh.
    Sui generis

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    Rapsoul ti mos e perzje te bardhen me te zeze.mos u be avokati i talebaneve.
    Brook ma paske honger sonte.
    ps.respekti ndaj fese ka gjithmone nje kufi.

Citim Postuar më parë nga RaPSouL Lexo Postimin
    Une dhe shumica e shqiptareve te Maqedonise bejme pjese ne grupin e atyre personave qe ne vije te pare kane kombin e tyre dhe pastaj vjen besimi i secilit(qe mijera here e kam cekur eshte e drejte personale e jo kombetare). Ka pasur tema e tema qe eshte diskutuar kjo ceshtje, pra reth problemit kombi apo feja, mirepo cdoher te kemi parasysh renditjen, se Kombi eshte i pari, per kete komb ketu ne Maqedoni shume nena mbeten pa djemt e tyre, shume motra pa vellezer dhe shume femije pa babane e tyre, kjo qe ketu po behet eshte nje kritik, mirepo nje kritik vertet e rende drejtuar gjithe shqiptareve te Maqedonise, mirepo e keqja qendorn aty se jo te gjithe jane ashtu sic mendojne disa ketu dhe sic e interpretojne mendimin e tyre, ne as qe kemi lidhjen me te vogel me ata fanatik qe jetojne ketu dhe as qe me intereson mua personalisht ceshtja e tyre, thjesht jane te fshire nga lista, ata nuk jane per Kombin Shqiptare, por per Arabet dhe kombin Arabe, kjo as qe dyshohet, por te vihet bari i rende tek ne qe skemi te bejme me gomarlleqet qe bejne ata eshte jo kritik ndervellazerore por eshte nje ofendim i shkalles se pare. Une te kuptoj ty dhe gjithe juve ne Shqiperi qe e shihni gjithe kete si nje ndihmes per te mos rene pre e kesaj pakice qe po meret me ato pune jashta kombit tone, mirepo disa anetare ketu e kan keqekuptuar qellimin e temes dhe te gjithet jane bazuar dhe perqendruar ne ate mendim se ne te gjithe jemi ashtu, pa mos ditur asgje reth nesh.
    E di pse ndodh kjo?!. Sepse nuk verehet gjekundi nje kritike e vete shqiptare te Maqedonise kundra elementeve ekstreme pro-islamike ne gjirin e tyre. Te jete valle rastesi qe nje pjese e madhe e islamikeve ketu te jete nga Maqedonia dhe qe mbrojne me fanatizem edhe ato gjera ne boten islame qe s'mund te mbrohen?! E pra eshte ky numer i madh i tyre qe na krijon shqetesim dhe na jep komplet nje pamje tjeter te zeze te realitetit shqiptar ne Maqedoni.

P.S. Shiko te ziun Drin me lart. Jane tipa si ky qe e perziejne kombin me fene derisa nje dite kthehen te transformuar ne arab dhe na nxjerrin para botes si nje komb te tille dhe jo europian.
    Ndryshuar për herë të fundit nga brooklyn2007 : 23-09-2008 më 21:15
    ABCÇDDhEËFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gërma)

mall Maska e bili99
    Anëtarësuar
    05-04-2007
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    1,804
    Mbase eshte stergjatur kjo teme,por me e keqja eshte se secili ka hyre ,ka dale dhe eshte rikethyer ne kete teme me te njejtin qendrim-gjykim qe e ka pas te parapercaktuar.
    Tash mendoj valle antaret se paku ne kete teme lexojne vetem vetveten kur hyne ketu dhe kethehen te rilexojne qendrimet e veta qe i dijne pa i lexuar perseri..??? apo vetem vazhdojne muhabetin nga koha e tepert ,nga merzia!?

Ja edhe nje rikapitullim nga une per nje teme si kjo: vete titulli ka qene nje provokim,nje nxitje qe ne parim nuk eshte edhe keq..POR kur eshte nje ofendim pergjithsues vete dyshimi per origjinen e nje popullate te tere ka sherbyer si nje thellim percarjesh pakashume siperfaqsore deri perpara se te nisi kjo teme...
    Tek une nuk ka ndikuar shume ne prekje sedre se pikse pari si eshte shtruar tema ofendon, por le te themi se une e paragjykoj si nje qellim te mire dhe kritike-vetkritike 9POR NUK DO TE THOTE SE TE GJITHE E PARAGJYKOJNE NGJAJSHEM) per nje dukuri jo te hijeshme ne fakt te turpshme kombetare....kur them te turpshme e them per kulturen e huaj qe implantohet me tiparet komplet talibaneze kulture kjo qe nuk ka gje te perbashket me kulturen shqiptare..
    Eshte interesant se ne si shqiptare nen Maqedoni e kemi ruajtur kombetaren me shekuj dhe kemi hequr te zinjte e ullirit por per vuajtje pasi kemi qelluar shqiptare nuk kemi edhe shume per tu ankuar: jemi persekutuar, jemi shperngulur me dhune ne Turqi, neper burgje dhe llogore ,bunaret e Maqedonise Perendimore u mbushen me gjysherit tane... por kujt ti ankohemi ne te gjorit per vuajtje Cameve? qe gati jane c'bere nga trojet e tyre.Shqiptareve te Shqiperise administrative? qe kane hequr me shume se gjithe popujt e bllokut komunist.Apo popullit shqiptare te Kosoves qe u dogjen persegjalli neper shkritoret e plumbit dhe hekurit..
    Apo Kosoves Lindore ende nen Serbi......apo Malesise ? qe ende mbushi burgjet me te burgosur politik shqiptare...
    Pra ne nuk kemi kujt ti qahemi, jo njeritjetrit per plaget tona...nese nuk mund te ndjejme per vuajtjet e njeritjetrit, nese nuk mund te sherojme plaget e njeritjetrit mund nje gje te bejme mos ti trazojme dhe mos te hedhim kripe ne plage..
    Keqardhje per njeritjetrin eshte fisnike, kritika dashamirese eshte guximtare dhe perpjekja per riparim te te gjithe pasojave qe kane lene ato tortura cnjerzore per njeqindvjetshin e fundit tek te gjithe shqiptaret ne Ballkan ..perpjekja eshte atdhetare .
    Mbajtja ligjerata ne kete kohe qe jetojme eshte e kote, edhe me e kote eshte koha qe humbet kur stili i leksionimit eshte percmimi dhe ofendimi...
    Do te jete vertete e turpshme pas gjithe ketyre purgatoreve dhe ferreve kombetare te heqim dore nga vetvetja per shume pak euro, per interes shume te vogel personal...se pari ne shqiptaret e Maqedonise por edhe te tjeret.

Ne shqiptaret e Maqedonise duhet ti presim kritikat me tolerance kur jane ne te mire te kombit, te mundohemi te jemi edhe vetkritik sic eshte rasti me motivin e kesaj teme( te luftojme vete kulturen e lindjes qe instalohet ne trevat tona..eshte njesoj misherimi shtet-fe-komb tek greket dhe njesoj misherimi fe-kod-stil i lindjes jetese i arabeve ... ABSOLUTIKISHT NJESOJ KUNDREJT NESH,dhe nuk ka pse ta hedhim topin tek orthodoksizmi kur luhet tjeter loje ne kete fushe...)
    Ne s'kemi gje te bejme as me njeren dhe as me tjetren pos sherrit qe u kemi pare dje , sot dhe ketu ne kete teme bile asgje tjeter.

Kush ka pasur per te bere ndonje poen ketu duhet ta kete bere deri me sot...
    PO, ne shqiptaret e Maqedonise jemi fajtoret primare per arabizimin ne Maqedonine Perendimore...por PO edhe te gjithe shqiptaret perrreth nuk c'fajsohen per kete qe ndodh, sigurisht nese shqiptaret perreth nesh kane nje platforme te pergjithshme kombetare vec ketij programit kombetar te cinizmit krahasues se kush eshte me i mire e kush me i keq,, percmimit kritik,ofendimit te skajshem...
    MJAFT kemi hequr si shqiptare dhe me shume nga vetvetja kemi hequr , andaj brezi i ri shpresoj te jete ngire me historine shqiptare prepotente lokalo-krenare-vetlavdruese..ne e dini te gjithe shume mire : brume prej nje mielli jemi bile perzier sa grure aq egjer.

me nderime,
    bili99
    Ndryshuar për herë të fundit nga bili99 : 23-09-2008 më 22:14
    I Ilirides jam Iliri,
    dhe i lire dua me mbet.
    Per cfardo xhevahiri,
    Shqiperine se jap per jete

Tani meqe u thane dhe u sterthane gjerat dhe krefjet (si zakonisht) e bene punen e tyre, kjo teme nuk do prodhoje asgje tjeter pervec se replikave boshe. Pra me mire ti veme kycin dhe mpreheni shpaten per ndonje teme tjeter se nuk do mungoje per shume kohe.

Faqja 34 prej 34 FillimFillim ... 24323334

Tema të Ngjashme

1. Identiteti evropian i shqiptarëve
    Nga Iliriani në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 572
    Postimi i Fundit: 02-05-2012, 15:45
  2. Ortodoksia Shqiptare sot
    Nga Orientalist në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 08-09-2010, 10:11
  3. Plavë e Guci
    Nga Davius në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 05-10-2008, 23:36
  4. Nga Iliret deri tek Shqiptaret!
    Nga tani_26 në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 111
    Postimi i Fundit: 06-03-2007, 21:53

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •