Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 13
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-01-2008
    Postime
    26

Shqipëria, sot zyrtarisht anëtare e NATO-s

Gazeta Shqip

Firmoset në Bruksel protokolli i anëtarësimit nga Basha e Scheffer

Shqipëria bëhet zyrtarisht sot anëtare me të drejta të plota e NATO-s. Pas ftesës zyrtare të marrë më 2 prill në Samitin e Bukureshtit, vendi ynë do të firmosë sot në Bruksel, dokumentin që e bën "de jure" anëtare me të drejta të plota të aleancës politiko-ushtarake më të fuqishme të botës. Sot do të zhvillohet në Bruksel takimi i Këshillit të Atlantikut të Veriut (NAC), gjatë të cilit do të nënshkruhen Protokollet e Anëtarësimit të Shqipërisë dhe Kroacisë në Aleancën e Atlantikut të Veriut, bëjnë të ditur burime të zyrës së shtypit të Ministrisë së Jashtme. Pala shqiptare do të përfaqësohet në këtë ceremoni nga një delegacion i kryesuar nga ministri i Jashtëm, Lulzim Basha. Ceremonia e nënshkrimit të Protokolleve të Anëtarësimit shënon përfundimin me sukses të negociatave të Anëtarësimit Shqipëri-NATO, që erdhën pas ftesës në Samitin e Bukureshtit. Nënshkrimi i Protokolleve të Anëtarësimit të Shqipërisë në NATO i hap rrugë ratifikimit të këtyre protokolleve nga vendet anëtare dhe anëtarësimit me të drejta të plota të Shqipërisë në Traktatin e Atlantikut të Veriut. Ceremonia e sotme do të fillojë me një takim midis sekretarit të Përgjithshëm, Jaap De Hoop Scheffer, dhe ministrit të Jashtëm shqiptar, Lulzim Basha, e ministrit të jashtëm kroat, Gordan Jandrakoviçc në orën 9:30. Në orën 10:15 fillon mbledhja e Këshillit të Atlantikut të Veriut, ku pas fjalimeve nga sekretari i Përgjithshëm Scheffer, dekani i Këshillit të Atlantikut të Veriut dhe ministrat e jashtëm të Shqipërisë dhe Kroacisë, do të zhvillohet ceremonia e nënshkrimit të Protokolleve të Anëtarësimit të Shqipërisë dhe Kroacisë në NATO. Në orën 11:00, sekretari i Përgjithshëm i NATO-s dhe ministrat e jashtëm të Shqipërisë dhe Kroacisë do të mbajnë një konferencë të përbashkët për shtyp. Në orën 12:00, Këshilli i Atlantikut të Veriut fillon mbledhjen e tij të rregullt ku Shqipëria dhe Kroacia marrin pjesë për herë të parë, pa të drejtë vote. Ceremonia e nënshkrimit të Protokolleve të Anëtarësimit dhe konferenca e përbashkët për shtyp do të mbulohen dhe transmetohen drejtpërdrejt nga transmetuesi televiziv i NATO-s.

Në përfundimin e fazës negociatore që erdhi pas ftesës së Bukureshtit, ministri i Punëve të Jashtme, Lulzim Basha, i është drejtuar me një letër sekretarit të Përgjithshëm të Aleancës, Jap De Hop Scheffer. Nëpërmjet letrës, ministri Basha konfirmoi zyrtarisht interesin e qeverisë shqiptare për t‘u bërë pjesë e Traktatit të Atlantikut të Veriut të vitit 1949. Ministri Basha siguroi sekretarin e Përgjithshëm, Scheffer, për vullnetin e Shqipërisë për të pranuar të gjitha detyrimet dhe angazhimet që lindin nga Traktati i Atlantikut të Veriut. Shqipëria, theksoi ministri Basha në letër, bashkohet me konceptin strategjik të NATO-s për sigurinë dhe mbrojtjen, synon të marrë pjesë plotësisht në strukturat ushtarake dhe planifikimin e mbrojtjes kolektive të Aleancës dhe të angazhojë forca dhe kapacitete për të marrë pjesë në të. Shqipëria është e gatshme gjithashtu të vërë në dispozicion burimet e nevojshme financiare për realizimin e angazhimeve menjëherë pas anëtarësimit me të drejta të plota në Aleancë. Ajo njeh dhe pranon faktin që Aleanca bazohet në pikëpamjet e përbashkëta të arritura nëpërmjet konsensusit dhe do të punojë për konsensusin brenda Aleancës.

.... ...
    Anëtarësuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Citim Postuar më parë nga PetritKola Lexo Postimin
    I nderuar Darius,
    Berisha eshte spiun serb dhe punon per interesat e tyre. Berisha eshte Kryeminister dhe cdo merite i takon ustallareve te Berishes qe eshte UDB-ja.
    Une me duket se te kam perjashtuar njehere?! Me duket se po, nje buton pune eshte ... Llogjet jashte teme do fshihen. Ne s'ke gje per anetaresimin ne NATO llafosu diku tjeter.

Per temen, Urime

Citim Postuar më parë nga PetritKola Lexo Postimin
    I nderuar Darius,
    Berisha eshte spiun serb dhe punon per interesat e tyre. Berisha eshte Kryeminister dhe cdo merite i takon ustallareve te Berishes qe eshte UDB-ja.
    Eshte merite e UDB qe Shqiperia u fut ne Nato? Se spiuni i kujt eshte Berisha ate une nuk e di. Ti nqs ke prova dhe di dicka qe nuk e dime ne te tjeret atehere do ishte ne te miren e te gjitheve qe te informoheshim. Pra mund te hapesh nje teme per vete per kete pune por kursei komentet te tilla ne nje teme qe ska te beje fare me Berishen por me nje arritje te Shqiperise.

Faleminderit

.... ...
    Anëtarësuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    Eshte merite e UDB qe Shqiperia u fut ne Nato? Se spiuni i kujt eshte Berisha ate une nuk e di. Ti nqs ke prova dhe di dicka qe nuk e dime ne te tjeret atehere do ishte ne te miren e te gjitheve qe te informoheshim. Pra mund te hapesh nje teme per vete per kete pune por kursei komentet te tilla ne nje teme qe ska te beje fare me Berishen por me nje arritje te Shqiperise.

Faleminderit
    Mos i mbaj iso, burre i dheut, se aq do. Keto copy-paste i ka bere dhe ne tema te tjera.

Per NATO-n Darius?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-01-2008
    Postime
    26
    Ketu eshte tema per anetaresimin e Shqiperise ne NATO, jo per sigurimin dhe shpifjet e Spartak Brahos. Ky Petrit Kola eshte i semure, me besoni. Une nuk kam ndonje kundershtim qe shpifjet pa bereqet te Brahos te shkruhen tek ky forum, por tek tema perkatese, jo ketu.

Citim Postuar më parë nga Lioness Lexo Postimin
    Mos i mbaj iso, burre i dheut, se aq do. Keto copy-paste i ka bere dhe ne tema te tjera.

Per NATO-n Darius?
    Epo ca ti bej une qe ti fshin kur jam duke u pergjigjur lol. Nejse Urime Shqiperise per antaresimin me te drejta te plota ne NATO. Ska rendesi se kush force politike eshte ne pushtet. Kjo eshte nje arritje e te gjithe shqiptareve.

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    Urime Shqiperise per antarsimin ne nato.
    Ps. Ti labe mos mi fshi postimet.

i/e larguar Maska e Homza
    Anëtarësuar
    24-02-2006
    Vendndodhja
    Ne kat te siperm!
    Postime
    3,092
    Shqiperia, me serjozitetin e nje shteti demokratik, dhe ecurine reformiste pa kthim mrapa---i con Shqiptaret aty ku ata ndjehen me te sigurtet, i con Shqiptaret nje her e pergjithmon ne radhen e shteteve fuqiplote ne mbare boten.

Kjo vjen fale nje pune te madhe mbare Shqiptare, njerzit e vetem qe mund te humbasin nga kjo gje jan komunistat te vetqujtur socilalista, ata se bashku me rusine jan kundershtare te perbetuar te NATOS....

Rroft Shqiperia, dhe shtetet partnere te saj.

A do te kete Shqiperia ndonje lloj ndihme ushtarake tani qe eshte anetare e NATO-s?! A do jete ky anetaresim nje ndihme per te riperterire ushtrine shqiptare dhe per ta modernizuar ate?!
    ABCÇDDhEËFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gërma)

.... ...
    Anëtarësuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    Epo ca ti bej une qe ti fshin kur jam duke u pergjigjur lol. Nejse Urime Shqiperise per antaresimin me te drejta te plota ne NATO. Ska rendesi se kush force politike eshte ne pushtet. Kjo eshte nje arritje e te gjithe shqiptareve.
    Lol, nejse, Petritit per hajer i qofte se shkoi me pushime te perhershme. Te festoje anetarsimin ne NATO (qe te jemi brenda temes)

Drague, kerkoj ndjese per shqetesimin.

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Lufta ballkanike dhe Shqipëria
    Nga Albin në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 15-07-2014, 07:05
  2. Procesi i Pavarësimit të Kosovës
    Nga AsgjëSikurDielli në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 167
    Postimi i Fundit: 12-10-2012, 06:23
  3. Përgjigje: 500
    Postimi i Fundit: 16-10-2009, 14:46
  4. Mocioni, Berisha flet për gjithçka, por jo për Fazlliç
    Nga njemik në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 47
    Postimi i Fundit: 19-12-2008, 10:44
  5. Janullatos: Nuk ka përparim me djegien e kishave dhe xhamive
    Nga Jesushaus në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 157
    Postimi i Fundit: 08-04-2004, 07:40

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •