Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 26
    Citim Postuar më parë nga [LoTi] Lexo Postimin
    PO e lexoja ne nje gazete mu duk interesante dhe vendosa ti marr vec titullin ta diskutojme ketu.

Ca beni ju kush degjoni shamate ndermjet prinderve ?
    Nderhyni ?
    Shume teme interesante dhe ke kapur nje problem qe shume familje e perjetojne. Ne kemi nje shprehje qe thote: Nuk ka peshk pa hala, nuk ka shtepi pa 'sherre'. Pra zenkat dhe mosmarrveshjet midis prinderve jane gjera te pranishme ne cdo familje, sic jane te pranishme ne cdo lloj raporti njerezor. Deri ketu nuk ka asgje te jashtezakonshme. Por eshte mire qe zenkat dhe grindjet te mos behen ne sy te femijeve pasi demi ndonese i padukshem fillimisht,mund te jete i madh me pas. Kjo ne varesi dhe te llojit te mosmarrveshjes. Eshte e veshtire qe te evitohen keto zenka ne sy te femijeve por eshte dhe detyra e prinderit qe te mos perfshije femijet ne 'konfliket' bashkeshortore. Nena dhe babai jane etaloni i gjithshkaje tek femija. Ai nga ata meson sjelljen, ndikimi i tyre i krijon karakterin dhe edukaten dhe reagimet e tyre jane shembulli qe ai perpiqet ne menyre te pavullnetshme te ndjeke ne jete. Me pak fjale mosmarrveshjet ne familje midis prinderve mund te kene nje ndikim shume te madh ne psikozen e femijes.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    01-08-2007
    Vendndodhja
    beyond the road... I lie in wait...
    Postime
    469
    nqs ke celular nxirr celularin edhe beje video... beje ne menyre te dukshme jo fshehurazi. u thuaj '1 sek te gjej celularin sepse dua ta incizoj kete'. ky veprim eshte 'counter-intuitiv' edhe zakonisht i hedh prej balances edhe klima e sherrit direkt avullon. nqs ndalojne sherrin vazhdo videon edhe fillo intervistoi se si qe puna, mos u mundo ne asnje menyre te dukesh se je duke kerkuar paqen... sherri midis tyre per ty nuk ka pike serioziteti, biles eshte zbavites... terheqes, ne asnje menyre dicka qe duhet shamngur, per ty, dmth kshtu e sheh ti... dmth nqs ti e sheh si zbavites, ata jane te detyruar ta shohin ashtu... vazhdo lojen 'counter-intuitive'... pastaj qesh edhe u thuaj se kjo video eshte klasike, edhe se ka per te qene shume e vlefshme ne te ardhmen e larget. ne kte menyre i ke bombarduar me nje arsenal emocionesh te forta qe i detyron te zbuten e te kerkojne te shohin anen pozitive te situates. beje kete nja 5-6 here pastaj funksionon vete, dmth veprimi institucionalizohet edhe kur te mos jesh aty kane per te nxjerr celularin vete edhe do incizojne njeri tjetrin kur jane duke bere sherr.
    Ndryshuar për herë të fundit nga artful dodger : 30-06-2008 më 23:44

i pavdekshem Maska e mystery-guy
    Anëtarësuar
    16-08-2005
    Vendndodhja
    NY
    Postime
    63
    Kur prinderit zihen apo cdo lloj cifti zihet, do te thote se eshte lidhje e shendoshe dhe jo fallco sic jane disa lidhje ku gjithcka shkon mire dhe ne fakt gjerat behen pas shpine!

Nese zihen teper, atehere eshte problem dhe mund te zgjidhet vetem me konsultim brenda perbrenda ciftit! Nderhyrjet e jashtme, vetem kur jane profesionale mund ta ndihmojne lidhjen. Ne menyre te kundert, shpesh ndodh qe e komplikojne me shume ate!

Kaq me pak fjale!
    Lux Aeterna....!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    18-04-2006
    Postime
    560
    Kur prinderit zihen, une pa nje pa dy kapi Telefonin dhe thrrase policin!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    18-04-2006
    Postime
    560
    Ne mesazhin me lart bera shaka, se me te vertet eshte shume veshtir kur prinderit zihen[apo edhe rrehen] para femive, e dije se nganiher babin e zen belaja me nenen, por une nuk perzihem shume aty per aty, mire po terthorazi nenes i them mose e tepro shume me baben, se sa do kudo eshte burre, dhe grueja duhet ti zgjedhe fjalet me shume.[traditat shqiptarehaha] mire po babes nuk i perzihem, se me duket se eshte pake me i menqur.

Mendoj se cdo gje varet se per cfare lloj zenkash behet fjale dhe ne c'moshe jane femijet. Kur femijet jane te vegjel, dihet qe prinderit KURRE nuk duhet te zihen ne sy te femijeve sepse ne mos ne nje menyre apo ne nje tjeter ajo do ndikoje te femija. Nqs po flasim kur femijet jane te rritur dhe kur prinderit psh zihen per gjera koti si ne rastin e prinderve te mij kur mami zihet me babin se ai e ka pas gjithe diten pultin e televizorit dhe tani qe erdhi djali ne shtepi s'ja jep keto jane komplet budallalleqe. Shkon puna deri aty sa prinderit te thone qe per ju zihemi se ne jemi rehat diten kur jeni ju ne pune. Edhe une nga inati i ngacmoj me shume

♣AbSoLuT♣ Maska e [LoTi]
    Anëtarësuar
    25-04-2007
    Vendndodhja
    IT
    Postime
    837
    Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    Shume teme interesante dhe ke kapur nje problem qe shume familje e perjetojne. Ne kemi nje shprehje qe thote: Nuk ka peshk pa hala, nuk ka shtepi pa 'sherre'. Pra zenkat dhe mosmarrveshjet midis prinderve jane gjera te pranishme ne cdo familje, sic jane te pranishme ne cdo lloj raporti njerezor. Deri ketu nuk ka asgje te jashtezakonshme. Por eshte mire qe zenkat dhe grindjet te mos behen ne sy te femijeve pasi demi ndonese i padukshem fillimisht,mund te jete i madh me pas. Kjo ne varesi dhe te llojit te mosmarrveshjes. Eshte e veshtire qe te evitohen keto zenka ne sy te femijeve por eshte dhe detyra e prinderit qe te mos perfshije femijet ne 'konfliket' bashkeshortore. Nena dhe babai jane etaloni i gjithshkaje tek femija. Ai nga ata meson sjelljen, ndikimi i tyre i krijon karakterin dhe edukaten dhe reagimet e tyre jane shembulli qe ai perpiqet ne menyre te pavullnetshme te ndjeke ne jete. Me pak fjale mosmarrveshjet ne familje midis prinderve mund te kene nje ndikim shume te madh ne psikozen e femijes.
    flm per mendimin tend, me pelqeu shum.
    |- Më Pikòj NPik Loti, Në Fòrm Realiteti -|

♣AbSoLuT♣ Maska e [LoTi]
    Anëtarësuar
    25-04-2007
    Vendndodhja
    IT
    Postime
    837
    Nuk e imagjinoj dot kur ti shof Prinderit te grinden, ne rral te par do u vija shum ne siklet do beja sikur si degjoja dhe do u largoja....
    |- Më Pikòj NPik Loti, Në Fòrm Realiteti -|

i/e regjistruar Maska e Medi1
    Anëtarësuar
    06-01-2007
    Vendndodhja
    Ne tok kudo
    Postime
    185
    Kur prinderit zihen me vend (arsye cfar do qoft) u ndihmoj , por kur shoh se per budallaki ateher iki - dhe kur kthehem ka mbaruar ai epizod.
    Klm. tung

back to origin Maska e ☆Angie☆
    Anëtarësuar
    02-11-2007
    Vendndodhja
    Skyline
    Postime
    2,559
    Nuk kam nderhyre shpesh ne zenkat midis prinderve te mi,.Kur isha e vogel ata kujdeseshin qe mosmarreveshjet mes tyre mos ti manifestonin ne syte tane.Kur u rrita dhe shikoja qe ndonjehere mami ishte e merzitur,perpiqesha te bisedoja me babin.S'kam nderhyre direkt dmth.
    Elegance is an attitude.

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Vetëvritet 11-vjeçarja besimtare
    Nga GiSHteZa në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 64
    Postimi i Fundit: 11-02-2009, 08:46
  2. Prindërit dhe Fëmijët
    Nga Gimi3 në forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 13-05-2007, 08:50
  3. Disa Këshilla Për Prindërit
    Nga shefqeti11 në forumin Të jesh prind
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 29-03-2007, 17:41
  4. A kanë autoritet prindërit e sotëm?
    Nga Albo në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 12-04-2006, 15:50
  5. Debaton me prinderit per notat ,dhe veteflijohet 17-vjecarja.
    Nga kolombi në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 22-02-2004, 03:28

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •