Ikin shiptaret e shkrete jashte se ne vendin e tyre sbejne dot hajer.
E kur diskutohet per te hequr shtetesine zbejne naze po nga halli
Duan te ardhura per te jetuar familjet e tyre e nuk shtrohet tryeza me mashtrimet e salive dhe nanove.
Ikin shiptaret e shkrete jashte se ne vendin e tyre sbejne dot hajer.
E kur diskutohet per te hequr shtetesine zbejne naze po nga halli
Duan te ardhura per te jetuar familjet e tyre e nuk shtrohet tryeza me mashtrimet e salive dhe nanove.
Eh, ne emigrim na iku jeta, jemi te detyruar te marrim edhe nenshtetesi te huaj. Shtet te ndyre qe kemi.
There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.
Po shtetesin shqiptare pse e heqin,apo u rendon mbi shpatull.
Shume shtete nuk e pranojne dyshtetesine. Kusht per te marre nenshtetesine vendase eshte qe te heqesh ate te origjines. Po keshtu veprojne edhe ndaj shtetasve te vet - nqs psh nje gjerman merr nenshtetesine amerikane, ai e humbet automatikisht ate gjermane si dhe privilegjet qe sjell ajo.Po shtetesin shqiptare pse e heqin,apo u rendon mbi shpatull.
Meqe kjo dukuri eshte e veshtire te luftohet, atehere une pres minimumi dy gjera nga shteti shqiptar:
- te tregohet i barabarte me shtetet e tjera, dhe tua heqi privilegjet qe sjell nenshtetesia shqiptare gjithe atyre shqiptareve qe hoqen dore nga ajo (nenshtetesia)
- lehtesimi i procedurave per ata shqiptare ne emigracion qe deshirojne tu japin nenshtetesine shqiptare femijve te tyre. Ajo e tanishmja eshte gjate, shtrenjte dhe e nderlikuar.
Duhet te dish dicka, per te kuptuar qe sdi asgje.
Jo ore jo se nuk u hoq nga skena per nje ditar aspak. Ditarin ajo e mbante dhe i krijoi probleme por nuk ishte ai shkaku aspak. Ajo ishte imorale dhe u denua per ate gje dhe jo per ditarin. Se nga ja fusin ca lajme keta gazetaret shqiptare nje zot e di po brezi i viteve 80-te e mban mend mire skandalin e Alides me dashnorin qe ja gjeten ne lavatricen e shtepise ndersa burrin e saj (muzikant ne Ansamblin e Shtetit) e kishte me sherbim jashte shtetit ne Finlande. Dhe kjo gje beri goxha buje ne ate kohe. Dihet si ishte mentaliteti dhe po ashtu dhe sistemi. Ata te martonin me zorr e jo me te falnin tradhetira, sidomos nga ato qe benin buje.
Absence Of Evidence Does Not Correlate To Evidence Of Absence... © Deny Ignorance © Autochthonox
Gjurmet e Civilizimeve te zhdukura Dodona pjese e trashegimise se vjedhur Fshehje te Zbulimeve Arkeologjike Shtetet Ilire Antropologjia e Ballkanit
Mesjeta Shqiptare dhe periudha e pushtimit Osman Rilindja Kombetare Illuminati ! Kulti i syrit qe sheh cdo gje Lufta Dulces Mistere Histori e Letersise Shqiptare
More ata qe jetojn jashtë Shqiperisë dhe qe ju kerkohet nga shteti aktual te lirohen nga shtetesia Shqiptare, disi i arsyetoj.
Por çfarë te bëjm me Shqiptaret qe jetojn ne Shqiperi, saktesishte ne Himare dhe rrethinë, ku haptazi kerkojn te ndrrojn shtetesin e tyre Shqiptare per te u bërë Grek.
Kjo eshte per t'u brengosur se jo nje kengetare Shqiptare qe punon e vepron ne Gjermani.
Me respekt
Flag
ME falni per "injoranzen"time por un nuk po marr vesh duhet te heqesh nenshtetsin shqiptare ...un kam pashaport italiane dhe shqiptare po asnjeri sme ka then gje per te dorzuar ate shqiptaren...cdo njeri ka te drejt te mbaj dy nenshtetsi
Quando ti metti a saltare di gioia bada che qualcuno non ti tolga la terra sotto i piedi.
Italia mbase nuk e ka rregull, po mesa di unë ka shumë shtete që e kane. Gjermania më duket e ka dhe e zbaton këtë rregull. Mesa kam lexuar flas, po ndonje nga Gjermania mund ta doj më mirë këtë punë.
Megjithatë ka lloj lloj rastesh me shqiptarët e shkret. Jo gjyqe jo ashtu jo kshu, se besoj se e bëjn për qef që shkojnë deri në Shqipëri e shkojnë nëpër zyrat e shtetit për të hequr nënshtetësinë.
Krijoni Kontakt