Close
Faqja 9 prej 11 FillimFillim ... 7891011 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 110
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-05-2008
    Postime
    644
    Citim Postuar mė parė nga Zėu_s Lexo Postimin
    E nderuara Miriam (sa emer te bukur qe paske, shum i lasht dhe 100% shqip), kete tekst e kam shkruar sa isha ende shum i neverikosur dhe natyrisht qe e kam tepruar pak, se nuk jan 80% e shqiptarve te kosoves njerz te poshter qe e meritojne denimin me te rende, mirpo fatkeqsisht per nje perqindje te madhe te Shqiptarve nga te gjitha trojet tona nuk mund te themi qe e kan ende nderin, bujarine, mentalitetin dhe kulturen e shenjet Shqiptare, dhe ma mer mendja qe ne kete pike pajtoheni ju te gjith me mua.

Ti dhe shum te tjere ne kete forum natyrisht qe jeni ne ate perqindjen e te mirve (siē po tregon edhe emri yt ), por fatkeqsisht qe populli yne shqiptar ka shum "dele te zeza" qe po ia zbehin dhe po ia humbin shkelqimin ketije populli inteligjent, shum te lasht, me ndere, bujari, trimri dhe kulture hyjnore.

Ja ketu i kam shkruar disa (jo te gjitha) arsye se pse isha aq i neverikosur:

http://www.forumishqiptar.com/showth...90#post1985890

Pastaj edhe firma ime tregon diēka, une frikohem shum qe popullit tone Shqiptar do ti ndodhe diēka shum e keqe, fale ketyre njerzve te keq qe i ushqejne femijet e vet me gjera te vjedhura, ose te fituara me genjeshtra, tradhti dhe lypsari.

T'pershendes
    Ne ketu i perjetojme cdo dite keto qe ti paske perjetuar vetem per pushime ,por si duket ne jemi mesuar ,jemi ba imun .Une per vete per pasaporte kam shkuar se paku 6-7 here derisa e kam marrur pasi nje zezake e Afrikes duhej patjeter ta nenshkruante dhe asaj kur i tekej vinte .E dime qe ekonomia e Kosoves varet prej juve mergimtareve por natyrisht ka njerez qe kete nuk e dine por shpresojme qe ne te ardhmen do te behet me mire ne vendin tone , shpresa vdes e fundit gjithesesi.
    Pershendetje

Perjashtuar Maska e Zėu_s
    Anėtarėsuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Miriam, une kam shkuar ne Kosove dy jave para pushimeve shkollore te femijeve ne perendim, dhe kishte rrym 24 ore ne dite, pas dy javeve ate dite (ne te dielen) qe filluan te vinin shqiptaret e diaspores, qe nga mengjesi nuk kishte rryme ma, te lutem, ne nuk jemi budalla, ky eshte diskriminim haptas (duke mos anashkaluar malltretimet e njepasnjeshme sikur me heret nga serbet), jan disa "shqiptar" nga kosova qe nga xhelozija dhe inati i pabaze ndaj neve te diaspores po mundohen te na perzene nga kosova pergjithmone, po mundohen te na gerrditin kosoven qe te mos shkojme me atje ne pushime. Nuk eshte e njejta sikur ju qe jeni atje. Nje perqindjeje gogja te madhe te shqiptarve te Kosoves xhelozija, inati dhe urrejtja ndaj neve iu lexohet ne fytyre. Ju ndoshta nuk e vereni kete, por ne po, shum kjart bile. Neve na shikojne me sy te njejt, sillen me neve me arroganzen e njejt, me kerrnamat e njejta dhe po e ndjejme ēdo dite te pushimit ne vendlindje tone, ate urrejtjen e njejt sikur para 1998 nga Serbet.

Kjo nuk eshte ne rregull, se pa shqiptaret e diaspores, Kosova nuk do te ishte siē eshte sot, dhe ata shqiptaret e Kosoves (qe shum nga ta po na urrejne neve me teper se shkiet) nuk do te ishin ku jan sot, apo jo.

Pastaj shum shqiptar, ndoshta me teper se gjysma, jan duke jetuar nga harami, me rrena, tradhti dhe vjedhje, jemi duke u bere ma zi se magjupt. Se di si nuk na leshoj toka hala.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Zėu_s : 05-08-2008 mė 17:59

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-05-2008
    Postime
    644
    Miriam, une kam shkuar ne Kosove dy jave para pushimeve shkollore te femijeve ne perendim, dhe kishte rrym 24 ore ne dite, pas dy javeve ate dite (ne te dielen) qe filluan te vinin shqiptaret e diaspores, qe nga mengjesi nuk kishte rryme ma, te lutem, ne nuk jemi budalla, ky eshte diskriminim haptas (duke mos anashkaluar malltretimet e njepasnjeshme sikur me heret nga serbet), jan disa "shqiptar" nga kosova qe nga xhelozija dhe inati i pabaze ndaj neve te diaspores po mundohen te na perzene nga kosova pergjithmone, po mundohen te na gerrditin kosoven qe te mos shkojme me atje ne pushime. Nuk eshte e njejta sikur ju qe jeni atje. Nje perqindjeje gogja te madhe te shqiptarve te Kosoves xhelozija, inati dhe urrejtja ndaj neve iu lexohet ne fytyre. Ju ndoshta nuk e vereni kete, por ne po, shum kjart bile. Neve na shikojne me sy te njejt, sillen me neve me arroganzen e njejt, me kerrnamat e njejta dhe po e ndjejme ēdo dite te pushimit ne vendlindje tone, ate urrejtjen e njejt sikur para 1998 nga Serbet.

Kjo nuk eshte ne rregull, se pa shqiptaret e diaspores, Kosova nuk do te ishte siē eshte sot, dhe ata shqiptaret e Kosoves (qe shum nga ta po na urrejne neve me teper se shkiet) nuk do te ishin ku jan sot, apo jo.

Pastaj shum shqiptar, ndoshta me teper se gjysma, jan duke jetuar nga harami, me rrena, tradhti dhe vjedhje, jemi duke u bere ma zi se magjupt. Se di si nuk na leshoj toka hala.
    JO nuk besoj qe ju urren kush ne Kosove sepse gati gjithkush ka dike jasht por ndalja e rrymes veres sipas fjaleve qe degjohen qe edhe jane te verteta Kosova i shet SHqiperise rryme per sezonen turistike dhe populli e peson e hajnat mbushin xhepat.Ju qe jeni jasht nuk jeni te vetdijshem sa me fat qe jeni.

Anėtarėsuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Sa i perket rrymes ke te drejt qe jemi me fat, mirpo a e din ti se si i fitojme ne ato para qe mendoni ju se ne kemi shum ? - Ka kaluar koha e kursimit te parave ne boten perendimore, edhe ne punojme sa per nje jete normale, mos i shiko ti disa rrugaqa qe kur te vine atje ne kosove fryhen me kerre e ku ta di une, ata me siguri qe jan hi borgj apo kredi deri ne fyt..

Pastaj ne jetojme ne dhé te huaj, ne ketu quhemi te jashtem dhe diskriminohemi, kur te vime ne kosove quhemi poashtu te jashtem dhe diskriminohemi. Nuk jemi edhe aq me fat, ne jemi ashtu diēka si te nemur apo te mallkuar.

Ps.: Ma solle ndermend se si nje shok me thirri "o zvicran", e une isha ne ate nervozen time qe ma prunen shpirtin te hundet me pasaporta dhe iu pergjegja "ēka o magjup", u habit shum qe i thash ashtu, pastaj i thash qe te mos me thot ma kurre zvicran, se per mua eshte njejt si te me thot zviceran, gjerman, italian a ku ta di une, si magjup, shka, turk etj.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    13-07-2008
    Vendndodhja
    Mitrovicė
    Postime
    37
    oooo Zėu_s Zėu_s

Diqysh po flet sikur ju jeni nderi dhe krenaria e popullit ton, mandej kjo tendenca juaj qe me than se vetem kta te diaspores po e mbajn kosoven, dhe kulturen e sene po mduken si njefar ironie e keqe. Une jam prej atyre qe me mujt ktyre te diaspores, me perjashtime te vogla, jau kisha ndalu me hi ne Kosov. Ata jan flliqnia, mbeturina, turpi.... vin prej perendimi me logjiken qe ne duhet me nejt para tyre si me qen ata far SULLTANa, far pashallar...ato mendojn se qe kan shku ne perendim jan ba te menqur, e jan ba dikushi e vin ne Kosov na shesin men. Beso, sinqerisht po ta them, kur po vin ne kosov une personalisht nuk po muj dal ne qytet e me i pa se lukthi do me mplas.

Katastrof jan..
    Vetėdija pėr mosdije ėshtė dije.

Anėtarėsuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Citim Postuar mė parė nga "NewBorn" Lexo Postimin
    oooo Zėu_s Zėu_s

Diqysh po flet sikur ju jeni nderi dhe krenaria e popullit ton, mandej kjo tendenca juaj qe me than se vetem kta te diaspores po e mbajn kosoven, dhe kulturen e sene po mduken si njefar ironie e keqe. Une jam prej atyre qe me mujt ktyre te diaspores, me perjashtime te vogla, jau kisha ndalu me hi ne Kosov. Ata jan flliqnia, mbeturina, turpi.... vin prej perendimi me logjiken qe ne duhet me nejt para tyre si me qen ata far SULLTANa, far pashallar...ato mendojn se qe kan shku ne perendim jan ba te menqur, e jan ba dikushi e vin ne Kosov na shesin men. Beso, sinqerisht po ta them, kur po vin ne kosov une personalisht nuk po muj dal ne qytet e me i pa se lukthi do me mplas.

Katastrof jan..
    Po t'besoj shum mire qe te plas lukthi ty edhe shum tjerve sikur ti, edhe une per q'ata njerz qe deshirojne ti shohin te tjeret keq dhe iu plas lukthi kur ta shohin dikend mire jam tu shkrue qe nje kohe gogja te gjate.

E thash edhe ma heret qe nje perqindje kogja e madhe E shqiptarve nga te gjitha trojet Shqiptare jan njerz te prishur qe kenaqen kur ti shohin te tjeret qe po vuajn, dhe iu plas lukthi nga xhelozija, inati dhe fantizmi kur ti shohin te tjeret te knaqur.

Pikerisht per ate qe po thua ti po flas une, faleminderit qe erdhe ketu dhe na solle nje shembull te gjalle.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Zėu_s : 05-08-2008 mė 19:11

i/e regjistruar Maska e landi45
    Anėtarėsuar
    10-04-2008
    Postime
    1,711
    akoma me shokun e milloshit ju

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    13-07-2008
    Vendndodhja
    Mitrovicė
    Postime
    37
    Po t'besoj shum mire qe te plas lukthi ty edhe shum tjerve sikur ti, edhe une per q'ata njerz qe deshirojne ti shohin te tjeret keq dhe iu plas lukthi kur ta shohin dikend mire jam tu shkrue qe nje kohe gogja te gjate.

E thash edhe ma heret qe nje perqindje kogja e madhe E shqiptarve nga te gjitha trojet Shqiptare jan njerz te prishur qe kenaqen kur ti shohin te tjeret qe po vuajn, dhe iu plas lukthi nga xhelozija, inati dhe fantizmi kur ti shohin te tjeret te knaqur.

Pikerisht per ate qe po thua ti po flas une, faleminderit qe erdhe ketu dhe na solle nje shembull te gjalle.
    Tani ju po e luani njefar roli kogja interesant, edhe ju qenkeni prej atyre qe mundohen me shit mend. Une jetoj ne Kosov, ne qet Kosoven pa rrym, pa kurgja por megjithate nuk ndihem inferior, madje ndihem superior, ne raport me ju diasporen. Besoj ne nderdijen tuaj e keni parasysh qfar shtrese e shqiptareve jetojn ne diaspor, e gjat pushimeve verore vijn ne kosov me vetura te shtrenjta, kishe na jemi far intelektualash. ata jan njerez te pashkoll, ata jan njerz te pakulturuar, ata jan HIQ-a.
    Vetėdija pėr mosdije ėshtė dije.

i/e regjistruar Maska e Blearti007
    Anėtarėsuar
    12-03-2008
    Vendndodhja
    Spanje, Barcelon
    Postime
    38
    Pershendetje
    Mundohem ti shpreh disa fjal e mendime ne lidhje me temen,ne pika te shkurta?

Qe mos te del tema jasht kontrolli,,,di te ju them, nga jeta e perditshme me shok e shoqe te ndryshem Shqiptar,,kam kuptuar se ne ne te vertet jemi Shqiptar,,dhe jemi krenar ne te gjitha trojet Shqiptare ,,,por e verteta qendron se nuk jemi aspak atdhetar,,,pa marr parasysh shkollimin qe kemi ne ne Kosov apo ju ne Shqipri apo Maqedoni,apo vise tjera Shqiptare,,,,Duke ber edhe krahasimin e mundisis dhe standartet te shkollimit si mundsi qe kemi pasur ne ne kohen e YU kam ardh ne perfundim se jemi popull qe lexojm shum pak analizojm shum pak punojm shum pak flejm shum dhe dembela me se 70% dhe gjak nxeht(impulsiv) qind per qind,,,qe jan pika me te dobta qe shkaktojn ne jeten e perditshme ne zhvillim ne kultur apo studjim te metejshem,,,edhe pse ne si Shqiptar Kosovar sipas disa vlersimeve te disa Forumistave te meparshem te cillet kishin ber nje krahasim shum te mir me vler,qe kam rrespekt,,po kjo qe du te them ,,e then ne pergjithsi si Komb,,,,
    Ndersa tjetri Forumist,,,e thot shum qart se ne Kosov ka nevoj per nje shkatrrim ne mas me se 80% me keqardhje te 20%,,,,esht nje vlersim per mua pak sa i tepruar,logjikisht,,,kurse nga aspekti tjeter ne Shqipri ndodhin raste te perditshem familjare,qe ne kto vite len qe te mos kuptohen arsyet,,,,mos te flasim me shum!!!,,,ktu lind pytja? se ku qendron problemi,,,,,,shkolla morali kultura,,tradita apo ndonje msiter qe kemi ne Shpirt si Shqiptar,,,ata qe mund ta luftojn ket jemi ne du ke lexuar me shum duke u shkolluar me shum,,dhe te kem njohuri kulturore me shum pertej vendeve Shqiptare si misionar qe bejn qdo shtet ne bot,,,sjam i informuar mir por kjo ne vendet shqiptare nuk egziston,as qe ka ndermudn kush te investo ne ket drjetim,per tu njoftuar apo studjuar kulturat tjera botrore apo te pakten te nxjerrin nje roman,,,sa letrar Shqiptar kemi ???sa gazetar????? sa profesor fakulteti te specjalizuar kemi??? sa psikolog kemi??? sa kemi politikana qe merrem me politik tju besh analizen me shum jan mjek e ekonomista e luftetar,,,eshte nje gje qe te ben edhe pa 50 vite pa ndryshim,,,te cillet sherbejn per sherbime sekrete jasht vendeve Shqiptare jam i plotfuqishem ne ket mendim

...ndersa per dialktet di te them qe egzistojn qdo kund ne Bot jo veten te ne Shqiptaret,,,,,por ajo qe duhet luftuar e mbrojtur,,,drejtshkrimi dhe gjuha letrare Shqiptare,, ku mund te kuptohemi mes veti mbasi qe gjuhen qe kemi ne, ne krahasim me Shqiprin,,ka dallim ne theks dhe me shum Dmth,me kuptim me te gjat e gramatikor edhe pse premban shum fjal latine,,ku shumica vendeve te Botes perdorin,,,pa ndonje problem,,por te luftojm te mbajn gjuhen e paster pa e rifreskuar me ndonje gjuh tjeter greke serbe apo italiane etj...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-05-2008
    Postime
    644
    Citim Postuar mė parė nga "NewBorn" Lexo Postimin
    Tani ju po e luani njefar roli kogja interesant, edhe ju qenkeni prej atyre qe mundohen me shit mend. Une jetoj ne Kosov, ne qet Kosoven pa rrym, pa kurgja por megjithate nuk ndihem inferior, madje ndihem superior, ne raport me ju diasporen. Besoj ne nderdijen tuaj e keni parasysh qfar shtrese e shqiptareve jetojn ne diaspor, e gjat pushimeve verore vijn ne kosov me vetura te shtrenjta, kishe na jemi far intelektualash. ata jan njerez te pashkoll, ata jan njerz te pakulturuar, ata jan HIQ-a.
    Vetem mos harro qe ajo pjese qe eshte jashte eshte perqindje e asaj qe jemi ketu,e mashtron vehten nese e merr vehten apo neve ketu per me te ngritur pasi mergimtaret jane pjese e pandashm e popullit.Jemi te nejte pasi po shoh se kjo logjika jote don te thote qe te keqinjet kane shkuar e te miret kane mbetur.Te them nje gje per ata qe vijne me vetura te shtrenjta e levdohen-ata pas nje viti pune jo edhe aq te respektueshem kane nevoj se paku 2 ose 3 jave te ndihen dikushi dhe eshte mese normale pasi ne cdo vend te botes njeriu respektohen ne baze te statusit.Ekonomine e Kosoves e mban kjo diaspora "inferiore" sipas teje dhe duhet ti falenderohemi per kete.

Faqja 9 prej 11 FillimFillim ... 7891011 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Kushtetuta e Republikės sė Kosovės
    Nga YlliRiaN nė forumin Kulturė demokratike
    Pėrgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 01-04-2009, 19:17

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •