Close

Rezultati i Sondazhit: A mendoni se eksperimenti i CERN eshte i rrezikshem per ekzistencen tone?

Votues
78. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • Mendoj se po

24 30.77%
  • Mendoj se jo

39 50.00%
  • Nuk kam asnje opinion

15 19.23%
Faqja 20 prej 36 FillimFillim ... 10181920212230 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 191 deri 200 prej 353
    Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga Baptist Lexo Postimin
    Po une cfare thash?
    -Dielli nuk mund te vendos: a te lindet apo te mos lindet!Kjo e tera eshte "ne dore" te tokes;
    me saktesisht 'nen komanden' e kendit te rrotullimit apo mos rrotullimit te saj ndaj rrafshit orbital qe kundrejt Diellit.
    Ka trupa qiellor qe boshtin e rrotullimit ia kane kthyer diellit dhe u rrezitet vete mytha, pavaresisht faktit pse rrotullohen! Ne nje planet te tille per ta pare diellin duhet t'i sillesh rrotull globit, se aty nuk ka as lindje as perendim, aty ka ekspozim te perhershem te njeres ane.

Andaj Lindja dhe Perendimi jane nocione absolutisht falso. ...
    Ti the : "-Toka nuk ka se si rrotullohet ne kah te kundert - (....), sepse Ana e Lindjes se Diellit (nuk) kushtezohet (nga polariteti magnetik i saj, por) nga kahu i rrotullimit!"

Kjo thenie nuk verteton se Toka nuk mund te rrotullohet ne kah te kundert por qe se dielli ngrihet nga lindja per shkak te rrotullimit te Tokes SOT ne kahje te kundert te akrepave te sahatit. Menyra si e ke shkruar bile, le te kuptohet se meqe Dielli duhet patjeter te dale nga Lindja, Toka Nuk mund te rrotullohet nga ana tjeter (menyra si qe shkruar m'u duk absurde).

Pergjigjen per lidhjen e kahut te rrotullimit me Lindjen e Diellit ta kam dhene shume postime me pare. Nuk ka nevoje te perseris ne cdo postim qe jemi dakord se vertitja e tokes rreth vetes eshte kushtezuesja e nocioneve Lindje/Perendim.

1. Jo, ky eshte pershkrim imi i nje ngjarje hipotetike absolutisht te pamundur.

1.Qe fundi i oqenaeve te kthehet ne toke dhe toka ne fund oqeanesh eshte gje normale dhe proces i cili vazhdon te ngjaj per mileniume. Ne gjejme guaca deti edhe ne majet me te larta te bjeshkeve tona, sot e kesaj dite. "Lekura e Tokes" tendoset e c'tendoset me ritmet e veta duke ndryshuar fizionomine e saj pambarimisht por me ritem jashtzakonisht te ngadalshem. Ka gjasa te medha se pa mbaruar ky shekull, Afrika te ndahet ne dy kontinente, gati per mjedis!

Keshtu do te ndryshojne edhe hartat e librat e gjeografise...

2. Se kush tha?,
    e thane "te lashtit"! se vetem nje here (dhe nje dite) ne histori dielli kise ka lindur nga Perendimi.

3. Por sic u perserit, deklinimi i boshtit te Tokes nuk tejkalon plus dhe minus 28 shkalle ne ciklin e luhatjes boshtore 26000 vjecare dhe pa kete deklinim qe do ti afrohej se paku 160 shkalleshit, nuk do te kete lindje nga pernedimi - prandaj, perderisa kemi deklinim jo me te madh se kaq ne do te kemi stinet dhe prandaj, -ne jugun e larget, tani ka filluar panvera...
    1. Pershkrimi me kembimin e fundit te oqeaneve me token eshte dhene ne deshmite e lashta, si Indianet e Amerikes, kur behej fjale per kataklizmen. Disa papiruse egjiptiane dhe Tao po ashtu flasin per nderrimin e stineve, te dimrit me veren dhe crregullim te oreve. Personalisht, nuk mendoj qe dikush perdorte paipruset aq te shtrenjte per te shkruar gjepura. As Indianet e Amerikes nuk mbahen se kishin qejf te tregonin perralla me mbret.

Harta me e vjeter qe njihet (Piri Reis) thone qe ka gabime te medha. Por megjithate, edhe per kete harte, sa te sigurte jemi qe ajo nuk eshte nje harte e kompiluar aty ne ne fillim te civilizimit kur dielli kishte ca kohe qe kishte ndryshuar kursin nga Perendimi ne Lindje?

2. Deshiroj te di se cilet "te lashte" thone dhe ku, qe toka u vertit nje here te vetme nga Perendimi dhe pastaj nderroi mendje dhe u kthye nga Lindja perseri.

Instituti i Fizikes se Globit ne Paris ka identifikuar 2 qendra ne toke ku fusha magnetike eshte kembyer keto vitet e fundit. Ne se me kujtohet mire, nje pike eshte ne Polin e Veriut ndersa tjetra ne Afriken e Jugut. Vete polariteti i tokes eshte dobesuar rreth 5% ne keto 100 vitet e fundit, qe gje krijon turbullime te ererave, erozione dhe permbytje.

3. Nuk eshte me vend te fillojme debatet mbi zhvendosjen e aksit te tokes (pjerrtesine) ne hapesire. Po diskutojme dicka tjeter, dhe nuk ka nevoje ta peshtjellojme aty ku gjerat jane te qarta. Pervec per te mjegulluar pergjigjet.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Baptist : 20-09-2008 mė 10:22
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Ti the : "-Toka nuk ka se si rrotullohet ne kah te kundert - (....), sepse Ana e Lindjes se Diellit (nuk) kushtezohet (nga polariteti magnetik i saj, por) nga kahu i rrotullimit!"
    Po!
    ...se nuk e kuptoj cfare ka te paqarte apo kunderthenese per ty ketu?

Qeshtjen e lindjes se diellit nga perendimi, e kam sqaruar me fenomenin e ngjashem me ate te kometes misterioze te Tunguzise.

Me 30 Qershor, 1908, 7:14 a.m., Siberia qendrore — farmeri lokal Semen Semenov, pa “qilli te ndahej ne dysh. Zjarri u shfaq larte e gjeresisht mbi pyllin... Prej ... andej, erdhi nje nxehtesi e madhe. Pastaj e cara e qiellit u mbyll, dhe u degjua nje goditje e fuqishme,qe me hodhi disa metra ... pas erdhen zhurma plasaritjesh ... sikur krisnin topat, toka u dridh ..."

Ky ishte pershkrimi i njerit nga deshmitaret me te afert te asja qe shkencetaret e quajne ngjarja ne tunguzi, goditja me e madhe e nje trupi qiellor gjate historise sone moderne

Simeonovi e perjetoi kete konflagrance te eger rreth 65km larg vendngjarjes, por efektet e shperthimit arriten larg deri ne Evropen veriore dhe Azine qendrore poashtu. Disa njerez pane re te argjendta dhe perendime brilante ngjyrash ne horizont, ndersa te tjeret ishin deshmitar te qiellit lumineshent gjate nates - Londinezet, psh., ne mesnate mund te lexonin rrafshile gazeten, pa ndezur dritat. Observimet geofizike percaktuan burimin e anomalive seizmike dhe valeve te regjistruara te presionit ne nje sektor te larget te Siberise.
    Epiqendra binte afer lumit Podkamenaja Tunguska, vend i pabanuar i malit mocalor qe rri i ngrire per tete muaj te vitit.

Kometa te ngshme dhe disa here me te ndritshme kan mundur ta vizitojne Token ne te shkuaren historike te larget edhe pa e goditur ate.

Dhe banoret e atehershem ne anen e erresuar te kesaj bote ta kene perjetuar ate rastesi qiellore si lindje te diellit diku ne perendim. Si nje eksperience e paharrueshme e cila gjeti vend ne tregimet njerezore brez pas brezi

Ky eshte i vetmi spjegim i traditave parahistorike qe flasin per keso ndodhish te paspjegueshme me njohurite e atehershme...
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Mund ta kishe kursyer kete postimin me lart. (Por sigurisht, nuk ke lexuar cfare shkrova, vetem kaluar nje sy.) Nuk kam ndeshuar asnje burim qe thote se kahu vertitjes ka qene 24 ore, por kam hasur disa te tjere qe thone pikerisht te kunderta.

Po, e kisha lexuar me pare tezen tende te asteroideve te Siberise. Me sa kuptoj, do te thuash se kjo eshte forca e jashtme (gjithnje pas Ligjit te Njutonit) qe e ka bere Token te vertitet nga ana tjeter per nje dite te vetme. Je i sigurte qe nuk ishte ai asteroidi tjeter i Amerikes qe e beri te vertitet ne kahje te kundert dhe zhduku dinosauret? Le qe ku dinin te shkruanin dinosauret.

Une mendoj se ka nje rregullsi te centralizuar ne kete kete bote. Dhe per mendimin tim ( i cili mund te provohet eksperimentalisht po aq sa edhe teza jote ), por qe se paku ka deshmi prehistorike te te pareve tane, kembimi poleve dhe vertitja e tokes ne ane tjeter shoqerojne njera tjetren.

Per nje kohe kam menduar se mbase Kulla Babelit ishte nje sipermarrje e tille kozmike, qe synonte te permiresonte pozicionin e Tokes ne raport me qeniet qe jetonin ne te. Pse mendoj keshtu? Per kete vjen ne ndihme shprehja e famshme te Arkimedit: "Me jepni nje pike mbeshtetje dhe do ta leviz gjithe globin!". Njerezia e kane interpretuar si marketing euforist te leves qe shpiku. Kurse une mendoj se kjo fraze vetem, deshmon qe sipermarrje te kesaj natyre nuk kane qene te huaja per mendimin njerezor te atyre gjeneratave.

Au revoir.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Baptist : 20-09-2008 mė 12:42
    Aeneas Dardanus

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Impakti i tunguska kometes sipas teorise me te re te goditjes dhe hipoteza se megjithate ajo nuk eshte shperbere e tera dhe se nje ragment i saj disa kilogramsh ka goditur ne vendin ku gjindet liqeni Ceko duke e thelluar ate ose duke u bere shkaktar i ekzistimit te tij.

http://www.hostdump.com/host/out.php...guskakomet.jpg
    Aeneas Dardanus

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Po, e di. Po zakonisht nuk ndjek moden e teorive. I qendroj asaj qe me duket me e pranueshme.

Sic kam shkruar dikur, e kam te veshtire te besoj se nga gjenda e kaosit krijohet nje rregullsi precize. Nuk kam pare kurre qe pasoja e shperthimit te nje vullkani te jene disa qindera apartamente banimi.

Me kete kalojme ne piken e spekullimit, keshtu qe po i mbyll komentet e mija ketu.
    Aeneas Dardanus

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga Styx Lexo Postimin
    Mund ta kishe kursyer kete postimin me lart. (Por sigurisht, nuk ke lexuar cfare shkrova, vetem kaluar nje sy.) Nuk kam ndeshuar asnje burim qe thote se kahu vertitjes ka qene 24 ore, por kam hasur disa te tjere qe thone pikerisht te kunderta.
    Ne fakt e lexova me mjaft kujdes. Une per aq sa mbaj mend aty ku e kam lexuar thuhet ose ligjerohet ne formen ...nje dite dielli lindi nga perendimi... dhe legjendat antike kete e lidhin me te birin e Heliosit, Faetontin i cili ia vodhi kuajt dhe qerren diellore atij shume pra kohes kur duhej lindur dielli dhe duke mos mundur t'i kontrollonte kuajt i grahu mbrapesht derisa u rropos dikah ne regjionin pertej Afrikes...
    Po, e kisha lexuar me pare tezen tende te asteroideve te Siberise. Me sa kuptoj, do te thuash se kjo eshte forca e jashtme (gjithnje pas Ligjit te Njutonit) qe e ka bere token te vertitet nga ana tjeter per nje dite. Je i sigurte qe nuk ishte ai asteroidi tjeter i Amerikes qe e beri te vertitet ne kahje te kundert dhe zhuku dinosauret. Le qe ku dinin te shkruanin donosauret.
    Jo une them se dicka e tille nuk ka ngjare fare sepse te goditet Toka me nje force tetille te llahtarshme me pare se t'ia shkembente impulsin per ta shnderruar ne force rrotulluese, me pare do t'ia shkapte tokes nje cope te mire e cila do te verehej edhe sot e kesaj dite.

Por edhe sikur te pragjykojme ad hoc se kam undur tia dhuroje impulsin dhe me kete te beje qe toka te merr kahje tjeter te rrotullimit, -sot e asaj dite dielli do te duhej te lindej ne perendim e te perendonte ne lindje. Per me keq, ky rrotullim kendrejte ndaj aksit te tokes do te duhej te vazhdonte te rrotullhej pambarimisht dhe si pasoje kahu prej nga ne shohim lindjen e diellit te mbetet ne procesion te perhershem 360 shkallesh, e ko te lekundet si lavjerres me nje tolerance te kufishme ~27 shkalleshe, sic ben tash miliona vite. Sepse, e vure nje here ne levizje te caktuar ajo me vetevetiu nuk mund te ndaloje kurre! (Kete po e perseris qe disa here me radhe)

Une mendoj se ka nje rregullsi te centralizuar ne kete kete bote. Dhe per mendimin tim ( i cili mund te provohet eksperimentalisht po aq sa edhe teza jote ), por qe se paku ka deshmi prehistorike te te pareve tane, kembimi poleve dhe vertitja e tokes ne ane tjeter shoqerojne njera tjetren.
    Une po thoja se polet magnetike jane te pavarura nga polet aksiale te inercionit. Kete e verteton edhe "shetitja" e lirshme e kesaj pike qe ka sjellur Darius ne postimin nga faqet e kaluara te nje studimi te rishtem me heret.

Per nje kohe kam menduar se mbase Kulla Babelit ishte nje sipermarrje e tille kozmike, qe synonte te permiresonte pozicionin e Tokes ne raport me qeniet qe jetonin ne te. Pse mendoj keshtu? Per kete vjen ne ndihme shprehja e famshme te Arkimedit: "Me jepni nje pike mbeshtetje dhe do ta leviz gjithe globin!". Njerezia e kane interpretuar si marketing euforist te leves qe shpiku. Kurse une mendoj se kjo fraze vetem, deshmon qe sipermarrje te kesaj natyre nuk kane qene te huaja per mendimin njerezor te atyre gjeneratave.

Au revoir.
    Une poashtu kam shprehur iniciativa per ndertimin e siguratit apo kulles se babelit mbeshtetet ne idene e protohistorikeve tane se vershimi eshte shkaktuar nga mungesa e "shtylles qiellore" ne regjionin e babilonise, qe u kuptua si shkak i "shembjes se qiellit mbi toke" nga ajo ane, pikerisht nga shkaku i mungeses se nje Titani qe ta mbaj mbi supe edhe ne ate ane te botes qiellin. Per kete arsye kjo konkluze shkencore e asaj kohe u be shkak i ndermarrjes nderkombtare te civilizimeve te athershme per ta ndertuar nje Titan Artificial qe t'i bejne preventive nje permbysjeje te re qiellore. Madje ne kete kontekst edhe Prometheu u lidh ne Kaukaz pas permbysjes se Deukalionit, jo per ta denuar ate aq sa per ta perforcuar kete shtylle verilindore te qielles qe permbysi Frigjine sepse u mendua se nuk eshte e forte sa duhet qe ta mbaje gjithe peshen e qiellit pa ndihmen e nje Titani te regjenerueshem si Prometheu.

Principi i llozit, kerkon nje pike mbeshtetese ne hapesire. Ma jipni nje pike mbeshtetese dhe une do ta peshoj boten me nje dore me ane te llozit. Por kjo pike nuk ekziston..., sepse mes tjerash kjo pike eshte ne levizje te perhershme dhe nuk te pret gjer sa ta vendosesh llozin.
    Aeneas Dardanus

Demtim i rende ne CERN. Shtyhet eksperimenti per te pakten 2 muaj.

http://news.yahoo.com/s/ap/20080920/ap_on_re_eu/eu_switzerland_particle_collider
    ABCĒDDhEĖFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gėrma)

Citim Postuar mė parė nga Styx Lexo Postimin
    Sic kam shkruar dikur, e kam te veshtire te besoj se nga gjenda e kaosit krijohet nje rregullsi precize.
    Nuk jam kaosolog por besoj ne order out of caos ...

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Ne fakt e lexova me mjaft kujdes. Une per aq sa mbaj mend aty ku e kam lexuar thuhet ose ligjerohet ne formen ...nje dite dielli lindi nga perendimi... dhe legjendat antike kete e lidhin me te birin e Heliosit, Faetontin i cili ia vodhi kuajt dhe qerren diellore atij shume pra kohes kur duhej lindur dielli dhe duke mos mundur t'i kontrollonte kuajt i grahu mbrapesht derisa u rropos dikah ne regjionin pertej Afrikes...
    Nuk e kam kuptuar ndonjehere se si ndihmoi aksidenti i birit te diellit, diellin qe te mos ngrihet nga perendimi por nga lindja. Mbase i jati iku nga Jugu (Afrika) qe te shpetonte te birin dhe padashje doli ne lindje...Ka mundesi te me sqarosh se pse te nesermen dielli doli nga Lindja?

Jo une them se dicka e tille nuk ka ngjare fare sepse te goditet Toka me nje force tetille te llahtarshme me pare se t'ia shkembente impulsin per ta shnderruar ne force rrotulluese, me pare do t'ia shkapte tokes nje cope te mire e cila do te verehej edhe sot e kesaj dite.
    Ekzaktesisht mendimi qe kam edhe vete. Pra, zor se levizja rroutulluese eshte pasoje e nje goditjeje te jashtme. Tek posti i pare ose i dyte ne kete teme, kam shkruar se ligji i Njutonit mund te interpretohet qe ndryshimi i kahjes se levizjes behet ne saje te nje force, e cila mund te jete edhe e brendshme (psh makina kur goditet ndalon dhe shkon mbrapsh (force e jashtme). Po mundet edhe te frenosh dhe ta kthesh pas makinen. Rolin e motorrit ne kete rast e luan kohezioni mantel me koren e tokes).

Por edhe sikur te pragjykojme ad hoc se kam undur tia dhuroje impulsin dhe me kete te beje qe toka te merr kahje tjeter te rrotullimit, -sot e asaj dite dielli do te duhej te lindej ne perendim e te perendonte ne lindje. Per me keq, ky rrotullim kendrejte ndaj aksit te tokes do te duhej te vazhdonte te rrotullhej pambarimisht dhe si pasoje kahu prej nga ne shohim lindjen e diellit te mbetet ne procesion te perhershem 360 shkallesh, e ko te lekundet si lavjerres me nje tolerance te kufishme ~27 shkalleshe, sic ben tash miliona vite. Sepse, e vure nje here ne levizje te caktuar ajo me vetevetiu nuk mund te ndaloje kurre! (Kete po e perseris qe disa here me radhe)
    Sic e di nuk ka perpetum mobile. Pas atyre qe kam lexuar une, toka po e ngadaleson rrotullimin e saj. Ka mendime qe kur behet kembimi i poleve, toka shkon paraprakisht ne ndalese per nje periudhe te shkurter.

Une po thoja se polet magnetike jane te pavarura nga polet aksiale te inercionit. Kete e verteton edhe "shetitja" e lirshme e kesaj pike qe ka sjellur Darius ne postimin nga faqet e kaluara te nje studimi te rishtem me heret.
    Polet magnetike zhvendosen. Pak kohe para kembimit behen 2 pole veriu derisa njeri te jete shtyre nga tjetri si pol i jugut. Une nuk di te them se si lidhet ose nuk lidhet kjo me levizjen rrotulluese, dhe as pse kjo levizje eshte kundra dhe jo ne kursin e akrepave te ores. Dyshoj ne se ndonjeri e di pergjigjen e kesaj, ne te vertete.

Une poashtu kam shprehur iniciativa per ndertimin e siguratit apo kulles se babelit mbeshtetet ne idene e protohistorikeve tane se vershimi eshte shkaktuar nga mungesa e "shtylles qiellore" ne regjionin e babilonise, qe u kuptua si shkak i "shembjes se qiellit mbi toke" nga ajo ane, pikerisht nga shkaku i mungeses se nje Titani qe ta mbaj mbi supe edhe ne ate ane te botes qiellin. Per kete arsye kjo konkluze shkencore e asaj kohe u be shkak i ndermarrjes nderkombtare te civilizimeve te athershme per ta ndertuar nje Titan Artificial qe t'i bejne preventive nje permbysjeje te re qiellore. Madje ne kete kontekst edhe Prometheu u lidh ne Kaukaz pas permbysjes se Deukalionit, jo per ta denuar ate aq sa per ta perforcuar kete shtylle verilindore te qielles qe permbysi Frigjine sepse u mendua se nuk eshte e forte sa duhet qe ta mbaje gjithe peshen e qiellit pa ndihmen e nje Titani te regjenerueshem si Prometheu..
    E ke thene. Por ke thene edhe qe ndermarrja e Babelit ja arriti qellimit kryesor me "prifterinjte" e saj packa se shoqeria ra ne regres qe nga ajo pike e me pas. Cilit qellimi ju arrit? Pse ra ne regres shoqeria njerezore?

Principi i llozit, kerkon nje pike mbeshtetese ne hapesire. Ma jipni nje pike mbeshtetese dhe une do ta peshoj boten me nje dore me ane te llozit. Por kjo pike nuk ekziston..., sepse mes tjerash kjo pike eshte ne levizje te perhershme dhe nuk te pret gjer sa ta vendosesh llozin.
    Tani Aristotelit mendoj duhet ta mbeshteste nje krah te llozit ne Toke. Mbase kur kerkonte piken mbeshtetese kishte parasysh mesin e llozit dhe jo krahun tjeter, te cilin ne varesi nga gjatesia (e krahut te llozit) mund ta manovronte vete?

Ne cdo rast, ideja llozit ishte se kozmosi nuk qe nje koncept i larget per te lashtet. Kjo do te thote qe u cudita pa mase kur lexova ne postin tend #192 se "Ky eshte i vetmi spjegim i traditave parahistorike qe flasin per keso ndodhish te paspjegueshme me njohurite e atehershme... ". Me sa di une kur kemi folur per Chimerren kemi rene dakord qe njohurite tona korente jane nje fragment i njohurive te te lashteve tane. Gabohem?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Baptist : 20-09-2008 mė 14:12
    Aeneas Dardanus

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga Darius Lexo Postimin
    Nuk jam kaosolog por besoj ne order out of caos ...
    Me behet qejfi Darius. Trocky ishte burre i zgjuar.

Ne se anarkia eshte forma me ideale e zhvillimit kush dreqin shpiku organizimin ne shtet, natyre, eksperiment, ushtri, njohuri dhe po pertoj te shkoj me tej.

Si shpjegohet qe organizimi sjell evoluim me shpejt se anarkia?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Baptist : 20-09-2008 mė 13:49
    Aeneas Dardanus

Faqja 20 prej 36 FillimFillim ... 10181920212230 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Pėrgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 17-06-2009, 10:34
  2. Projekti i BB-sė, regjistrimi i pronave brenda 10 ditėsh
    Nga Albo nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 24-02-2007, 23:30
  3. Promoteus, projekti mė i mundshėm pėr gazin
    Nga Albo nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Postimi i Fundit: 09-08-2006, 07:34
  4. Projekti amerikan pėr Lindjen e Mesme tė Madhe
    Nga ORIONI nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 54
    Postimi i Fundit: 26-01-2005, 11:20
  5. Dėshton projekti pėr Kosovėn
    Nga drini_nė_TR nė forumin Kulturė demokratike
    Postimi i Fundit: 15-08-2003, 03:18

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •