Nuk besoj se po antaresohemi ne Nato ne thjeshte po lozim lojen qe na servirin te tjeret. Vertet jemi nje shtet shume i vogel dhe pa mbrojtje por Natua me shume kerkon te perfitoje. Ne fakt eshte e ngateruar se ne perdorim termin Nato. Nden kete emer perfshihen Shtetet e Bashkuara te Amerikes. Ata thjeshte me lojen e antaresimit me imazhin e reme shtrine rrenjet thelle ne administraten tone duke na bere te dorezojme vet kombin tone me deshire te plote. Nuk jam nacionalist i terbuar de as ekstremist as komunist etj etj por jam i brendshem ne institucionet ushtarake dhe kam vene re lojen qe luhet ne thjeshte jemi shitur dhe ata na kane blere te thuash Nato eshte kot ne jemi te futur jo ne Nato por ne lojen e tyre. Pa mendoni pak bazat me te medhaja ushtarake shqipetare drejtohen ne menyre te terthorte nga Amerikanet, ata thone cte bejme kur te behen reformat dhe gjithcka. Per shembull baza Detare e Pashalimanit nje nga krenarite e ushtrise ui jepet ne perdorim nje gjenerali te huaj gjasme i Natos por me kombesi Amerikane.
Ju do thoni ce duan? Thjeshte per te bere bazat e tyre thjeshte per te kontrolluar trafikun sic ndodhi ne vitin 1997 kur ushtria jone u paralizua dhe armet u cuan per te bere luften e Kosoves dhe shume e shume poshtersi te tjera.
Natua nuk eshte per ne ne jemi shume te varfer per te mbajtur shpenzimet e saj se fundja ne spo bejme gje tjeter vecse blejme armet e vjetera te botes dhe shesim teritorin tone ne kembim te emrit Nato
Krijoni Kontakt