Close
Faqja 110 prej 119 FillimFillim ... 1060100108109110111112 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 1,091 deri 1,100 prej 1188
    Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga crici_01 Lexo Postimin
    Gostivari, per problemet e mia persosnale, duke mesuar shume per te me ruaitur nga deshmitaret e Jehovajt, kam arritur te kuptojne si ata interpetojne keq Biblen e si ne popullin tone disa i ndjekin ata. Studio edhe ti Biblen duke bere nje Kurse serioz e do te kuptosh shume gjera. Meriton kete ti, sepse je shume i sinqert. Pastaj vajza ka drejte. Nje gje jane konsideratat mbi shkeljet e drejtave te njeriut dhe ne vecanti te grave, nje gje tjeter jane "kantraditat" ne Biblen. Ato kontradita nuk provokojne fare shkeljet e drejtave se grave.
    Me simpati. crici__01

Ore crici , une te them ty gezoju faktit se atje ku numri me i madh i besimtareve i takojne krishterimin , jane shtete sekulare !!!
    Se sikur te ishin shtete me kushtetute Biblike , vajzat do ti shitshin si roberesha dhe per seks , sepse kete meson Bibla.
    Andaj keto merita qe i ka sot bota peremendimore aspak nuk i takojne krishterimit, por i takojne politikes sekulare!!!
    Sa per informate krishterimi eshte 100 here me i eger se islami dhe kete ta garanotoj me kete dhe mundem te ta demonstroj me 1000 menyra!!!
    Ja se cfar meson Bibla per femrat lexo dhe qaj i thuajne kesaj !!!

DALJA ( Kapitulli 21 vargjet 7 dhe 8 ) Kur ndokush ta shesë vajzën e vet skllave, nuk do të lirohet siç është zakon të lirohen skllevërit. Në qoftë se nuk i pëlqen atij që i qe dhënë, le t’ia lejojë të shpërblehet, por nuk do të ketë pushtet t’ia shesë njeriut prej popullit të huaj; sepse veproi me tradhti kundrejt saj
    Nuk lexon te tilla budallalleqe ne Kuran!!! Ne asnje vend ne Kuran nuk thuhet te shiten vajzat!
    Andaj lutju Perendise qe zoteron ligji sekular ne keto shtete , se te ishte per ligjet biblike , jo ne kushtet e mesjetes por ne kushtet e kohes se gurrit do te kishit jetuar!

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

HUNDLESH Maska e altin55
    Anëtarësuar
    01-02-2003
    Vendndodhja
    Vlore Al
    Postime
    1,324
    Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    Ajo qe degjoj une per islamin nuk eshte keqinformim or zoteri por gjera te faktuara, fotografuara e filmuara. Njeriu nuk duhet te behet dritshkurter per hir te besimit te tij por duhet ti japi gjerave emrin qe kane. Nuk mbulohet dielli me shoshe dhe as e verteta me fjale boshe. Dhuna eshte dhune dhe sidomos ajo ndaj femres eshte pjese e nje mentaliteti kafsheror ku zoteron bota arabe.
    .
    Na erdhi Dariusi drite gjati te na mesoj fene tone.

E di cfar i thon kesaj!!?? "Hajde baba te tregoj arat", trut e gomarit ua hodhi enver ime me propagand, dhe trut e gomarit po ju hedh perendimi me propagand anti islame.
    Mister! Un jame musliman dhe zbatoj fene e Allahut te Madheruar, dhe te tregoj qe cfar urdheront Islami, kurse ti na vike i frymezuar nga cnn, dhe na tregoke peralla me mbret.

Ore un te them ujku ti me thua gjurmet, mblidhni mor mendt, dhe degjoni ata qe kane dije nga kjo fe, jo llapaqent neper youtube .

Muslimanet nuk genjejn, por tregojne ashtu si eshte e verteta, sepse ashtu i urdheron Allahu i Madheruar.

4-135. O ju që besuat, vazhdimisht të jeni dëshmues të drejtë për hirë të All-llahut edhe nëse është kundër (interesit) vetvetes suaj, kundër prindërve ose kundër të afërmve, le të jetë ai (për të cilin dëshmohet) pasanik ose varfnjak, pse All-llahu di më mirë për ta. Mos ndiqni pra emocionin e t'i shmangeni drejtësisë. Nëse shtrëmbëroni ose tërhiqeni, All-llahu plotësisht di ç'ka punoni.

Pra sic e lexon dhe vet, ne Islam edhe sikur te jet ne dem tend duhet te thosh te verteten.

Sa per dijenine tende une nuk jam mysliman dhe as grek (megjithese i perkas besimit ortodoks). Veten ne rradhe te pare e konsideroj dhe identifikoj si shqiptar. Besimet nuk influencojne ne ndjenjen time si i tille dhe as me bejne qe ti ndaj shqiptaret ne turq e greke. Kjo qe po thua ti quhet percarje kombetare. Por te kuptoj, feja te ka erresuar mendimin dhe turbulluar qartesine mendore. Uroj te te kaloj shpejt sa pa u kthyer ne sindrome. Perndryshe mjer ti dhe te tjeret si ty.
    Ca te veshtir e kam per ta besuar por prap nuk dua te paragjykoj

HUNDLESH Maska e altin55
    Anëtarësuar
    01-02-2003
    Vendndodhja
    Vlore Al
    Postime
    1,324
    Citim Postuar më parë nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    DALJA ( Kapitulli 21 vargjet 7 dhe 8 ) Kur ndokush ta shesë vajzën e vet skllave, nuk do të lirohet siç është zakon të lirohen skllevërit. Në qoftë se nuk i pëlqen atij që i qe dhënë, le t’ia lejojë të shpërblehet, por nuk do të ketë pushtet t’ia shesë njeriut prej popullit të huaj; sepse veproi me tradhti kundrejt saj
    Eh po bajbla si bajbla ja dhe me posht se cthote

Kur njeriu te kete halle, jepi atij vere te pije te haroj hallet e tij (Bajbla}

Tani po te pjyesesh ndonje te krishter se kjo nuk ka llogjik, madje eshte shkateruese per njeriun, do te pergjigjet!!!!!!

Po mire duhen te injorosh cdo mendim te llogjikshem qe te vin, qe te kuptosh bajblen.

Lere lere thuaj, po te them nje thenie te Gery Mulerit

Bajbla eshte liber qe duhet mbajtur kilometra large shtepise

i/e regjistruar Maska e landi45
    Anëtarësuar
    10-04-2008
    Postime
    1,711
    eshte si nje semundje qe spo na hiqet

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar më parë nga altin55 Lexo Postimin
    Kete le ta thone ata qe e kane njojtur krishterimin me mire se tya

there you go

http://www.youtube.com/watch?v=IY95l...eature=related

Ps nuk prisja ndonje diskutim me te mire me tya nuk tregove gje tjeter vecse e ke menyren e diskutimit te ulet
    Edhe keta e kane njohur islamin me mire se ti. Ka edhe dijetare islamike qe e kane pranuar krishterimin, gjithashtu ka edhe njerez te famshem.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    24-03-2008
    Vendndodhja
    'Itlodeum' world
    Postime
    694
    Per octopus: Une nuk urrej asnje qe nuk me ben hije. E kam fjalen per njerezit qe nuk me lidhen puna. Qofshin muslimane, te krishtere te bardhe apo te zinj. Urrejtje mund te kem per ate qe me vret nenen apo baben, motren apo vellane, e megjithate kjo urrejtje nuk shkon deri aty sa te lidh dinamita ne bark e te vete te hedh ne ere godinen ku ndodhet i urryeri por ia le ligjit ne dore. Ka shtet sot, apo jo?
    Ti akoma nuk kupton qe jemi ne shekullin e XXI apo ben sikur nuk kupton? E cme duhet mua se sa shume e doni ju kuranin (po flas ne pergjithesi pasi nuk kam gje personale me ty)? Une shoh se cfare arrini te nxirrni ne drite sot, sesa shume 'dashuri' falni, se sa interesa keni ne kete jete, se si i trajtoni problemet, se sa te llogjikshem jeni etj. Ketu fut dhe reagimin plot 'miresi' te altinit 55.
    Te jesh i bindur se zhvillimi i shkences, arritjet e saj jane ne perpjestim te zhdrejte me fokusimin ne fe. Ai qe e shpik ate gje nuk e shpik se i peshperit zoti ne vesh dicka te tille, ai studion gjithe jeten qe te arrije te nxjerre ne drite ate shpikje.
    E tani ia fute kot me duket kur shpjegon prapambetjen e atyre vendeve si mangesi besimi. Po si na mungoka besimi ne Irak? Afganistan? Pakistan? Etj apo e the per humor?
    U habite dhe ti per historine e famshme te luanit? Po ktu i ke te gjithe besimtaret qe kur u hap ajo teme filluan te faleshin allahu eshte i madh, etj etj. Qesharake, apo jo?
    Teorikisht e di dhe une se cdo liber flet mire dmth qe mos dhunohet femra. Por une te kisha shkruar sepse doja nje shpjegim. Si ka mundesi, ai qe shkroi kuranin, e preku vete me duart e tij Aishen? Apo harrova .. ishte vetem nje 'shpulle' edukuese?!

Per altin55 : popullsia shqiptare ka ne mazhorance besimin musliman. Me deduksion matematik si i bie rezultati? Kush perdor dore me shume?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    02-06-2008
    Postime
    157
    Citim Postuar më parë nga Octopus Lexo Postimin
    Po ku i lexoni ju të gjitha këto gënjeshtra?
    Që t’i gjykohet dikujt për tradhti bashkëshortore duhet të plotësohen disa kushte nga të cilat më të rëndësishme janë:
    - femra dhe mashkulli të cilët kanë kryer tradhti bashkëshortore duhet pa përdorim të dhunës të pranojnë se kanë kryer këtë vepër (nga kjo deklaratë mund të tërhiqen në çdo kohë para ekzekutimit të dënimit). Nëse e tërheqin pranimin konsiderohet që nuk kanë kryer tradhtinë dhe dënimi nuk ekzekutohet.
    - Nëse vet nuk pranojnë atëherë është e nevojshme që tradhtinë bashkëshortore (që gruan dhe mashkullin ti shohin gjatë aktit) ta shohin 4 (katër) dëshmitarë që në gjykatë do të dëshmonin që kanë parë këtë. D.m.th. katër dëshmitarë, jo një apo dy apo tre. Nëse nuk ka katër dëshmitarë procedura nuk hapet.
    - Nëse gjatë gjykimit njëri prej këtyre katër dëshmitarëve e tërheq deklaratën e vet, të akuzuarit lirohen dhe dënimi nuk ekzekutohet.
    - Gjykata vërteton nëse dëshmitarët janë të besueshëm, apo mos kanë interes personal që t’i akuzojnë të akuzuarit, çfarë ka qenë sjellja e tyre para procesit etj...
    Nëse femra e akuzuar lind gjatë procedurës atëherë mund të përsëritet procedura edhe një herë.
    Ka edhe shumë kushte tjera që dikush të dënohet për shkelje të kurorës por këto do të ishin më të rëndësishmet. Vetëm shiko se sa imagjinatë të sëmurë ka pasur autori që ka gënjyer për procedurën rreth tradhëtisë bashkëshortore. Paramendo vetëm se si do të ishte po të ishte e vërtetë kjo që thotë autori i këtyre gënjeshtrave.
    Siç mund të shohësh pra nuk janë myslimanët “ata qe vresin grate me gure se i doli kemba nga percja”.

Islami, për dallim nga Bibla, ka rrugëdalje që assesi mos të vijë deri tek e gjithë kjo. Nëse gruas nuk i pëlqen burri i saj, ajo mund të kërkojë shkurorëzim, nuk ka nevojë të bëjë amoralitet.

Në postimin e ardhshëm:
    Cili është qëndrimi i dijetarëve lidhur me ata që rrethojnë veten me dinamit dhe vrasin dhjetëra të pafajshëm, makinat bombë, djegia me benzinë e të ngjashme me këto.

Paqe dhe mirësi!

Octopus
    te gjitha keto prockat me lart jane te shkruara ne kuran apo i kane shkruar njerzit neper qitape? 4 deshmitare ne vende pa pike tabani intelektual sic jane vendet mazlleme i gjen edhe gomari per te bere te mundur ate qe i duhet.. si do ta vertetoje gjykata te verteten e besueshmerise per 4 deshmitare.. po ata qe tradhetojne dhe i kane pare vetem 3.. po ata me 2.. po ata me 1.. juve sikur thoni qe allahu i shikon te gjitha.. pse nuk del deshmitar allahu? mos valle duhet ta bejne tradhetine mes miletit qe te kene deshmitare.. cfare injorance kane, per me teper e trumpetojne sikur po thone ndonje gje te zgjuar.. ti po te tradhetoje, o mendjendrituri mazllem, do shkoje fshehur ne ndonje qoshe, apo do ta beje ne mes sheshit ne meke? mire qe ju kane mbyllur syte dhe duan qe mos shihni, por e keqja eshte se ju doni ti beni budallenj edhe te tjeret.. por me zor ama se keshtu me diskutime, dilni bllof.

Citim Postuar më parë nga altin55 Lexo Postimin
    Na erdhi Dariusi drite gjati te na mesoj fene tone.
    Fene tende mbaje dhe piji lengun se as me behet vone fare.

E di cfar i thon kesaj!!?? "Hajde baba te tregoj arat", trut e gomarit ua hodhi enver ime me propagand, dhe trut e gomarit po ju hedh perendimi me propagand anti islame.
    Mister! Un jame musliman dhe zbatoj fene e Allahut te Madheruar, dhe te tregoj qe cfar urdheront Islami, kurse ti na vike i frymezuar nga cnn, dhe na tregoke peralla me mbret.
    Djalosh ajo shprehja e babait me arat eshte shqiptare. Mos e ngaterro me suret e kuranit tend. Qenia ateist nuk eshte produkt i propagandes se Enverit por vendim personal duke pare kotesine dhe absurditetin e fese tende dhe te tjerave.

Ore un te them ujku ti me thua gjurmet, mblidhni mor mendt, dhe degjoni ata qe kane dije nga kjo fe, jo llapaqent neper youtube .
    Jo ti po thua qe ujku nuk eshte ujk po dele Te te degjoj ty qe thua qe vetem shpulla ndaj femres justifikohet ne nje kohe qe vriten femra me gure ne mes te qyteteve. Apo eshte propagande e CNN dhe youtube?

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    24-03-2008
    Vendndodhja
    'Itlodeum' world
    Postime
    694
    Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    Apo eshte propagande e CNN dhe youtube?
    Bah, c'eshte ajo fjale? Muslimanet e bertete nuk gjuajne. Jane propaganda te cnn ato gjera. Ne kuran vetem sa jepet 'kuptimi metaforik' i dhunes. Kshu sikur u prononcua gostivari jo per gje...

Kupton tani? lol

Caesar Tulipanus Maska e Julius
    Anëtarësuar
    21-05-2003
    Vendndodhja
    ne boten e cudirave.
    Postime
    1,767
    Ja një artikull pak i vjetër nga Sam Harris në mënyrën si po i trajtojnë problemet me islamikët.

http://www.huffingtonpost.com/sam-ha..._b_100132.html

Veçoj:

Several Muslim countries blocked YouTube and other video-sharing sites in an effort to keep Wilders' blasphemy from penetrating the minds of their citizens. There have also been isolated protests and attacks on embassies, and ubiquitous demands for Wilders' murder. In Afghanistan, women in burqas could be seen burning the Dutch flag; the Taliban carried out at least two revenge attacks on Dutch troops, resulting in five Dutch casualties; and security concerns have caused the Netherlands to close its embassy in Kabul. It must be said, however, that nothing has yet occurred to rival the ferocious response to the Danish cartoons.
    Xhihad i ka deklaruar Youtubit shkretëtira.

Po nuk kanë harruar të vrasin dhe ushtarë hollandezë në Afganistan...

This is where we find sinister people successfully posing as "moderates"--people like Tariq Ramadan who, while lionized by liberal Europeans as the epitome of cosmopolitan Islam, cannot bring himself to actually condemn honor killing in round terms (he recommends that the practice be suspended, pending further study). Moderation is also attributed to groups like the Council on American-Islamic Relations (CAIR), an Islamist public relations firm posing as a civil-rights lobby.
    Deri këtu shkon moderimi i islamit.

Dmth thonë: E dini ça keni juve?
    Ne do e marrim në konsideratë që të mos vrasim më për çështje nderi.
    Kjo çështje do studim të thellë e me themel, se fjala e allahit nuk bëhet dot më dysh.

A recent poll showed that thirty-six percent of British Muslims (ages 16-24) believe that a person should be killed for leaving the faith. Sixty-eight percent of British Muslims feel that their neighbors who insult Islam should be arrested and prosecuted, and seventy-eight percent think that the Danish cartoonists should have been brought to justice. And these are British Muslims.

Por o islamista, gjithsesi nuk duhet të ndiheni të ofenduar:

There is no such right as 'the right not to be offended; indeed, I am deeply offended by the contents of the Koran, with its overt hatred of Christians, Jews, apostates, non-believers, homosexuals but cannot demand its suppression.

Të më falin ata që nuk u ka mësuar akoma allahi anglisht. (osht gjuhë e keqe mer yahoo! 24 vota kishte marrë te ajo tema e famshme)
    Ndryshuar për herë të fundit nga Julius : 14-07-2008 më 11:24
    Ezekiel 25-17.

Tema të Ngjashme

1. Diaspora shqiptare në mbrojtje të çështjes sonë kombëtare
    Nga altin55 në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 09-10-2012, 09:20
  2. Shenja ne Rruge!?
    Nga ORIONI në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 17-06-2009, 08:47
  3. Mocioni, Berisha flet për gjithçka, por jo për Fazlliç
    Nga njemik në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 47
    Postimi i Fundit: 19-12-2008, 10:44
  4. Historia E Perhapjes Se Islamit Ne Bote
    Nga ORIONI në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 83
    Postimi i Fundit: 05-06-2005, 06:58
  5. Islami dhe Nacionalizmi
    Nga Klevis2000 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 16-05-2005, 15:50

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •