Close
Faqja 10 prej 11 FillimFillim ... 891011 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 106
    Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Dallimin midis politikes zyrtare Holandeze dhe inklinimit kombetar (ne se mund te quhen te tille)te Holandezeve e kam bere me se te qarte.

"Holanda ka thene qe do ta njoh shume shpejt pavaresine e Kosoves tani ...etj, etj" me sa di une ka te beje me politiken zyrtare Holandeze.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Manitu Maska e kiniku
    Anëtarësuar
    08-07-2005
    Vendndodhja
    Mos të na vijë cudi se cdo frymor nga vete natyra priret të kerkoj ushqim; Lukreci
    Postime
    869
    Citim Postuar më parë nga Styx Lexo Postimin
    Te habit fakti qe i njejti njeri qe shkruan se Mitrovica i dhemb me pak shqiptareve dhe me shume serbeve.
    Citim Postuar më parë nga kiniku
    Mitrovica e Veriut do te iu kushtoje edhe Shqiptarve edhe Serbve, neve me pak e serbve me shume sepse Evropa atyre ua ka hapur dyert e BE-se.
    Pak po me ndryshon fjalet, po, nejse, ska dert. Ndoshta, ju kokat e medha, nuk mund te beni dallimin ne mes te kostos dhe dhimbjes.

Citim Postuar më parë nga Styx
    Nderkohe ka shume per t'u habitur qe nuk je dakord qe Serbeve ju kerkua pasaporte per te shkelur ne Kosove (qe ne diten e dyte). Kjo lidhet me ate qe une e quajta nocion te deres. Familja (kosovaret) hyjne pa trokitur. Te panjohurit/te huajt (Servet etj)duhet te paraqesin kredencialet (te Trokasin) dhe presin t'u hapet ose jo porta.
    Prape ke ngatrruar dicka. Une thashe,

Citim Postuar më parë nga kiniku
    duhet te iu lejohet qe ne relacion Kosove-Serbi te udhetojne lirshem te pakten edhe per nje kohe.
    Pra, te iu LEJOHET, apo ne stilin dramatik tendin, te iu HAPET DERA edhe per nje kohe, sidomos pasi nuk kemi force qe te i ndalim te hyjne te paftuar, sic edhe ndodhi.

Kosovaret duhet te vendosin prezence administrative ne veri, edhe nese kjo do te thote koncesione te shumta. Prezenca administrative ne veri do te jete faktori kyq ne te ardhmen per moslejimin e ndarjes se Mitrovices.
    Where have all the good men gone
    & where are all the gods?

SYSHQIPONJE Maska e labi i maleve
    Anëtarësuar
    23-01-2008
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    225

Citim Postuar më parë nga dardajan Lexo Postimin
    Jeni duke gabuar me gjith deshiren e mire tuajen, kjo gje con uje ne mulli te serbit dhe grekut kjo eshte pikerisht ajo qe duan ata prandaj nuk ja u keshilloj.Ne nuk duhet te hyjme ne lojen e tyre pergjigja jone duhet te jete puna dhe studimi arsyetimi, dhe ndihma mes vedit.
    Ne kete rast protestat nuk vlejne vlen vetem puna per ndertimin dhe funksionimin e shtetit.
    Pastaj per keto pune duhet marre leje ne organet kompetente dhe jam i sigurte qe nuk do tja u japin s jan pak me te zgjuar se ju .
    Ah kete punen e organeve kopetente nuk e kishim menduar c'eshte e verteta,nuk e di por mua me duket pak sa jo e drejte qe ne te rrime gjithnje duar kryq ndaj cdo fenomeni dhe te jemi te pandjeshem ndaj cdo fenomeni edhe pse shpesh here na shkelen te drejtat apo edhe dinjiteti,shoqertia shqiptare duhet te ndryshoj dhe te jete me kerkuse per sa u perket te drejtave dhe lirive te saj jo vetem ne raste si ky(e drejta nderkombetare) por edhe per ceshtje te tjera ekonomike e sociale brenda vendit.
    LABERI O MAL ME THIKA , DJEMTE E TU TRIMA ME CIKA.

Gezuar Kosoven e Pavarur Maska e dodoni
    Anëtarësuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    Citim Postuar më parë nga labi i maleve Lexo Postimin
    Ah kete punen e organeve kopetente nuk e kishim menduar c'eshte e verteta,nuk e di por mua me duket pak sa jo e drejte qe ne te rrime gjithnje duar kryq ndaj cdo fenomeni dhe te jemi te pandjeshem ndaj cdo fenomeni edhe pse shpesh here na shkelen te drejtat apo edhe dinjiteti,shoqertia shqiptare duhet te ndryshoj dhe te jete me kerkuse per sa u perket te drejtave dhe lirive te saj jo vetem ne raste si ky(e drejta nderkombetare) por edhe per ceshtje te tjera ekonomike e sociale brenda vendit.
    Labi,
    E vleresoj shume patriozmin tuaj por tani nuk eshte koha per te tilla gjera se ne jemi te kenaqur me vendimet e diplomacise boterore. Serbet ishin te pakenaqur dhe i bene disa protesta keto dite por ne nuk kemi arsye ne syte e diplomacise boterore te bejme protesta. Ne duhet te jemi sa me te qete e te mos biem pre e provokimeve te serbeve, sikur qe edhe ishim keto dite e kaluara. Diplomacia shqiptare duhet te jete me aktive e te ndihmoj diplomacite amerikane e europiane qe te ndikoj edhe tek vendet tjera ta bejne njohjen zyrtare te shtetit te pavarur te Kosoves sa me shpejt qe eshte e mundur. Kjo eshte cfare duhet bere tani.
    Leje mos m'trano, pashe zotin!!!!

Rrofte Shqiperia Etnike

SYSHQIPONJE Maska e labi i maleve
    Anëtarësuar
    23-01-2008
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    225

Smile

Citim Postuar më parë nga dodoni Lexo Postimin
    Labi,
    E vleresoj shume patriozmin tuaj por tani nuk eshte koha per te tilla gjera se ne jemi te kenaqur me vendimet e diplomacise boterore. Serbet ishin te pakenaqur dhe i bene disa protesta keto dite por ne nuk kemi arsye ne syte e diplomacise boterore te bejme protesta. Ne duhet te jemi sa me te qete e te mos biem pre e provokimeve te serbeve, sikur qe edhe ishim keto dite e kaluara. Diplomacia shqiptare duhet te jete me aktive e te ndihmoj diplomacite amerikane e europiane qe te ndikoj edhe tek vendet tjera ta bejne njohjen zyrtare te shtetit te pavarur te Kosoves sa me shpejt qe eshte e mundur. Kjo eshte cfare duhet bere tani.
    Jam shume dakord edhe pse dua ta theksoj se gjithe ajo qe thash me siper vjn vetem nga nje deshire e zjarte patriotike ne keto raste kur gjaku na therret dhe dimjiteti yne cenohet...... nejse ne shume raste diplomcia eshte me e vlefshme se forca.Gjithesesi ne jemi ketu edhe per te mira edhe per te kqija,gjithmone do ti jemi prane Nenes Shqiperi!
    LABERI O MAL ME THIKA , DJEMTE E TU TRIMA ME CIKA.

Pasioni për shkencën Maska e Erlebnisse
    Anëtarësuar
    06-12-2007
    Postime
    3,438
    Nuk besoj se do arrije deri aty puna sa te shnderrohet ne nje lufte te trete boterore e pastaj ka shume e shume ngjarje te tjera ne bote qe jane akoma me te nxehta se ceshtja e Kosoves, prandaj frika per lufte eshte e barabarte me zero.
    Sidoqofte shpresoj qe sa me shpejt te arrijne ne nje kompromis...
    La vita è bella...

i/e regjistruar Maska e gjilan55
    Anëtarësuar
    18-08-2007
    Vendndodhja
    gjilan
    Postime
    310
    Qfar ti bejme viseve tjera te banuara me shqiptar te mbetura jasht kufijve te shqiperise dhe kosoves kjo eshte pikpyetje.sa i perket kosoves serbet dhe ruset mund te shohin sa te dojn endrra me sy hapur.Shqiperia e 1912 dhe Kosova e 2008 qeshtjen e shtetesise e kane perfunduar vetem na duhet pune per jete me te mire.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-02-2008
    Postime
    29
    Pershendetje te gjitheve
    Nese Ruset vertete bllofojne do te thote qe do i shpetojme nje lufte te trete botrore por nuk do te thote qe ato do qendrojne duarkryq,do perdorin cdo menyre per te destabilizuar rajonin.
    Kjo per mendimin tim do te krijoje nje Izrael te vogel ne ballkan.Kosova do te zhvillohet ekonomikisht dhe ushtarakisht aq shume sa te mund te beje lufte kunder cdo vendi tjeter ne rajon.SHBA -te kane marre vendimin e tyre dhe nuk ka gje qe mund ta ndryshoje pervec nje kercenimi te paimagjinueshem berthamore prandaj cdo gje eshte ne favorin tone.
    Sa me shume qe Ruset e Serbet kercenojne aq me shume Fuqite e medha do forcojne Kosoven dhe shqiptaret ne pergjithesi.Sot lufta me e mire eshte ajo ekonomike dhe ne duhet dhe do te arrijme te jemi dy nga shtetet me te zhvilluara ne rajon.
    Ky do te ishte rasti me ekstrem ndersa rasti me realist eshte futja e Shqiperise ne Nato sa me shpejt,gje qe mendoj eshte e pashmangshme tashme.Vini re me vemendje pershpejtimet e fundit dhe mbeshtetjen e fuqishme te Natos per antaresimin tone.Kosova nuk mund te antaresohet per momentin por eshte me e sigurte se cdo vend i antarsuar,Kosova eshte "Nato" qe ne 99.
    Eshte nje nga rastet me te favorshme te popullit shqiptar ne historine e tij,kemi mbeshtetjen e vendeve me te zhvilluara ne bote,vende qe krijuan epoken qe po jetojme.Perderisa edhe Franca e Italia vende historikisht pro sllave jane ne krahun tone do te thote qe me ne fund drejtesia po behet.
    Pavarsia e Kosoves eshte fakt i kryer,zhvillimi ekonomik e ushtarak eshte i sigurte,bashkpunimi i shqiptareve kudo qe ndodhen eshte domosdoshmeri.

Gazeta ruse Pres so ka nxjere kete lajm:

Gjenerali i ushtrse Ruse Juri Balluevski pohoi edhe nje here se Rusia eshte e gatshme ta mbron inegritetin teritorial te Rusise dhe te cdo shteti aleat me Rusine. Nese do te duhet per keto ceshtje do te luftojme edhe me mjete ushtarake. Rasti e Kosoves eshte rast qe ne me cdo kushte nuk do da leshojme dhe per kete mundet te perdorim edhe bomben atomike, nga shkaku se Serbijes i shte cenuar teritori.

Shume larg jane duke shkuar Ruset, por si duket vetem me fjal.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Agon_xh : 27-02-2008 më 12:02

Agon_Xh te lutem ma jep pak link te kesaj gazete dhe mundesisht nje version anglisht te lajmit. Do ta dija per shume faleminderit.

Faqja 10 prej 11 FillimFillim ... 891011 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Besim Krasniqi mbi " Programin kombetar te LDK-s"
    Nga Brari në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 30-06-2009, 03:23
  2. Përgjigje: 26
    Postimi i Fundit: 10-04-2007, 09:40
  3. Interviste e Fadil Tolaj-t
    Nga Brari në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 04-01-2004, 06:56

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •