Athingasit jane te bardhe.![]()
Athingasit jane te bardhe.![]()
Ezekiel 25-17.
Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
O bizantin ti mund edhe te refuzosh te besosh. Kjo ne fund te fundit bie ne nivel personal. Pra nese ti e ke mendjen e mbushur qe greket e sotem jane ata te lashtit dhe se greket e sotem jane teresisht te bardhe ne genin e tyre atehere vazhdo dhe besojeRezultati thote te zeze dhe perzjerje te saj. Ti shikon te bardhe mbase dhe blu. Sic e thashe gjerat i besojme si duam ti besojme. Ata 50 + qe kane shkruar do kene qene me nge per te humbur kohen ndersa ata +50 qe jane kunder por qe nuk i pashe gjekundi do jene duke ju dhimbsur keta te tjeret per kohen qe po humbin. Por ti e ke permbledhur fare mire mendimin tend, pra preferon ti besosh syve te tu. Sic i thone dhe ne anglisht 'We do not see things as they are, we see things as we are
![]()
Absence Of Evidence Does Not Correlate To Evidence Of Absence... © Deny Ignorance © Autochthonox
Gjurmet e Civilizimeve te zhdukura Dodona pjese e trashegimise se vjedhur Fshehje te Zbulimeve Arkeologjike Shtetet Ilire Antropologjia e Ballkanit
Mesjeta Shqiptare dhe periudha e pushtimit Osman Rilindja Kombetare Illuminati ! Kulti i syrit qe sheh cdo gje Lufta Dulces Mistere Histori e Letersise Shqiptare
Darius, unë nuk kam pse të mendoj se grekët e sotëm janë ata të lashtit. Kjo është ''non sens''. Si mund të jenë edhe të sotëm edhe të lashtë? Në qoftë se ke dashur të thuash nëse janë pasardhës të të lashtëve nuk kam pse ta mohoj një gjë të tillë (sigurisht me elemente nga etni të tjera).
Nga ana tjetër dua të sqaroj diçka. Për mua shkenca, sidomos gama e shkencave shoqërore, nuk përbën objekt besimi. Objekt besimi përbën feja, në rastin tim krishterimi. Pra më mirë është të themi, mjaftojnë ato ''fakte'' apo fakte që të themi se grekët janë të zinj dhe jo, beson në ato fakte. Përgjigja (ime) është jo se përveç hendekut faktologjik ka edhe një hendek historik.
Duke parë këtë ngjyrë të kuqe dhe kishe një njeri që përpiqej të të thotë se është blu si do ndiheshe? Unë do mendoja se ose përdorim një kod semiologjik të ndryshëm, ose ky njeriu nuk di çfarë flet.
PS. Baptist, merr një qekiq nga Qeqenia edhe fute poshtë qarqafit që të të përgjigjem se qfarë janë grekët.
Slagt ham! Kristenmands sønn har dåret. Dovregubbens veneste mø.
Gott mit Uns
Kur flas me njerez qe mendoj se jane inteligjente, fjalite i shkruaj aq sa duhen pa i zgjatur apo 'sterholluar'. Pra smu duk e nevojshme qe te nenvizoja pasardhes apo pasrrjedhes.
Epo ketu po flitet per fakte shkencore e jo fetare. Nese ben kete remark atehere je larg temes dhe te mungon teresisht argumenti. Jam i interesuar te di se kush eshte hendeku faktologjik fillimisht dhe me pas ai historik (te lutem mos me fillo per fene se jam vete ortodoks dhe sme intereson te di me shume per te).Nga ana tjetër dua të sqaroj diçka. Për mua shkenca, sidomos gama e shkencave shoqërore, nuk përbën objekt besimi. Objekt besimi përbën feja, në rastin tim krishterimi. Pra më mirë është të themi, mjaftojnë ato ''fakte'' apo fakte që të themi se grekët janë të zinj dhe jo, beson në ato fakte. Përgjigja (ime) është jo se përveç hendekut faktologjik ka edhe një hendek historik.
E di qe perdorimi i ngjyres nga ana ime mund te merrej dhe si kunderperdorim prej teje po nuk kalohet klasa me kopjeDuke parë këtë ngjyrë të kuqe dhe kishe një njeri që përpiqej të të thotë se është blu si do ndiheshe? Unë do mendoja se ose përdorim një kod semiologjik të ndryshëm, ose ky njeriu nuk di çfarë flet.Shembulli im mbetet ne fuqi dhe nuk i bie aspak vlera nga reverse qe i ben ti. Ne rastin konkret eshte ngjyra qe perpiqet te mohohet dhe jo te provohet. Ka ndryshim apo jo? Sidoqofte po perqendrohem edhe njehere tek hendeqet fillimisht faktologjiku dhe ai historiku. Nese ke mundesi shtjelloi pak me gjere keto.
Absence Of Evidence Does Not Correlate To Evidence Of Absence... © Deny Ignorance © Autochthonox
Gjurmet e Civilizimeve te zhdukura Dodona pjese e trashegimise se vjedhur Fshehje te Zbulimeve Arkeologjike Shtetet Ilire Antropologjia e Ballkanit
Mesjeta Shqiptare dhe periudha e pushtimit Osman Rilindja Kombetare Illuminati ! Kulti i syrit qe sheh cdo gje Lufta Dulces Mistere Histori e Letersise Shqiptare
Më duket se më ke keqkuptuar. Atë po të sqaroj edhe unë, se shkenca nuk është objekt besimi. Pra, nuk është fjala e duhur ''besim'' për diçka në thelb shkencor. Se kjo e kthen shkencën në kult. Më mirë duhet të flasim për ''bindje''. A më bind teoria që paraqet? A mjaftojnë faktet për t'u argumentuar se grekët janë të zinj. Them jo. E them prape se në kundërshtim me shkencat e natyrës, shkencat shoqërore kanë një të metë, e cila është faktori i shkencëtarit. Nqs jam një historian i majtë i shkollës marksiste atëhere historinë e shikoj ndryshe nga një historian i shkollës f.v. strukturaliste. Por nqs jam një fizikant i majtë apo i djathtë pak do ndikojë në fizikën subatomike.Epo ketu po flitet per fakte shkencore e jo fetare. Nese ben kete remark atehere je larg temes dhe te mungon teresisht argumenti. Jam i interesuar te di se kush eshte hendeku faktologjik fillimisht dhe me pas ai historik (te lutem mos me fillo per fene se jam vete ortodoks dhe sme intereson te di me shume per te).
Tani, hendeku faktologjik qëndron në faktin se nuk di nëse argumentet e paraqitura në temë janë të mjaftueshme për të ndërtuar një teori dhe në faktin se nuk jam antropolog që të verifikoj të dhënat. Pastaj, duhet të bëhet një studim i thellë antropologjik në grekët e vjetër (duke mbledhur çdo të dhënë të mundshme) gjë që nuk bëhet në temë si dhe një për grekët e sotëm që të bëhet krahasimi.
Hendeku historik qëndron në faktin se që të ndodhi një ndyshim kaq thelbësor në ADN-në e një popullate duhet të ketë pasur një përzierje me popullata zezake apo mongoloide. Ku/kur u gjetën kaq të zinj apo mongoloidë në Greqi? Nga vërtetohet kjo?
Ka dhe diçka tjetër këtu. Nqs ti u binde nga tema dhe unë jo, kjo nuk do të thotë se ti ke të drejtë, apo jo? Si dhe nqs se unë nuk kam mundësi të vërtetoj atë që them (por mund të vërtetohet nga një tjetër) kjo nuk do të thotë se ti ke të drejtë dhe jo unë (parafrazë e firmës tëndeE di qe perdorimi i ngjyres nga ana ime mund te merrej dhe si kunderperdorim prej teje po nuk kalohet klasa me kopje Shembulli im mbetet ne fuqi dhe nuk i bie aspak vlera nga reverse qe i ben ti. Ne rastin konkret eshte ngjyra qe perpiqet te mohohet dhe jo te provohet. Ka ndryshim apo jo? Sidoqofte po perqendrohem edhe njehere tek hendeqet fillimisht faktologjiku dhe ai historiku. Nese ke mundesi shtjelloi pak me gjere keto.).
Slagt ham! Kristenmands sønn har dåret. Dovregubbens veneste mø.
Gott mit Uns
Nqs e ke fjalen per temen ne fjale, nuk ka 50 "shkenctare" referenca. Dhe sa per referencat e sjella, e kam bere debatin atje. Dhe qe e ke vulosur dhe vete qe "antropologjia nuk eshte teresisht ekzakte".
Kuptohet qe ne temat ne forum eshte shume e lehte per debatin te zgjerohet e te degezohet ne shume drejtime. Por mire do ishte te ktheheshim ne trung lol.
Kete e spjegojne mitologet e historianet (antik) grek me gojen e vet, Danau erdhi nga Egjipti. Kurse ne Egjipt me sa dihet, nuk jetonin popuj skandinav atebote. Po ne kohen e bizantit me karakter internacional ku shtrihej territori me i gjere i saj? Ne azi apo ne evrope? Me gjase edhe kryeqyteti gjindej matane detit ne lindje dhe si shtet multietnik qe ishte u pranonte te drejta qyetare pavaresisht ngjyres se lekures cdokujte qe i perkulej skizmes pa kurrfare ojnash. Kjo eshte nje nga periudhat kur aziatet zevendesuan popullaten autoktone te helades ne masen me intenzive, sepse nga feja konsideroheshin me te vlefshem mavret se te bardhet sepse ne ta shihnin virtytin e trashegimise lindore te origjines se krishtit. Atebote, sidomos ne helade ku feja e re kishte zene rrenje me fort se ne viset tjera cdo gje e 'bardhe' ose perendimore konsiderohej gjenetikisht armik i krishtit madje njerezit me sy te kalter e te gjelber digjeshin se krijesa satanike, konsideroheshin te ligj apo si njerez ku me lehtesi misherohej satana.
Besime te ketilla jane ende te perhapura gjidhandej neper fshaterat e azise madje edhe te greqise.
Fakti se mavret grek sot flasin greqisht dhe i takojne fese ortodokse e jo bektashizmit gjysem ortodoks gjysem islam si vellezerit e tyre ne turqi nuk i ben me pak turq s3 ata.
Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
Krijoni Kontakt