Close
Faqja 43 prej 48 FillimFillim ... 334142434445 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 421 deri 430 prej 473
    Perjashtuar Maska e Zėu_s
    Anėtarėsuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Citim Postuar mė parė nga Hyj-Njeriu Lexo Postimin
    Ne fakt shqipoja jashte shtetit njihet prej shqipos ashtu si njihet dhia mes deleve. Homogjeniteti shqiptar eshte mese i qarte sidomos per ata qe jetojne jashte e here pas here shohin ndonje shqiptar te panjohur.
    Sigurisht qe elemente te ndryshem ekzistojne por kjo eshte prova e autoktonise se races shqiptare si dhe dinariciteti derrmues eshte prove e qarte qe shqiptaret jane pasardhes te nje subjekti paror natyror ,pra nje subjekti njeracial
    Ndoshta mund ta analizojne, studiojne, zbulojne dhe te na ndihmojne antropologet qe ta kuptojme ne faktin qe shqiptaret ne boten e jashte (sidomos ne zvicer qe ka lloj-lloj racash, shumica nga ballkani dhe italia) e njohim njeri tjetrin pa e pare kurre ne jete, pa mare para sysh se ēfar ngjyre kan floket dhe syt e tyre. Ky fakt eshte me t'vertet i quditshem dhe i pakuptueshem, natyrisht nga nje joantropolog si une.

Faktikisht duhet gjetur nje toke origjine prej te ciles u perhapen,sepse pa nje toke origjine nuk dime c'te kerkojme. Kete token e origjines me perafersi do ishte interesante ta dija,jo vetem une por kushdo qe lexon temen besoj.
    Nese guxojme ta fusim Giuseppe Catapanon ne loje, atehere kemi disa gjurme, ma mer mendja mua.

Mirpo, siē mund ta kuptojme te gjith, ata njerz ne ate 'toke origjine' nuk kan bi si ndonje bime, dhe me siguri qe nuk kan evoluar nga majmuni, kjo teoria e Darwinit (qe po devalvohet secilen here e me shum) nuk ka kurrfar logjike dhe eshte nje budallallek qe ka deportuar dhe eshte akceptuar disi nga te tjeret (me siguri per arsye te reputacionit te tije apo te familjes se tije) si shum teori te palogjikshme te tjera qe jan rishqyrtuar me vone (si p.sh. toka eshte e shesht, ose "greket" e sotem na paska diēka te bejne me te ashtu quajturit "greket e vjeter" etj.)

Anėtarėsuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Citim Postuar mė parė nga Styx Lexo Postimin
    Ja ku dalim prap tek perseritje toponimike te Sulit Dardan prane Kestrines dhe lumit te Dhise me cfurk me tri dhembe.
    ēka deshe te thuash me 'Sulin dardan pran Kestrines dhe lumit te dhise me therrfurk me tre thepa', se une per vete nuk te kuptova ku e qite.

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar mė parė nga Zėu_s Lexo Postimin

Mirpo, siē mund ta kuptojme te gjith, ata njerz ne ate 'toke origjine' nuk kan bi si ndonje bime, dhe me siguri qe nuk kan evoluar nga majmuni, kjo teoria e Darwinit (qe po devalvohet secilen here e me shum) nuk ka kurrfar logjike dhe eshte nje
    nuk mund ta degradojme temen ne evolution or creation,sepse eshte rruge pa krye.
    nese duam te flasim seriozisht atehere evolution(evolucioni eshte i bazuar ne fakte),nese duam tja fusim kot, flasim dhe per adamer dhe evera.dhe permbytje te medhaja ku noe ras ne arken e tij miliona specie.

ps.asnje popull,askush, nuk ka origjinera hyjnore,mitologjia ne na ndihmon per te kuptuar historine dhe vetem kaq.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga land : 30-04-2008 mė 12:17
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Anėtarėsuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Citim Postuar mė parė nga land Lexo Postimin
    nuk mund ta degradojme temen ne evolution or creation,sepse eshte rruge pa krye.
    Jo ne po kerkojme prejardhjen tone si Shqiptar (pellazgo-yllir, nqs kemi ardhur nga diku) e jo prejardhjen e te gjith njerzimit, se kete nuk e din askush prej nga na erdhen papritmas njerzit e pare.

nese duam te flasim seriozisht atehere evolution(evolucioni eshte i bazuar ne fakte),
    edhe e kunderta qe hedh posht teorine e Darwinit eshte e bazuar ne fakte, por lere ...

nese duam tja fusim kot, flasim dhe per adamer dhe evera.dhe permbytje te medhaja ku noe ras ne arken e tij miliona specie.
    Ti mendon qe librat fetare nuk jan edhe histori e shkruar ?

Une mendoj qe jan histori e shkruar, mirpo jo saktesisht ashtu siē paraqiten ngjarjet, ngjarjet e permendura jan ekzagjeruar dhe hjeshuar, dhe nuk mendoj qe Adami dhe Hava jan njerzit e pare, pasiqe (keto i kam lexuar para nje kohe te gjat dhe nuk me kujtohen saktesisht) nje nip apo sterrnip i Adamit gjendet ne nje konflikt apo luft me nje popull tjeter, e pyetja eshte: nese Adami dhe Hava jan njerzit e pare, atehere prej nga na erdhi ai populli tjeter qe permendet ? - nejse, se sa e komplikuar eshte te skjarosh kete prejardhjen e njerzve, mundet te te tregoj Dariusi me mire se une, sepse me duket qe me heret eshte mare ai me keto gjera.

ps.asnje popull,askush, nuk ka origjinera hyjnore,mitologjia ne na ndihmon per te kuptuar historine dhe vetem kaq.
    Edhe mitologjia eshte asi lloj historie sikur librat fetare, pra histori e vertet por e ekzagjeruar dhe hjeshuar aq shum sa qe i kan bere sundimtaret dhe heronjet hyje, perendi apo zoter. Ndersa sa per origjine hyjnore, njerzimi nuk mbiu nga toka dhe une nuk besoj qe evoloj nga majmuni, se per ndryshe do te kishin evoluar edhe majmunet tjere, apo jo. Te gjitha kafshen ne kete bote kan evoluar, kan ndryshuar, nuk jan si para mijra viteve, kjo eshte e vertet, pra edhe njeriu (por jo nga majmuni), kurse vetem nje lloj majmunesh paska evoluar nga majmun ne njeri kurse te tjeret lloje majmunash nuk paskan evoluar fare, e beson ti kete ?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Zėu_s : 30-04-2008 mė 18:53

Citim Postuar mė parė nga Zėu_s Lexo Postimin
    Edhe mitologjia eshte asi lloj historie sikur librat fetare, pra histori e vertet por e ekzagjeruar dhe hjeshuar aq shum sa qe i kan bere sundimtaret dhe heronjet hyje, perendi apo zoter. Ndersa sa per origjine hyjnore, njerzimi nuk mbiu nga toka dhe une nuk besoj qe evoloj nga majmuni, se per ndryshe do te kishin evoluar edhe majmunet tjere, apo jo. Te gjitha kafshen ne kete bote kan evoluar, kan ndryshuar, nuk jan si para mijra viteve, kjo eshte e vertet, pra edhe njeriu (por jo nga majmuni), kurse vetem nje lloj majmunesh paska evoluar nga majmun ne njeri kurse te tjeret lloje majmunash nuk paskan evoluar fare, e beson ti kete ?
    Shume kohe i shkeputur nga ky nenforum dhe forumi ne pergjithesi dhe e ndjej mungesen.

Me pelqeu ky koment Zėu_s. Me kujtoi nje shprehje tek Indiana Jones (The Last Crusade) kur babai i tij nje arkeolog me fame thote se per ne mitologjia greke (nese eshte greke) eshte mitologji, per ata ka qene fe.

Sa per evolucionin mos e ngaterrojme kot me kete teme. Personalisht sjam as per evolucion, as per kreacion... Te dyja i konsideroj te pasakta dhe me boshlleqe qe nuk japin dot pergjigje per shume pyetje. Sidoqofte kete le ta leme per temen perkatese tek nenforumi i Shkences.

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    "Armon qytet i Kas(tr)i prane lumit Djall (lexo Gind). Njihet edhe si Almon".

Ja ku dalim prap tek perseritje toponimike te Sulit Dardan prane Kestrines dhe lumit te Dhise me cfurk me tri dhembe.

Po ka edhe nje lume Herme, Jerme ne Ballkan, sic ka edhe nje pikture te Hermesit me dhi me pika, qe disa thone qe ekskuzive e Agia Triadhes se Kretes.
    lumi HERMA/E/JERMA/E,ne juglindje te serbise,dikur territor ilir.................LUMI HERMES
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura   
    UNE JAM TI-TI JE UNE

Hyllin Maska e Hyj-Njeriu
    Anėtarėsuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Fatkeqesisht mes ndergjinoresh
    Postime
    2,945
    Harrova te shtoj se mbishkrimet e Ebles (kuneiforme ne gur) mendohet t'i takojne ketij fisi. Po te nisemi nga teorite se Abrami mesoi gjuhen e vjeter pikerisht ketu, dalim ne konkluzionin e tmerrshem qe Jesus i eshte drejtuar Zotit ne shqip.

Me falni, vezes.
    Ai citim si burim me te vjeter ka herodotin dhe behet fjale per lumin e sotem Diala,dege e Tigrit qe derdhet afer bagdatit e biles buron shume afer Hamadanit (Ekbatana) si dhe eshte lume i madh dhe ne pozicion shume strategjik sepse lidh mesopotamine me brendesine e pllajes iranike. Tani pasi shikojme kete lum kaq afer Babilonise mund te kuptoj/me me qarte pse Hititet kishin aleate drdn kur sulmuan e pushtuan Babilonine ne 1595.

Jezusi fliste aramaisht ,gjuhe e fiseve qe u dynden ne siro-mesopotami gjate shek 11-9 .. Ebla i perket nje periudhe shume me te hershme. Gjithsesi ndikimet gjuhesore te shqipes ne hebraisht mund ti kene dhene fare mire filistejte te cilet per 2 shekuj ishin zoter te hebrejve,deri ne kohen e Saulit,filistej te cilet i dhane fronin Davidit,i cili ishte mercenar i mbretit Akish . Legjenda e davidit e golise eshte thjesht nje rehabilitim i historise se turpshme jetesore te davidit i cili mori pushtetin fale filistejve .te cileve u kishte sherbyer si mercenar e te cilet thyen Saulin dhe vune ne fronin hebre nje mbret qe u vinte per mbare,nje tradhtar,pra Davidin,po nejse se kjo eshte histori tjeter.
    Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!

Tiras: Merenptah of Egypt, who reigned during the 13th century BC, provides us with what is so far our earliest reference to the people of Tiras, recording their name as the Tursha (or Turusha), and referring to them as invaders from the north. The Greeks later knew them as the Tyrsenoi, a nation of marauding pirates. Josephus identifies them as the tribe who were known to the Romans as the Thirasians, and who we now know as the Thracians. They were a 'ruddy and blue-eyed people', who spent most of their time in state of 'tipsy excess', as one authority put it! Tiras himself was worshipped by his descendants as Thuras (i.e. Thor), the god of war. The river Athyras was named after him, and it is not at all unlikely that the Etruscans, a nation of hitherto mysterious provenance, owe to him both their name and descent. The ancient city of Troas (Troy) appears to perpetuate his name, as does also the Taurus mountain range.

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar mė parė nga land Lexo Postimin
    TIRAS,leader i TIRASIANEVE,tribu shume te aferta me iliret..........tirsenet-etrusket.......troja.......yllion.......ylliada,et imologjia e ēdo fjale te nxjer tek iliret/YLLIRET
    shume shume vone greket i quajten trakes.
    zoti i tyre kryesor ishte ZIBELTHIURDOS.vini re .............zib------EL-----thiurdos.......EL=YLL=DIELL
    perendi te tjera trakase ishin Dionisi dhe Orfeu.
    Interesante,Bastarni nje tribu e perzier keltesh gjermanikesh dhe trakasish.
    Trakasit njihen qe 6000 vjet parakrishtit,njihnin perdorimin e bronxit dhe mjeshter ne punimin e arit.
    poshte nje maske funerare me ar masiē,trakase
    dydrinas,qe ne fillim te temes eshte thene kush ishin trakasit,por ktu u hapen si vaji ne uthull
    UNE JAM TI-TI JE UNE

alpha dominant Maska e D@mian
    Anėtarėsuar
    20-09-2005
    Vendndodhja
    Boston, MA
    Postime
    1,170
    Citim Postuar mė parė nga Hyj-Njeriu Lexo Postimin
    Sigurisht qe elemente te ndryshem ekzistojne por kjo eshte prova e autoktonise se races shqiptare si dhe dinariciteti derrmues eshte prove e qarte qe shqiptaret jane pasardhes te nje subjekti paror natyror ,pra nje subjekti njeracial
    Sipas disa antropologeve, dinaricizmi eshte shfaqje e nje ecurie evolutive konvergjente (e varur prej rrethanave natyrore) dhe si rrjedhim nuk perben argument te forte per mbeshtetjen e nje prejardhjeje te tipit piramidal.

Coon thote:

Dinaricism is not a quality pertaining to a single race, it
    is a condition. This condition is common in Europe; it is also
    common in western Asia. Furthermore, it is not confined to the
    white racial stock; the principle of hybrid inheritance which
    produces Dinarics in Europe has also produced Papuans in New
    Guinea, the Arii aristocrats in Polynesia, and many American Indians`.
    FLUCTUAT NEC MERGITUR

Faqja 43 prej 48 FillimFillim ... 334142434445 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Shqiptaret, populli parahelen-perla e rradhes
    Nga BARAT nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 105
    Postimi i Fundit: 28-04-2008, 02:11
  2. Ludvig fon Taloci per iliret dhe shqiptaret
    Nga bashki nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 01-11-2006, 00:15

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •