Close
Faqja 4 prej 7 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 70
    i/e regjistruar Maska e malo666
    Anëtarësuar
    26-04-2007
    Postime
    564
    Citim Postuar më parë nga anthem Lexo Postimin
    Grupi gjakut nuk duhet të merret shumë parasysh.

Ndodh që grupet e gjakut janë krijuar para se të krijoheshin racat.
    Ndodh që grupet e gjakut mund të krijohen vetvetiu, si një fitim i imunitetit.
    Gjatë epidemive të ndryshme, vdesin njerëz që i përkasin njërit grup të gjakut, sepse një sëmundje prek një grup të gjakut, zakonisht.

Përveç këtyre duhet pasur parasysh edhe se në Islandë i ke 10% me grupine gjakut B, kur dihet se Islanda nuk ka asnjë lidhje me Indinë, sepse zakonisht grupin B e konsiderojnë me prejardhje nga India.
    Ke plotesisht te drejte, po mos harrro ketu nuk je tek forumi i historise po i fantazise. Dosmodo do kene probleme pjesemarresit te kuptojne se cfare po thuhet ketu, kur vete hapesi i temes nuk di se cfare thote.

E3B1 mes shqiptareve e ka origjinen ne anadoll, jo ne ballkan. I njejti, mesa lexova konfiguron tek popullsite libaneze dhe gjithashtu perben nje pjese te konsiderueshme tek populliste greke, siciliane, sardiniane (pra kombet mesdhetare).

Pra kemi te bejme me nje mutacian qe eshte pothuajse 10,000 vjet i vjeter, gjate kohes se gurit, kur s'ka pas as ilir, as pellazg, as shqiptar e asgje. Prandaj eshte gafe trashanike te thuash se adn shqiptare eshte me e lashte ne ballkan, sepse kjo s'eshte adn shqiptare, por neolithike qe konfiguron tek c'do popull.
    Ndryshuar për herë të fundit nga malo666 : 02-02-2008 më 21:35

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    E3B1 mes shqiptareve e ka origjinen ne anadoll, jo ne ballkan.
    Origjinën nuk mund ta ketë në Anadoll, për arsye se në përqindjen më të madhe është gjetur në Dardani. Vendet tjera në krahasim me Dardaninë, nuk e kanë këtë gjen në atë përqindje.

Pra kemi te bejme me nje mutacian qe eshte pothuajse 10,000 vjet i vjeter, gjate kohes se gurit, kur s'ka pas as ilir, as pellazg, as shqiptar e asgje.
    Ti me sa duket nuk e ke formu si duhet koncpetin mbi racën, kombin, fisin etj, që tëgjitha këto dallojnë nga nkëra tjetra.

Së pari ne njerëzit kemi prindër, e ata kanë pridnrit e tyre, e kështu deri tek i pari "i parë".
    Nëse në atë kohë nuk ka pasur as ilirë e as pellazgë, së paku janë këta paraardhësit e hershëm, edhe nëse nuk kanë emër, ata prapë janë stërgjyshrit tanë.

Hulumtimi është me rëndësi sepse tregon se jemi më të vjetrit këtu.

Unë isha duke thënë se grupet e gjakut dallojnë nga Haplogrupet.

Anëtarësuar
    26-04-2007
    Postime
    564
    Citim Postuar më parë nga anthem Lexo Postimin
    Origjinën nuk mund ta ketë në Anadoll, për arsye se në përqindjen më të madhe është gjetur në Dardani. Vendet tjera në krahasim me Dardaninë, nuk e kanë këtë gjen në atë përqindje.

Ti me sa duket nuk e ke formu si duhet koncpetin mbi racën, kombin, fisin etj, që tëgjitha këto dallojnë nga nkëra tjetra.

Së pari ne njerëzit kemi prindër, e ata kanë pridnrit e tyre, e kështu deri tek i pari "i parë".
    Nëse në atë kohë nuk ka pasur as ilirë e as pellazgë, së paku janë këta paraardhësit e hershëm, edhe nëse nuk kanë emër, ata prapë janë stërgjyshrit tanë.

Hulumtimi është me rëndësi sepse tregon se jemi më të vjetrit këtu.

Unë isha duke thënë se grupet e gjakut dallojnë nga Haplogrupet.
    Ke ca mangesi llogjike ketu. Artikulli thote qarte qe eshte formuar gjate periudhes neolithike, fakti qe ndodhet sonte ne kosove nuk do te thote qe ka qene gjithmone atje, sepse kosova nuk ka qene e banuar gjithmone. Eshte sjellur ne rajon nga femer neolithike (dhe me sa di une agrikultura e ka origjine ne anadoll).

Une s'po them qe nuk jane stergjysherit tane, une thjesht po them qe jane stergjysherit e shume kombeve te tjerave, dhe jo nuk jemi me te vjetrit ketu, sepse kjo frequence konfiguron vetem tek 20 perqindshja tek ne, edhe ben pjese tek kombet e tjera gjithashtu

Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Artikulli thote qarte qe eshte formuar gjate periudhes neolithike, fakti qe ndodhet sonte ne kosove nuk do te thote qe ka qene gjithmone atje, sepse kosova nuk ka qene e banuar gjithmone. Eshte sjellur ne rajon nga femer neolithike (dhe me sa di une agrikultura e ka origjine ne anadoll).
    Derisa ka qenë në atë kohë në Kosovë, dhe sot poashtu është në Kosovë, atëherë më shumë gjasa ka që të ketë qenë këtu pandërprerë se sa të kenë emigruar ata dikund tjetër dhe pastaj të jenë kthyer pikërisht këtu.

Une s'po them qe nuk jane stergjysherit tane, une thjesht po them qe jane stergjysherit e shume kombeve te tjerave, dhe jo nuk jemi me te vjetrit ketu, sepse kjo frequence konfiguron vetem tek 20 perqindshja tek ne, edhe ben pjese tek kombet e tjera gjithashtu
    Prania e këtij gjeni tek të tjerët, është rezultat i asimilimit të iliro-shqiptarëve gjatë shekujve.

Anëtarësuar
    26-04-2007
    Postime
    564
    Po kush tha qe kane emigruar diku tjeter dhe jane kthyer prape? ato erdhen ne evrope rreth vitit 8,000 p.k. Apo do na thush qe shqiperia ka qene me shqiptar qe ne kohen e dinosaurve?

Kjo frekuence nuk eshte ekskluzivisht shqiptare, sepse s'ka pasur shqiptare ne ate kohe. dhe si e shpjegon pranine tek kombet e tjera si asimilim i iliro shqiptareve??? kush ja dha iliro shqiptareve me tapi kte L31b-ne?? Nga e di ti cfare frekuenca kane pasur iliret, qe si grup linguistik u formuan reth viteve 1300 p.k?

i/e regjistruar Maska e ZANOR
    Anëtarësuar
    25-09-2002
    Postime
    1,114
    ...nuk presim këtu diskutime në nivel, por mundësisht thuaje fjalën e jo halën. Ai që don të flet në suaza shkencore, që janë definuar në: arkeologji, historiografi, gjeohistori, gjenetikë e gjenealogji, antropologji, linguistikë etj., duhet të bazohet në rrjedhë shqiptaro-illiro-pellgase, populli që ka lidhjen ma të shkurt - shqiptarët me popullin e pellgut të ujit, Pellgasët - Popullin e Parë. Atyre popujve që iu bie ma rrotull (ma larg) të lidhen me pellgasët, nuk iu kemi faj, pse janë asimiluar në sllav, gjermanik, afro-aziatik, indo-europian etj. Po pra, fiset illiro-thrrake u asimiluan gjatë barbarizmave në: grek, maqedon, bullgar, rumun, serb, boshnjak, kroat, slloven etj., nga: hillir, makedhon, vllah, dak, skordist, delmat, ardian, liburn etj. I vetmi popull i paasimiluar - shqiptarët (me gjithë përzierjet e gjakut gjatë pushtimeve, që po na kushton derikëtu në forum, me: mosunitet, acarime, kinflikte mendimi, hasmëri etj. që nuk duhet t i ketë një popull i të njejtës gjuhe, gjaku e kombi).

Thema lypset të spjegohet, deshifrohet në analiza, të shqipërohet, e jo të ripërkthehet (mbase falenderojmë përkthyesit vullnetarë. Dikush po lypë, e s din çka lypë...

Zbërthimi i atyre shifave nga teksti ang. kërkon njohuri profesionale, SPJEGIM, e jo shthurje
    pyetjesh e përgjegjesh, se qenkan tash fajtorë shqiptarët edhepse paskan DNA ma të lashtë?

Kurse kjo analiza kroate, i ka ofruar popujt sllav: slloven, kroat, boshnjak, serb, si homogjen
    Halpogrupi I1b, ku serbët po dalin afër grekëve veriorë, e shqiptarët e Kosovës, me romët e Maqedonisë, e aq larg me të Shqipërisë? Këto përqindje nuk më duken në rregull...ma shumë dallime grekët jugorë me veriorë... kroatët mbajnë veten ma shumë illirë, se sa i pranojnë shqiptarët pasardhës illirian...ata e të gjithë u asimiluan, përveç shqiptarëve!

,,Sipas shkenctarve kroat konkludojne qe kroatet dhe boshnjaket (dhe nje pjese e popujve ballkanas) jane homogjene qe i takojne Haplogrupit I1b mbi 50% dhe kryeqendra (dmth nga gjithe bota) e ketij haplogrupi gjendet ne Bosnje-Kroaci sikur se ajo tjetra E3B1-M78 qe eshte ne Kosove.

Kshtu eshte ndare I1B studimi sipas shkencarve kroat ne Ballkan:

Slovenet ----------------I1b*(NxM26)-P37=20.0%
    Kroatet------------------I1b*(NxM26)-P37=32.4%
    Boshnjaket-------------I1b*(NxM26)-P37=52.2%
    Hercegovinet-----------I1b*(NxM26)-P37=63.8%
    Serbet-------------------I1b*(NxM26)-P37=29.2%
    Maqedonet-------------I1b*(NxM26)-P37=29.1%
    Greket/Greqi veriore--I1b*(NxM26)-P37=18.0%
    Romet-Maqedoni------I1b*(NxM26)-P37=3.5%
    Shqiptaret-Kosove----I1b*(NxM26)-P37= 2.7%
    Shqiptaret-Shqiperi---I1b*(NxM26)-P37=17.0%
    Greket-------------------I1b*(NxM26)-P37=8.4%
    Bullgaret----------------I1b*(NxM26)-P37=20.7%
    Rumunet----------------I1b*(NxM26)-P37=17.7%

Këto përqindje më duken të ngatrruara...

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga Kreksi Lexo Postimin
    Po me intereson te dija se a eshte bere ky hulumtim edhe ne Shqiperi apo vetem se ne Kosove dhe disa fshatra te kalabris, une se kuptova teresishte ....dhe se a eshte bere edhe ne tere ballkanin kjo analiz apo speciale per te ditur se kush jane shqiptaret.
    Edhe nje gje se harrova; grupet e gjakut psh. A, A+ B, B+O+ O dhe q'fare roli luan, cili prej ketyre grupeve te shqiptaret eshte me i madhi ?
    Sa u perket shqiptareve te kosoves grupi dominant pra me i larti ne regjion eshte grupi O Rh+ sebashku me O Rh-.

Grupi me i paster nga te gjithe duhet konsideruar O Rh- per arsye se sic thote edhe vet emrimi ky grup i gjakut nuk permban ndotjen nga faktori i majmunit Rhesus. I cili si grup O sot eshte grupi me i rralle ne bote. Vetem 15% te popoullates se gjithmbarshme te grupeve OAB jane Rhesus negativ.

Te gjitha llojet e majmunit Rhesus jane nga Azia. "Mekati i Lindor" mund te kete lidhje me shfaqjen e ketij antigjeni ne perberjen e gjakut njerezor i cili sot mungon vetem ne 15% te popullates boterore qe jane Rh-.

Mirepo ndonese nuk jane bere hulumtime te ketij lloji te gjitha predispozitat tregojne se personat e grupeve A dhe B te shqiptaret te gjithe pa dallim jane bartes te gjenotipit O. Keshtu ciftezimi i prinderve O dhe A ose O dhe B mund te rezultoj 50/50 te gjases qe pasardhesi te trashegoje grupin O te gjakut. KEshtu nga prinderit te cilet vetem njeri prej tyre ka antigjenin A apo B serish mund te rezultoje femi me gjak te "paster" te grupit O por i cili eshte bartes i genotipit OA.

Prandaj deri diku edhe grupi i gjakut mund te konsiderohet si peraferues i pastertise kontinentale por qe nuk ka ndonje rendesi te madhe me gjenezen. Mjafton futja e nje grupi te nje individ dhe ai ta percjell ate me sukses per gjenerata. Keshtu dy prind te grupit O qe permbajne genotipin oa mund te lindin edhe femije me gjak te grupit A. Nuk ka ndonje problem.

Pra ne pergjithesi grupet e gjakut nuk jane tregues me saktesi te mjaftueshme per t'ju referuar ne studim.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    ato erdhen ne evrope rreth vitit 8,000 p.k. Apo do na thush qe shqiperia ka qene me shqiptar qe ne kohen e dinosaurve?
    Mendimi im është se ne jemi këtu qe 500.000 vite. Sigurisht ka nevojë për hulumtime të mëtejme.

Kjo frekuence nuk eshte ekskluzivisht shqiptare, sepse s'ka pasur shqiptare ne ate kohe.
    Ta dhjefsha llogjikën, po ti s'dike gja more. Po flet sikur këta anti-shqiptarët e Athinës.
    Raca është në pyetje shoko, se gjuha s'ka të bëjë këtu fare. Ti edhe memecin e bëke jo-shqiptar veç-pse nuk flet a???
    Në atë kohë kanë jetuar para-ardhësit e shqiptarëve. Dhe kjo frekuencë është e tyre.

Nga e di ti cfare frekuenca kane pasur iliret, qe si grup linguistik u formuan reth viteve 1300 p.k?
    Se kur janë formu ilirët këtë nuk e dimë e nuke di as ti, por nuk janë formu kaq vonë siç ia fute ti me deriktivat e e Athinës.
    Ta them, unë, që ti nuk e ke vendin në këtë temë, sepse nuk i ke kuptu ca koncepte themelore, dhe po të ishe në lëkurën time, do të qeshje me marrëzitë që ke shkru aty.
    Nuk jemi duke folur këtu për grupe gjuhësore e për gjuhë, po për racë dhe gjene.
    Shkunde kokën pak, se të ka zënë ndryshk.

i/e regjistruar Maska e BARAT
    Anëtarësuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Himarjot jet' e jet', Zot mbi male Hyll mbi det
    Postime
    2,565
    Kjo frekuence nuk eshte ekskluzivisht shqiptare, sepse s'ka pasur shqiptare ne ate kohe. dhe si e shpjegon pranine tek kombet e tjera si asimilim i iliro shqiptareve??? kush ja dha iliro shqiptareve me tapi kte L31b-ne?? Nga e di ti cfare frekuenca kane pasur iliret, qe si grup linguistik u formuan reth viteve 1300 p.k?
    E nga dolen?
    Nga hici?
    Kjo nuk eshte e sakte. Mund te thuash psh se evidentimi me i hershem ne historine e shkruar i vendos ne ate periudhe, por jo qe u krijuan ne ate periudhe.
    Mbetjet arkeologjike ne Shqiperi jane shume here me te hershme se aq.

Citim Postuar më parë nga malo djali
    dhe me sa di une agrikultura e ka origjine ne anadoll
    Kete e di gabim. Anadolli ishte i banuar nga njerez me bisht kur ne Egjypt dhe ne Ameriken Qendrore e Jugore si dhe ne tokat e Paqesorit jane gjetur mbetje te nje agrikulture shume te avancuar, madje aq te avancuara sa mund te konkurojne denjesisht dhe me agrikulturen e kohes sone. Dhe behet fjale per mbi 7.000-8.000 vjet p.e.s.

Faqja 4 prej 7 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 24-11-2016, 09:56
  2. Diaspora shqiptare në mbrojtje të çështjes sonë kombëtare
    Nga altin55 në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 09-10-2012, 09:20
  3. Drafti për Unitet
    Nga Modesti në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 39
    Postimi i Fundit: 04-08-2010, 16:10
  4. Paketa e propozuar nga Ahtisari për statusin final të Kosovës
    Nga Nice_Boy në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 451
    Postimi i Fundit: 21-10-2007, 12:59
  5. Letërsia Shqiptare
    Nga [A-SHKODRANI] në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 24-10-2005, 14:02

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •