Close
Faqja 18 prej 29 FillimFillim ... 8161718192028 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 171 deri 180 prej 286
    krenar qe jam malsor..... Maska e _MALSORI_
    Anėtarėsuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637
    Citim Postuar mė parė nga Gjelosh PRekaj Lexo Postimin
    Je ka pyet pse ju vehen emna gjeneral, kapedan, e diktatore sllavo perbindesh etj.

Po a nuk duhet nje emen per ni njeri qe thote se e ka lexu Kanunin nji here dhe nuk po dijka ndertimin familjar qi tpart tone kan pase ne baze te Kanunit, e si familja shtohet e bahet flamur.
    Mire t'tha baptoja turk se nuk ka se si nje """Kuksjan""" mos me did per Kanu e me ba nji pyetje te tille.
    nga e nxore perfundimin se te gjithe kuksianet dine per kanun...ja qe njeri jam une qe nuk di...dhe vertete nuk e di per kete te ashtuquajtur ndertim familjar qe te paret tane e paskan pas brez pas brezi..hera e pare po degjoj qe nje familje behet flamur...dhe qe familjes i jep vete nje emer...jo i dashur nga sa mbaj mend une nuk kam lexuar ne kanun se dikush ka te drejte ti ve emer vehtes kapidan apo bajraktar...dhe a e di i dashur se keto emra jane perdore pas botimit te kanunit...dhe kryesisht kan qene sherbetoret e Zogut...
    mos u trego arrogant i dashur dhe epitetet si ti dhe si baptoja mbajini diku ne traste e mos i hidhni majtas e djathtas....nese ti do kishe nje shqarim adekuat beje mire ta shprehje ketu dhe jo te na mesoje cka jemi dhe pse nuk dime.....

Pro diturise Maska e Gjelosh PRekaj
    Anėtarėsuar
    07-07-2008
    Vendndodhja
    N'rranjen e Rozafs
    Postime
    681
    Fakt qi nuk e ke lexu Kanunin as adhe nji here. ^

Mos e ke ngattrru Kanunin me kuranin ? Ndryshe nuk ke se si me e lexu e mos me dit ndertimin familjar.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Darius : 02-10-2009 mė 18:42

krenar qe jam malsor..... Maska e _MALSORI_
    Anėtarėsuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637

perkundrazi...

Citim Postuar mė parė nga Gjelosh PRekaj Lexo Postimin
    Mos e ke ngattrru Kanunin me kuranin ? Ndryshe nuk ke se si me e lexu e mos me dit ndertimin familjar.
    perkundrazi gjelosh...nuk jam nga ato qe i ngaterrojne gjerat...jam musliman por realisht nuk e kam lexuar kuranin...megjithese duhej ta lexoja edhe ate...e di mjaft mire ndertimin e familjes o gjelosh por nuk di se me cte drejte dikush i ve vehtes grada..asnjehere nuk pretendoj te di gjithcka dhe mundohem te mesoj cdo here...anjehere nuk me vjen turp te pyes dhe kete e shoh si nje mundesi per te zgjeruar dijet e mija...une e kam lexuar kanunin para 20 vitesh dhe mos harro se koha e ben te veten...dhe jo me kot te pyeta per keta emra dhe po te pyes perseri...dhe po te bej edhe nje pyetje tjeter se cfare lidhje kishte shtepia e gjon marka gjonit me kanunin e leke dukagjinit pasi me duket pa kuptim...nese ke dicka per te sqaruar na e sqaro dhe mos u fsheh pas epiteteve deri diku ofenduese...para se te jem turk apo musliman une jam shqiptar i dashur...nese ke urrejtje fetare nuk eshte vendi ketu ta shprehesh

Lerini keto karagjozlliqe se ky nenforum e ka historia dhe jo gallata apo llomotitja. Po patet gje konkrete per temen, bujrum. Perndryshe me mire lexoni.

Pro diturise Maska e Gjelosh PRekaj
    Anėtarėsuar
    07-07-2008
    Vendndodhja
    N'rranjen e Rozafs
    Postime
    681
    Ato peytje mund ti perkthej vetum tuj t'citu Kanunin por kjo do te ishte e kote kur shoqi, lumte dora, ta ka pru falas me mundin e djersen e tije. Merre lexoje.

Kur ta lexosh nqoftese ke gja kundra tij atehere hajde baim debat.

Ki parasysh, Kanuni a per nji shoqeri te lire me morale te larta hyjnore ku njerezit jane te barabarte dhe padrejtesia ndershkohet rreptas.
    Nqoftese ti je kundra ksaj shoqnie athere dihet se ke me pas kundershtime.

Prap se prap a e kote me fol kur nuk e ke lexu, e pa e lexu.

i/e regjistruar Maska e fegi
    Anėtarėsuar
    29-05-2009
    Postime
    5,767
    http://www.forumishqiptar.com/attach...1&d=1263728490
    Takime me Studiusin Japonez ne NJU Jork
    Prof.Kazuhiko Yamamoto.Lek Dukagjini Ngjan Me Mitoshin Japonez
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga fegi : 17-01-2010 mė 07:45

i/e regjistruar Maska e fegi
    Anėtarėsuar
    29-05-2009
    Postime
    5,767
    http://www.forumishqiptar.com/attach...1&d=1263728889
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  

Musliman Shqiptar Maska e pejani34
    Anėtarėsuar
    18-04-2005
    Postime
    887
    Sa e di un KANUK , nga gjuha ARAME me perkthy , i bjen ligj , ne SHQIP

Nga rrjedh kjo fjal nuk e di , nese ju itereson lypeni.

Njė citim nga " Kanuni i Lekė Dukagjinit "

Krye i tejembdhetet
    Ndera shoqnore
    ----------------------
    Nye i nandedhetegjashtet
    MIKU

602. "Shpija e Shqyptarit asht e Zotit e e mikut.
    603. Miku nuk mund tė hijė nė shpi pa ba za n'oborr.
    604. Si tė bajė za miku , izoti i shpis a kush i shpis i pergjigjet e i del perpara.
    605. Falet me mik , armen i a merr, a i prin ne shpi.
    606. Armen i a varė nė krrabė, edhe e ēon nė krye tė vendit ke votra.
    607. Perpushet zjarmi ,lypen edhe dru. "Miku don dru".
    608. Mikut do t'u bahet nderė : "Bukė e krypė e zemer".
    609. Buka e krypa e zemra, zjarmi e trungu e do firi per shtroje do te gjindet gati per mik nė ēdo kohė te natės e tė ditės.

Une medoj qė hala pėrdoren disa nga kėto '' nene '' ne shtepite tona te shqipėtarve.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-03-2009
    Postime
    34
    KANUNI I lEKES DHE JO I lEKE dUKAGJINIT
    Kanuni eshte sistem ligjesh tradicionale shqiptare, me te cilin iene rregulluar jeta e perditdhme dhe marredheniet nder vellazerore, fisnore e krahinore.
    Rrjedh qe nga koha e Lekes se Madh dhe jo i Leke Dukagjinit, sepse shqiptaret kane punuar me kanun edhe para Leke Dukagjinit.
    Kanunin e Lekes se Madh e ka perdorur edhe Pirro, pastaj Skenderbeu dhe te gjith shqiptaret deri ne ditet tona. Kanuni eshte sistem rregullash i perpiluar nga grup me i madh njerzish te kohes se Lekes e te Pirros, qe sot ne do ti quanim si eksperte te asaje kohe dhe assesi nuk ka shanse qe ai te jete veper e Leke Dukagjinit. Shqiptaret e kane perdorur Kanunin edhe para se te ishte lindur Leke Dukagjini. Nuk me premton koha qe te jap detale tjera por sa per fillim mjafton edhe kjo qe te informoheni se Kanuni shqiptare eshte i vjeter sa edhe vete shqiptaret, pra i kohes ilire e pellazge. Fal me shendet, Ilmi Veliu

Faqja 18 prej 29 FillimFillim ... 8161718192028 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Gjakmarrja
    Nga Ferdinandi nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 46
    Postimi i Fundit: 19-11-2022, 14:02
  2. Kanuni i Lekė Dukagjinit dhe shqiptarėt
    Nga ALBA nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 144
    Postimi i Fundit: 28-02-2021, 18:54
  3. A eshte i vleshem Kanuni i Lek Dukagjinit apo jo?
    Nga Kallmeti nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 11-02-2009, 22:42
  4. Kanun e Kuvend .
    Nga [A-SHKODRANI] nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 29-11-2005, 22:21
  5. Kanun e Kuvend (trojet Shqiptare)
    Nga drini_nė_TR nė forumin Kulturė demokratike
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 20-06-2003, 07:26

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •