Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 17

Dokumentari italian mbi realitetin shqiptar, objektiv apo i pandershem?

Ketu mund te shikoni dokumentarin e plote:

http://www.raiclicktv.it/raiclickpc/secure/stream.srv?id=19808&idCnt=64545&pagina=1&path=RaiClickWeb^Home^Notizie^Archivio+^TG2+DOSSIE R#1

gazeta shqip mbi kete rast:

A ka ende A.A. gill?

Kur verėn e kaluar, njė gazetar britanik me emrin A.A.Gill tentoi tė bėjė mė shumė emėr nga sa kishte, duke shkruar pėr Shqipėrinė. Nė tė vėrtetė, ai e fitoi njėemėr, porama pėr keq. Ndėrsa ne, shqiptarėt, tė cilėve,aivetėmsanuknaengjitinga njė bisht secilit (sepse jetojmė nė vendin, qė sipas tij, koha e harroi), e lakuammėpas emrin e tij nė njė mijė e njė rasa, sigurisht duke e
    sharė. A.A.Gilltanimėėshtė harruar. Por, pėr fatin tonė tė keq, kanė
    dalė ca tė tjerė si ai. Ai i pari vinte nga larg, Britania e Madhe. Ē‘t‘i bėjmė kėtij tė dytit,qė e kemi edhe fqinj.Eshtė vetėm 70 kilometra larg nesh. Kėshtu e ka titulluar ("70 kilometradet") vetė G.LoBello reportazhin e tij, tė transmetuar sė fundinė" RaiDue". Gati-gati si A.A.Gill, gazetari italian e konsideron vendin tonė "me shumė probleme". Teksa flet pėr "Veriun e vendosur nėn thundrėn e Kanunit",Lo Bello harron zakonin shqiptar:Ne nuk e shajmė fqinjin, e pranojmėmetė mirat dhe tė kėqijat qė ai ka. LoBello na ka sharė, na ka fyer. Ashtu si A.A.Gill. Thotė qė, pėr italianėtmė
    tė rinj, Shqipėria ėshtė zbulim i viteve tė fundit dhe se‘raporti ynė
    mekėtė vend ėshtė antik". Ē‘thotė tjetėr?, do pyesė ndokush. Ēfarė nuk thotė...! Qė nė Shqipėri, shumė thjesht mund tė blihet njė kallashnikov..., qė nuk ka drita..., shumė prej ndėrtimeve dhe hoteleve janė ngritur me para tė ardhura nga trafiqet..., qė pas 11
    shtatorit, te myslimanėt e Shqipėrisė ėshtė zgjeruar fanatizmi
    fetar etj., etj. Gazetari italian mund tė kishte gjetur njė tjetėr formė,pėr tė treguar "plagėt" e "motrės sė vogėl", siē e quan ai vendin tonė. Por gjeti mėnyrė e formė tė gabuar, duke na kujtuar shprehjen e njė botuesi tė njohur shqiptarazetari mund tė gjejė njė m...e ta bėjė lajm, por mund tė marrė dhe njė lajme ta
    bėjė m...".

Ps.per moderatoret:nuk jam shume i sigurt por me c'fare pashe ne forum nuk ekzistonte nje teme e tille.

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anėtarėsuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Une e pashe ate dokumenta dhe nuk pashe ndonje gje te paqene...Ato gjera qe shfaqeshin aty i kam pare dhe i shoh perdite neper Shqiperi prandaj nuk me duket ndonje hata pse nje italian i filmoi.

Citim Postuar mė parė nga Edvin83 Lexo Postimin
    Une e pashe ate dokumenta dhe nuk pashe ndonje gje te paqene...Ato gjera qe shfaqeshin aty i kam pare dhe i shoh perdite neper Shqiperi prandaj nuk me duket ndonje hata pse nje italian i filmoi.

Sipas teje Edvin ne shqiperine veriore perdoret vetem kanuni,dhe ne tirane eshte normale shitja e femijve apo pedofilia.
    Gjithashtu tu duk realiste shprehja e tij se sikur te kishte shkuar ne kukes ne 2005 me siguri do e kishin grabitur,apo batutat mbi makinen e zjarrfikseve,qe "perfat" nuk ishte e vjedhur!
    Nuk kam pare ndonjehere nje dokumentar te tille per serbine une,kurse per shqiperine apo kosoven te pakten nga 2 ne muaj!

Une kam shume vite qe jam larguar nga Shqiperia po se mbaj mend realitetin shqiptar si te tille. Dmth e di qe kur u hapen depot mund te gjeje arme shume kollaj po kane kaluar 10 vjet e me shume nga ajo kohe dhe kallashi sikur nuk para shkembet me me nje thes miell. Mesa duket italiani e ka patur te lehte te gjeje. Nuk thone kot qe te huajt kane gjithmone lehtesira ne Shqiperi. Po ashtu dhe Veriun e Shqiperise e mbaj mend me probleme nga Kanuni, me Gjakmarrje dhe Hasmerira por se kam ditur asnjehere (mbase faji im si shqiptar qe aty ku jetoj nuk i marr lajmet ne menyre te duhur) qe ai dominon dhe kushtezon jeten e banoreve te veriut. Edhe ndertimet pa leje dhe me leje; jane bere me investime te dyshimta, mbase dhe pastrim parash por qe fundi i fundit eshte nje fenomen qe sot e kesaj dite e gjen rendom dhe ne Italine e Jugut. Sa cudi qe gjithmone kur vjen momenti per dicka shume te rendesishme ne histori per shqiptaret dalin ca realista dhe me ndershmeri dhe drejtesi vendosin te paraqesin realitetin lakuriq ashtu sic eshte. Pavaresia e Kosoves mesa duket i ka kujtuar Europes se Shqiperia duhet te tregohet para gjithe botes ashtu sic eshte. Dhe per kete sherbim me te mire sesa nje fqinj i nderuar nuk ka se kush ta beje. Gjithmone e kam patur si nje ndjesi qe keta fqinjet tane perendimore nuk jane aspak me te mire se jugoret. Thjesht me te sofistikuar dhe rrafinuar dhe cdo gje e bejne nen petkun e europianit te civilizuar qe vjen te veje gishtin mbi problemet e nje vendi dhe populli te pacivilizuar. Hehehehehe, si lum ne qe jemi afer kultures dhe qyteterimit te nderuar europian. Mbase perpos mafies dhe korrupsionit apo kamorres dhe pabesise mund te mesojme dhe sesi te mos rrespektojme tjetrin, pavaresine dhe kulturen e tij apo vjetersine dhe traditat. Dite te mira pasketaj do vine. Shqiptaret duhet te mesojne nga ky dokumentar se realiteti sic e thote dhe Edvini eshte i tille. Kur e thote dhe italiani ka marre fund dhe duhet marre jo per keq por si nje zile qe bie per te na zgjuar nga gjumi i primitivitetit dhe ti themi miremengjes civilizimit te lashte dhe te nderuar latino-grek.

i/e regjistruar Maska e tani_26
    Anėtarėsuar
    11-09-2002
    Vendndodhja
    Ne vendin e shqiponjave ku tani ka vetem korba!
    Postime
    1,113
    Citim Postuar mė parė nga imodhjom Lexo Postimin
    Ketu mund te shikoni dokumentarin e plote:

http://www.raiclicktv.it/raiclickpc/secure/stream.srv?id=19808&idCnt=64545&pagina=1&path=RaiClickWeb^Home^Notizie^Archivio+^TG2+DOSSIE R#1

gazeta shqip mbi kete rast:

A ka ende A.A. gill?

Kur verėn e kaluar, njė gazetar britanik me emrin A.A.Gill tentoi tė bėjė mė shumė emėr nga sa kishte, duke shkruar pėr Shqipėrinė. Nė tė vėrtetė, ai e fitoi njėemėr, porama pėr keq. Ndėrsa ne, shqiptarėt, tė cilėve,aivetėmsanuknaengjitinga njė bisht secilit (sepse jetojmė nė vendin, qė sipas tij, koha e harroi), e lakuammėpas emrin e tij nė njė mijė e njė rasa, sigurisht duke e
    sharė. A.A.Gilltanimėėshtė harruar. Por, pėr fatin tonė tė keq, kanė
    dalė ca tė tjerė si ai. Ai i pari vinte nga larg, Britania e Madhe. Ē‘t‘i bėjmė kėtij tė dytit,qė e kemi edhe fqinj.Eshtė vetėm 70 kilometra larg nesh. Kėshtu e ka titulluar ("70 kilometradet") vetė G.LoBello reportazhin e tij, tė transmetuar sė fundinė" RaiDue". Gati-gati si A.A.Gill, gazetari italian e konsideron vendin tonė "me shumė probleme". Teksa flet pėr "Veriun e vendosur nėn thundrėn e Kanunit",Lo Bello harron zakonin shqiptar:Ne nuk e shajmė fqinjin, e pranojmėmetė mirat dhe tė kėqijat qė ai ka. LoBello na ka sharė, na ka fyer. Ashtu si A.A.Gill. Thotė qė, pėr italianėtmė
    tė rinj, Shqipėria ėshtė zbulim i viteve tė fundit dhe se‘raporti ynė
    mekėtė vend ėshtė antik". Ē‘thotė tjetėr?, do pyesė ndokush. Ēfarė nuk thotė...! Qė nė Shqipėri, shumė thjesht mund tė blihet njė kallashnikov..., qė nuk ka drita..., shumė prej ndėrtimeve dhe hoteleve janė ngritur me para tė ardhura nga trafiqet..., qė pas 11
    shtatorit, te myslimanėt e Shqipėrisė ėshtė zgjeruar fanatizmi
    fetar etj., etj. Gazetari italian mund tė kishte gjetur njė tjetėr formė,pėr tė treguar "plagėt" e "motrės sė vogėl", siē e quan ai vendin tonė. Por gjeti mėnyrė e formė tė gabuar, duke na kujtuar shprehjen e njė botuesi tė njohur shqiptarazetari mund tė gjejė njė m...e ta bėjė lajm, por mund tė marrė dhe njė lajme ta
    bėjė m...".

Ps.per moderatoret:nuk jam shume i sigurt por me c'fare pashe ne forum nuk ekzistonte nje teme e tille.

Na pelqen apo nuk na pelqen ne shqiptareve gazetari i huaj ne pergjithesi shfaq realitetin shqiptar ne dokumentarin e tij.

Sigurisht qe mund te kete egzagjerime por ne thelb dokumentari eshte real.

Sigurisht qe ne shqiptaret u lodhem nga keto dokumentare jo te kendeshme nga te huajt, por nuk jemi lodhur aq sa duhet qe ta ndryshojme realitetin shqiptar.

Si perfundim mund te themi se Shqiperia po ndryshon dhe po zhvillohet por ritmi eshte i ngadalte....
    Nuk ka njerez te perkryer ka vetem qellime te perkryera!

… ßriläntě … ΅ Ų λŁŁї Ϊм Maska e [Perla]
    Anėtarėsuar
    07-09-2006
    Vendndodhja
    Aconteceu !!! Estava escrito assim...
    Postime
    6,577
    Une gjithashtu e pash dokomentarin dhe me keqardhjen me te madhe e them,por ato cka ai permbante jane fakte te realitetit tone,na pelqen apo jo,ndonese nuk jam dakort me menyren e tyre te te paraqiturit,menyre kjo teper Raciste.Shqiperia nuk eshte me ajo e viteve '90 apo '97(sic tregohej nga filmimet apo komentet) per fat te mire,ndonese me hapa prej 'kermilli' por sado pak ne kemi levizur.Degjova mbreme gjithashtu dhe komentin e bere nga Top Channel dhe me erdhi shume mire qe nje media e fuqishme si ajo,ngriti hapur zerin dhe me nje komentim te holle tregoj se shqipetaret nuk jane te gjithe njelloj,nuk jane te gjithe kriminele.Askujt tjeter nuk iu degjua zeri asnje organi shteteror,qe e pranojne perbuzjen e Shteteve qe na kane mirepritur,na kane punesuar e na kane dhene nje jete ndryshe nga ajo cka vete shteti jone na siguron.Nga njera ane nuk i ve faji rracizmit te tyre,sepse Shqipetaret harrojne nje gje,harrojne qe jane ne toke te huaj dhe nuk mund te hiqen si 'kapo' apo te kryejne krime nga me te ndryshmet,kjo eshte e gabuar,sepse nga disa indivise njolloset nderi i te gjitheve ne...SHQIPETAREVE.
    Un amigo verdadero es algien que cree en ti aunque tu hayas dejado de creer en ti mismo.

fillimi i gjithckaje Maska e JestersWorld
    Anėtarėsuar
    23-01-2006
    Vendndodhja
    ata ketu ne qiell ne toke
    Postime
    684
    Ky nuk eshte disinformim por informim. Mbase informim dhe per ne Shqiptaret qe gjendemi jashte e mendojme se gjerat jane me mire. Fatkeqesisht ky eshte realiteti. Realiteti pa drita pa ligj pa siguri ekonomike.

Nje dokumentar fantastik.

Shpresoj qe te tille dokumentar te kete me shume neper evrop.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga JestersWorld : 24-10-2007 mė 11:33
    Cdo pergjithsim eshte i gabuar, ky gjithashtu!

DOTT. SKUTHI Maska e SKUTHI
    Anėtarėsuar
    17-10-2005
    Vendndodhja
    It's not your business....
    Postime
    460
    Eshte realiteti i hidhur shqiptar qe qeverite ja fshehin me shume mjeshtri qytetarit, kjo eshte nje pikepamje neutrale...dhe mire me kaq se ka edhe me keq.

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anėtarėsuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    mua ai dokumentar mu duk jo vetem real por ne vetvete mbante dhe nje reklamim per Shqiperine sidomos kur that qe ne lagjen e kalase ne Berat njerezit jetonin ne varferi por ajo lagje kishte aq shume potenciale turizmi saqe ne Itali ata njerez do te ishin te pasur tashme. Pastaj sa per kallashin, hajde ti dhe kerko nje kallash ne Tirane dhe po nuk ta gjeta per nje dite hajde e me peshtyj ne fytyre. Rruget ashtu sic i paraqiti ai jane, plot me pluhur e tym qe po na merr frymen perdite, une per vete mezi jetoj ketu ne kete sketerre tymi e pluhuri megjithese jam ne lagjen me te pasur te Tiranes. Ai nuk kishte faj pse i filmoi pamjet qe pa, mos doni qe ta beni si ne kohen e Hoxhes kur turistat lejoheshin te shihnin vetem ato qe Sigurimi u paraqiste?

Nuk e pashe deri ne fund, por per aq sa pashe jane thene gjera te verteta (edhe pse ne pergjithesi anet me negative te se vertetes shqiptare). Nuk shoh pse duhet te kritikohet televizioni italian per keto pamje!. Secili komb ia vendos vete imazhin vetes se tij. Kjo eshte Shqiperia e sotme ne shumicen e saj. Hiq ketu pikat kryesore te Tiranes, tek tuk ndonje qytet tjeter apo ndonje peisazhi te bukur natyror qe i ka shpetuar dores shkaterruese te "njeriut" aty. S'ka shume per te thene pasi videoja i thote vete gjerat.
    ABCĒDDhEĖFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gėrma)

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Si u grabit ari nga pushteti komunist ne Shqiperi.
    Nga DYDRINAS nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 03-04-2015, 10:52
  2. Ē'mendim keni pėr nacionalizmin shqiptar?
    Nga Anton nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 45
    Postimi i Fundit: 25-09-2012, 16:09
  3. Paketa e propozuar nga Ahtisari pėr statusin final tė Kosovės
    Nga Nice_Boy nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 451
    Postimi i Fundit: 21-10-2007, 12:59
  4. Rrymat politike katolike shqiptare
    Nga ~Geri~ nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 74
    Postimi i Fundit: 30-04-2006, 04:33
  5. Rreth emrit shqiptar?
    Nga Xhemis nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 24-10-2004, 06:24

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •