Close
Faqja 226 prej 255 FillimFillim ... 126176216224225226227228236 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 2,251 deri 2,260 prej 2545
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Citim Postuar më parë nga Baptist Lexo Postimin
    Nuk e di - fare nuk me kujtohet - madje ka te ngjare qe e kam lexuar diku ne internet... sepse po ta lexoja ne ndonje liber apo permbledhje sigurisht do ta mbaja mend librin. Por kjo qe thote Alfonsi jam i bindur se ka qene e vertete, dhe marre parasysh se gjuha greke quhet "coine" megjithese interpretohet ndyshe -per bindjen time aty fjala do te thote literalisht "farke" pra artificiale, e farkuar. Dhe kete e krijoi Leka per arsyet e tij pragmatike te synimit te pushtimit te azise. Kjo 'koine' megjithese nuk e ka folur askush eshte perdorur per 'letra' gjate gjithe kohes, porishte gjuhe e vdekur si latinishtja letrare, nuk e fliste askush ne bote per pune komunikimi. Ishte kisha ajo qe ua mesoi me zor nje pjese te banoreve te greqise.

(jasht teme...)
    Ja cfare lexova tani rastesisht, simboli i pare i bizantit dhe vendi i pare ne bote qe ka perdorur flamur me simbolet yll dhe hene draper ishte bizanti, qe do te thote se shqiponja dykrenare kurre nuk ka qene simbol i tyre. Ylle e hene si simbol u braktisen vetem pas renies se konstantinopojes.

---

me ndjese qe harruam fare skemen, por nje gje qe me sillet verdalle kokes, eshte edhe shenja e trembedhjete e cila mungon ne gjithe skemat e mbijetuara.

Shenja e Gajrperit.

Ajo ka ekzistuar pa asnje dyshim, por kush e hoq e si e hoq eshte qeshtje sa e rendesishme aq e koklavitur. Por kam dyshim se mund te kete qene ne ved te gaforres.
    Eshte pika kryesore pse skema nuk eshte perfunduar. Kjo eshte pergjigja qe i kam dhe vetes, edhe ty tani. Shiko si mund ta hedhesh poshte.

Eshte zor qe memorja njerezore te jete ruajtuar pertej 30,000 vjeteve. Me sa me kujtohet edhe kronologjia e prifterinjeve egjiptiane ka pak a shume kete diapazon kohor. Kjo do te thote qe me e shumta qe mund te jete ruajtuar ne kujtese fillon me Atlantiden (para ketij 30,000 vjeteshi apo ne fillim te tij, ka pak rendesi).

Une mendoj se Ujori duhet te jete gjarperi. Gjarperi i ujit, simboli i lumejve. Kjo eshte edhe arsyeja se perse gjithmone kucedra zapton ujin, dhe dragoi e cliron. A eshte dragoi gjarper fluturues? Gjarpen i Ujit dhe i Ajrit. Gjarpen me pika...blu. Nuk ka pasur kafshe te shenjte pa pika. Uji nga ana tjeter, rrjedh edhe ne toke.

Gjysem hena eshte simbol i Dianes dhe Afrodites. Simbol tipik ne parzmoren e Rikard Zemerluanit te Ingliterres.
    Ndryshuar për herë të fundit nga javan : 26-11-2008 më 22:26

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    kjo qeshtja e ujit po me sillej verdalle edhe mua por e lash pa e permendur.
    gjarperi eshte uje, eshte lum
    por shkaku perse nuk e permenda ujin eshte se sipas skemes permbytja ka ndodhur ne yllesine e luanit.

shenja e gjarperit ose ka qene ne periudhen e aVes ose ne periudhen kur njerezimi e humb pavdeksine por ne nje dore te dyja lidhen me periudhen e pare postdeluviale e qe poashtu lidhet me humbjen e perjetsise se njerezve dhe fitimit te saj nga ana e gjarperit...

Por momentalish jam i bindur se kjo periudhe nuk ka gjase te kete qene me heret se 10 - 12 000 vjeteshi qe shkoi...
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Citim Postuar më parë nga Baptist Lexo Postimin
    kjo qeshtja e ujit po me sillej verdalle edhe mua por e lash pa e permendur.
    gjarperi eshte uje, eshte lum
    por shkaku perse nuk e permenda ujin eshte se sipas skemes permbytja ka ndodhur ne yllesine e luanit.

shenja e gjarperit ose ka qene ne periudhen e aVes ose ne periudhen kur njerezimi e humb pavdeksine por ne nje dore te dyja lidhen me periudhen e pare postdeluviale e qe poashtu lidhet me humbjen e perjetsise se njerezve dhe fitimit te saj nga ana e gjarperit...

Por momentalish jam i bindur se kjo periudhe nuk ka gjase te kete qene me heret se 10 - 12 000 vjeteshi qe shkoi...
    Permbytjen e kam vene aty sepse perkon me Hermesin, i cili ndertoi piramidat per te ruajtur njohurine njerezore nga permbytje. Ne shume burime thuhet qe Hermesi jetoi edhe disa kohe pas permbytjes (ai jetoi mbi 300 vjet). Nderkohe Noa (Nuhu) ishte nip i Hermesit/Idrisit.

Ka mundesi te kemi patur nje kataklizem tjeter nga ai i Hermesit, ne skeme me kend 180 grade nga Permbytja e Madhe. Por memorja duhet te kete humbur, ose te jete mbivendosur me fakte te reja, me permbytjet e mevonshme. Ne fakt po te mendojme holle, ka mundesi qe 5 racat e njerezve ( e arta, e argjendta, ....e jona) kane kaluar mes 4 kataklizmve (ujore ose te ndonje lloji tjeter), qe llogaritur trashe e sjell origjinen e njerezve ne 25900/2= 12,850 vjet Raca Arte +25900 (e ergjendta dhe e bakrit)+25900 (e hekurit dhe e jona)= rreth 65,000 vjet.

Ne se Nuhu jetoi gati 1000 vjet (atebote sapo kishte hyre raca jone), i bie qe raca bakrit te kete pasur jete rreth 12 gjenerata. Mindboggling.
    Ndryshuar për herë të fundit nga javan : 26-11-2008 më 22:28

Hyllin Maska e Hyj-Njeriu
    Anëtarësuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Fatkeqesisht mes ndergjinoresh
    Postime
    2,945
    Baptist, i prolonguar eshte po aq shqip sa fjala tjeter qe perdore, vokabular. Keto edhe si huazime jane te panevojshme meqe shqipja i mbulon mjaft mire e jane latine ku logjikisht italishtja ka me teper te drejta se anglishtja. Nejse si te duash bej.

Nuk e kuptova sesi periudha e Ramsesit te del shek 14 p.l.k dmth rreth 1370. Me vjen keq po nuk po e kuptoj sesi e arrin kete perfundim,dmth te lidhesh Ramsesin me 1370 dhe ta besh pararendes te Akhenatonit. Dime qe fundi i shek 14 eshte i rendesishem se lidhet me lindjen(apo rilindjen) e Monoteizmit e me Mojsiun po cpune ka Ramsesi nuk po e marr vesh e ti spo perpiqesh fare te jesh me i qarte. Une e kuptoj idene tende po nuk me perputhen datat.

Pa Filip nuk ka Leke te Madh, hiqe nga mendja se mund te jete ndryshe. Filipi i krijoi kushtet Lekes te behej i Madh, nese Leka do kishte ardhur ne kohen e Filipit, nuk dime ne do ishte bere i Madh, duke qene se Lekes qe njohim i mungojne artet e erreta te qeverisjes.

Tek skema e Javanit perse duhet gjarperi kur e dini fare mire se gjarpri eshte simboli i Tokes(e vatres se shpise). Per c'arsye gjarperi nuk ua mbush me mendjen se eshte Toka ?
    Pastaj cpune ka Atlantida me 30 mije vjet me pare, kur e vetmja periudhe e pershtatshme per ngritjen e nivelit te ujerave eshte shkrirja e akujve 12 mije vjet me pare e po aty shkon edhe Legjenda. Ka jetuar nje civilizim atlantidas per 18 mije vjet ?
    E fundit a mund te percaktohet nje vendodhje gjeografike per Atlantiden e pranueshme sikur sa per konvecion qe te kemi nje ide hapesinore ?

p.s Bapo, te kujtoj se Sparta ishte thjesht ceshtje dytesore. Perse te humbasesh kohe dhe sidomos ushtare qe te duhen per te sulmuar Persine ? Sparten e thyen me vone dy mbreter te tjere maqedonas. Leka ishte biri i Filipit e i kurrfare Zeusi. Nuk mund te mi sjellesh hyjnite jashte alegorise si qenie reale, pervec ne rastin se pranon se behet fjale per jashtetokesore.
    Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Tek skema e Javanit perse duhet gjarperi kur e dini fare mire se gjarpri eshte simboli i Tokes(e vatres se shpise). Per c'arsye gjarperi nuk ua mbush me mendjen se eshte Toka ?
    Pastaj cpune ka Atlantida me 30 mije vjet me pare, kur e vetmja periudhe e pershtatshme per ngritjen e nivelit te ujerave eshte shkrirja e akujve 12 mije vjet me pare e po aty shkon edhe Legjenda. Ka jetuar nje civilizim atlantidas per 18 mije vjet ?
    E fundit a mund te percaktohet nje vendodhje gjeografike per Atlantiden e pranueshme sikur sa per konvecion qe te kemi nje ide hapesinore ?
    Eshte kenaqesi te debatosh me njerez qe lexojne dhe kuptojne. Disa here ja vjen edhe me ata qe vetem kuptojne, dhe me ralle me ata qe vetem lexojne.

Ti nuk ke lexuar, ose kuptuar pa le t'i kesh bere te dyja. Pe te jap vetem nje element. Kur thua a "Ka jetuar nje civilizim atlantidas per 18 mije vjet?", si te duket 18 gjenerata ty, shume?

Me falni a ja vlen te fryhet kjo teme me replika se kush fjale eshte shqip e kush nuk eshte? Mos valle eshte harruar qellimi per te cilin kjo teme eshte hapur? Ne te njejten kohe kush me thote, sa deshire do kishte te fillonte te lexonte nje teme me 116 faqe dhe mbi 2300 shkrime per te arritur ne nje pike ku mbizoteron replika mbi prolongimin? E kam te lehte te heq shkrime jashte teme por kerkoj nga pjesmarresit qe te jene me te ndergjegjshem per temat ku kontribojne. Qellimi nuk eshte thjesht te shprehim ate qe dime por dhe te leme pas nje mesazh e njohuri qe mund ti vleje te tjereve.

E kam bere shpesh nje nderhyrje te tille ne kete teme. Si thoni, ose te gjithe ose asnjeri, perndryshe keshtu nuk mund te vazhdohet.

Hyllin Maska e Hyj-Njeriu
    Anëtarësuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Fatkeqesisht mes ndergjinoresh
    Postime
    2,945
    Darius une e thashe nejsen time .

Javan me fal po 18 mije vjet jane 18 gjenerata nga 1 mije vjet. Tani te me falesh qe fut pak shkencen ne mes, po njeriu aq shume nuk jeton biles asnje gjitar e gjitaret e ngjashem me njeriun rrojne 30-40 vjet.
    Nuk e di sa rrojne jashtetokesoret, keshtu qe ato 18 gjenerata vetem nese jane breza te tillesh.
    Duke e marre brezin njerezor 20 vjet 18 mije vjet bejne 900 breza.

p.s une perpiqem te kuptoj cfare shkruan me Baptistin , jam thjeshte nje lexues qe perpiqet te kuptoje, nuk jam aktor e as mesues. Kuptoj qe ka nje logjike qe i lidh gjerat, por me lindin shume pyetje. Nese doni thjesht te kuptoheni me njeri-tjetrin ok, po kthej patkojte e rri ne heshtje.
    Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    p.s Bapo, te kujtoj se Sparta ishte thjesht ceshtje dytesore. Perse te humbasesh kohe dhe sidomos ushtare qe te duhen per te sulmuar Persine ? Sparten e thyen me vone dy mbreter te tjere maqedonas. Leka ishte biri i Filipit e i kurrfare Zeusi. Nuk mund te mi sjellesh hyjnite jashte alegorise si qenie reale, pervec ne rastin se pranon se behet fjale per jashtetokesore.
    Më duhet të kundërshtojë këtu. Sparta asnjëherë nuk ra nën sundimin e të huajve me përjashtim kur e pushtoi Roma.

Edhe sikur të hynte Aleksandri me tërë ushtrinë e tij përnjëherë, kurrë nuk do të mund t'a pushtonte.

Sparta ka qenë fenomen, dhe deri më sot i papërsëritshsëm. Sikur të ishim dhe ne ashtu.

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga Hyj-Njeriu Lexo Postimin
    Baptist, i prolonguar eshte po aq shqip sa fjala tjeter qe perdore, vokabular. Keto edhe si huazime jane te panevojshme meqe shqipja i mbulon mjaft mire e jane latine ku logjikisht italishtja ka me teper te drejta se anglishtja. Nejse si te duash bej.

Nuk e kuptova sesi periudha e Ramsesit te del shek 14 p.l.k dmth rreth 1370. Me vjen keq po nuk po e kuptoj sesi e arrin kete perfundim,dmth te lidhesh Ramsesin me 1370 dhe ta besh pararendes te Akhenatonit. Dime qe fundi i shek 14 eshte i rendesishem se lidhet me lindjen(apo rilindjen) e Monoteizmit e me Mojsiun po cpune ka Ramsesi nuk po e marr vesh e ti spo perpiqesh fare te jesh me i qarte. Une e kuptoj idene tende po nuk me perputhen datat.

Pa Filip nuk ka Leke te Madh, hiqe nga mendja se mund te jete ndryshe. Filipi i krijoi kushtet Lekes te behej i Madh, nese Leka do kishte ardhur ne kohen e Filipit, nuk dime ne do ishte bere i Madh, duke qene se Lekes qe njohim i mungojne artet e erreta te qeverisjes.

Po mire bre djal, - kur s'merr vesh, pse futesh pra?!
    per p.s.: - e si mund ta vrasesh 'alegorine' fizikisht pra?
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Citim Postuar më parë nga Hyj-Njeriu Lexo Postimin
    Darius une e thashe nejsen time .
    Javan me fal po 18 mije vjet jane 18 gjenerata nga 1 mije vjet. Tani te me falesh qe fut pak shkencen ne mes, po njeriu aq shume nuk jeton biles asnje gjitar e gjitaret e ngjashem me njeriun rrojne 30-40 vjet.
    Nuk e di sa rrojne jashtetokesoret, keshtu qe ato 18 gjenerata vetem nese jane breza te tillesh.
    Duke e marre brezin njerezor 20 vjet 18 mije vjet bejne 900 breza.
    Po thua per here te dyte qe nuk ke lexuar sa paku as 5 postime me tutje. Une nuk besoj qe Noa ishte jashtetokesor, po neqoftese ti mendon qe ishte, me siguri qe kjo nuk eshte tema ku duhet te hyje.
    Ndryshuar për herë të fundit nga javan : 27-11-2008 më 16:27

Tema të Ngjashme

1. Në gjurmë të gërmave dhe shkrimit Pellazgo-Yllir #2
    Nga alfeko sukaraku në forumin Arkeologji/antropologji
    Përgjigje: 477
    Postimi i Fundit: 14-07-2010, 03:58
  2. Sola Scriptura
    Nga berat96 në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 24-08-2009, 11:48
  3. Letërsia shqiptare: probleme teorike-kritike në gjykimin e vlerave letrare
    Nga Kosovari_78_Ca në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-01-2005, 15:56
  4. Makina e shkrimit
    Nga elvisi80 në forumin Humor shqiptar
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-11-2002, 03:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •