Close
Faqja 206 prej 255 FillimFillim ... 106156196204205206207208216 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 2,051 deri 2,060 prej 2545
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    Citim Postuar më parë nga alibaba Lexo Postimin
    Kreta nuk ishte fis demokratik që jetonte i lirë në male.

Kreta ishte perandori me skllevër. Dhe ku ke skllevër ose të paktën mbretëri ke edhe ndërtesa të mëdha, ku ke fise të lira ke ndërtesa të thjeshta.

T'a shpjegoj më vonë me anë fotosh.

Straboni na thote se

vendi ishte i shume banuar ne kohet e lashta edhe banohej nga shumpopullsi-per Ilirin.Piramidat e Visokos nuk mund te jene oasi i vetem ne shkretetire

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Kemi një vend të shenjtë, ku anëtarët e fisit kanë ndërtuar një altar guri, aty fisi bën ceremonitë e tij, flijon kafshët etj.
    Emri:  rgrgrg.jpg

Shikime: 629

Madhësia:  93.5 KB

Më pas për t'u mbrojtur nga të reshurat, fisi ndërton një strehë me shtylla druri.
    Emri:  rgrgrg (1).jpg

Shikime: 534

Madhësia:  94.7 KB

Por meqenëse druri ishte i pa-përshtatshëm, sepse kalbej pas një kohe, filluan t'a bëjnë nga guri.
    Emri:  rgrgrg (2).jpg

Shikime: 521

Madhësia:  83.1 KB

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    "kembezbathur edhe flinin ne toke " deri me sote eshte shpjeguar si primitiv nga gjithsia dijetare
    Jo nuk ka kurrëfarë lidhje me "primitivitet".

Këmbë-zbathur është këmbë-zbathur, dhe primitiv është primitiv.

Mund të jetë ndonjë filozofi e caktuar e atyre priftërinjëve që kanë bërë atë mënyrë jetese.

Straboni na thote se

vendi ishte i shume banuar ne kohet e lashta edhe banohej nga shumpopullsi-per Ilirin.Piramidat e Visokos nuk mund te jene oasi i vetem ne shkretetire
    Në linjën kohore Ilirët shumë më afër e kanë Skenderbeun dhe neve forumistëve, sesa piramidën e Visokos që mendohet të ketë ekzistu para 27.000 vitesh.

Hibernated
    Anëtarësuar
    14-07-2008
    Postime
    97
    Citim Postuar më parë nga Baptist Lexo Postimin
    Pyetja jeme asht ne lidhje te drejte me 'ngushtimin' e fotografise e cila pershkruan situacionin e vendngjarjes. Vendit ku po zhvillohet kjo faze e luftes se Trojes?

Nuk e paske pa fotografine e plote. Pyetja jeme asht ne lidhje me vendngjarjen e ketij konflikti, kohe mbas vdekjes se Hektorit. Ketu (per cudi) shihet se Parisi ia paska gjete "thembren" Akilit n'mjedis te zemres e mes dy shtresave t'parzmores.

Ata qe e kane cenzuru le te flasin per "psene" e ketij veprimi. Une pata qellu i perjashtuem ne kohen kur asht postu per here te pare. Po tash nuk po muj me e gjete origjinalin e saj se e kam harru adresen ku e kam pa.
    Me sa mbaj mend, behet fjale per kete pamje.
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga Zëu_s Lexo Postimin
    ate se di une, per at arsye nuk dhash pergjegie per "ngushtimin" e fotografise

Une vendin e ngjarjes nuk po muj me e pa, dhe logjikisht qe kjo pikture po e tregon nje ngjarje pas vdekjes se Hektorit, se po te ishte ne kohen e Hektorit atehere Achilleusi nuk do te ishte i shtrire per toke me dy shigjeta ne trup, nje ne zemer dhe nje ne themer (ose ne thunder siç pohohet qe na i paskan thene "greket e vjeter" themres)

fakt po e tregon ngjarjen mbas vdekjes se te dyve, ajo qe gabimisht perkthehet thember nga greket eshte ne fakt ajo qe ne sot i themi "zogu i kambes". (ai damari qe perdridhet rreth zogut e qe vazhdon teposhte drejte gishtit te madhe ku shfaqet edhe nje here ne siperfaqe). Jo rastesisht plaga ne (kete damar) prane thembres konsiderohej me fatale se ajo ne zemer per ritin te cilit i takonte Akili.
    une s'pe di çka asht cenzurue ma heret, ...?
    Qe se memzi e gjeta, ku e ka postu Landi pamjen e plote ate me rezolucion te plote nuk po arrij ta gjej me.

Ps.: Ma heret e kishe permend Flijen, a e ke kuptue at symbol qe vizatohet me qull ???
    Nuk e kam te qarte per cilin simbol - sepse te shqiptaret e vjeter, deri vone, me shume eshte shkruar ne buke se ne tjera materiale. E prej aty, - ne serbishte edhe sot ne shume raste, - librit i thuhet buk-va!
    Eshte tradite jashtzakonisht e vjeter parahistorike kur buk hahej rralle dhe neper festa.

Pershendetje.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga Kanan Lexo Postimin
    Me sa mbaj mend, behet fjale per kete pamje.
    Derisa une po kerkoja origjinalin - ti e paske gjetur survivalin, e saj - faleminderit. Eshte pikerisht kjo pamja per te cilen po flisja.

Athua ku po zhvillohet ngjarja?
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    Piramida jane ato apo me bejne syte?
    Sakte!
    Madje edhe radhitja e tyre duket teper autentike.

Ajo qe me kapi syri ne njerin postim nga Barat eshte shume deshpruese, sepse kjo nder fotot e kesaj serie ne forme te digjitalizuar apo faksimli, eshte e vetmja deshmi e ekzistences se tyre. -Sepse sic thote ai dhe sic mbaj mend ate qe shkruhej ne faqen ku e pata hasur vitin e kaluar (por qe nuk arrij ta gjej me), origjinalet jane zhdukur!
    Aeneas Dardanus

Sapo mendova qe ishin piramida kerkova me syte e mendjes dhe rradhitjen e tyre. Ngjashmeria eshte... e pabesueshme !!! Por spo e kuptoj... sepse eshte dhe nje element qe i ben gjerat akoma dhe me corap.

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    Sapo mendova qe ishin piramida kerkova me syte e mendjes dhe rradhitjen e tyre. Ngjashmeria eshte... e pabesueshme !!! Por spo e kuptoj... sepse eshte dhe nje element qe i ben gjerat akoma dhe me corap.
    Cili? (ju lutem) sepse edhe keshtu si eshte mjafton ta bej ate historine konvencionale corape me lesh...
    Aeneas Dardanus

Tema të Ngjashme

1. Në gjurmë të gërmave dhe shkrimit Pellazgo-Yllir #2
    Nga alfeko sukaraku në forumin Arkeologji/antropologji
    Përgjigje: 477
    Postimi i Fundit: 14-07-2010, 03:58
  2. Sola Scriptura
    Nga berat96 në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 24-08-2009, 11:48
  3. Letërsia shqiptare: probleme teorike-kritike në gjykimin e vlerave letrare
    Nga Kosovari_78_Ca në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-01-2005, 15:56
  4. Makina e shkrimit
    Nga elvisi80 në forumin Humor shqiptar
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-11-2002, 03:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •