Close
Faqja 205 prej 255 FillimFillim ... 105155195203204205206207215 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 2,041 deri 2,050 prej 2545
    Perjashtuar Maska e Zëu_s
    Anëtarësuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Citim Postuar më parë nga Baptist Lexo Postimin
    OK
    Kush di te na tregoje perse eshte censuruar kjo fotografi ne forum?
    Ose me mire:
    -ku po zhvillohet ngjarja e pershkruar ne kete pamje?

mbi dhe rreth trupit te vdekur te Akilit shohim Ajaksin ne mbrojtje (?)Glaukun, Parisin dhe Eneun ne perleshje per te marre trupin e tij.

-C'behet ketu?!!
    Ndoshta eshte tentim hakmarrjeje per arsye te Hektorit, sepse njerzit (shqiptaret) ne te shumten e rasteve hakmirren ne te njejten menyre, me arme te njejta, ne stilin "do ta beje une ty ate qe ma ke bere ti mua, as me pak e as me shum".

Ps.: S'na tregove diçka per Flijen e brumt dhe ate symbol qe vizatohet aty me brum ...

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga Zëu_s Lexo Postimin
    Ndoshta eshte tentim hakmarrjeje per arsye te Hektorit, sepse njerzit (shqiptaret) ne te shumten e rasteve hakmirren ne te njejten menyre, me arme te njejta, ne stilin "do ta beje une ty ate qe ma ke bere ti mua, as me pak e as me shum".

Ps.: S'na tregove diçka per Flijen e brumt dhe ate symbol qe vizatohet aty me brum ...

Pyetja jeme asht ne lidhje te drejte me 'ngushtimin' e fotografise e cila pershkruan situacionin e vendngjarjes. Vendit ku po zhvillohet kjo faze e luftes se Trojes?

Nuk e paske pa fotografine e plote. Pyetja jeme asht ne lidhje me vendngjarjen e ketij konflikti, kohe mbas vdekjes se Hektorit. Ketu (per cudi) shihet se Parisi ia paska gjete "thembren" Akilit n'mjedis te zemres e mes dy shtresave t'parzmores.

Ata qe e kane cenzuru le te flasin per "psene" e ketij veprimi. Une pata qellu i perjashtuem ne kohen kur asht postu per here te pare. Po tash nuk po muj me e gjete origjinalin e saj se e kam harru adresen ku e kam pa.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Perjashtuar Maska e Zëu_s
    Anëtarësuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Citim Postuar më parë nga Baptist Lexo Postimin
    Pyetja jeme asht ne lidhje te drejte me 'ngushtimin' e fotografise e cila pershkruan situacionin e vendngjarjes. Vendit ku po zhvillohet kjo faze e luftes se Trojes?
    ate se di une, per at arsye nuk dhash pergjegie per "ngushtimin" e fotografise

Nuk e paske pa fotografine e plote. Pyetja jeme asht ne lidhje me vendngjarjen e ketij konflikti, kohe mbas vdekjes se Hektorit. Ketu (per cudi) shihet se Parisi ia paska gjete "thembren" Akilit n'mjedis te zemres e mes dy shtresave t'parzmores.
    Une vendin e ngjarjes nuk po muj me e pa, dhe logjikisht qe kjo pikture po e tregon nje ngjarje pas vdekjes se Hektorit, se po te ishte ne kohen e Hektorit atehere Achilleusi nuk do te ishte i shtrire per toke me dy shigjeta ne trup, nje ne zemer dhe nje ne themer (ose ne thunder siç pohohet qe na i paskan thene "greket e vjeter" themres)

Ata qe e kane cenzuru le te flasin per "psene" e ketij veprimi. Une pata qellu i perjashtuem ne kohen kur asht postu per here te pare. Po tash nuk po muj me e gjete origjinalin e saj se e kam harru adresen ku e kam pa.
    une s'pe di çka asht cenzurue ma heret, ia kan fshi shigjeten n'zemer a çka ?

Ps.: Ma heret e kishe permend Flijen, a e ke kuptue at symbol qe vizatohet me qull ???

i/e regjistruar Maska e BARAT
    Anëtarësuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Himarjot jet' e jet', Zot mbi male Hyll mbi det
    Postime
    2,565
    Citim Postuar më parë nga alfeko sukaraku Lexo Postimin
    SHUME E DREJT
    por tempujt e Hellades jane ndertuar nga para hellenet edhe jo nga hellenet-keshtu qe nuk mund te quhen tempuj te hellades
    barat
    si u be ai muhabeti i kemzbathurve????
    Alfeko, ja tek i ke ca kembezbathur te tjere

Ketu eshte edhe Thënoja qe mungon te piktura qe tregon vrasjen e Akilit

ps
    interesante

AMASIS MEPOIESEN [mëposiedon?]
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura   

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Interesant mënyra e të menduarit.

Personi A thotë që ishin këmbë-zbathur dhe asgjë më tepër.

Vjen Personi B dhe bërtet: Kush iu tha juve se pellazgët ishin primitivë.

Tash çfarë ka lidhje "këmbë-zbathur" dhe "primitiv".

Kush ua dha të drejtën të caktoni këto standarde kulturore?

Sa primitivë janë gjithë ata turist' gjermanë anglezë etj, nëpër plazhet e Shqipërisë që rrinë vazhdimisht zbathur?

Qenie kembezbathur ska te beje me primitivitet apo varferi. Dihet mire si fakt historik qe qendrimi kembezbathur ka qene ne shume kultura. Psh ne Egjyptin e Lashte shume barisnin kembezbathur po ashtu ne Greqine e Lashte madje ka dokumentime qe tregojne se ushtaret greke jo vetem shkonin ne lufte kembezbathur por edhe e ndiqnin armikut ne te njejten menyre. Po ashtu dhe kultura ne Europen Jugore, Afriken Veriore, Asiri etj. Ka disa argumenta qe perdoren duke e justifikuar qendrimin kembezbathur si menyre per te ecur me lehte te favorizuar nga klima e ngrohte. Por kjo nuk qendron pasi te njejtin fenomen e kemi edhe tek Keltet qe jane shume here me ne Veri dhe ne vende me te ftohta. Ka qene me teper fakt kultural sesa material apo zhvillimi social. Edhe ne shekujt me te vonet ka plot njerez, kryesisht fetare qe preferonin ecjen kembezbathur.

Mjafton te kujtohen murgjerit dhe murgeshat franceskane, ato te urdherit jezuit ne fillimet e tyre po ashtu dhe ato domenikan etj. Kuptimi mund te jete sa spiritual aq dhe mistik por personalisht nuk e shoh aspak si shenje varferie apo primitiviteti. Madje ka disa te bazuar ne mjekesi qe thone se ecja kembezbathur eshte me e shendeteshme.

Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Madje ka disa te bazuar ne mjekesi qe thone se ecja kembezbathur eshte me e shendeteshme.
    "Tabani i rrafshët" nuk si është termi shkencor, është një sëmundje që shkaktohet nga qëndrimi mbathur për kohë të gjatë.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    Citim Postuar më parë nga alibaba Lexo Postimin
    Këtë e shpjegoj kot, ngaqë nuk kupton dot atë që them.

Arkitektura sikurse çdo gjë tjetër u zhvillua shkallë-shkallë. Ata tempuj guri që ti përmend, para se të bëheshin nga guri, janë bërë nga druri.

Ti je duke marrë pellazgët si autoktonë (e që pajtohem), dhe po na thua se paskan ardhur ca helenë që pushtuan tokat pellazge.

Me këtë teori nuk shkon askund.

Nuk ka kurrëfarë ardhje helenësh nga kontinente tjera, as ka pasë shpërngulje gjatë asaj kohe prej 1000-800.

Nëse thu se Helenët erdhën, atëherë këta helenë janë një fis pellazg që luftoi nën urdhërat e Akilit, u shtuan u shumuan, dhe morën gjithë gadishullin jugor.

Thua se e pushtoi Heleni Pellazgun, si të thush se e pushtoi labi korçarin.
    boje muri ka aguri
    7-8 meter larg nga muri
    nga e majta po te kthesh
    patjeter do te gjesh

kush foli për helen të ardhur?????????????????????????????????????
    apo nuk kishe ç fare të thoje!

megjithse Danait pretendohen si helen edhe të ardhur nga egypti,sërisht une nuk e kam mbeshtetur kurrë një gjë të tillë

ne se ishin me dru edhe u bene me gurë këtë nuk mund ta themi me siguri pasi kemi tempullin e perendive ne knoso te ndertuar me gurë

Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    knoso te ndertuar me gurë
    Kreta nuk ishte fis demokratik që jetonte i lirë në male.

Kreta ishte perandori me skllevër. Dhe ku ke skllevër ose të paktën mbretëri ke edhe ndërtesa të mëdha, ku ke fise të lira ke ndërtesa të thjeshta.

T'a shpjegoj më vonë me anë fotosh.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    Citim Postuar më parë nga alibaba Lexo Postimin
    Interesant mënyra e të menduarit.

Personi A thotë që ishin këmbë-zbathur dhe asgjë më tepër.

Vjen Personi B dhe bërtet: Kush iu tha juve se pellazgët ishin primitivë.

Tash çfarë ka lidhje "këmbë-zbathur" dhe "primitiv".

Kush ua dha të drejtën të caktoni këto standarde kulturore?

Sa primitivë janë gjithë ata turist' gjermanë anglezë etj, nëpër plazhet e Shqipërisë që rrinë vazhdimisht zbathur?
    po te citoj që ti përgjigjem edhe barat edhe darius

une po theme se dijetaret mundohen ta paraqesin qytetrimin pellazg si qytetrim mullarberes edhe primitiv---që kanë lene mbase vetem mullaret e plakut mere--edhe ata i dogji mato gruda.A i dini këto fakte??Ju ç po thoni???

ne se kemi piktura me kembezbathur a mbathur ato lidhen me artin edhe shpjegohen sipas rastit.

"kembezbathur edhe flinin ne toke " deri me sote eshte shpjeguar si primitiv nga gjithsia dijetare

sa për turistat gjerman nuk di gjë---per turistet gjermane edhe munde të flas ndonje llafë.

Tema të Ngjashme

1. Në gjurmë të gërmave dhe shkrimit Pellazgo-Yllir #2
    Nga alfeko sukaraku në forumin Arkeologji/antropologji
    Përgjigje: 477
    Postimi i Fundit: 14-07-2010, 03:58
  2. Sola Scriptura
    Nga berat96 në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 24-08-2009, 11:48
  3. Letërsia shqiptare: probleme teorike-kritike në gjykimin e vlerave letrare
    Nga Kosovari_78_Ca në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-01-2005, 15:56
  4. Makina e shkrimit
    Nga elvisi80 në forumin Humor shqiptar
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-11-2002, 03:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •