Close
Faqja 149 prej 255 FillimFillim ... 4999139147148149150151159199249 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 1,481 deri 1,490 prej 2545
    Citim Postuar më parë nga BARAT Lexo Postimin
    Zax eshte origjina sumere e emrit ZEus
    Krahas tij eshte dhe SAx, apo forma te tjera si Sakh ose Sakko ose S'akra
    Pa dale shume nga tema, ky eshte njeri nga versionet mbi emrin Zeus. Po te kihet parasysh qe tekstet sumere nuk jane publikuar te gjitha (jane fshehur) dhe fare pak prej tyre dihen nga masat, emri i Zeus ka mundesi te rrjedhi dhe nga nje tjeter emer. Sipas nje burimi tjeter (Robert Morning Sky, nje indian Hopi qe ka shkruar Terra Papers ku flet per historine e 'Bek' Ti, njeri nga te rrezuarit e Roswell i cili u gjet i plagosur nga tribuja Hopi dhe u ruajt prej tyre deri sa vdiq) Zeus ka patur emrin Zu-Zu (i quajtur fillimisht Ar-Zu) nipi i Al-Al, mbreti i shfronesuar nga An-u (ne te njejten kohe dhe nipi i tij i cili kerkoi me te drejte mbreterine e lene nga babai). Perputhja me mitologjine sumere eshte e pabesueshme.

Per te interesuarit po ju postoj nje link qe te shkarkoni Terra Papers. Mos gjykoni fillimin e materialit por lexoni me vemendje perputhjen e emrave ne mitologjine Sumere, Egjyptiane dhe ate te ashtuquajtur greke. Eshte nga ato qe te bejne te mbash frymen.

http://www.2shared.com/file/3237761/...ra_papers.html

Me poshte nje fragment nga pjesa ku permend Zu-Zu. Barat dhe Styx ja u rekomandoj shume leximin e ketij materiali.
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga Styx Lexo Postimin
    Nuk shoh ndryshim mes sugjerimit qe kisha vene ne kete postim timin te meparshem dhe sqarimit tend. Duket qarte kam thene se ΣTHO (EsTHO) ku Σ=Es dhe THO te cilen e kam lidhur me pas dhe urdherin fjalen. Madje shkova dhe nje hap me tej te them qe Es sipas nje opninioni te hershem qe kam pasur rrjedh nga Ejti (mbase Hesta?!) dhe Tho nga Thote, U tha, U dha (vendimi).
    Po bën shakarëra me duket?

Ti paske shkruar se "Σ" eshte simbol silabik; se Σ lexohej si ES, ESH apo EZ; se ke pernjohur dhe zberthyer qe EFIΣTHO eshte fjaleformim; se permes kesaj pernjohje e ke zberthyer ate ne pjeset perberese, ku ke verejtur se prapashtesa e perbere ΣTHO e shnderron semen e fjaleformimit ne tregues perkatesor kur interagon me gjinoren e perparme E, por qe paske harruar te na tregosh edhe anen tjeter te perdorimit se si Σ mund te shqiptohet edhe si SE, SHE, ZE sipas nevojes.

Pergjithesisht une s'paskam thene gje? Jo!
    Me qe po flisnim per T me lart, po e thelloj edhe me tej mendimin qe kisha. T sic shkrova perfaqeson njeriun, logjiken por gjithashtu eshte Theu/Dheu (kalimi T ne D)dhe Tothi/Hermes/Idris (shkruesi i dijes) . Ne disa teme ta tjera kam shkruar qe Tothi nuk eshte Perendia por pasues i mesive hyjnore ne toke, me sakte pas besimit njerezor Perendia eshte bere lemsh me Vecanshmerine e Madhe - MAAT ku jo rastesisht kemi T.
    Jo cdokund ku kemi T ka dhe kuptim simbolik apo msitik. T eshte >kufize< foljore, terminante, dhe ne 98% te rasteve ajo ka vetem vlere letrare/foljore si >nderprerese< e nocioneve te folura me veti te pakufishme per te lejuar venjen e nje nocioni tjeter prapa saj ne sintaksen e thurur por edhe ne fjale te vetmuara kur ato nuk perfundojne vetiu...
    Ky konceptim perforcon, per mendimin tim sigurisht, ate qe kam vene me lart. Trau ose Ura eshte kalimi nga Hyjnorja ne Tokesore, nga Y/I ne T, nga Vecanshmeria Madhe ne Njeri, nga Trau/Trungu i parajses ne Toke, eshte kerraba e kthyer e SwasTikes. Eshte germa e fundit e fjales Zot, e cila eshte deshmuar katerciperish nga shume pjesemarres me dis10 dhe barat ne krye qe eshte Zeri, Fjala, pra THA. Ky ne vetvete eshte kalim nga Thenesi tek marresi.
    Nuk ka gje mistike ne T, ajo eshte "kufi", shtrese kufitare e eperme e ciles-do-gjeje. Sic eshte rrafshi i Tokes apo edhe "?toma" rrafshi i nje mali te larte, pra kufiri siperm apo ndares i gjerave nga tjetra. Trau eshte derivativ i Drau-rit per te shenjuar nje element pak me teknik se druri nderkohe qe druri eshte perfituar nga dora e njeriut [figuroje] te ngritur larte me gishterinje te shtrire e te hapur. e.k.m.r...
    Po nderhyj me autoritetet e Kosoves qe te sjellin drita.
    Po c'te kete ne dore nje NGO shtet, me institucionet e nje shteti aman? Ku guxon qeveria te pyes gje per dritat, a ka- a s'ka a?
    KEK-u ne Kosove e KESH-i ne Shqiperi rrezon Qeverine per 24 ore, madje po u bene si shume nervoz ndodhe t'i vrasin se qente e rrugeve. Ku te vete une pastaj, te kush te nderhyj?
    Ketu nuk mora vesh asgje, sidomos se kush eshte secili nga te tre personazhet lopa, mrreli(?) dhe objekti. Ne se e ke fjalen se a ishin Etrusket Chimeriane, une do thoja se po. A ishin Chimerianet chame? PO. A jane Besi (fis Trak) chame? Po. A transliterohet Troja si Trak ne latinisht? Po. A jane Traket Etrure? Nuk e di.
    Mrreli eshte lloj zekthi qe thumbonte ate meshqerren IO e qe kerkoi profeci nga Prometheu i mberthyer.
    - mrrelin kur e kape, e kape te meshqerra apo te Prometheu?
    *
    Jo, nuk e kisha per kimerasit.
    "A ishin kimerasit chame?", me duket e kam thene si propozim pohim shume kohe me pare. A kam bere ndogje ta rrumbullaksoj? Jo! (Ndoshtase, kam pritur tae bej dikush tjeter nderkohe).

"A jane Besi fis trak chame?" Nuk eshte pyetje. Mund te themi se Besset kane jetuar ne regjionin e Trakes.

Jo! Troja me pare mund te transkribohet si Trula ne latinisht. Nuk arrij te kuptoj se si e ben aq te lehte kalimin kimeriane-trake besi-chame...
    Le te pranojme qe mbishkrimi anesor eshte me prane shqipes se sotme (kete perfundim arrita dhe vete ne menyre te pavarur). Ajo qe me bren eshte, cfare eshte mbishkrimi ballor, me i hershmi?
    Eshte i njejti.
    -Le te mos bijme perfundime te shkurta.

Nuk them se anesorja eshte me afer shqipes se ballorja - perkundrazi, por se anesorja eshte pak me e eksplikuar se ballorja dhe si e tille me transparente, por qe per nga sintaksa eshte shume me larg shqipes se ballorja.

Ne fakt dallimet jane, por jane pak kontraverze, ato behen shume te vogla ne fjalen hyrese. Sitaksa e morfologjia e tyre, rri ne analogji te plote me cilindo ekuivalent te sotem te formuluar ne dy menyra shume standarde shqipe, psh.:
    Trimosh Nafoksiasi
    kundrejt:
    Trimoshi Nafoksias
    Te dyja te drejta e te sakta.

Sigurisht qe aty behet fjale per "Hulën", nje titull shenjterimi pagan qe jetoi deri ne ngadhnjimin e kristianizmit i cili pastaj i dha nje trajtim rrenjesisht te kundert kuptimor shume te afert me shprehjen biblike "baraba", e me teper ne kuptimin e ngaterrestarit, por kurresesi te mbrojtesit, e qe ishte nje nder semat baze te origjinalit te fjales.

Cfare ndryshon? Asgje! Pos ndoshta 500 vjet distance kohore mes njeres dhe tjetres te folme. Por me saktesisht ngurohem ta them pa e thelluar me mire. Ato pyetjet qe kam lene hapur qe nga shkrimi i pare per limnostelen, -ende i mbaj hapur!
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga Baptist Lexo Postimin
    Po bën shakarëra me duket?
    Ti paske shkruar se "Σ" eshte simbol silabik; se Σ lexohej si ES, ESH apo EZ; se ke pernjohur dhe zberthyer qe EFIΣTHO eshte fjaleformim; se permes kesaj pernjohje e ke zberthyer ate ne pjeset perberese, ku ke verejtur se prapashtesa e perbere ΣTHO e shnderron semen e fjaleformimit ne tregues perkatesor kur interagon me gjinoren e perparme E, por qe paske harruar te na tregosh edhe anen tjeter te perdorimit se si Σ mund te shqiptohet edhe si SE, SHE, ZE sipas nevojes.
    Pergjithesisht une s'paskam thene gje? Jo!]
    Keto gallatat me fjale nuk i pelqej. Ne se "eshte" per ty nenkupton gjinoren "e", pershembull "lopa Σ Bardhit", une shkrova se "Lopa Eshte e Bardhit". Ne se Ejti eshte ZE, nuk me cudit aspak qe Σ mund te lexohet Ze. Mendoj qe Z ose S eshte thelbi i kesaj fjale (rrokje) dhe shpreh zhurmen, zanin, kurse E/I/Y (zanorja shoqeruese e S) eshte apostrofi per Perendine e Gjithfuqishme. Pra ne vetvete Σ/ES qendron fare bukur, ne formen Ai Tha, por si duket me kalimin e kohes kjo njohuri humbi, ose gjuhe te reja mbishtresezuan origjinales andaj kemi edhe nje nje Tho per ta bere Zoti - Fjala(Z ose S)- Zonja Pra fjala e Baal ose Maat. Ne kete kuptim (te degjenerimit te njohurise mbi Zotin e vetem nje) une mendoj se pllaka i takon nje periudhe relativisht te vonshme.
    Jo cdokund ku kemi T ka dhe kuptim simbolik apo msitik. T eshte >kufize< foljore, terminante, dhe ne 98% te rasteve ajo ka vetem vlere letrare/foljore si >nderprerese< e nocioneve te folura me veti te pakufishme per te lejuar venjen e nje nocioni tjeter prapa saj ne sintaksen e thurur por edhe ne fjale te vetmuara kur ato nuk perfundojne vetiu...Nuk ka gje mistike ne T, ajo eshte "kufi", shtrese kufitare e eperme e ciles-do-gjeje. Sic eshte rrafshi i Tokes apo edhe "?toma" rrafshi i nje mali te larte, pra kufiri siperm apo ndares i gjerave nga tjetra. Trau eshte derivativ i Drau-rit per te shenjuar nje element pak me teknik se druri nderkohe qe druri eshte perfituar nga dora e njeriut [figuroje] te ngritur larte me gishterinje te shtrire e te hapur. e.k.m.r...
    Tani une jam dakord me keto qe thua, por nuk kuptoj pse i thua? Pyetja nuk ishte a perdoret T per fjale te rendomta (per te mos permendur nje te fjalorit banal) por cili ishte kuptimi simbolik i T origjinale. Une e ate e dhashe. Keto te tjerat jane garniture.
    Po c'te kete ne dore nje NGO shtet, me institucionet e nje shteti aman? Ku guxon qeveria te pyes gje per dritat, a ka- a s'ka a?
    KEK-u ne Kosove e KESH-i ne Shqiperi rrezon Qeverine per 24 ore, madje po u bene si shume nervoz ndodhe t'i vrasin se qente e rrugeve. Ku te vete une pastaj, te kush te nderhyj?
    Terhiqem. Nuk kam miq Europiane te ketij niveli
    [QUOTE]Jo, nuk e kisha per kimerasit.
    "A ishin kimerasit chame?", me duket e kam thene si propozim pohim shume kohe me pare. A kam bere ndogje ta rrumbullaksoj? Jo! (Ndoshtase, kam pritur tae bej dikush tjeter nderkohe).
    "A jane Besi fis trak chame?" Nuk eshte pyetje. Mund te themi se Besset kane jetuar ne regjionin e Trakes.
    Jo! Troja me pare mund te transkribohet si Trula ne latinisht. Nuk arrij te kuptoj se si e ben aq te lehte kalimin kimeriane-trake besi-chame
    Permblodha me tre fjali ato qe jane ngritur dhe dokumentuar (sa ka qene e mundur) ne tema te tjera, per te te dhene te kuptoje se ka cfare te hedhesh poshte me argumente (ne se ke). Se dyti, Edison nje burre qe nuk e mbajne per budallaki, tha nje here (kur i vune ne pah se po harxhonte kohe me nje eksperiment te deshtuar): "Mendoj se e kam perdorur kohen mire. Njoh 10,000 variante qe nuk ekzistojne." Pra, duke hedhur poshte te pamunduren afrohesh tek e mundura dhe e verteta. Ne kete prizem, te fillosh nga e ana e kundert ka kuptim te plote metodologjik.
    Cfare ndryshon? Asgje! Pos ndoshta 500 vjet distance kohore mes njeres dhe tjetres te folme. Por me saktesisht ngurohem ta them pa e thelluar me mire. Ato pyetjet qe kam lene hapur qe nga shkrimi i pare per limnostelen, -ende i mbaj hapur!
    Gjendem ne te njejtin pozicion. Por nuk kuptoj se si pas 500 vjetesh nje varr ruan rendesine ne menyre te tille sa te behet objekt rishkrimi. Psh, Skenderbeu eshte hero edhe sot pas qindra vjetesh, por te rishkruash pllakat dedikuar atij?! Per c'qellim?
    Ndryshuar për herë të fundit nga Baptist : 03-08-2008 më 20:21
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    Me se bukuri e Thot dhe e ka shprehur njehere kete mendim i nderuari Qerim....para dy muajve...

Qerim11-05-2008, 05:25
    Eshte e sigurte qe Zeus venerohej,nderohej shume nga iliret.Por mendoj se midis Zot dhe Zeus nuk ka lidhje gjuhesore.Fjala Zë e shqipes eshte nje fjale e re.Ne ilirisht zë=llaria.Ne ilirisht Zot ishte Theoto ose Thot.Me vone nen ndikimin e latinishtes apo te gjuheve te tjera Thot=>Zot.Pra Zot eshte nje fjale e re ne shqipe.

i/e regjistruar Maska e XH.GASHI
    Anëtarësuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    Te nderuar antare bashkdiskutues te kesaj teme eshte bere kohe e gjate qe kure eshte hapur kjo teme.Hapja e kesaj teme ishte me se e qelluar seicili mundohemi ne nje menyre te japim kontribut konstruktiv ,tere kohen kjo teme perparon duke bere hapa ne vend .
    Nese bejme nje analize te shkrimeve tona taman jemi aty ku kemi filluar temen,me thuani te nderuar pa gjithe ketyre 77 faqeve te shkruara a keni ardh ne perfundim te ekzistimit te nje germe te vetme te formuar nga gjuha jone ALBANEqe do te mund ta quanim alfabeti Pellazg-Yllir.Nese po te shkruajm me germa te medha kjo germ eshte formuar ne baze te gjuhes sone ,psh
    Germa S shkruhejIlexohej S.
    E thjesht qenka per te perpiluar nje emer -teme por shume e veshtire qenka per tja arritur qellimit perfundimtare sepse s'pari duhet te eliminosh tiparet destruktive gjithnji duke u bazuar ne argumente te qendrueshme .
    Gjat gjithe ketij debati sillemi verdall skemi guxim tja themi ashtu si duhet .
    Alfabeti Grek nese eshte formue nga alfabeti fenikas ne cilen periudh eshte formue, lokacioni ne cilat vende kush ishin kolonizatore kush ishin vendesit a kishin njohuri shkrimi leximi numrimi si e matnin kohen apo numronin ne vend sikur na dikutuesit e kesaj teme .
    Pa te keq nese ka edhe nje pike me te voglen qe e dallon shkrimin dhe leximin Pellazgo-Yllir nga shkrim-leximi i tjerve duhet ta apostrofojm psh.
    PELLAZGET KAN DITUR SHKRIM LEXIM cilesia e pare eshte shkrimi neper gure ,arme, ene tumule, varreza mbishkrime te ndryshme ne forma hieroglifore etj siq kemi mese 10.000
    tekste etrure pse eshte i veqant ky shkrim sepse lexohet nga e djathta pse nga e diathta .
    Sa e bene te veqant alfabetin menyra e shkrimit nga e diathta .
    Mos valle perkufizimi i anes se shkrimit paraqet nje simbolizim te tiparit apostrofim te njohuris te gjerave thelbsore per rrethin,ambijentin ku jeton njeriu .
    Nese alfabeti eshte krijuar ne baz te ndonje cilsie ,e para do ishte drita e njeriu drite e ka syrin hiqoni mozaiqet e ndryshme ku shkruhet ka I sy ato tregojn se shikimi ishte aj qe percaktoj bazen e emrave e une e them edhe SHTYLLEN PERBERSE
    te GERMAVE -ALFABETIT
    AR-GENTGENTI
    AR-BEN
    AL-BAN
    AR-PENTPENTESILEA
    SARPENTGUIDA E DNAS
    GJARPNI
    SAGRET
    GJAKRATGJAKU
    Te gjitha germat bashktinglloret e kan shtyll kryesore germen S .
    Ndryshuar për herë të fundit nga XH.GASHI : 04-08-2008 më 10:52

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    Citim Postuar më parë nga XH.GASHI Lexo Postimin
    Te nderuar antare bashkdiskutues te kesaj teme eshte bere kohe e gjate qe kure eshte hapur kjo teme.Hapja e kesaj teme ishte me se e qelluar seicili mundohemi ne nje menyre te japim kontribut konstruktiv ,tere kohen kjo teme perparon duke bere hapa ne vend .
    Nese bejme nje analize te shkrimeve tona taman jemi aty ku kemi filluar temen,me thuani te nderuar pa gjithe ketyre 77 faqeve te shkruara a keni ardh ne perfundim te ekzistimit te nje germe te vetme te formuar nga gjuha jone ALBANEqe do te mund ta quanim alfabeti Pellazg-Yllir.Nese po te shkruajm me germa te medha kjo germ eshte formuar ne baze te gjuhes sone ,psh
    E thjesht qenka per te perpiluar nje emer -teme por shume e veshtire qenka per tja arritur qellimit perfundimtare sepse s'pari duhet te eliminosh tiparet destruktive gjithnji duke u bazuar ne argumente te qendrueshme .
    Alfabeti Grek nese eshte formue nga alfabeti fenikas ne cilen periudh eshte formue, lokacioni ne cilat vende kush ishin kolonizatore kush ishin vendesit a kishin njohuri shkrimi leximi numrimi si e matnin kohen apo numronin ne vend sikur na dikutuesit e kesaj teme .
    Pa te keq nese ka edhe nje pike me te voglen qe e dallon shkrimin dhe leximin Pellazgo-Yllir nga shkrim-leximi i tjerve duhet ta apostrofojm psh.
    PELLAZGET KAN DITUR SHKRIM LEXIM cilesia e pare eshte shkrimi neper gure ,arme, ene tumule, varreza mbishkrime te ndryshme ne forma hieroglifore etj siq kemi mese 10.000
    tekste etrure pse eshte i veqant ky shkrim sepse lexohet nga e djathta pse nga e diathta .
    Mos valle perkufizimi i anes se shkrimit paraqet nje simbolizim te tiparit apostrofim te njohuris te gjerave thelbsore per rrethin,ambijentin ku jeton njeriu .
    Nese alfabeti eshte krijuar ne baz te ndonje cilsie ,e para do ishte drita e njeriu drite e ka syrin hiqoni mozaiqet e ndryshme ku shkruhet ka I sy ato tregojn se shikimi ishte aj qe percaktoj bazen e emrave e une e them edhe SHTYLLEN PERBERSE
    te GERMAVE -ALFABETIT
    AR-GENTGENTI
    AR-BEN
    AL-BAN
    AR-PENTPENTESILEA
    SARPENTGUIDA E DNAS
    GJARPNI
    SAGRET
    GJAKRATGJAKU
    nuk di si të ta them....këto postimet e fundit të tuat më pëlqejn jasht mase.

më lart u fol për shumerët .Lidhjen e gjuhës së tyre me shqipen e ka kryer Thomopulo 1933.Kam sjell postime nga ky libër në forum.Ja vlen ti kujtojm këto lidhje të stërlashta.Shumerët lulëzuan sot 5 mij vjet ndërsa shkrimet e tyre të para cilësohen 4500 vjeçare.Nga shumerishtja rrjedhin emrat e faltoreve të orakullit në Tomorrë----kështu që na intereson jasht mase diskutimi rreth kësaj çështje.

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga XH.GASHI Lexo Postimin
    te GERMAVE -ALFABETIT
    AR-GENTGENTI
    AR-BEN
    AL-BAN
    AR-PENTPENTESILEA
    SARPENTGUIDA E DNAS
    GJARPNI
    SAGRET
    GJAKRATGJAKU
    A ke tash mundesi qe kete masaker te na e perkthesh SHQIP.

Se kontributi yt perpos qe eshte nje masaker (qe me heret e quajta sallate) antikombtare, eshte edhe ofendim i intelektit shqiptar pa as piken me te vogel te turpit.

A je i vetedishem cfare ke bluar siper?
    Aeneas Dardanus

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga alfeko sukaraku Lexo Postimin
    nuk di si të ta them....këto postimet e fundit të tuat më pëlqejn jasht mase.

më lart u fol për shumerët .Lidhjen e gjuhës së tyre me shqipen e ka kryer Thomopulo 1933.Kam sjell postime nga ky libër në forum.Ja vlen ti kujtojm këto lidhje të stërlashta.Shumerët lulëzuan sot 5 mij vjet ndërsa shkrimet e tyre të para cilësohen 4500 vjeçare.Nga shumerishtja rrjedhin emrat e faltoreve të orakullit në Tomorrë----kështu që na intereson jasht mase diskutimi rreth kësaj çështje.
    Emri Tomor;
    Zoteri alfeko, nuk vjen nga shpellaret e azise por nga shqipja e padiskutueshme. Sot e kesaj dite gjallon shprehja e paster shqipe "ne tamel te krese". Me kuptimin e paster shqip: "pjesa me e larte e rrafshit te krese"; keshtu Tamare dhe Tomor afrojne te njejtin kuptim te derivuar nga TAMAL, qe burmisht shprehte dicka pak me te ndryshme por me te njejtin kuptim te transponimit logjik.

Tash na bete edhe sumere! Na trego ser, si quheshin faltoret e Tomorit aziatikisht?
    Aeneas Dardanus

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga Kreksi Lexo Postimin
    Me se bukuri e Thot dhe e ka shprehur njehere kete mendim i nderuari Qerim....para dy muajve...

Qerim11-05-2008, 05:25
    Eshte e sigurte qe Zeus venerohej,nderohej shume nga iliret.Por mendoj se midis Zot dhe Zeus nuk ka lidhje gjuhesore.Fjala Zë e shqipes eshte nje fjale e re.Ne ilirisht zë=llaria.Ne ilirisht Zot ishte Theoto ose Thot.Me vone nen ndikimin e latinishtes apo te gjuheve te tjera Thot=>Zot.Pra Zot eshte nje fjale e re ne shqipe.
    Kreksi,

Na e spjego i cik, se si e mbeshtete, e ne cka e mbeshtete "faktin" se shprehja shqipe Za, e Zë "eshte e re? -Sa e re? Si e re?
    Aeneas Dardanus

i/e regjistruar Maska e ajzberg
    Anëtarësuar
    22-09-2004
    Postime
    2,214
    Po rrekem te spjegoj fjalen Tomorr sipas mendimit tim.
    Tja sic thashe dhe me lart eshte me ndalu me ba stop ,sikurse njeriu me krahe te hapur qe te tregon me u ndale.
    Germa O eshte e tera ajo qe perfshin te gjithen te ploten,universin etj
    Germa M eshte me MBAJT ,po te keni pak imagjinate bashkoni dy duart ne gjoksin tuaj duke mbajtur dicka ,do te shikoni qe duart tuaja do te krijojne kete germe.
    Germa tjeter eshte RR,kjo germe perfaqeson drurin e pemes me te larte e me te madhe
    Tani, pasi ju kam dhene pak a shume zberthimin e shkronjave te ketij emeri mundohuni te nxirrni perfundimin vete .
    Dija eshte injorance e mesuar.....

Tema të Ngjashme

1. Në gjurmë të gërmave dhe shkrimit Pellazgo-Yllir #2
    Nga alfeko sukaraku në forumin Arkeologji/antropologji
    Përgjigje: 477
    Postimi i Fundit: 14-07-2010, 03:58
  2. Sola Scriptura
    Nga berat96 në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 24-08-2009, 11:48
  3. Letërsia shqiptare: probleme teorike-kritike në gjykimin e vlerave letrare
    Nga Kosovari_78_Ca në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-01-2005, 15:56
  4. Makina e shkrimit
    Nga elvisi80 në forumin Humor shqiptar
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-11-2002, 03:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •