Close
Faqja 147 prej 255 FillimFillim ... 4797137145146147148149157197247 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 1,461 deri 1,470 prej 2545
    .... ...
    Anëtarësuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Citim Postuar më parë nga Styx Lexo Postimin
    Pa lidhje me kete teme, por per te interesuarit:

http://news.bbc.co.uk/2/hi/science/nature/7533457.stm

Thote qe deshifruan emrat korinthiane te 12 muajve, po nuk thote cilet jane. Si edhe dy lojra olimpike, Krown dhe NAA e dyta ne Dodone.
    Do ishte interesante te kishim nje pamje te qarte te ketij mekanizmi. Per shkrimin:

... revealing month names that are of Corinthian origin, probably from a Corinthian colony of the western Hellenic world - overturning the previous idea that the Mechanism was from the eastern part of the Mediterranean.

Jo, nuk ka qene levizje indivudale, por levizje masive me fise pas rrezimit te kulles se Babelit. Keshtu qe gjuha u zhvendos bashke me kombin.
    Ndaj te njejtin mendim. Madje e coj me tej duke thene se kombi ruajti gjuha primordiale ndersa te tjereve ju perzje qe mos kuptoheshin me midis njeri tjetrit...

Citim Postuar më parë nga Lioness Lexo Postimin
    Do ishte interesante te kishim nje pamje te qarte te ketij mekanizmi.
    Sipas Revistes Shkencore NATURE mekanizmi ka keto mbishkrime

Materiali i plote ne anglisht eshte ketu: Calendars with Olympiad display and eclipse prediction on the Antikythera Mechanism

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Germa R

Ky tingull prodhohet duke fiksuar anet e gjuhes ndaj palatit dhe shtyrjes se frymes ne menyre te tile qe tekrijoje vibrim mes majes se gjuhes dhe mishrave te siperm te dhembeve. Eshte e kunderta perfekte e L.

Mbi kete baze linguistet e shoqerojne R me force, superioritet,, levizje, veprim i prodhuar me force te madhe.

Bardet e njehsonin si Rhi ose Ri qe ne gjuhet Irlandeze dhe Weldhe nenkupron Mbret, udheheqes, kryetar.

Greqisht do te thote maje mali, promontor, nje si hunde sqep i thyar mbi siperfaqe. (Bri-gadishull- shenim i Styx)

Romaket e quajne kete fuqi AR.

Hebrejte me ARI nenkuptojne luan.

Le t'i permbledhim simbolet:

Briarte- Dhia-Briget
    Rhodi-Kepi i Rodonit-Kolosi Rodit -Dielli, Rrezet, Apollo
    Ari- Luani

= Dardanet/Gyget

"The privet,happy his condition,
    The Bull of Batle, the chief of the world"
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Enraged Maska e Scion
    Anëtarësuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296
    Jo, nuk ka qene levizje indivudale, por levizje masive me fise pas rrezimit te kulles se Babelit. Keshtu qe gjuha u zhvendos bashke me kombin.

Nuk e kam hasur ndonjehere kete legjende. Mund te sjellesh detaje?
    Pershendetje Styx

Incidenti i kulles se babelit eshte ngjarje qe na vjen nga librat fetar, Bibla si dhe Kurani, kohe kur te gjith njerzit flisnin nje gjuhe te vetme.
    Ngjarja sipas bibles ka ndodhur pas permbytjes se madhe.
    Shprehimisht po e permbledh:

Njerzit, ne ate kohe, perparuan aq shume ne shkence, fale dy engjujve qe ju dhuruan dije, shkrim dhe lexim, aq sa gjeten dhe menyren per te ndertuar kulla aq te larta qe te kapnin dhe qiellin (Spekullim mbi orbiten dhe anijet e para kozmike), zoti duke mos aprovuar ate cfar bejne njerzit, i shperndau neper bote, dhe beri qe te flisnin gjuhe te ndryshme. Shpesh referohet si "Ndarja e fiseve" qe rridhnin nga tre bijte e Noes: Japheth, Sem dhe Ham.

Reference:

(Po referohem ne WP)

http://en.wikipedia.org/wiki/Tower_of_Babel

http://en.wikipedia.org/wiki/Sons_of_Noah

Nenvizoj nga ajo qe kam lexuar:

Te gjith ne, evropianet, rrjedhim nga Japheth-i,

Me pelqen kjo pikture:

Ndryshuar për herë të fundit nga Scion : 02-08-2008 më 08:33 Arsyeja: korrektime

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Thone qe nje familje e vetme e ruajti te padeformuar ate, gjuhen e lashte. Shumica e pjesemarreseve ne Babel nden Shimrodin, harruan te lexojne, nuk kuptonin c'thuhej dhe filluan te flasin gjuhe jo shume elokuente te cilat njesohen me pellitjen e gomarit. Keta te transformuar ishin Gjigande, dhe kulla Babelit ndodhi para pembytjes. Pas permbytjes gjigandet u vilivizuan dhe u ndeoqen. Keta te tre qe ke vene me lart te cileve ju premtua nje ndarje e re e tokave/zoterimeve, por disa Titane i ruajten zoterimet qe ju qene dhene ne ndarjen e pare. Keta Titane, Kelte, Druide cfaredo qe deshironi ti quajme shihen ne hartat tona te vjetra si Antitanes. Keta, per mendimin tim nuk jane dride te perzene nga Babeli, por Titanet qe ruajten posedimet dhe besimin e tyre (Briartet, Geget, Kotet). Ky migrim me jep shkak te mendoj se nuk eshte rrezimi Trojes qe sjelle periudhen e erret, por rrezimi kulles se Babelit. Troja eshte aty ku ka qene gjithmone, por mbase bastioni i fundit qe ju muar me dhune gjiganteve besimtare.

"Titans, illustrious sons of Earth and Heaven, Our SIRE'S PROGENITORS" -Orpheus 36/1 Mnedohet se vete fjala Titan vjen nga Toka dhe Geni/Eni te paret qe linden. Ndryshe quhej Tauta.

Lidhur e ndarjen e pare: "Kroni (dhenduri) i la ne dore Tothit mbreterine e Egjiptit dhe Minerves, ate te Atikes."

Por gjithashtu, thone se Pelasget quheshin Hyjnore sepse qene te vetmit qe ruajten pas permbytjes, gjuhen e vjeter qe rrjedh nga Zoti .
    Ndryshuar për herë të fundit nga Baptist : 02-08-2008 më 09:21
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Enraged Maska e Scion
    Anëtarësuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296
    Thone qe vetem nje familje e vetme e ruajti ate, gjuhen e lashte te padeformuar. Kurse shumica e pjesemarreseve ne Babel nden Shimrodin, harruan te lexojne, nuk kuptonin c'thuhej dhe filluan te flasin nje gjuhe jo shume elokuente. keta ishin Gjigande. Qe ketej gjigandet i vilivizuan. Familja ne fjale prodhoi keta te tre qe ke vene me lart dhe nje ndarje e re e tokave/zoretimeve pasoi.

Por gjithashtu, thone ne Pelasget quheshin Hyjnore sepse ata ishin te vetmit qe ruajten pas permbytjes, gjuhen e vjeter qe rrjedh nga Zoti .
    Ngjarja ka ndodhur pas permbytjes nese i referohemi bibles:
    (Mbeshtetem ne WP)

...it was the home city of the great king Nimrod, and the first city to be built after the Great Flood.
    Edhe une ndaj te njejtin mendim, aq me teper ne nje nga te dhenat qe kam lexuar mbi bijte e noes eshte se Japheth eshte bekuar nga Noe qe gjith pasardhesit e tij te vecohen si me inteligjentet dhe me te gjatet ne bote. Por per dallim prej idese tende une mbeshtes Prejardhjen e gjigandeve nga Japhethi - Titan, Chronus dhe Thoti hyjne ne histori tjeter.

Per me teper mbi historine e Japhethi ne "Mitologjine Greke" referohuni ne WP:

http://en.wikipedia.org/wiki/Iapetus_%28mythology%29

citoj text nga WP:

"Blessed by the Lord my God be Shem; and let Canaan be his slave. God enlarge Japheth, and let him dwell in the tents of Shem; and let Canaan be his slave."
    Kjo ndodhi pasi Noe e mallkoi Ham-in dhe njekohesisht bekoi Sem dhe Japheth.
    Por gjithsesi, mendimtare te ndryshem mendojne se kjo eshte vetem nje ngjarje qe pushtuesit e mevonshem e shfrytezuan per te ligjeruar skllaverine e fiseve afrikane qe rrjedhin nga Ham-i.

Prandaj e duhet marre me rezerve dhe kujdes, kurrsesi si fakt.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Scion : 02-08-2008 më 09:29 Arsyeja: Plotesim.Sqarim.

i/e regjistruar Maska e BARAT
    Anëtarësuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Himarjot jet' e jet', Zot mbi male Hyll mbi det
    Postime
    2,565
    Zax eshte origjina sumere e emrit ZEus
    Krahas tij eshte dhe SAx, apo forma te tjera si Sakh ose Sakko ose S'akra
    referenca
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga Scion Lexo Postimin
    Edhe une ndaj te njejtin mendim, aq me teper ne nje nga te dhenat qe kam lexuar mbi bijte e Noes eshte se Japheth eshte bekuar nga Noe qe gjith pasardhesit e tij te vecohen si me inteligjentet dhe me te gjatet ne bote. Por per dallim prej idese tende une mbeshtes Prejardhjen e Titaneve nga Japhethi, Chronus dhe Thoti hyjne ne histori tjeter.
    Po Japeth, Noe etj. ishin te tere Titane.

Chronus the Thoti hyjne ne te njejten histori, por para permbytjes se Noes.
    Aeneas Dardanus

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga BARAT Lexo Postimin
    Zax eshte origjina sumere e emrit ZEus
    Krahas tij eshte dhe SAx, apo forma te tjera si Sakh ose Sakko ose S'akra
    referenca
    Bazuar ne ate qe vura ne postin #1504, a mund te konkludojme qe Luani qe mbytet eshte Apollo, Beli, Bali - zoti i rreme Diell? Por vrastari Luanit merr karakteristikat e Luanit sepse Luani eshte atribut i Zotit te madh Nje gjitashtu?

(Psh. Herakles mbate ne koke lekuren e Luanit, Athena mbante Meduzen e vrare ne gjoks) e me radhe.

Isak Mbret i Erek - Uruk -Irak- Irakli - Herakle

Sa per Isak Izuk-Izus-Zeus-Jesus eshte shkruar ne temen e Bal qe nuk eshte emr i pervecem , pot titull. Ajo qe gjeta per here te pare eshte se edhe Kronus eshte titull dhe jo emer i pervecem. Po ashtu paska edhe dy Thote. Thoti #1 jetoi para permbytjes sipas Manethit dhe shlroi gjetjet e tij ne gure me hieroglife tingullore. Pas permbytjes, Thoti#2 bir i Agathodemonit i transkriptoi keto shkrime dhe i vendosi neper tempujt e Egjiptit. Keto shkrime shkojne ne 36,525 tuba dhe permbajne gjithe zbulimet e Thotit te Madh #1, qe une dua te besoj se eshte ai qe "fliste shqip", me sakte pellazgjisht. Ja sepse Thoti qe na del si pelikan ne hieroglifet, eshte (sipas observimit te holle te Baptistit, nje sekretar) Thoti #2. Ka shume te ngjare qe ky te jete Hermes Trismegsitus. Dhe perseri na del qe Thoti#1 guvernonte pas ndarjes bere nga Kroni -para permbytjes!

PS. Keto jane hulumtime per temen Baal. Pata menduar ta zgjeroj postimin e pare qe vura sot me shkrime per origjinen dhe nderthurjen e atyre qe njihen si alfabete "greke" te cilat me kane ndihmuar te formoj opininion qe kam mbi rendin historik te ngjarjeve. Dola jashte teme...
    Ndryshuar për herë të fundit nga Baptist : 02-08-2008 më 10:26
    Aeneas Dardanus

Tema të Ngjashme

1. Në gjurmë të gërmave dhe shkrimit Pellazgo-Yllir #2
    Nga alfeko sukaraku në forumin Arkeologji/antropologji
    Përgjigje: 477
    Postimi i Fundit: 14-07-2010, 03:58
  2. Sola Scriptura
    Nga berat96 në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 24-08-2009, 11:48
  3. Letërsia shqiptare: probleme teorike-kritike në gjykimin e vlerave letrare
    Nga Kosovari_78_Ca në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-01-2005, 15:56
  4. Makina e shkrimit
    Nga elvisi80 në forumin Humor shqiptar
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-11-2002, 03:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •