vreni degën e pemës të shfaqur në linear A...përreth 1750/00-1500.
por vreni gjithashtu edhe disa simbole që do shfaqen në postimin e mëposhtëm të kohve me të reja.
vreni degën e pemës të shfaqur në linear A...përreth 1750/00-1500.
por vreni gjithashtu edhe disa simbole që do shfaqen në postimin e mëposhtëm të kohve me të reja.
pjes nga një mbishkrim i linear b.Vreni lidhjet mindis të treja llojeve të shkrimit.Gjë që vërtetojnë vazhdimësin edhe përsosjen e të njëjtit lloji shkrimorë.simbole të tilla jan gjendur edhe në shqipëri,por dijetarët tanë shprehen se nuk e njohin kuptimin e tyre.
të treja postimet kryejnë lidhjen e lashtësis mindis simboleve të mijvjeçarit të dytë para erës sonë ,edhe gjendjes arkeologjike që ilira2 na solli më lartë--duke kujtuar këtu se në faqet e para të kësaj teme kam sjellë edhe element të linear b,si edhe element të arkadhoqiptiotit të gjendura në shqipëri.
Ndryshuar për herë të fundit nga alfeko sukaraku : 01-06-2008 më 06:00
Alfeko ky shkrim ne kete gure eshte i ngjajshem me shkrimin e stelles se Lemnosit sipaspozites se germave lexohet nga e djathta ne te majt dhe vazhdon ne menyre gjarperore nga e nga e majtane te djathte .
pershendetje
Ndryshuar për herë të fundit nga XH.GASHI : 01-06-2008 më 19:25
xhgashi
shkrimi ngjanë më shumë të jet shkruajtur sipas stilit finik ,në vështrim të parë nuk mund të flas për të.
ilira2
në se në të vërtet simbolet që sollët vendosen në mijvjeçarin e 5 p e s,atëher mundë të flasim për një vazhdimësi edhe përsosje shkrimore.Mundë të themi pafrikë se kemi të bëjmë me një lloji shkrimorë i cili sa vinte edhe përsosej.ieroglifi edhe linear a kanë shumë shenja të përafërta me çka sollet ju.
leximi i stelës së limnos sipas thomopulos 1912.
rreshti parë = mbishkrimi origjanal ,ndarJa e fjalëve
rreshti dytë =leximi në shqip
rreshti trete=si do përkthehej nga origjinali në greqishten e vjeter
rreshti katërt =si përkthehet në greqishten e re.
njohësve të greqishtes ju kujtoj të bëjnë dallimin mindis mbishkrimit origjinal -shqipes edhe greqishtes së re.Shqipja me greqishten e lashtë nuk kan shumë ndryshime të mëdha.greqishtja e lashtë me greqishten e re janë si nata me ditën.
KËTO JANË FAKTE ORIGJINALE,KJO ËSHTË E VËRTETA.Ç LEHIN BORDHELOLOGËT NUK KA SHUMË RËNDËSI NË HISTORIN JOPRRALLORE.
DIAS 10
NË SE KE OREKS ,TË LUTEM TI SHKRUASH KOLLONAT E THOMOPULOS ME GËRMA SHQIPE,NË MËNYRË QË TI KUPTOJNË EDHE JO GREKNJOHSIT.
Ndryshuar për herë të fundit nga alfeko sukaraku : 02-06-2008 më 10:25
Përshëndetje Alfeko !postuar me pare nga Alfeko Sukaraku
simbole të tilla jan gjendur edhe në shqipëri,por dijetarët tanë shprehen se nuk e njohin kuptimin e tyre.
Të përgëzoj ty dhe të tjerët për punën e berë sepse tema është shumë interesante dhe shumë e gjallë.
Për sa i përket mbishkrimeve të gjetura në vendin tonë, në Shqipëri, do të doja që të përmendej edhe mbishkrimi i gjetur ne Shkodër. Është mbishkrim i përmendur edhe nga Mayani në deshifrimin që i bën etruskishtes npërmjet shqipes.
Po të postoj një foto intersante të bërë gjatë gërmimeve e zbulimeve të mbishkrimeve minoike ne Kretë.
Shiko se ç'kostum e se ç'plis mban mbi krye djaloshi që shërben si "vizore" për blloqet e gurit
MIRË SE ERDHE BARAT.NJOHURIT E TUA JANË SHUMË TË DOBISHME PËR TEMËN.
Pikërishtë zakonet edhe traditat e veçojnë edhe e dallojnë një kombë nga një kombë tjetër.Pikërishtë zakonet edhe traditat u mundun të na thyenin kaq kohë "miqët " tanë ,duke futur lloje të ndryeshme helmërash në mes nesh-ASHTU SI EDHE SOTË.pikërështë këtu u bazua edhe titani Shaban Demiraj (i shumë kritikuar nga unë), edhe ja arriti që të nxjerri në dritë kryeveprën e jetës së tijë-e cila po na shahet nga ata skipëtar që tradhëtuan traditat edhe zakonet e tyre edhe ndihen minoritet fetarë në skipëri. Në se shkalla e dituris së shqiptarit do rritet edhe më shumë,atëher do duken ashiqare se cilët janë ata që sulmojnë traditat edhe zakonet tona me qellim që të na i ndryshojnë.
në mos gaboj.....mbi gurë është gdhëndur sopata dytehëshe=simboli i Zeusit-sipas Pilikës,Thomopulos etje.
mirë se erdhe Barat
Ndryshuar për herë të fundit nga Darius : 04-06-2008 më 19:07
Po ai eshte simbol arkaik i i Zeusit te Kretes, krahas shqiponjes.postuar me pare nga Alfeko Sukaraku
MIRË SE ERDHE BARAT.NJOHURIT E TUA JANË SHUMË TË DOBISHME PËR TEMËN.
Pikërishtë zakonet edhe traditat e veçojnë edhe e dallojnë një kombë nga një kombë tjetër.Pikërishtë zakonet edhe traditat u mundun të na thyenin kaq kohë "miqët " tanë ,duke futur lloje të ndryeshme helmërash në mes nesh-ASHTU SI EDHE SOTË.pikërështë këtu u bazua edhe titani Shaban Demiraj(i shumë kritikuar nga unë),edhe ja arriti që të nxjerri në dritë kryeveprën e jetës së tijë-e cila po na shahet nga ata skipëtar që tradhëtuan traditat edhe zakonet e tyre edhe ndihen minoritet fetarë në skipëri.Në se shkalla e dituris së shqiptarit do rritet edhe më shumë,atëher do duken ashiqare se cilët janë ata që sulmojnë traditat edhe zakonet tona me qellim që të na i ndryshojnë.
në mos gaboj.....mbi gurë është gdhëndur sopata dytehëshe=simboli i Zeusit-sipas Pilikës,Thomopulos etje.
mirë se erdhe Barat
Do të vendos edhe mbishkrimin e Shkodrës, atë që të përmend më sipër e që është gjetur në Dobraç, të cilin mendoj se ti e ke. Është etruskisht por në mos gaboj është zhdukur tashmë...si shumë e shumë fakte të tjera të cilat hedhin dritë mbi kulturën e lashtë shqiptare dhe falsitetin e komshinjve tanë.
E Barat, kondicionel? Sa ore ke te drejte te rrish ne forum para perjashtimit tjeter?
Nje nga pak gjerat ku Pilika nuk eshte i sakte. Sopata dyteheshe e qunjtur ndryshe pellazk ose Labria nuk eshte e Zeusit origjinalisht. As above, So below! - 2 tehe, nje lexim, ngado qe ta kthesh.
Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
Ndryshuar për herë të fundit nga Darius : 04-06-2008 më 20:58
Absence Of Evidence Does Not Correlate To Evidence Of Absence... © Deny Ignorance © Autochthonox
Gjurmet e Civilizimeve te zhdukura Dodona pjese e trashegimise se vjedhur Fshehje te Zbulimeve Arkeologjike Shtetet Ilire Antropologjia e Ballkanit
Mesjeta Shqiptare dhe periudha e pushtimit Osman Rilindja Kombetare Illuminati ! Kulti i syrit qe sheh cdo gje Lufta Dulces Mistere Histori e Letersise Shqiptare
Krijoni Kontakt